Пет ваканции ще имат учениците през учебната 2011/2012 г.

Пет ваканции ще имат учениците през новата учебна година, като едната от тях - есенната, е нова ваканция. Това е записано в заповедта на министъра на образованието, младежта и науката Сергей Игнатов за графика за учебното време за учебната 2011/2012 година, предаде БТА.

Обратно в новината

Коментари - Пет ваканции ще имат учениците през учебната 2011/2012 г. | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да му имам на тоя борсук ваканциите от по два дена.

Студентите блокираха кръстовищата Жан падна Учениците стачкуваха и успяха какво следва

Как е възможно да се обявяват такива лъжливи новини? Винаги около празник, който се пада до събота и неделя се сливат дни и така с почивните се удължава почивката. Няма нищо ново. Миналата година ГЕРБ се съкратиха коледната ваканция и срещнаха упреците на ученици и родители. Сега възстановиха ваканцията както си е била винаги. Предизборно се опитват да хвърлят хората в заблуждение. Но премълчават, че няма да има грипни и дървени ваканции и, че догодина учениците ще започват у-ще на 01.09. А ние за какво да викаме Ура? Учениците нали не гласуват, все още?

Само, че работещите отработват слетите дни, а тук не се говори за "отучване" т.е. за учениците това ще са допълнителни почивни дни извън съботите и неделите.

Само,че не говорим за отпуски, а за ваканции. Децата никога не са отучвали. Така,че този се хвали с придобивки, които не е направил. В това министерство няма никакви реформи, само идеии, коя от коя по-глупави.

те сега са неграмотни , а с 5 ваканции си представям след 10 години настоящите ученици каква работна сила ще са....

каква, да са живи и здрави маиките и бащите им че да ги хрантутят *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Всичко до тук добре,но немога д разбера защо между двата срока не сложат няколко дни ваканция,за да си починат децата от контролните и класните.Това беше проблем от време оно и сега си остава същото....

Какво значи традиция,това да не ти е фолклор,там има традиции!Това ти е образование ,забатачено от предходните правителства,и особено от това на тройната ламя!Всички мерки за изправяне на образованието на крака са добре дошли!

Ти традицията само с фолклора ли я свързваш? Я се ограмоти малко и после пиши! Прочети как гледат на традициите в др. държави от колко години ги спазват.

Трябвало е всяка двойка събота-неделя да се обяви за ваканция... И отделно да се пусне проект за 2 млн лв да се реши всяка от двудневките как да се казва.

ЗАЩО ОБЯВЯВАТ И СЪБОТИТЕ И НЕДЕЛИТЕ КЪМ ДНИТЕ ЗА ВАКАНЦИИ ??? , МОЖЕ БИ ЗА ДА ИЗГЛЕЖДАТ ПО-ДЪЛГИ ПОЧИВКИТЕ ...

Ами ваканциите винаги са били в календарни дни т.е. събота и неделя се включват. Може родителите и учениците да предложите да стане като в Кодекса на труда - платената отпуска е в работни дни. Такак в един момент учебните дни ще станат по-малко от почивните.

Аз пък предлагам да имат само 5 - пет учебни дни в годината. ТЕ децата иначе няма да имат време да се наиграят, а требе. ДО 25 г. ще играят. Имат време, а след това ехх.... по-добре късно отколкото никога. Абдалино, ако един човек не го научиш до 4-ти клас да полага интелектуален труд, никога няма да го бъде. Заради вашите идиотски реформи на банките пред нас стоят вече не студенти, а шутове, които и името си не могат да напишат правилно и когато им се направи забележка се хилят като Мунчо от "Под игото". Дори става въпрос не за правопис, а за мисъл, в това което се опитват да напишат с думи. Вопиюща неграмотност от 15 г насам. И точно такива продават интересите на народа си, защото грамотен човек не може да бъде излъган.

Поздравления за министъра! Преучиха се тия деца,нека почиват повечко. Слад време с това образование няма да има грамотен човек в тая държава.

Хм, есенна ваканция е твърде силно казано - не знаех, че като се добави един ден към събота и неделя и се получава какво? Ваканцияяяя, смях в залата.

Ти не знаеш, ама в парламента това е практика. Виж колко ваканции си гласуваха, като могат да ходят където си искат.

По мое време имаше само две- коледна и великденска, и като се наложи- грипна! Продължителността им беше не по-дълга от 2 седмици! Имаше контрол, респект към преподавателите и се спазваше що годе някакъв режим. Сега не стига, че скапаха образованието ми и почивката се увеличи! И от какво почиват "учениците", ако не е тайна! Тези, които искат, си ходят на училище, тези който висят по кафенетата и улиците ще продължават да си висят и без това! Пълна деградация!

Само 5 ли,разочароваш ме човек?Предлагам да има само ваканции-така всички ще са доволни и щастливи...Тоя министър на образованието ли е или на малоумието!

Определено е на малоумието, то от всичките му действия очевадно личи ! Няма да има срочна ваканция, а някакви идиотско избрани дати, такова малоумие никога не е имало в българското образование, като сегашния министър !

ЕЕЕЕЕ, то не може да ви се угоди на вас бе ! Едни реват, че им е малко, други - че им е много. Айде стига сте се занимавали с глупости само. като не знаете какво искате, поне си мълчете!