Удар с HIMARS вдигна във въздуха руски склад с боеприпаси на 65 км от фронтовата линия /видео/

Боевете в Лисичанск все пак продължават, първите украински победи се очакват през август

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Слава на република северна Македония

Ми ще я намери бункерното фаше Много скоро

НАСА не си гледа научните проекти и не работи за информирането на земляните по настъпващи урагани, тайфуни, смерчове, та да загинат по-малко хора! Защо предоставя информация на една страна (да не казвам какви хора са във войската й), която не спря да избива инакомислещите и с различно самосъзнание нейни граждани! Взривете ги тези сателити на НАСА!!! И войната ще спре! Зеленски ще седне на масата на преговорите. Спрете избиването на украинци и руснаци! Стига сте си правили опити с нови оръжия, западни боклуци (включвам и задължително като първи - американците)!!!

о,колко си прост.......точно пък американските военни до сателитите на НАСА ще опрат,ще кажеш нямат си свои , още от 70-те години са почнали програми за сателитно наблюдение. Да не говорим и за хилядите вече сателити на Мъск за които се говори , че може и да са със двойно предназначение ( там не знам,а и ако са - до каква степен ) Второ , сателити току-така не се взривяват , не е толкова лесно ( особенно за руснаците) , а и са доста Трето , споменах ли колко си прост (да повторя пак! ) - призоваваш Запада да спре подклаждането на войната , а защо пък ( явно не си се сетил ) руските орки да не се върнат оттам откъдето изпълзяха т.е обратно в руската кочина , а ?

Хаха, до август Киев ще е под руски контрол. Някога да съм сгрешил?

а ти кой беше ? Наполеон от 5та стая ли ?

Защо показват разрушени жилищни сгради, нали бяха складове за боеприпаси. Не бих повярвал руснаците да държат оръжие и боеприпаси в жилищни райони.

"Удари", "победи", "настъпления" и накрая, след 2 седмици, под сурдинка току "признаят", че всъщност е точно обратното...

Това е добре. Дай Боже всеки ден да им разбиват военни складове!

Замислям се дали въобще може да се спечели война, чиито цели са неясни.

Целите на Путя са неясни, съгласен! Но за украинците са кристално ясни и те са: 1. Изгонване на руската армия от Донбас и Крим; 2. Изплащане разходите по войната (репарации); 3. Изплащане на гражданските искове за убитите украински цивилни;

Пропуснал си една от основните цели на украинците още отпреди войната - прогонване на всички руснаци/рускоезични от Украйна и заселване на благонадеждни украинци от Западна Украйна. Точно тази цел беше една от причините /или поводите/ за войната. В крайна сметка най-вероятно ще се получи обратното - руснаците ще преселят неблагонадеждните рускоезични украинци в Русия, а на тяхно масто в Източна и Южна Украйна ще заселят руснаци от Русия. През вековете преместването на цели народи и народности е била обичайна практика в Русия и по-късно в СССР. Искаме или не, в крайна сметка украинците ще си сърбат попарата.

Целите са ясни - завладяване на колкото може повече територии от Украйна. После и от други страни.

Съгласен за Путя! Но не разбирам защо? До сега нито един русофил-олигофрен не ми е дал смислен отговор за какво воюват руснаците в Украина. Чи го дирят там?

В тази война украинците нямат нито цели, нито им се чува гласът. Цели имат само англосаксите

Нормално война е сега пък те ще ги повзривяват и така на татък.

Да натиснат + тези от вас, които висше, а тези със средно или по-ниско -

Силен взрив с ярко сияние! Било е красива картина!

Хубава новина днес от Мелитопол, украинците ударили летището там и вертолети и самолети и складове всичкото станало зян, 500 трупа и растат. Болницата в града не може да побере ранените. Друго си е високо точното оръжие, убива врага , но не и мирните жители. Хубав фойерверк и в Снежни, ударен много много голям склад за оръжие, безплатни фойерверки цял ден. HIMARS просто прави руснаците на пихтия, друго си е ракетата с GPS насочване. Удря целта с + - 5 метра разлика.

Събоди се, мечтите са безплатни.

Нали се сещаш, че ако това е истина, скоро няма да има GPS системи за насочване ;) Моли се да не е истина, че и ние няма да имаме къде да лаем .

Като прочетох кой е списвал статията е - Денис Коробко...след това въобще не си правя труда да чета пристрастни текстове.

Чист фейк с картинки. 65 км. навътре в Русия със снимки от 1-2км. Руснаците ПВО нямат?!. Пълни измишльотини. А за продължаващите боеве в Лисичанск - без коментар. За инфо на журналето, дето е направило copy/paste, без дори и да прочете "своята" статия. ПВО след границата е на ешалони от батареи с обхват 20, 80, 300 км. и повече. Даликобоен снаряд, който си е чиста ракета не може да мине. Племинават евентуално само малки снаряди от гаубици , които са тачни до 20 км. Липсва ви казармата.

Руснаците заглушават GPS от 24.02.2022г.

Мощността на ракетите в системата е като на всяка друга система. Разликата е в GPS насочването Иначе не би могла да нанасе повече поражения от всяка друга.

Защо няма пленени оръдия М777 ? Американците ги самоунищужават дистанционно, като видят руснак наблизо. Всяко съвременно оръжие се деактивира дистанционно при заплаха. Толкова за прехваленото западно оръжие.

ОК гугъл разоражи путлер без жертви. Моля изберете с кой HIMARS желаете да сторите това.

За олигавените коментиращи, неотбили войнската си служба. Войната е отвратително и позорно нещо. Няма по-нецивилизован акт на планетата. Не мога да коментирам причините за войната, ще ги научим след десетина години. Но моля не се радвайте на никакви победи, има само един резултат....смърт и разрушение. Някак всички свикнаха с мириса на дим, никой не споменава мир, преговори, дипломация. Но на олигавените коментатори, ще припомня.....на 24.02.2022 един украински изтребител МИГ29 кацна в страна от НАТО. Да кацна в Румъния......защото летището от което е излетял....не съществува. Държавата Украйна е смляна от нещо, което целия северноатлантизъм ни казваше, че не съществува. BBC твърдеше, че ракетите на руснаците ще свършат март. Вече е юли....жалко за тия хора, държавата им бавно но сигурно ще изчезне.

Със системата се стреля от САЩ. В командния пункт в САЩ, се избира цел според спътниците, поставят координатите на целта, след което се дава старт на изстрела. Сигналът преминава през американската база в Рамщадт, командния пункт край Киев, командния пункт най-близо до установката и до самата установка. GPS кординатите се зареждат в боеприпаса и се извършва изстрелване. С това войната се води директно от САЩ ( НАТО). Американският офицер води стрелбата против Русия, без да се уведомяват украйнците. Украинците имат задачата да зареждат и обслужват. Дори България не е интегрирана в НАТО в такава степен както Украйна.

Супер, бой без да спират тогава

Тия бате, са си взривили по погрешка собствен склад и да не са капо го писали руски.

100%

Първите украински победи се очакват през август 2097г на художествената гимнастика

Нашите войски извършиха съкращаване на фронта и в момента успешно контраатакуват Славянск и Краматоркс. Надяваме се да продадем на руснаците и два, три Нимарса.

Комплексите за залпов огън "HIMARS" са сериозно оръжие. Обхвата им е 70-80 километра, но всичко зависи от вида на използвания боеприпас. Комплексите могат да изстрелват и единични тактически ракети "ATACMS", които са с обхват 300 километра. САЩ заявяват, че такива не са предоставени на Украйна. С какво е опасен комплекса? На първо място с високата точност на стрелбата. Снарядите са с GPS насочване, което осигурява и високата точност. При стрелба 50% от ракетите попадат в кръг с радиус 7 метра и 93%в кръг с радиус 14 метра. Опасността идва и от друго. Комплексите работят съвместно с радар от класа AN/TPQ-36. Такива радари засичат старт на ракета от разстояние 24 километра и залп от разстояние 18 километра. Данните за координатите на целите се предават на комплекса "HIMARS" и до 120 секунди може да бъде нанесен ответен удар по обстрелващите установки. Какви са изводите? Когато знаеш, че си в зоната на действие на такъв комплекс, след като си извършил стрелбата трябва да бъдеш така добър до 120 секунди да се преместиш на известно разстояние за да не се превърнеш в цел. Много зависи от това какво е технологичното ниво на въоръженост на противника ти. Всеки включен да работи радар също става мишена и лесно може да бъде унищожен. Русия разполага с технически средства да се справи с проблема. Техните ракети "Калибър" са с обхват над 1000 километра и с висока точност. В Сирия ракетите "Калибър" се изстрелваха от кораби в Каспийско море, като разстоянието беше около 1500 километра. При това точността е уникална.

Ако много вземат да стрелят и gps може да няма вече!

Шойгу Великолепни на зима ще яде опълченското дърво

Ама че глупашки коментар

О, Украйна!Оооо Славянск Сто и петдесет деня младите украински дружини как Украйна бранят. Горските долини трепетно повтарят на боя ревът. Пристъпи ужасни! Дванайсетий път гъсти чеченско- руски орди лазят по "Азовстал" в Мариупол, и тела я стелят, и кръв я залива. Бури подир бури! Рояк след рояк! Путлер безумний соч и Азовстал пак и вика: "Търчете! Тамо са украинските герой! " И ордите тръгват с викове сърдити, и "Путларах акбар!" гръмовно въздуха разпра. украинския полк "Азов" отговаря с други вик: ураааа Слава на Украйна СЛАВА НА ГЕРОИТЕ.

Тъпо, тъпо, тъпо!

Тъпо, мого тъпо Щерев, слаб ( 2 )

ЩЕРЕВ - Бездарни поете. Само дето изхода от Азовската епопея (резултата) е друг, а победителите не ги съдят.

Украйна е съществувала като самостоятелна държава само 3г. малко преди революцията в Русия. По- късно тя влиза в състава на СССР по нейно желание защото новосъздадената Полска държава много ги е тормозела. Украйна докато е в състава на СССР нейната територия се увеличава много. Първо Ленин и дава някакви територии, после Сталин, явно са я чувствали много надеждна. След ВСВ СССР взима част от Полша, Полша компенсират с част от Германия. И тази територия се пада на Украйна. накрая Хрушчов дарява Крим за да спази традицията. Днешна Украйна е с територии дадени и от Русия доброволно. Финландия е била част от Руската империя, когато идват болшевиките на власт Ленин им дава независимост. Имали друга държава да раздава така щедро територии. И накрая 'Храни куче да те лае"

Ама ти лъжеш като македонска урва ха ха ха

Пита ли те някой та така мощно дефекираш. Твоето мнение е нулево. Ти си никой.

Лъжеш

А ти не знаеш. Учи и чети и ще научиш.

Западната пропаганда дори по форумите не спи, а сее, сее, сее ли сее...

"...първите украински победи се очакват през август!" Това Алена ли ви го каза? Защото само тя може да изръси нещо подобно, позовавайки се на Ретроградния Меркурий, разбира се. Само че как може журналист да публикува подобна глупост? Сега руските космически войски ще опукат американските GPS спътници и HIMARS ще бъде готов за предаване на вторични суровини.

цитат "самопровъзгласилата се ДНР" значи за косово може ? значи може разбиване на Сирия Либоя Ирак Югославия а за Донецк и Луганск не може? и кои укрофашиски победи се очакват?

Коя Сирия ? Тази в която бяха руснаците, с военни бази, кораби, самолети и рушаха с бомби градовете по време на провежданите военни операции ? Наблюдавам , че същите галфони, който по време на войната в Югославия ревяха как отделяне на Косово не може , и бомбардировки над Сърбия не може ( а мълчаха като пукали когато сърбите в продължение на години бомбеха Сараево и още един куп градове ) сега обясняват как бомбене на Украйна може и отделяне на Крим , Донец и Лугнаск също може. Та извода е двуличника вика дръжте двуличника . И този същия двуличник , който се върти като фурнаджийска лопата според както му изнася , сега е влезнал в ролата на морален стожер за какво може и какво не може.

Значи, станалото в Югославия няма нищо общо с това, че плана на нато и сащ тогава бе да няма голяма държава с руско влияние в европа? Някак си по същият сценарий с който запалиха 2014-та ставащото в Украйна, така бе и тогава с Югославия... А какви бяха мотивите за създаването от страна на Американците на Ислямска държава, както и за нападението им над Ирак, Панама, Никарагуа...?

Та значи по плана на САЩ и НАТО сърбите , който по принцип са проруски настроени започнаха войната в Югослаивия, като нападнаха хървати, мюсюлмани , а по -късно и албанци , че много ги болеше, че им разпада изкуствено създадената микро империя. Някакси по плана на САЩ и Нато и Русия реши да направи референдум и да вземе Крим , както и да въоръжи проруски бунтовници в Лугнаск и Допнецк, които също да поискат независимост. Това според разсъжденията на русофилите :))) Че като ги насереш с факти, че са двуличници и същите ревяха как може Косово да се отделя и как е възможно Сърбия да се бомбардира ( а мълчаха като пундели когато сърбите бомбеха Сараево 4 години подред ) , и сега същите обясняват колко справедливо е Крим да се отделя и Украйна да се бомбардира и мозъчето им зацикля и няма с какво да те оборят . А мотивите на САЩ в Ирак и Панама са същите като тези на Русия в Афганистан преди 30 г, Русия в Сирия преди няколко години, Русия в Грузия през 2008 и подобни

Братушка светна като крушка

"...първите украински победи се очакват през август" Това да не ви е прогноза за времето бе, пишман журналя?!!

журналисти тук няма има бабички надомно за бурканче мас

химарс мимарс, украйна бавно и сигурно става руска, каквато винаги е била......

Ти наистина ли вярваш, че в 21 век можеш да подчиниш 40 милиона души? Туй да не е Осетия или Чечня, дето нямат по милион.

Ako още се съпротивляват, може и милион да станат.

Те хората си ги искат руснаците.,да ги освободят.

Като са на зор, много хора бързо сменят народността си е дори езика си. Някои дори нацията си.

Toi i Hitler beshe mnogo uveren.

аман вече с тоя фронт и с тая тъпа украйна; писнА на читателите.... я кажете кога ше пускат пак ковида и колко са умрелите за последния месец и ше можем ли като граждани да се придвижваме по коледа от столицата до родните села и обратно без бустерче

тези ваксаните със съсипания имунитет дали усъзнаха вече къв добитък са

Дам, нека е през месец август, но коя година ??? Ха ха ха...

Нямам търпение да се върна на фронта и да допринеса за триумфа на украинската армия! За мен е чест и гордост да прокарам идеите на Зелено движение дори на самата фронтова линия! Първата работа, когато заемем определена позиция, е да направим оборка на района, организираме си пункт за разделно събиране, отделяме на едно място всички руски недопушени фасове, аз отделно тараша за изгубени цели цигари, попадал съм на половин кутия, на почти пълна кутия св. син Ротманс и отделни цигари или кутии с по няколко останали цигари...От фасовете като оберем тютюна, правим си качак с вестник или "хавански пури" с царевични листа, които използваме и вместо тоалетна хартия. Украйна има много красива природа и ние сме длъжни да я опазим! Слава Україні! Героям слава!

Цялто прогресивно човечество като един застанахме зад горда единна и нязависима Украйна. Напълно логично се монжат и победите срещу омразният и коварен враг, желаеща да върне люлката на цивилизацията отново в ретроградната си орбита на терор и мракобесие.

"Цялто прогресивно човечество" - лгбт нито сте прогресивни, нито сте "цялото прогресивно човечество, както каза полскя министър-председател - лгт идеологията е по-страшна и от комунизъм :)))

русия първа в Европа декриминализира хомосексуализма! Преди това руската империя втора в Европа декриминализира зоофилията още през ранната 1903 г. русия декриминализира също така и инцеста през 1922 г. който и досега е легален.

По-скоро "цялото РЕгресивно човечество"!

1000 дрона от Али Експрес, камикадзета с противотанкови ръчни бомби от втората световна скоро ще литнат към русманците.

Украинците жестоко измамиха руските окупатори, накараха ги да се отдалечат от базите за доставки и почват да ги гърмят една по една. Сега ще включат напалм в бидони и гвоздеи, а вътре една лимонка.

По информация на руския ГЩ от трофеите които са придобили руските войски и милициите на ДНР и ЛНР до момента , най голям брой са противотанковите системи Javelin. Този факт много озадачава руснаците и те провеждат специално разследване сред пленените украински бойци . След обработка на показанията на пленниците се оказва че причината е много прозаична. Javelin е тежко устроиство - около 18 кг., а освен това и със значителни габарити . Това се оказва голям проблем би бягство и войниците ги захвърлят , за да могат да бягат по-бързо.

Малко проби, малко обучение, малко бройки още, добро разузнаване, една добра ПВО и руснаците ще почнат да се питат какво правят там. То сега е лесно, превъзходство във всеки аспект, ще видим по-нататък. А тепърва започват да влизат и повече и по-модерни оръжия. Докато има достатъчно мотивация, ще има да мрат много руснаци и украинци. Но, нищо, важното е че според Путин всичко върви по план. За него е като компютърна игра където си превземаш територии и понасяш някакви загуби, ама виртуално. Виж за руския и украинския народ е друга работа.

Хубаво е,че поне ти си вярваш.

Путин нареди да се даде "почивка" на войските, превзели Луганска област „УКРАИНСКАЯ ПРАВДА“ – ПОНЕДЕЛНИК, 4 ЮЛИ 2022 г., 14:18 ч. Руският президент Владимир Путин инструктира руския министър на отбраната Сергей Шойгу да даде почивка на войските, участващи в превземането на Луганска област. Източник: Руски пропагандни ресурси "Радио Спутник", ТАСС Подробности: Путин каза, че руската армия трябва да "натрупа сила" през почивката. Той също така призова групата на окупантите "Изток" и "Запад" да изпълняват задачи по предходния план. Освен това Путин нареди на Шойгу да награди "отличилите се" при превземането на украинския регион. Какво предшества: На 3 юли руският министър на отбраната Сергей Шойгу докладва на президента на страната-агресор Путин за окупацията на цялата Луганска област.

Путин му гръмнаха джепането, какво друго да заповяда

А това е само началото! Летището в Мелитопол го разпориха тези дни. Още пушат взривени изтребители, муницци и хеликоптери! А това са само 3 Химарса, идват още и то много. Скоро ще има и ракети за 130км.

Много поздрави от дядо Байдън, ще има и още. Купонът сега започва. Просто трябваше известно време и украинците да се обучат...

На човек трябва много да му се искат някакви украински победи, за да не съобрази, че след толкова години война, в донецката република ще направят огромен склад на боеприпаси, в границите на действие на украинските арт системи (даже някои от старите имат радиус на действие 80км, камо ли новите). После, някои от цитираните украински сайтове, като УНИАН, са едва ли не 100% пропаганда. Впрочем, четеш статията по-горе, в нея пише как все още се защитава Лисичанск, а в лявата страна виждаш информация "Украинската армия обяви, че се изтеглила от Лисичанск". Не смятате ли, че всичко това е смешно?

Давам 500 евро за Украйна

Късат си ризите от яд БГ путиноидите,че руслямията почна да хапва САЩ-ракетки. Свиквайте свини азиатски.Тепърва ще идват такива новини

Krasimir Lozanov : "Валерий Панюшкин (р.1969) – руски журналист и литератор. Работил за руското политическо списание The New Times (опозиционно!), в. „Ведомости“, сп. „Сноб“, водил собствено предаване на опозиционния телевизионен канал „Дождь“. . Разрушаването на бащата Баща ми е за войната. Сред морето от беди, които моята страна изсипа върху Украйна и целия свят, включително и върху собственото си население, аз си имам и своя лична беда: моят баща, моят татко, немощен старец на 82, е за войната. Той е хубав човек и аз го обичам. Учил ме е да карам велосипед, да греба с лодка, да работя с трион, с дърводелско длето и ренде. Той е чудесен майстор, цял живот правеше макети за театъра и изложбените зали. Децата ми го обичат, защото си играе с тях и им поправя счупените играчки. Цял живот нежно обичаше майка ми и трогателно се грижеше две години за нея, преди тя да умре от рак на мозъка. А сега той подкрепя войната и ние почти не си говорим. Единствено да го попитам дали си е пил навреме лекарствата и толкоз. Когато преди 10 години мама умря, баща ми така страдаше, че се затвори в стаята си и излизаше оттам само за да хапне нещо или по нужда. Излизаше рядко, не по-често от два пъти на ден. А в стаята прекарваше времето насаме с телевизора. Аз бях журналист, работих в телевизия „Дождь“, която сега е закрита, говорех по радиостанция „Эхо Москвы“, която сега също е затворена, пишех за „Новая газета“, и тя престана да излиза. Разправях на баща ми да не си пълни главата с тези злобни глупотевини, дето ги излъчват официалните телевизионни канали. Но татко ми отговаряше, че не гледал новини и политически предавания, а си пускал телевизора само за футбол или предавания за животни. Мисля, че това не беше истина. Татко спеше лошо, телевизорът в стаята му почти не се изключваше. Допускам, че освен резултати от футболни мачове и подробности за живота на китовете и пингвините, телевизорът денем и нощем му разказваше за злобните нацисти, дошли на власт в Украйна, за ненаситното НАТО, все по-плътно обкръжаващо със своите военни бази Русия, за транснационалните компании, изкупуващи на безценица целия руски нефт, за долара, който не позволявал на рублата да стане световна валута, за журналистите предатели (аз съм един от тях), дето клеветят президента Путин и неговата политика, насочена към това Русия отново да стане велика държава – ей за това всичкото. Няколко месеца след смъртта на мама, когато болката от загубата се поприглуши, баща ми започна да излиза от стаята, да ни идва на гости, да ни кани и ние да му ходим, да си играе с внуците и разговаря с мен. Говорихме си главно за разни битови дреболии, но от време на време в татковите думи се промъкваха и пропагандистки клишета: „натискът на Запада“, „агресивното НАТО“, „чужди на руските ценности“, „пета колона“… – Татко, че аз съм петата колона! – Абе каква пета колона си ти? Ти си просто един глупчо, – парира ме баща ми, пренебрегвайки факта, че синът му е известен журналист и писател, предмет на бащина гордост, и се засмива в опита си да прехвърли назряващото напрежение в шега. Струваше ми се, че произнасяйки тези пропагандистки щампи, баща ми като че ли ме изпитваше – няма ли да се съглася и да поразредя своите опозиционни възгледи с разумен конформизъм. Аз не се съгласявах и баща ми отстъпваше на предварително подготвените позиции – на дядото добряк, на когото не му е до никакви политически възгледи, а вниманието му е изцяло погълнато от ремонта на счупената количка за по-малкия внук. Така и живеехме до 24 февруари 2022 година. А после започна войната. Първата седмица въобще не си говорихме за нея, все едно се надявахме тя просто да спре, да отмине като някакъв кошмарен сън. След това аз захванах да пише книга за бежанците и след като се прибирах от своите пътувания за срещи с тях, идвах при баща ми и му разказвах. Много внимателно, само човешките истории, никакви политически изводи. За хората, които са загубили дома си, за старицата, избягала от Мариупол в каросерията на хладилен камион, за момчето, чийто брат загинал във войната. Баща ми ме слушаше, съчувстваше на моите герои, но настойчиво вадеше в отговор пропагандистки аргументи: „да, но нима украинците не водят тази война в Донбас вече осем години?“, „да, но нима НАТО не е обкръжило Русия с военни бази?“, „да, но Западът да не би да не ни натрапваше чужди за нас ценности?“. Така говореше, а аз продължавах да разказвам. Надявах се да го докосна с човешките истории за нещастието, да разсея мрака на пропагандата, в който живееше. След това се случи Буча. Аз се срещнах с бежанка от това градче, в което по време на руската окупация бяха избити над 400 мирни жители, записах разказа й. Но едва започнах да преразказвам на баща ми думите на тази жена, той скочи на крака и се разкрещя. Никога преди така не ми беше крещял, нито веднъж за тези мои 52 години: – Как смееш! Откъде е тази твоя съвест да ми говориш такива неща! Как въобще можеш да си помислиш, че руският войник е способен да убива деца и жени! Той крещеше, а аз се страхувах, че ей сега пред мен ще получи сърдечен удар, ще падне и ще умре… И тогава се досетих – та той всичко разбира. Човек, който не разбира, който е задръстен от лъжи, е склонен все пак, особено в разговор с близки хора, да започне да задава въпроси, да се поинтересува или усъмни, да извади контрааргументи. А моят баща крещеше от крайно отчаяние. Така правят хора, които разбират ужасната реалност, но не могат да я приемат, защото приемането й е по-страшно от смърт. Ние сме агресори, това е реалността. Но ако сме агресори, то какво да прави един 82-годишен старец, когото са възпитавали и който сам е възпитавал своите деца с разкази за подвига на героите от Втората световна война, тръгващи на смърт за да спрат агресора? Какво значи „да тръгнеш на смърт, за да спреш агресора“, ако агресорът – това сме ние? Това значи само едно – да извършиш самоубийство. Баща ми крещеше, тресеше се и буташе край себе си предмети, защото всичко разбираше. Разбираше, но не можеше да приеме реалността, защото приемането й предполагаше или неговата незабавна смърт, или тотално разрушаване на личността му, на всички негови ценности, всички негови нравствени разбирания. Седях и мълчах. И си мислех: „Господи, та той всичко разбира, Господи!“ След това станах, облякох се и си тръгнах, оставяйки стареца в неговата самота. От тогава насам само се чуваме по телефона и си говорим единствено за това, дали навреме си е пил лекарствата. Вече престанах да мисля, че руснаците, поддържащи войната, са отровени от пропагандата. Отровени са, разбира се, но не там е работата. В голямата си част те всичко разбират. Но проблемът е там, че никой досега в Русия не е измислил нито едно разумно действие, което да се предприеме след осъзнаване на реалността, че ние сме агресорите. Ни едно действие, освен самоубийството. Мен от самоубийство ме спасява единствено задачата, която в отчаяние сам си поставих и която съм длъжен да довърша – да напиша книга за бежанците, да разкажа urbi et orbi, че там, където на военните карти са нарисувани стрелки, където падат бомби, там има и хора. Via Linor Goralik, ROAR" (преводът мой) https://roar-review.com/ROAR-c92634e7b7ba48dbb90a17f01b431b35?v=96ec001b7d3e4d1496b19f3c09e41332&p=4ca84764add049c9a53b40a84af63004

Храбрите укропитеци въвеждат нови понятия"бойно отстъпление.Това явно е синоним на нещо като позорно бягство.Бавно и славно им измъкват части от територията и следват все нови "евакуации"/да се чете капитулация/ или "бойно отстъпление/да се разбира бягство/.И зеления всяка нощ се хвали какво е загубил през деня.Но пък го прави патетично и с еврейска луквщина.Той и за собственото си погребение ще заяви , че е много уморен и отива да си почине.

излагате се с такива фейк псотове, но разбирам мъката на родните фенове на укро нацистите. Нека продължават да живеят в измисленият си нацистки свят. Хайл.

Аз казвах ли ви, че като пристигнат американските ракетни системи и ще има руски сълзи и сополи :–)

опа. боклуците се включихте

от космоса по батареи чувал ли си..

Хихихих! Ех, че красивоооо! Дано повечко руски човечета да са се изпекли там, особено генерали, полковници и т.н. Накрая и джуджето от Кремлин! :)