Ученик от СМГ е единственият българин приет в Харвард тази година

Когато не се състезава в турнири по физика и не провежда научни изследвания, Георги преподава природни науки на 700 деца от различни краища на България като доброволец

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

а преди повече от 100 години, когато големите ученици са учили по-малките - КАК СА ГИ НАРИЧАЛИ ТЕЗИ ОБУЧАВАЩИ УЧЕНИЦИ? ...."Дотогава (в т. нар. взаимно училище) те се обучават по взаимния метод, т.е. по-големите и напреднали ученици обучават по-малките, а учителят преподава на големите и следи за образованието на малките".....

мен пък ме приеха в ТУ Сливен :) а там от 50 000 ще приемат само 20

До ''2021-04-13 12:01:55 Права си :)) (нерегистриран) И онлайн секса е най-ефективен (:))), особено за онези, които вече са си направили децата, но ти не си от тях... От онлайн секс не ти остана време и желание за истински секс. Затова ще си останеш нещастна онлайн дебелана и нежелана жена. Затова и плачът ти е не само смешен, но и жалък...'' Жалък си- СЪПРУГЪТ ми е българин и е ''мозък'', заплатата му е над 10К лева- умишлено не пиша колко точно е нето, всичките ми тоалети са на световни марки - Валентино, Долче и Габана, и т.н., не съм дебела, имам 2 магистратури, а съпругът ми е с 3 магистратури и 1 докторантура и живеем само в България. Какво ти стана0 чичо, ти защо кашляш;0 По-полека, че ще се задавиш от злоба и злобното ти сърце ще се пръсне;0

И тоя говньо ще го забравим вовеки веков. Хиляди завършват Харвард и кво? Нищоправци и празнодумци по университетите, бистрят науката и колко точно са звездитеа във вселената. Голем келепир за човечеството. Хеле па за България. Дано само не го застреля някоя чернилка или наркоман докато разнася пици, за да си заработва таксата. Щото и това го има във "великата" Америка и далеч не рядко.

Ха! Тъкмо го написах и видях съседната новина: ОТКРИТО Е ТЯЛО ПРИ ИЗДИРВАНЕ НА ИЗЧЕЗНАЛО 17-ГОДИШНО БЪЛГАРЧЕ В АНГЛИЯ. Ето за това ми е думата. Не се знае кога нещо е за добро и кога... не съвсем. Нали!

Твоите деца нали са я България. Радвай се. Докто пишеш в интернет, замислял ли си се, че и той и компютрите са създадени в университети в САЩ. Трябва да видя в интернет какво значи жалка ватенка.

Я пак си помисли къде са създане компютрите? И ти ли си завършил там?

Всичко добре,но с тази маска и шлем....

теб това какво те бърка? ако ще 10 шлема и 10 маски може да си сложи, ти нямаш думата, ясно ли е?

Дядото

Е, бре! На теб да не би путката да ти е напреко или да имаш два кура? Като видя човек с маска и шлем едновременно, знам, че е пълен идиот. Същото и като видя някой да ходи с маска по улицата. А за тези дето си карат колата с маска, направо бих препоръчал евтаназиране, за да се отърват от мъките. А кой има думата и кой не, не е работа на плазмодиите да решават. Айде обратно в кочината!

"е приет в най-престижните университети в света - Харвардския," Той е приет, а вие сте неграмотни!

skromna35

И още "най-добрият математик във този випуска на училището,"! Ужас.....

Браво на момчето! Успех в Америка и Белия свят му желая! Затова Америка е велика, защото подкрепя таланти и дава възможности!

Е, бре! Америка била велика. И кое и великото на дрисливата Америка - че забогатя от двете световни войни от страданията и смъртта на европейците. Да ви еба у гъзолиците. През соца някои хора мряха в лагери, дриги бяха лишавани от професия или дори работа, но такова гъзолизане никога не е било. А дано малоумникът Байдън прекрачи границата, та да изпукате всички барабар с великата си Америка. Добър американец е МЪРТВИЯТ американец!

Аз познавам една американка от Корпуса на мира завършила Станфорд и си беше доста наивна. В тия университети са важни контактите които правиш, иначе пак можеш да си останеш тъп.

Ментор - прекрасна българска дума !

Едва след като научих 3-4 езика разбрах колко чуждици има в българският език. Сега дори не ги забелязвам вече.

ХАРВАРД И ПРИНСТЪН СА ДВАТА НАЙ-ЕЛИТНИ УНИВЕРСИТЕТА В САЩ И СВЕТА. ТОВА МОМЧЕ Е ПОСТИГНАЛО ОГРОМЕН УСПЕХ. ТАКИВА ХОРА ОБАЧЕ, ТРЯБВА ДА СЕ ВРЪЩАТ И ДА РАБОТЯТ В БЪЛГАРИЯ! КАКТО В ГЪРЦИЯ И ТУРЦИЯ ВСЧИКИТЕ ИМ ПРОФЕСОРИ И УЧЕНИ СА ЗАВЪРШИЛИ В САЩ!

защо "трябва"? те си решават, според собствените им интереси....

Браво и успех! Само да допълня, че не само децата от тази така известна гимназия са умни и успяват. Това дете ще се справи, защото е умно, като много други в България и защото системата на преподаване в чужбина е много по различна.

Ай стига сте се надценявали. Няма по прост, завистлив и лош от българина.

то не е генетично, а възпитано от семейството и средата, в която расте индивидът. Българин тук е може би манталитетът на част от хората, но далеч не всички.

Това Харалан Александров ли ти го каза? Такива като него направиха милиони от подобна НПО пропаганда.

Аз познавам двама българина, които завършиха Харвард, Единият ми е съученик, а другият приятел на приятел. Общото е, че и двамата са умни и че и двамата не живеят в България.

Какъв е тоз, смешник, ще ми учи там некви глупости. Не си живее като тарикат и да си гледа кефа, с далаверки и дрога ще си изкарва много повече кинти и всички в квартала ще го уважават, ченгетата ще му козируват, а готините женки ще му разтриват петичките. Тръгнал да ми учи, е кво ще постигне, то у нашата държава такива учени само страдат, тук си се тачат само криминалните пичове.

Да, но ще е там. Там. Бъди спокоен, бъди си тарикат и цар ти тук. Тук. Всички са доволни.

Ти от ирония не разбираш ли?

а бучен :)))) ти разлика между ирония и сарказъм правиш ли? май не си много учен..

И странично от темата - на снимката се вижда, как се е подменил генотипа на българина последните 30 години мизерия и ин-витро с датско семе - русички деца с нордически физиономии. Само Жорката прилича на истински прабългарин :Д Когато бяха малък, нямаше повече от 1-2 руси дечица в квартала - сега са като от викингски сериал всички от това датско семе и ин витро :Д Безумна държава, в която младите са повредени и дори и деца не мога да плодят :Д

Добре де. Като протестираме за чист въздух, за еко-храни, без ваксини, защо продължават да ни тровят за "доброто" на България? То толкова много добро, че България се топи.

Без ваксини викаш - без тях ще се затриете съвсем :Д За 50 год няма да има БГ - като изпукате от дифтерит, шарка и полио - но може би това и трябва да стане - да освободите от тъпотията си световния генофонд :Д Дарвин в най-чистата си форма :Д

България е съществувала 1200 години без една ваксина. И турците на са ни затрили. Сега с ваксини изчезва. Е, харно да й е на тази държава и харно да му е на народа, който не загрява елементарни неща.

1200 години е имало 25% детска смъртност до 1 годинка + средна продължителност на живота 35-40 години - голям кеф - то скоро в БГ пак ще стане същото като гледам статистиките след Ковид :Д

1200 години България не е изчезнала. Сега ще изчезне. Неизбежно е.

Нормално да е един - нали в света има 1968 държави ... Всъщносст ние сме 1/1000 примерно от населението на света а имаме 1/1968 ма от приетите. Правете сметка къде сме, като отчитате колко народ има в африка и другите такива изостанали места ... А иначе сме (били) космическа нация 1/15 примерно ок космическите нации. Когато числата говорят и богжвете мълчат!

"нали в света има 1968 държави" НЕ!

Ако не си разбрал, да поясня, че това е сарказъм за 1968 държави.

предизвиква само от съжаление до погнуса

Всичко, което е направил е защото семейството му е проучило какви са условията за прием и го е подготвило от рано. Само за ваша информация, има не малко провалили се хора, завършили топ училища. Щом дова му е била целта. Поздравления че я е постигнал. Би трябвало да е щастлив.

Не знам нито едно дете от тези учлилища, което се е провалило. 97.3% от тях завършват в стандартния срок. На някои от останалите им се налага да презапишат, главно по болест. Тези, които никога не завършват са от рода на Бил Гейтс, приет в Харвард. Някой не ти ли е казвал, че омразата към успелите съкращава живота?

Миналата година дойде едно момиче от Станфорд на 2 хил. заплата и не можа да се справи. Пестеше от обяд. Други мамини дечица са наркомани или провалени бизнесмени и тн. Качествено образование може да се получи по много начини.

Децата на СМГ са разкошни. Умни, интелигентни, амбициозни и обичащи знанието. Те са най- хубавото на това училище. Ако имахме повече такива деца, щяхме да сме друга нация! Само, че в България ако можеш повече, посредствеността гледа само да те смачка. Затова само ще се гордеем с тях, ако са по света. Останат ли, ще бъдат унищожени. И това ни е трагедията!

Въобще не е въпроса да имаме повече. Въпросът е малкото, които имаме да имат път към върховете на бизнеса и държавата. Към момента такъв път има само за партийни агенти. За тях изпълнителността и лоялността са на първо място, знанията и квалификацията са второстепенни.

Ами, не въпрос е да са повече. На тази нация и трябват отчаяно млади хора, които да не са чалгари, а да имат визия и стремежи към една по-различна държава. И колкото са повече, толкова по-добре. Някои ще заминат, някои ще останат, а някои ще се върнат. Промяна с хора избиращи един простак, вместо друг, няма как да се постигне.

Определено има значение на коя гимназия си възпитаник. Аз завърших 91 НЕГ преди 15 години и до ден днешен много рядко срещам по-умни хора от онези, които ме заобикаляха тогава.

Реално нищо хубаво няма за БГ. И за него не е хубаво, че трябва да бяга. А иначе евала - дано само да не е детенце на някои БАН–аджия, които го е набутал да вземе няколко медала от локални олимпиади за да го отърве от мизерията, и същевременно е прецакал по-кадърни деца без роднини в академията - че има доста случаи такива вече от години...

И преди някой да се изкаже - от кухнята/БАН/СМГ/СУ го знам...

Иска ви се да вярвате, че сред олимпииците в БГ има меритокрация - ама като всяко нещо в БГ и там има страшна шуробаджанащина :Д Както в политика, спорт, бизнес, насекъде :Д

_stankow

Само едно дете ни отвличат американците. Това е добра новина !

Тези американци да не са извънземни. Детето е СВОБОДНО да се развива както си иска, не да му режем крилцата, другари. Нека се развива, а после ще допринася с труда си за всички. Нека има шанс да развие максимално потенциала си. Останалото е тесногръдие и чиста загуба на потенциал.

И квооооо? Странно, аз очаквах да е някой от гимназията в Долно Камарци или тази в Горно Уйно, Кюстендилско, но и СМГ върши работа. Браво на бежанеца! Баба му със сигурност ще доживее живота си по-добре. За родителите му не е сигурно. Предстои им големият въпрос какъв език ще говорят внучетата, за да се подготвят навреме. Моля, отпишете печелившия от списъка на българите и избирателите!

Моите внучета в САЩ говорят английски за твоя изненада. И малко български. Аз и баба им говорим отлично и български и английски. Та се разбираме криво ляво за мъка на завистниците.

Дядото

Браво! Късметлии! Щото на една моя братовчедка, майка й говори английски и френски, а баща й - английски и немски. Внучката обаче, говори холандски и изобщо не отлепя български. Та такива ми ти работи, аркадаш.

Всички вие, които идолизирате Божков, Ганчев, Домусчиев, Пеевски и т.н. мултимилиардери, да сте чули някога някой от тях да е спонсорирал талантливо българско дете да получи образование в чужбина? Една нощувка в най-скъпите курорти струва колкото една година в западен университет, но въпреки това не им пука и не го правят. Каквите са ни богаташите, такава ни е и държавата, такива сме и ние.

чалгарят има $30 млн да сте чули да е финансирал талантливи деца?

Той не е платил и 1лв данъци в България, защото фирмите му са офшорки. Айде, за да сме честни, най-вероятно осигурява балета на 4 часа, въпреки че няма да се очудя ако са на граждански договори.

Държи ги на скришно място в любимите му САЩ, в щата Делауер, където офшоркаджийте не плащат данъци. Така в САЩ си прибират обратно изтеклите пари, а българските учители, лекари, децата на България, трябва да ръкопляскат на просташката чалга на Славчо, както и за това, че не плаща данъци в България...

_stankow

И защо да се спонсорира учението в чужбина ? За да не се върне повече никога в България ли ? Ми да спонсорират българчтата, които ще остана в родината си ! Не стига, дето ни ги вземат, ами и да им плащаме !

Ами защото колкото и да не ви се вярва, българското висше образование не струва нищо. Средното ни е все още добро, но с тенденция към спад на нивото.

пише се Учудя, а не Очудя

Абсолютно сте прав/а. Грешка от бързане.

ЕТО ТАКИВА НОВИНИ НЕ ТРЯБВА ДА СЛИЗАТ ОТ ПЪРВИТЕ СТАНИЦИ НА САЙТОВЕТЕ! Браво!!!!

и после Туквата ще ги чакадаси дойдат след завършването да работят за 500 евро на месец и 13 евро детски на месец

Колкото е по-прост и тъп един човек, толкова повече отказва да поеме оптговорност за собствения си живот, нито пък да признае постиженията на хората около него. В главите им има само конспиративни теории, вербовки, служби, връзки, чипове, кемтрейлс, рептили, соросоиди и т.н. Все някой друг дърпа конците и е виновен за блатото, в което живеят. Събудете се бе хора, където искате отидете и вижте как е живота, ако искате в САЩ, Русия, Кения, Япония, където ви влече ама поне вижте света и поживейте малко да поучите или поработите в чужбина. Стига сте се крили зад полата на майка си и да си мислите, че всичко извън вашето село е пропаднало и всеки иска да ви измами и затова "по-добре цар на село отколкото никой в града".

Ще се изненадаш, ама тия неща с парите, Сорос и идеологията са си съвсем реални. И не ги говорим щото сме си стояли на село, а точно щото сме излезли, видели сме къде са парите и какво се изисква срещу парите. И защото някои сме се отвратили от това. Не виня никого за положението в БГ, но истината е, че има безброй връзчици, с които богатите си купуват гладни хора от развиващите се страни.

Делението на света винаги е било на бедни и богати, силни и слаби. Не ги купуват с връзка ами с пари и всеки, който цени тези мозъци повече от американците е свободен да ги купи той.

Парите са най-евтиното нещо на света, винаги може да си ги напечаташ. Обаче срещу тия пари да ти свършат реална работа - това е друг въпрос.

Ние нали си имаме Баце и Славчо, математици за какво са ни? Двамата ще ни оправят.

Хоум офис. Обажда се клиент на IT специалист и го пита: "Може ли да говоря с по-висшестоящ от Вас?" Той отвръща: "Мамооо!"

" че се надява да продължи да учи физика и в крайна сметка да допринесе за своята общност чрез наука и иновации." Със сигурност ще допринесе за по-нататъшно поробване на своята сегашна общност, но в полза на новата си общност, свързана със сатанинските господари на САЩ. Георги става Нов Еничарин в САЩ. Нова надежда на бъдещите робовладелци от Новото световно правителство, на Новия световен ред, за Новото световно поробване на народите, вкл. и на българския народ на Георги. На това майкопродавците в България му казват "добра новина" :))

Ако ти си точно обратното на Георги като манталитет, знания и светоглед...жална ни майка с такива "майкозащитници"

си северозападнал слепок в Софето. Когато Азь обикалях света и развявах по целия свят българското и други знамена, макя ти още копаше на полето. Отдавна се върнах от там където заминава Георги.

Бил си там само в мечтите си. По изказа ти гарантирам, че не си стигал по далеч от 12 клас в помощно училище и едва ли си бил на запад от Ниш. Гордей се, че си повече от Георги. Бъди щастлив с постиженията си, но не очаквай някой друг да се гордее с теб.

Хващай мотиката, за да свършиш нещо полезно за стринка си. Какво си мислиш, все е безполезно :))

А какво предлагаш Георги да работи за 2000 лв. в лаборатория на БАН и да изкарва по-малко от таксиджия. Зашото това е нещото, което му предлага България в момента. Вероятно и е допринесъл много повече за България от теб дори към момента.

Смятайте колко е "ефективно" онлан-обучението...

Онлайн обучението е много ефективно, но за човек, който вече има една магистратура и я е завършил офлайн, притежава способността на поема много информация, но избирателно, сам може да отдели важното и основното от маловажното и допълнителното и има изработени начини на усвояване на една материя. Според мен, задочната форма на обучение в нашите университети, при която масово се явяват студенти с вече една завършена магистратура, може спокойно да мине офлайн.

самообучението е най-ефективно - четеш и учиш точно онова, което те интересува. Без да се разсейваш с "излишни глупости"...

И онлайн секса е най-ефективен (:))), особено за онези, които вече са си направили децата, но ти не си от тях... От онлайн секс не ти остана време и желание за истински секс. Затова ще си останеш нещастна онлайн дебелана и нежелана жена. Затова и плачът ти е не само смешен, но и жалък...

Това защо е хубава новина? Защо се радваме, че САЩ ни взимат умните деца? Защо така и не направихме нищо, за да останат тук и нивото на българското образование да вдигат? И не, не искам отговори от сорта на: Ми, щото още има комунисти! Комунисти има и в САЩ...

Иначе, да, за младежа само чест и почитания! Нека повече се говори за това, че имаме подобни деца у нас. Но защо трябва да се гордеем, че ей така гиподаряваме на американците? И защо трябва армия учители да се трудят, само и само, за да можем след време да го подарим на тях?

Не ги подаряваме, те си ги купуват, като му предлагат по $100,000 на година. Защо някой български бизнесмен или самата държава не спонсорира деца да учат в Харвард като сключи договор да работят за него след това. Защото на българските бизнесмени и държава не им трябват умни хора, трябват им послушни и в същото време ниско морални изпълнители на заповеди.

Взимайте и вие техните умни деца. Ще им останат разни идиоти като стотиците нобелови лауреати, Илон Мъск, Джеф Безос,..

Дано поне не се загуби като 17-годишното българче в Англия...

Да е живо и здраво момчето и все така да радва родителите си и себе си. Виждяхте ли- това НЕ Е дете на български емигранти в чужбина, а дете на българи, решили ДА ОСТАНАТ В БЪЛГАРИЯ.Това момче е цвета, интелекта на нацията ни- а не онзи наркоман - протестър, който уж отишъл в Хага да учи право на ЕС, а се връща завършен наркоман и платена политическа отрепка...

това е чаве от онези, който бутна германката в метрото и закла русенската журналистка и духна в Германия.

Чест и почитания на Мозъка! ВСЕКИ има право ДА ТЪРСИ НАЙ-ДОБРАТА реализация за себе си. В България мозъците не се ценят. :( Някой да е чул за кампания за подкрепа на ТАЛАНТЛИВИТЕ ДЕЦА на България?! ... Поредното доказателство, че евроатлантиците си КУПУВАТ/ИЗСМУКВАТ МОЗЪЦИТЕ. Разбира се, НА АЛЧНИТЕ/ГЛУПАЦИТЕ пък ИЗСМУКВАТ ПАРИТЕ.

Впрочем американските университети винаги си имат любими малцинства. В един момент бяха щедри за хора от Източна Европа, след това видяха, че не им се ловят много на пропагандата. Минаха на китайци, ама и те взимат образованието, къртят парата и бягат. Сега са щедри за латиноси и по-тъмнокафявички, които после да са политически лоялни. Както казах, с правилните пароли за социална ангажираност и влизаш в модното в момента малцинство и развързват кесията.

със сина ми.Радоста е само в началото.Като завърши и заработи по 20 часа на ден,няма да има време за нищо, ни социални контакти,нито приятели,дори трудно се женят.Американската система е безпощадна,изцежда те яко.Затова в тия университети са повече чужденци,китайци,индийци.Американците са по лесните пари.

тази година нямаше завършващи децата на Нинова, Цачева и т.н. за това няма много приети по елитните университети в САЩ, дори от СМГ, друго си беше като наследниците на Нинова и Цачева бяха там!

абе защо един от тези дето са толкова учени, не знам да е станал милиардер?!

А защо всички българи са комплексари на тема пари? Всеки трябва да е началник и милионер. Иначе нищо не става от него, Дан забрайм и мерцедеса. Яко бугарски комплекс те дъни!

ако си толко умен, може ли да си финансово на нивото на незавършил Харвард - това трябва да говори за нещо!

Може би са достатъчно умни за да не са мошеници като ГЕЙТС,МЪСК,БЕЗОС и другите боклуци.......

ти за да си мошеник мислиш ли, че трябва да си тъп, т.е. да можеш да надхитриш всички останали?!

Примерно разработчика на руския Телеграм Павел Дуров. Днес той я милиардер в $, млад, красив, умен и с тяло на бог.

Нито един учен не знам, който е станал милиардер. Учените се занимават с наука. Ганьовците мислят за пари, но милиардери не стават.

това е дефиницията на р0б - да си уж умен, то друг да прибира плодовете от труда ти!!

Милярдери не са, ама годишна заплата на току-що завършил е над 150 000 долара.

така, ако труда им е ценен, кой прибира разликато от плодовете на труда им?!

Само че там, където ще ги харчат, със 150 хил. долара ще са пак на нулата...и горе-долу като качество на живот ще са като в голям град в БГ.

Ако беше манекенка или ефтин артист, името щеше да му е още в заглавието.

след като носи Маска, че и Шлем - поредното р0бче правещо каквото му наредят! Къде учиш - няма значение като си природно тъп!!

Защо не учи в Русия? МГУ нещо??? И там е престижно :D

За мен Харвард не е най-престижния университет в света. За мен това е MIT. MIT e железен унивеситет, Харвард е снобарско.

Браво Жоро!! само напред и нагоре!! покажи им там у Харвард щО е тО Българин!!

За съжаление, те много добре знаят точно какво е българин...

Приемането в Харвард е огромен успех, защото изисква неимоверн труд. Но тази победа не е еднозначна. Американската система е безпощадна откъм изисквания и изцежда индивида докъм 35-40. Ще се радвам ако след завършването си, момчето реши да се върне в някой момент - най-малкото да разнообразява форума с различни коментари, че понякога ми писва да съм един от малкото с различно мнение :)

За Ганчо по - дълбоко от морето нема, по - големо от шкембето - нема, по - велико от Софето - нема. Затова води по всички негативни класации. Това момче толкова бързо ще ви забрави, че не можете да си представите. А вии, патриоти, ще останете още 30-40г. някой да ви опрвя държавата, някой да ви оправя и вас и да тропате с чашата с ракия по масата за нереализираните си мечти.

оди лъскай бастуно да си източиш комплекса!

Един доброжелателен съвет: Георги, стой далече, дистанцирай се от "ментори" - още повече латинос, не оставяй с твоите способности да "боравят" ( меко казано) трети лица и Организации, (освен ако ти самият не си вече част от тях). И въпрос: Къде гледа МОН? Можеше ли МОН да бъде менторът? МОН да лансира таланта му?

Не дай боже МОН да се направлява талантливите деца. За МОН си има герберски чавета. ПКП няма ли наследници?

Преди повече от 10 години, говорих с едно момче от Гана. Той беше учил в Америка и правеше докторантура в Холандия. Засегнхме темата за Braindrain, той ми каза, че според него не е изтичан на мозъци, а циркулация на мозъци. Аз вече от 8 години не съм в България. Това, че напуснах България ми даде и отне много едновременно, но няма друг начин. Ако бях останал, пак е същото, щях да имам нещатата, които загубих, но щях да проусна нещата който спечелих. Във всеки случай, най-важното е духовното израстване, само в България, това няма как да стане. Тук средата не ти позволява, да вдигнеш глава, всичко е една схема и всеки е част от нея, почти всички доброволно.

Преди повече от 10 години, говорих с едно момче от Гана. Той беше учил в Америка и правеше докторантура в Холандия. Засегнхме темата за Braindrain, той ми каза, че според него не е изтичан на мозъци, а циркулация на мозъци. Аз вече от 8 години не съм в България. Това, че напуснах България ми даде и отне много едновременно, но няма друг начин. Ако бях останал, пак е същото, щях да имам нещатата, които загубих, но щях да проусна нещата който спечелих. Във всеки случай, най-важното е духовното израстване, само в България, това няма как да стане. Тук средата не ти позволява, да вдигнеш глава, всичко е една схема и всеки е част от нея, почти всички доброволно.

"Духовно израстване" е толкова неопределено нещо. За едни е в една посока, а за други е точно в обратната посока. Като при будистите ли, че хората имат проблем и това са желанията. Но независимо по кой път поемем, краят е еднакъв - нашата смърт. ;) Богат-беден, няма значение. В известна степен мразя парите, за това какъв те правят и как определят целите ти и за какво да мислиш и се занимаваш. Преди мереха един друг коефициент на интелигентност, мозъка ти каква част се занимава с други неща от оцеляването, като съотношение. На хората било 5. На най-умните маймуни 2.5. А на делфините било 7. Оцеляването не е нещо за хвалене и не е духовност.

Горкото момче! Като види какво е там, може и да не завърши.

Със сигурност гори от желание да завърши и живее в Боколандия. Тук и заплатите са големи, и държавата е уредена, и пенсиите са достойни, и въобще работа, работа, работа! Всички се връщат!

Ще завърши Социална психология. Досега не съм видял циганин-физик. Както и евреин-миньор.

Трагична новина за България, прекрасна лично за него и семейството му. Поредното умно българско дете, което напуска родината, за да не се върне никога вече. Пожелавам успех.

С този ментор от Корпуса на мира ,по вероятно беше да го приемат в ЦРУ,но пък ако завърши добре Харвард със сигурност ще му направят предложение....

За съжаление си прав. Иначе искрено пожелавам успех на момчето- явно има акъл. По принцип в престижните университети в САЩ- трябват освен акъл и труд и доста пари- за такси. Доста българи са ги завършили, но някой са си от т. нар. "доброволци" към корпуси на мира и т.н.

При положение, че за 2020г. смъртността е 124 735, а раждаемостта 59 086 или 47% и сме номер 1 по смъртност, едно от нещата които бих забранил е реклами на чужди учебни заведения тук, както и записвания. Целта трябва да е хората да останат в България, а не да ходят някъде си. Реално този процес убива България.

Никой нищо не убива. Това са нормални естествени процеси. Когато една държава или компания не може да задържа кадрите си, ги губи. Просто, ясно и логично! По всички закони е така, най - вече по тия на Мърфи!

Ако немците мислеха така след ВСВ при пълна разруха, сега щяха да са една пропаднала държава. Държавата се гради от хората в нея!

Нищо не сме загубили. Ако не е достатъчно умен да се оправи в БГ, не е голяма загуба на мозъци. Всеки може да изучи една система и да пробива в нея, партийци и функционери с лопата да ги ринеш. Въпросът е какво губиш и каква е цената, като ти платят с много пари.

Такива диванни всезнайковци, дето говорят на едро бол у нас. Какво значи да се оправи у нас? Имаш ли примери за оправил се у нас? Ти къде завърши като може да ги ринеш тия хора с лопата. Като ти плащат мизерна заплата и те правят на нищо у нас какво губиш? Като не си загубил нищо, що никой инвеститор не открива предприятия у нас? Колко пъти си се пробвал да назначиш някой на работа да видиш за какво уникално качество и цензове на работната ръка става въпрос? Знаеш ли, че мойта съседка кранистка на 70г. я викат да работи, щото в цялата област не могат да намерят кранист? Диванен всезнайко!

ц! друго убива Блъгария.