17-11-2017 20-11-2018

Коментари

данните се складират на клауд в калифорния. Дори не е законно тези данни да преминават границата бе консент.

Колко сме команчите?

За чий да си давам данните като ме има във всички регистри на държавата .Това преброяване е тъпотия .От МВР имат всичките ми лични данни , адрес , телефони , подпис .От общината имат всякакви данни , От работното ми място , от банката , чрез сметката и кредитната карта .Да вземат и да ме преброят без да ме занимават .Да не говорим , че има и социални служби ,НЗОК , НАП ,НОИ .Абе държавата се е овъртолила с информация за мене .Само загуба на време и пари .

коментирай

Поредният успех на успешното служебно правителство както ни убеждава президента. Още няколко успеха и държавата може да я няма

Защо? При Бочко имаше ли я?

Преброих се. Беше много лесно и бързо.

Тук пак са се олели. Всички държавни сайтове ги пускат през един Cloudflare, където е нещо като прокси на сайта. Като го атакуват с DDOS атака, да поема той ударите на натоварване. Да може да върне старо копие на сайта. Но е пълен абсурд да се слага на нещо което е с предаване на лични данни. Реално се получава, че в момента предавате данните в ... Сингапур, макар други да дават в САЩ Калифорния. Натам е насочен домейна e-census2021.bg . После вече трябва да се предава тук. Но при тези изисквания и лични данни, за какво са го вързали към чужда държава и чужда организация? Преди бяха сложили и reCAPTCHA на Гугъл. Който е чужд скрипт и също може да събере информация. На предното преброяване имаше и Гугъл Аналитикс, са проследяване посещения на сайта. Дори шрифтовете на Гугъл ползване за иконки, не трябваше да са външни. Можеха да ги изтеглят. На старото IE можеше през стил CSS да изпълниш JavaScript (behavior с .htc файлове). Дори май в jpeg се слагаше най-накрая скрипт и по едно време бе пробойна, че можеше да се форматира диск с картинка. Реално не трябваше да има нито едно външно обръщение. Можеше дори картинките да ги забият директно в кода с някой base64. По-добре да се счупи сайта и да не работи, отколкото да минават данните през чужбина и чуждо приложение, за нещо което може да е до теб.

Преброих и моето, и още едно семейство. Само не ми стана ясно защо трябва да разпечатвам бележки и да давам номерата, като тръгнат да обикалят по блоковете. Преспокойно имат базата данни с адресите, да си ги отмятат, а не да чавкат като халтави по хартиите.

На входа ни имаше съобщение с името и телефона на преброителя по район, на който да се предостави въпросния номер. Свързах се с него (по Вайбър) и всичко е точно. Може и при Вас да е създадена такава система за отчет.

а циганите ще се преброят ли? Или няма такива?

Преброих се, чакам какво ще ми се случи сега!

Пиши ако стане нещо интересно.

само не разбрах защо плащат луди пари на преброители, а не организираха стидентите и учениците от горните класове да обикалят по къщите, като бригада

Може би защото соцът отдавна свърши и никой, особено непълнолетни, не е длъжен да вършат безплатно работа? Това си е работа като всяка друга и всеки, който иска да я свърши, трябва да си получи съответното заплащане. Пък учениците, ако имат 18, да са се записали.

Да бяха взели ученици от математическата гимназия , по-добре щяха да се справят с програмата за това преброяване. Фирмата издънила се като изпълнител да върне парите на данъкоплатците ако обича.

"Преброих " се снощи, около 21:00 ч. С жена ми.. Никакъв проблем. С всичките му салтанати - попълване на данните, получаване на код - 15-20 минути. Впрочем не съм засичал, може и по-бърза да е било. Получи се от първият път.

Как да се преброя електронно, когато дори данни за личната ми карта искат... Помним НАП... Коригирайте искането за лична карта и ще се преброим.

П. П. Отделно каква е логиката аз да попълвам онлайн всичко и те реално вече я имат тази цялата информация на тяхната база данни, но ми дават код, който аз трябва да представя на някакви хора, които обикалят цяла България по 12 часа на ден, всеки ден, даже и събота и неделя и са на държавна работа. Кой им плаща заплатите на тези хора? Колко им плащат? Колко човека са наети? Ако на жилище отнема по 30 минути въпросника, за 12 часа са 24 апартамента на човек. В един блок 15 етажа са 70 апартамента,в София. Аз като гражданин и данъкоплатец на република България имам правото да знам тази информация. Аз само знау, че ако не се преброя ще ме глобят 160 кинта, пак добре, че няма да ме пребият...

По 50 лева на семеиство. Средно по 6 семеиства могат да се преброият на ден. Аз се утказах заштото за 300 лева на ден не бих бачкотил. По-вече искарвам на черно като шофйор на баничарка, пак и не ме усигурияват тоес си взимам и от борсата По 460 всеки месец отделно.

МБу-ха-ха ... Аферим!

Всяка втора дума ти е грешна. Ограничавай писането, че и говоренето. 300лв на ден ще ги сънуваш дълги години.

_stankow

Чрез он-лайн помощ преброителят може да преброи повече хора. Наемат се по-малко преброители. Спестяват се пари.

Нека плюването да започне сега

Плюенето ще е твърде безболезнено наказание за шайката високоплатени, но некадърни ИТ Гранд Мастери в НСИ.

Спор няма, че програмата и сайта за регистрация са направени и организационно малоумно (меко казано). Трябва да се потърси отговорност за това. Никъде не пише за новия срок за минаване на преброителите за да им предоставим кода - явно и той се отлага.

Ние дъртите се преброихме, но никой не може да ми каже дали трябва да броим дъщерята. Тя е в Монако с модната агенция и се връща началото на ноември.

Ако обичайно живее в България и отсъства временно, се брои.

Тя почти цяла година е по проекти. Само май месец си беше тук. Сега ще се върне ноември и след това за Нова година пак ще снимат.

И какво значи туй

Готина ли е? Телефонче нещо??

Когато нацистите идват на власт в Германия, едно от първите неща които правят е преброяване на населението. Не било правено много време, имало първа световна война, трябвало да се направи. И слуайно при преброяването може да се отбележи, кой е германец и кой е евреин.

_stankow

Не знам какво общо има тука Германия, че и евреите, но в България от Освобождението насам редовно на 10 г. се прави преброяване, пълно. Преброявания е имало: 1880 г. 1887 г. 1892 г. 1900 г. 1905 г. 1910 г. 1920 г. 1926 г. 1934 г. 1946 г. 1956 г. 1965 г. 1975 г. 1985 г. 1992 г. 2001 г. 2011 г.

Малко конспирация ни е нужна за всеки случай.

Как пък не , е сега на тия имотни мафиоти ще си дам цялата лична информация....Това не е преброяване, а набелязване с картотекиране ....

Никой не те пита какви имоти имаш. Питат кой си и при какви условия живееш

И аз се преброих електронно и много добре знам въпросите. Има въпроси за квадратура на жилището (обща), за жил. площ (обяснено е и коя площ считат за такава), има ли ток, парно, дограма, тоалетна, баня и т.н. Има и въпрос дали си собственик, наемател или ползвател. И ти има и ЕГН-то и адреса. Така, че ако някой хакне преброителната карта може да извлече доста "полезна" информация за крадци или рекетьори.

Аз до колкото разбрах има доста интересни въпроси в това така наречено преброяване. Квадратури, тоалетна, баня, балкон, ходя ли на работа, как, кога, до колко и доста други въпроси, които аз не разбирам какво общо имат с преброяването. Нямаше ли някак си да е по нормално просто да се дадат личните данни и адреса? И за какво ще ме глобят 160лв? На какво основание? Хем не съм се преброил, хем те ме знаят кой съм и къде съм да ми вземат 160 кинта....

Нещо си измисляте. Не всичко което Вие посочвате се изисква при преброяването. Явно не сте виждали даже въпросите. Има ги на файл във формат pdf. Не всички се преброяват. Максимума на обхвата на преброяването е 80%. Има глоба само ако откажете да съдействате на преброителите когато (ако) Ви посетят за преброяване. Само малоумник ще се ' набута' в ситуация на глобяване. Не си спомням някой да е бил глобявам на предишни преброявания. Освен случаите на скандално поведение, показващо пълно незачитане на обществените порядки...

Ами след като Кристиян белия хакер, който открадна и пусна данните ни, си стои на свобода, пише по форуми и има достъп до компютър, то за какво доверие в държавните институции може да говорим? Затворете това терористче за 10 години и всички други, които участвали в тази измама.

Каква измама, к'ви 5 лева?!? Тия от НСИ са просто некадърни да направят една работеща система за преброяване на няколко милиона българи! Далеч по-сложни сайтове, включително и български, работят без проблеми! Да го бяха прекарали през търговския или имотния регистър, и щеше да работи!

Не ме интересува НСИ или НАП. Интересува ме всеки, който атакува и разпространява моите данни без мое съгласие, недобронамерено и дори неумишлено, да си получи ефективно наказение от съда.

Ако човек пътува често, или рботи постоянно в чужбина, как да се преброи и трябва ли да се преброява? Този сайт НЕ е достъпен от IP адреси извън България.

Това преброяване е за хората живеещи в България. Тези в чужбина не са обект на броенето. Затова и няма достъп от чужбина

Пише си, но трябва да четеш. Постоянно живеещи в чужбина не се преброяват в България. Има изключения за моряци, пилоти и т.н.

Да, трябва да чете човек, стига да му е дадена тази възможност. Като не се отваря сайта на НСИ от чужбина, как да прочете и как да се преброи един моряк, който е в Ямайка в момента?!

Поредният голям успех на служебното правителство, браво! А хакерските атаки са от китаеца Бай Хой, защото им завижда на успехите!

_stankow

Преброяването трябваше да бъде през февруари, по времето на последното (да се надяваме) правителство на ГЕРБ. Отложи се заради вируса. Служебното правителство няма никаква вина.

до Края на Септември, ама Коя Година?!

Как да се преброиш, като сайта бъгва и блокира нон стоп?!?!

Чакаш преброители тогава

Радеви некадърни калинки.

Според простите е така. Кадърни са само вид цветя, наречени гербери. Нищо, че и те са пълни с калинки...

_stankow

Програмата е правена за преброяването през февруари, което се отложи. Така че не е правена от програмисти, назначени от президента. Който и няма такива пълномощия ...

С този темп и с явното нежелание на хората да се преброяват поради НУЛА доверие в институциите и до ,Нова година няма да приключат.

Оставка и да връщат парите фирмата разработчик

Кой да подава оставка и какви пари да се връщат? Това че тебе те мързи, не значи че системата не работи. Преди 30 мин се пребройх за 10 минути