Всички ученици от 1 до 7 клас - с електронни учебници

Всички ученици от 1 до 7 клас ще имат достъп до електронни учебници до месец​.

Обратно в новината

Коментари - Всички ученици от 1 до 7 клас - с електронни учебници | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

То и сега има ел. учебници, но по 6 лв парчето :) за 6 клас със сигурност са толкова. И въпросът Е: Кой ще плати? Или издателите ще ги подарят? А устройствата за четене /таблети най-вероятно и удобно/ само за ромите ли ще са безплатни или ще има и за другите? разбирай обществена поръчка за наши хора.

Много добро начинание и идея в правилната насока. Кога ще започне обаче реализацията и...?Това е много важно.

зад този министър не стои сериозна подкрепа от партия. Просто някои партии са вдигнали ръце от образованието, защото явно не се справят. Същото очевадно е в здравеопазване, отбрана, МВР, сигурност и навсякъде. Пълни провали. Проектите вървят, с тях и кражбите - толкова. Електронна грамотност - това е просто скрита зад китайски джиджавки неграмотност у нас специално.

Електронни учебници и т.н. помагала означава СЪВСЕМ да не могат да пишат децата. Ама съвсем да нямат ни правопис , ни способност сами да напишат по-сложно изречение или текст. Тази цифрова грамотност се изражда във фактическа неграмотност. Всичко се влачи от интернет и лесно се прави тема, есе и т.н. Може би такива работници искате да станат децата, неграмотни, неуки, зомбирани. Да работят само в туризма или да гледат възрастни хора в чужбина. А за зрението колко е безопасно. За психиката. А за това, че реално излизат учили 3 езика, а ни един не знаят, например не могат дапишат що годе добре ни на БГ, ни на АНГ ни на третия език. Помислете бе. Над 1/2 от децата не са с майчин български - те няма никога да го научат. Факт. А то и майчиния толкова научават. Защо изгонихте младире и от там децата в няколко големи града. Чувам вече Русе и Ст. Загора закриват паралелки, училища и имат проблем с липса на деца. Смятайте какво е в по-малките градове. Натикахте народа в София и вместо да сме водещи в ЕС поради далеч по-лесното управление на един град-държава сеп олучава обратното.

Предполагам, както е заложено в програмите, освен правоговор рябва да има и правопис. Но вместо едно дете да носи непосилна на килограми чанта, нещата ще се облекчат доста.

цял ден децата са седнали в училище и след това вкъщи пак трябва да се забият пред компютъра да четат, известно ли е че има деца,които днес не са обядвали, ходят със скъсани дрешки и обувки щото са деца на бедни хора, откъде ще си закупят компютри, не визирам циганите, щото тях ги издържаме ние,които не сме ги осиновили, вижте бълг.семейства,които не получават помощ от държавата, родителите са безработни,не всички живеят в софия и получават софийски заплати или ще пробутате някакви компютри през фирмата на Някой, идеята е меко казано налудничава и похабява децата и затова хората бягат от държавата,за да се спасят

Оставете децата на спокойствие. Като не можеме да осигуриме на нашите деца нормално детство - разни изкуфелници продължават да си правят експирименти с тях. Кой попита родителите за тяхното мнение по въпроса ?!?!?!

Електронните глупости Убиват населението на България в буквалния смисъл.Само разни компютърни фирми взимат пари от това. А хората трябва да плащат ВСЕКИ месец за интернет, а децата и да си РАЗВАЛЯТ очите.

ИЗМИСЛИХА БАНДИТИТЕ ОТ ГЕРБ :))) ...

Това измислиха тъпаците от БСП

Бъдете в крак с времето! Приложете и звуков файл синхронизиран с текста. За обучението по чужд език приложете и електронен речник със звуков превод. Резултата ще поразителен- няма да научат нищо и няма да знаят защо ходят на училище.

Ваща кожа предателска и продажна, вие НАС питахте ли ни, дали ще приемем поредното ИЗДЕВАТЕЛСТВО?!Това значи Сорос и ПЕДОФИЛИТЕ да "обучават" децата ни по интернет!!! Родителите да не можем да видим какво ще показват на децата по електронните дъски, свързани директно с ИНТЕРНЕТ!!! Може и порно филми с гейове да им пускат!!!

Отидете на психиатър. Съвсем сериозно го казвам - това Вашето са си класически налудни идеи.

Електронните учебници ще съсипят очите на децата!!!

1.Има електронна хартия, 2.Имаш опция да си го принтираш 3.В статия пише че ще ти го дават и принтиран 4.Повечето деца може да не ги ползват повече от 1-2 часа на ден!

А дали и принтери ще раздават. :)

Да ве да,ама децата,като видят електронна книга и като със смартфона,нон стоп ръчкане...

по-добре е гръбначните им стълбове да са зле отколкото очите, според Вас колега. Какво всъщност е една сколиоза за цял живот в сравнение с носенето на очила със специални стъкла и филтри....????

Вие трябва преди всичко да направите така, че младите хора да искат да раждат деца. Ако се подпише ИК няма да има пари за подкрепа на майчинството - нито за нормалните семейства, нито за самотните майки. А как ще крадат от бюджета и родителите приближените на МОН фирми, фабрикуващи малоумни учебници и писачите им - чрез печатници или електронно - все тая. Деца няма!

Ако се подпише ИК и двамата родители ще може да раждат деца. :)

... И всички деца в осми клас с по 12 диоптъра? Идиот.

Като искаш хартиен си го принтирай умнико!

Сега електронни учебници, догодина електронни тетрадки, дали да не очакваме и електронни ученици?

"Ние трябва да направим така, че да има учители, и то добри учители, във всички училища и детски градини в най-малките, отдалечените населени места", подчерта министърът. "Вие трябва да направите така, че да има заплати, добри заплати и социални придобивки за всички учители, независимо от делегираните бюджети", отговориха преподавателите.

А защо не се споменава първо, че някой трябва да направи деца, не се ли тръгва винаги от началото или може и без децата?

Герберски бандити ! Хората нямат пари да пратят децата на училище - а те потрошиха милиони за вредни играчки от които се ражда неграмотност. Затварят училища като побъркани... Карат децата да пътуват десетки киломери за да стигнат до училище по отмитите от вода асфалтови някогашни пътища, но ще са "електронни"... Щото във Франция и Германия и Швейцария са "електронни" !

А дали всички ще имат възможност да ги ползват?????

само дет не мога да си представя - как ще накарат хлапетата да четат? много по лесно ще им бъде да си инсталират игрички...

Вперил поглед в светлото бъдеще на IT технологиите, министърът не забелязва как изглеждат махалите, в които израства немалък % от българските ученици. Ръководството на МОН е доволно, че успя поне през септември да вкара въпросния контингент в училище. Времето се затопли и се съмнявам, че същата бройка ученици продължава да учи усърдно. Надявам се пак така да са доволни и от резултатите на външното оценяване, което предстои. Много ще е интересно да ги публикуват.

тогава нашите хора от десе с печатниците като как ще взимат обществени поръчки за 100 ненужни учебници, бре министре? те тия екскурзии по чужбина, скъпи коли хората как да си ги платят?

Работил съм с малцинствени деца. Не си представям министърът да е влизал поне веднъж в жилище на такова дете, за да види в какви условия израстват тези деца. Колкото и пари да се наливат, останат ли в примитивните си семейства, проблемните деца ще останат проблемни и дори завършвайки по документ, пак няма да бъдат образовани. Трябва да бъдат изградени и финансирани по европейски програми пансиони, където да живеят и учат цялата седмица, напълно отделени от средата си. Не се ли направи това, всичко друго остава в света на мечтите.

не така де - то манго като земе от държавата по един таблет на чиве и после ги даде в заложната къща, знаеш ли колко ракия ша купи?!?

Този измъчен човечец вместо да имитира някаква дейност, първо да прегледа учебните програми от детската градина та до вузовете и ако намери джендър-програми, да чисти с дезинфектанти! А, да - и да докладва кои гнус.ни НПО-та си пъхат носа в МОН, след което - яка чистка на въпросните мизерници!

"обучението на деца от уязвими групи" - вече на много места тези уязвими групи са от българчета! И какво ще се направи за тяхната защита?!?!

Хубави приказки... на фона на това че в сградите на три варненски училища от Ноември миналата година се извършват ремонти които още не са свършили, а и парите по европрограми вече са наречени за обезопасяването на още няколко учебни сгради.

Какво значи едносменна система без занимални ли ?

Само първа смяна (или целодневно). Смените са за да могат повече деца да ползват едно и също училище.

И в село Горно нанадолнище ли?

Уважавайте по-възрастното поколение. То е завършило гимназия и "висше" без гугъл и уикипедия..

Поставям на учениците си теми за самостоятелна разработка. Някои даже не си правят труда да я обмислят, а свалят направо от сайтове. Трудно ги убеждавам, че не трябва да се доверяват, а е нужно да сравняват и мислят. Тъй, че електронното обучение е модерно, но ако паралелките са до десет ученика, та учителят да има време за индивидуална работа с всеки. Иначе в главите им настъпва информационен хаос, а той не се превръща в трайни знания и умения, което е цел на обучението.

На неграмотните ученици до седми клас ще се дава ли електроника.

КО..КО КАЗА... у маалата точно такива ни треат

Тоя министър знае ли какво е електронен учебник? - Със сигурност не знае! Качването в Интернет на един PDF на книжния вариант на учебника не го прави електронен! дори и да насочва към други информационни ресурси пак не електронен учебник. Всичко е шменти-капели в МОН!

Точно това е електронен учебник. Но разбира се, не в pdf (все пак сме аграрна нация) а в нормален формат за електронна книга. След това, учебникът се чете на устройство с електронно мастило.

Браво! Сега ако се въведе едносменна система и обучение по шведски методи то Варна може да си гарантира отлични приходи от образование в следващите 30-40г. И ще произведе отново едни от най-добрите кадри в България както го правеше преди 30-40г.

не им стига облъчването от гсм -те , не им стигат слушалките в ушите ... сега и киорави ще ходят ... бедните дечица !!!

Е много се забавихте. Тамън се чудех къде са аграрите да протестират. Па не дай боже, някой да предложи и тетрадките да са електронни.

Сетила се Мара да се побара - когато имаше деца, подлежащи на образование и кадърни учители, държавата се китка! подиграваше с тях и нехаеше за образователната система ... така че - късно е либе за

А сега м-ството ще осигури за всяко дете по едно лаптопче, лицензи за ДеБил Геутс и домашно интернетче. Фирмите-доставчици са известни, пари от данъчци - бол или както ни убеждават - обществото се развива стабилно и устойчиво (за далавери...)!

Да позная ли, на село не сте виждали електорнен четец, нали?

А електронния четец от къде ще го зареждаш с електронните учебници?

"деца от уязвими групи". Това може ли някой да ми го преведе на обикновен български език какво значи?

Тъмно сини и социално слаби, значи.

С хилядата напълно излишни, но тежащи и струващи пари, помагала пак не е ясно какво ще се прави. Махнете ги най-сетне, никой няма нужда от тях, освен печелещите издателства.

У децата от малки трябва да култивира уважение към книгата. Учебникът е учебна книга. Стига с това взиране в екраните на компютри и смартфони, което в крайна сметка вреди на очите им. Там четат на някакви дребни и вредни шрифтове, за което ще съжаляват един ден. Има си хигиена на четенето и нормативите се спазват само в книжните учебници!

Мога да се хвана на бас, че повече очи са развалени от взиране в книга отколкото от взиране в монитор. Не случайно образът на зубър винаги е бил с очила. А това, че ще се чете на електронен носител не го прави с нищо по-различно от четенето от обикновена книга. Само дето 30-те кила книги и учебиници се събират в 200 грама и могат да се преизползват с години. 21-ви век сме.

деер

Простотия и отново простотия! От паразити акъл да искаш!

Кое точно е простотията? Освен тъпото ти и ограничено изказване де.