17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А майката да вземе да си озапти изродчето си, а не да се зъби по медиите.

малко: никой не иска да пребива децата, но един шамар или дръпване на ухото, наказване с напускане на класната стая е допустимо и е профилактично за останалите!

А бе, тук някакви коментари го изкарват едва ли не, че навремето са ни спуквали от бой! Значи, аз не съм бил от особено послушните деца и сравнително редовно отнасях по някой и друг шамар, но винаги заслужено. Най-често за грубо нарушаване на дисциплината в час, но имаше и за счупени стъкла, лампи, нагазване в неизсъхнал цимент и т.н... Но като отнесях някой шамар и се оплачех на нашите, те не хукваха да уволняват гадната садистка, на която ѝ доставя удоволствие да тормози бедното им ангелче, ами ме ръкополагаха втори път. Явно и те бяха садисти и изроди, които обичат да им пребиват децата, както ги описват някои от коментиращите. И ето, аз се комплексирах и не станах човек! Завърших само висше с магистърска степен, работя, имам си семейство... А бе изрод ви казвам!

O, чудо голямо... по мое време като ученик (преди 90-та) и аз съм ял бой, а бях от примерните. Но като направихме една поразия в музукалния салон - целия клас ни шамари директора - а тия, дето бяха с очила, ги караше да ги свалят, за да ги ошамари. И те така... станахме хора. В една мъдра книга пише: Лошотията от детето се изкарва с бой. Сега идеята с тия детски права, стрес, и не знам си какви простотии е да произведе гамени, дето като порастнат стават клиенти я на прокуратурата, я на психиятрията, а понякога и на двете. Неадекватни хора се произвеждата така.

БОЙ БОЙ САМО БОЙ ЩЕ ОПРАВИ НАХАЛНИТЕ ПИКЛЬОВЦИ...ЕДНА ВРЕМЕ БИЕХА В УЧИЛИЩЕ ЯКО А СЕГА ЗА ЕДИН ШАМАР ОЛЕЛЕЛЕЕЕ

Съдейки по името на петокласника - Давид, е чисто ромче, което явно е пречело в час, както обикновено

От новината разбрах едно: че в някакво училище в Сливен, има МЪЖ учител, и то по МАТЕМАТИКА. Къткайте си го като рядка скъпоценност, защото рядко се случва мъже да бъдат учители, и още по-рядко - по математика. Този сигурно е някой възрастен, който не е успял да се прехвърли навреме в АйТи сектора или други по-добре платени браншове. Какво е станало едва ли ще разберем, но за всички деца е хубаво да има мъже учители. Иначе децата трябва да разберат, че в час трябва да пазят дисциплина, да не се въртят на място, да не говорят, да не шумят, а да внимават в това, което им говори учителят. Както се казва - очите на ученика трябва да бъдат върху върха на тебешира/маркера/ показалката на учителя. Който внимава в час, учи си половината урок още в час. Който се върти и блее - после се оплаква, че математиката е много трудна и нищо не разбира, а родителите пък хленчат, че много ги товарят в училище.

няма друг начин да се даде урок на невъзпитано малко говно

не е трявало да го удари, а хубаво да го набие! и то още в четвърти клас!

Като баща на две деца , абсолютно подкрепям учителя

Като майка на едно момче, питам защо не си го биеш в къщи? Като подкрепяш боя, действай. Аз не искам детето ми да го бият в училище. В детската градина две идиотки го биха, защото не искал да спи и още се борим с последствията от това. Така че потърсете си добър психиатър, а след това ставайте родители.

А бе! Вили! Две големи жени бият едно дете, защото не иска да спи, а кротко си лежи в леглото ли? Хайде една да е изпушила поради лични причини, мога да го приема. Ама две!

Разглезеното дрисне е пречело на урока и трябвало не един ,а няколко шамара и изхвърлено от клас.Стига с тази слободия.Затова излизат след средно образование,неможещи да напишат правилно изречение и не чували за Питагоровата теорема.

Лошото у нас е,че даваме възможност на подрастващите сопо.и,да се държат като родителите си.

че у тях се е казвал Дейвид :)

една стара приказка ... бий газинка да не бий газище ... и е много вярна .

Така, така, седи си кротичко детето на чина, слуша внимателно учителя, а извергът учител идва и го удря. За тези келеши трябва да се въведе боят с пръчки. Пардон - с тояги! КАЗАХ!

това да не е официалният форум на психари каква е тая мечта да биете деца

Не бе, гледам, че е модерно тези дни! Онзи ден гледах в един МОЛ как смачкаха една. Миналата седмица гледах как едно момче пред блока му го смачкват. Утре нека смачкат и твоето дете някъде от бой, да го вкарат в болница и тогава пак пиши как си против шамарите за възпитание.

Ако бият вашето дете или внуче в училище такива глупости ли ще пишете нямат място откачалки, психопати и хора със слаби нерви в училищата няма право с пръст да докосва дете камо ли да го удря и да го влачи за ушите тоя човек в класна стая не бива да припарва никога повече половината от математиците са психари

Да, как смее да шамари малкия нагляр! Няма право с пръст да го докосва! А утре, този малък, безнаказан пикльо, ако пребие вашето дете с приятели, пак ли учителя ще е виновен?

Но ако учител се оплаче за лоша дисциплина ,жална му майка на ученика.Ще яде бой в къщи не само с плесници,ами и с пръчка.Сега родителите едно че не ги възпитават в къщи,но не позволяват това да става и в училище.

Имаше някога пердах в училище. Който отрича- просто лъже! Но каквато и да е причината, че даскала ме е ударил я с показалка, я линия, или пък съм седял на колене в ъгъла. и на ум не ми е минавало да се оплача в къщи. Дори абсолютно невинен, майка ми просто щеше да ме донабие! Сегашните майки, татковци са просто лигльовци! Какви очакват да станат децата им? Ревящи и повръщащи хора. Така е, мисля!

Видяли са агресия тез разглезени лайна бой с показалките по тез говна............

Че има откачени учители - има. Когато бях 5 клас и се заиграхме на снега, учителя ни би с пръчка през премръзналите ръце. Че трябва да има дисциплина и че малки идиотчета правят всичко възможно, за да ти съсипят часа - и това го има. За да го изкара от нерви едва ли е било само щракане с химикалката до откат. Кой знае каква гад е малкото и се кефи на това, че дразни учителя и учениците си. И изведнъж заповръщал.

Това е недопустимо .Преподавател с лабилна психика няма работа с деца .

няколко олигофрена в класа, тогава ще те питам колко трябва да ти е стабилна психиката, за да ги понесеш? Бъдете умни, за да са умни децата ви. Възпитават ги и в къщи!!!

Иди да видиш какво става по детските градини, трябва да обичаш децата и да може да се забавляваш с тях иначе става терор. А терор по детски ясли и градини - колкото искаш. В училище е същото. И деца мръсници винаги е имало и учители.

Ама учители по математика със свещ да ги търсиш!

За едно щракване с химикал учителя едва ли би го ударил,имало нещо по-нагло.Трябвало да му забие два шамар,отяво и отдясно и нямаше да се оплаче маминия глизанчо.

Tova e drebna pakost,Elena Grigorova ot peto osnovno,se ebeshe sas sina mi-uchenik

НА ТУЙ ТЪПАНАРЧЕ БЕЗ ВЪЗПИТАНИЕ , МУ Е МАЛКО !

По мое време когато учител ти обърше шамар и се оплачеш на родителя си, получаваш и от него шамар! Защото след като си изкарал учителя извън кожата му, явно си заслужаваш шамари!

Само да отбележа, че това е версията на майката за маминото синче! Преди да обвинявате учителя, не е лошо да проверите версиите на двете страни! Ама Дира търси сензации и посещения за реклами, че от жълто се изхранва, не от журналистика!

Не може да се провежда нормален час ако няма тишина и дисциплина. Ако има деца нарушаващи дисциплината, трябва да си носят последствията, но не бой. Трябва да има дежурен учител и проблемните ученици да се събират в отделна стая, а след часовете задължително да ги оставят да доучват пак с дежурен учител. Трябва да има някакво наказание, иначе няма да има промяна в поведението.

Много си жесток бе. Ти да не си американец. Detention ще им бичиш. Един два шамара и пито платено

за да шибне шамар на малкия дрисък. Преди години, ако се случеше подобно нещо в училище, непристойното поведение на ученика биваше докорегирано от баща му в къщи под формата на още няколко бодри шамара. Нека на следващия ден в училище отново не знае как трябва да се държиш час!!!

Малко му е на лайното, едно време редовно ни шамареха и станахме хора. Днешните деца са нещо страшно, самия факт че това може да е новина....

Днешните са функция на вчерашните, които са бити "за да станат хора". Резултата от боя е виден! Подобни мнения се надявам искренно да са не ялови мъже и жени!

Глупости! Днешните са функция на либерастията и псевдодемокрацията която дава права на неграмотния и невъзпитания да обяснява на гфамотния как да се случват нещата :)

Не оправдавам действията на учителя за физическа разправа, просто трябва да има правила и те да се спазват. Давам пример от чужбина: - първо забележка(в дадения момент) - при повторение се говори надълго с училищният психолог - третото е с психолога и директора като четвърто няма, следва изключване и отнемане на всички облаги дадени от общината.

И келеша с кеф, че каже на мама. Говорих с някакви хора за бъдещето. И майката пак, ще е недоволна. Как суйо и пуйо говорят на детето така.

Че в днешно време вече повечето учители са за психолог. Колкото по-тежка става бюрокрацията толкова по-слаба мотивацията на учителите. Колкото повече стават правата на учениците толкова по-неглижирани стават към учебния процес. Нещо като разпад или упадък на образователния процес.

в коя чужбина са валидни? Или идея си нямаш как е в "чужбина"? По-вероятно второто!

Ученика вероятно е повръщал от бирите които е изпил в междучасието

В 5 клас бири, посмали малко

В Сливен се развива действието все пак - ако са само бири, е добре!

Абсолютна шитня е българското образование. Математика като иска да е математик да си изкарва парите с математиката. Преподавателската дейност е съвсем друга бира. Създаването на емпатия, на симбиоза, на връзката учител-ученик. Абсолютни некадърници и аутсайдери станаха учители, гледат да си обутат някак часа и тичат към банкоматите, че то дали вали, дали гърми е все тая - заплатката си пристига на датата в банковата карта. И спиралата се завърта. Незаинтересован даскал, незаинтересован ученик и накрая .... шитня.

Да, колега, 1 към 1 с моето мнение, присъединявам се

Трябва да ти кажа, че точно незаинтересован и отегчен даскал, едва ли би се афектирал от една химикалка. Той ще си седи и ще си свирка и ще чака звънеца да звънне. По-скоро съвестен даскал би се подпалил от арогантно действие на някое лайнце.

ако всички математици не са учители, кой ще учи чаветата да броят и смятат? Да речем аз може и да разбирам математика и да мога да обясня на моите наследници, ама познавам много хора, които нито знаят математика нито могат да я научат, че да я предадат на техните деца.

Давидчо е бил напълно незаинтересован от урока щом си е щракал с химикала явно не е пишел нищо а и не е и слушал.

когато се бият в мола, по улиците, тогава не се стресират, а?

Драги "Спокоен", за да е в пети клас е най -малко на 13 -14 години, на тази възраст наборите му вече имат по едно дете и трябва да "работят" . Хайде сега ти си представи че си учител на 30 -40 джавета на тази извинителна за тебе възраст. Ние не бяхме ли ученици в 5 ти клас!? И как се провеждаха часовете!? Дали имаш спомен за показалката -2 -3 сантиметра дебела и дълга по метър! Нито веднъж ли даскала не е направил с нея гънка на мозъка ти

като порасне гаменчето и почне теб да те налага с шамари, тогава ще разбереш!

Каквото е положил родителят, с това ще работи учителят. Така че стига сте мрънкали за учителите, а си възпитавайте децата.

това е по-лесно да се каже отколкото да се направи - нали уж разделение на труда? децата ги пращаме на училище не само за учене, но и за възпитание. Наистина законът в момента дава изключително ограничени възможности на педагозите, но е факт, че действията на учителя са довели до много негативна реакция от търсената. Родителите в повечето случаи нямат нито уменията нито възможността да възпитават децата си, особено след започване на пубертета. Е да, повечето нямат и желание.

Ти не изпращаш на училище детето си, за да ти го възпитават, а за да се учи. Ако искаш и да ти го възпитават, тогава недей да недоволстваш от възпитателните методи на преподавателите.

Вижте, с целия си респект към педагозите, но 5-ти крас е нещо към 11 годишно момче. Общо взето, началото на пубертета. Хлапетата не са съвсем наясно какво се случва с телата им, понякога вършат нелогични и странни неща, които не могат да контролират. Всички сме минали през това. Майната му на шамара, но да смажеш психически и емоционално едно момче е всичко друго, но не и поведение на педагог.

Приятел, всеки има нужда в определен етап от живота си от доза отрезвяване. Много по-добре да те свалят от облаците, докато си на 11 години и нещата са поправими, вместо да станеш на 16-17 и тогава някой да се сети да те възпитава.

За първите 7 години чувал ли си, патрон?

Защо няма коментари от джендърасти и толерасти, да не е станало нещо?

Някои щракат с акъл, други - с химикалка... С тия паразитни действия, които са като китайска капка, този ученик е подлудил учителя си.

Като се прави паралел с по стари времена, редно е да се анализира по прецизно. Възможно е учителите тогава да бяха по твърди. Но в същото време бяха и по ангажирани и отдадени на учебния процес. Искам да кажа, че процесът е двустранен - учител-ученик. В момента 90 процента от учителите са с чиновнически манталитет, гледат да им мине часа и да си вземат заплатите. Аналотично като няма ангажираност от тях, от отсрещната страна получават апатия и агресия. Процесът е двустранен. Така че не бързайте с канонизирането на учителите, сегашните нямат нищо общо с предишните.

Петре, тачно по времето, когато катунарите ги направиха граждани на заседнал живот, в класа ни се появиха индивиди от такива. Трудно се работеше с тях, а и ние доста бой сме понесли от въдворяването им. Но -до време, независимо от задължителното "обучение" те за доста кратко ни придружиха вучебният процес Някои отидоха в ТВУ, Други тръгнаха с каруцата в Деспред, момите се изпожениха в 6ти -7ми клас и вече в средното отпаднаха от пътя. Ама и даскалите си шамаросваха -това "изостряше вниманието" в учебният процес

Ами то и учителите са хора. Като видиш някакво леке, което от дума не разбира, правиш забележка няколко пъти и то продължава, избухваш. Тук грешката е, че не го е изхвърлил от час, а си е изпуснал нервите. В гимназията имахие учителка в пенсионна възраст. Беше дребна женица, около 150 см. Само да видеше някой с дъвка, го изхвърляше. Същото се случваше и ако изшумиш нещо, не говорим да говориш в час. Не искаше да пишем, а само да слушаме. Стояхме като препарирани, а момчетата бяха с 2 глави над нея в тая възраст.

А сега си представете, че след 15-20 години, тези лекенца трябва да ни изкарват пенсиите. Защото нали знаете, че това, което изкарваме ние, напрактика отива за изплащане на пенсиите на нашите родители, баби и дядовци. От мен да знаете, инфлуенсър къща не храни ;)

Нарича се принцип на солидарността, и не, едва ли знаят болшинството. Много глупости се изписаха един щял да бие, друг да уволнява. Демонстрация на малки пишки в дир-а.

Щом прочетох името на детето -Давид-ми стана ясно за кой етнос става дума.Но и нашият етнос са същите,нагли,нахални,лъжат,манипулират,дразнят умишлено,защото са наясно,че винаги ще са невинни!Поколението което расте,ще отгледа същите деца,без възпитание и норми на поведение.Бой и стриганье,само от това разбират някои!

Разликата между педагога и педофила е, че педофила обича децата истински.

Хах, има логика

Това проблем ЗА учителя, ли е или проблем ЗА ученика и родителите му. Твърдо съм ЗА наказание НА ученика. Родителите СЪЩО трябва да се наказват. Възпитанието е НАЙ-ГОЛЕМИЯТ проблем в днешно време.

Значи, аз само да разбера, че някой учител е посегнал на моето дете... ще му разпределя физиономията по пода на кабинета му, а после ще накарам целия клас да му хвърли такъв бой, че да му излезе през носа всичкото увеличение на заплатата, което е получил някога... Ей, писна ми от самозабравили се даскали, които по никакъв начин друг не могат да вдъхнат респект, само с шамари!!!! Да удариш, не те прави мъж, прави те леке!

А ти си по-голям Боклук и от гаменчето ти. Ако някой ученик ми прави номера в клас...ще бърша пода с него и ще го цедя в тоалетната чиния, баща му по същия начин, но с по-голями старание

То бива толерастия, но децата ви са като хванати от гората. По форумите си много смел, но за нападение над учител отиваш почти сигурно в затвора. Там на теб ще ти хвърлят бой. Всеки ден. Профилактично.

За да се стигне до шамар, значи ТИ ще да си изпратил там ЛЕКЕ.

Хахахаха. Той не си поглежда детето, не го възпитава, ама тръгнал даскала да бие и да оправя. Абе въшльо недоклатен, ако си родител на дете от класа на децата ми, ще ти извадя душата през гъза. Работа няма да си намериш. Много отворени станахте цървулите скъсани. Едно дете не могат да възпитат, ама големи бабаити иначе. Като е купил на келеша един телефон и два чифта дънки, като му дава 5 лева на ден за кроасан и енергийна напитка и си въобразява, че е големия родител.

И как ще стане това бе джендърче, щом си против боя, не вярвам да си добър в биенето

след като по известна на всички нас причина учителя е подминал точката на кипене . Та по добре е майката да обследва причината вместо да се жалва :)))

По мое време това си беше ежедневие нито повръщахме нито получавахме стрес, родителите вместо да се жалват навсякъде ни опъваха още веднъж ушите за урок. Много се измениха днешните, то за това толкова много джендърите се навъдиха.

Така беше,ама станахме хора и възпитахме хора.От сегашните нищо няма да излезе....

В началото на 90-те години, когато бях в училище, имахме учител, който вдигаше за бакенбардите тези, които не слушат и ги гонеше при директора. Имахме друг, който тупваше леко с една голяма линия и айде при директора. Имахме и такъв, който целеше с тебешири. Имахме и такива, които за непослушание пускаха контролни на целия клас или изправяха в ъгъла с вдигнати ръце отворковците. При тези учители, а съответно и при всички останали, след създадения респект и като знаеш, че ще те накажат, поведението на класа беше вкарано в правия път. Никой не си позволяваше своеволия. И родителите ни не бяха лигльовци - заставаха на страната на училището (както и трябва да бъде).

Благодарение на тези учители и техните ученици, сега сме най-проспериращата държава в галактиката, а българите са смели, свободни и доблестни граждани, които отстояват правата си до дупка.