Американски миноносец идва в Черно море за учения

Американският ескадрен миноносец "Тракстън" се отправя към Черно море за участие в съвместни учения с български и румънски военноморски сили.

Обратно в новината

Коментари - Американски миноносец идва в Черно море за учения | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

къде бехте като нахлуваха и продължават да нахлуват джихадистите по границата?

Ние само с акватория ли ще очастваме???!!!

Вие за тъпанари ли ни вземате? Какви учения? Какви военноморски сили?

ДИР, защо не напишете какво съдържа военноморската група CVN 77? Защо не споменете, че освен най-големият американски самолетоносач, в нея влизат и три подводници с ракети с ядрени бойни глави? Или това не е от значение за българите?

както винаги подгъзуваме на американците, които въобще не ни броят за хора

Слава на братския Американски народ, който ще ни ще ни освободи веднъж за винаги от робството на комунистическите тирани Русия. Ура, Ура, Ура!!!

но от живота ни. На там са ни подкарали.

Слава Богу, че сме член на НАТО и руските танкове нямат път към Варна! Виж, руските блядки са добре дошли :)

Не се тревожи. Американските ти братя са тук да те пазят от тези зли руснаци.

Току виж след няколко дни и някой самолетоносач се насочи към Черно море за "отдавна планирани" учения. Само че накрая да не гледаме кадри от потапянето на непотопяем самолетоносач, че е добра мишена за подходящи ракети.

USS George H.W. Bush вече е до Пирея, но според Конвенцията от Монтрьо от 1936г. няма право да навлезе в Черно море. Това разбира се е без значение, защото балистичните ракети "Топол" се движат доста по-бързо.

Не му е сезонът по Черноморието още , ама шнорхели имат ли, много ги мисля мериканчетата...

България военнен съюзник на USA! Нека си спомним какво се случи с нашите предишни военни съюзници Германия и СССР и да се посмеем :))

Това за българските сили (предполагам и за румънските важи) не трябваше да го споменавате , че е смешно. Пишете го в жълтите новини.

Български ВМС?! За фрегатата "Дръзки" ли сте изписали толку буквички?! Тя още ли е на вода?! Хамериканите дали ще я забележат навреме от висотата на високотехнологичните си мачти, и дали ще успеят да спрат навреме, за да не пометат старото корито?! Ако успеят, ще се разплачат от умиление и ще го вдигнат на палубата да си играят, докато пътуват обратно към САЩ, да си го поставят в някой музей...

На 21-юли ТР ВВС заблудени от Гр раз нападат собств кораби. 161 и 191 ескадр атакува есмим Адатепе и Кодажатепе ,,, като потопява 1, а 2 за малко да потъне. убити 70 моряка. След това се давят още 200. 1 Ф104 -Ст ФаЙ и 1Ф100 Суп Сейб свалени; От Крит 20 ГР Ф-4 Фантом с х 6 тона бомби + 2 еск изтреб тръгват към Кип. По запов на ЮС хвърлят бомбите в морето по средата на пътя и се връщат. ГР Ф5А атакува 2 ТР Ф102 ДелтаДарт, сваля 1, втор се губи и пада в морето по липса на гориво.

Абе Бухал, вземи се научи как се съкращава. То бива бива неграмотност...

През 1974 г. президентът на Кипър архиепископ Макариос беше свален от власт с военен преврат. Самият той не попада в ръцете на превратаджиите благодарение на англичани с хладни умове и горещи сърца (прилика с преврата срещу Янукович, а разликата е, че свалилите Макариос едва ли са искали да го убият). Превратът рязко нарушава гръцко-турския баланс на Острова на Афродита. Това дава повод на Турция да изпрати там свои войски, които окупират 40% от територията на Кипър (евромайданци сигурно не помнят тези събития, съдейки по действията им след завземането на властта в Киев). По-късно на окупираната част на острова е създадена т.н. Севернокипърска турска република. Тези събития помитат управлението на военната хунта в Гърция, а нейният ръководител полковник Георгиос Пападопулос е осъден на доживотен затвор. Промените в Гърция водят до завръщането на Макариос на президентския пост в Кипър (съдейки по ставащото в Украйна и извън нея, Янукович не може да се надява на такова нещо), но не и до изтегляне на турските войски от заетата от тях територия. Въпреки че Севернокипърската турска република е призната може би от едноцифрен брой държави, едва ли някой може да очаква в обозримо бъдеще промяна на статуквото в Кипър.

Значи така. Положението е следното: 1. Дръзки екскортира миноносеца до констанца 2. там - промяна в плана 3. включва се румънски транспортен кораб с 15 човека на борда шлосери и оксиженисти 4. миноносеца на САЩ е разглобен за 10 минути още на вода. 5. организира се спасителна операция на ошашавените моряци 6. за спасяването късаме фактура на Пентагона за 500 000$ за Дръзки + 500 000$ надник за майсторите Румънци

Матрала в Кремиковци в цеховете за валцоване на стомана. Тъкмо до тогава ще стартитат.

ТР е овладяла 12% от Кип и 1/2 лет Никоз. Десантът в началото е 3000 д 10 танк 12 оръд, ООН има резол 353 НАТО също. На 9-ти авг Кисиндж слага вето и разрешава тайно на ТР да продължи агресията. ТР сили по време на примирието/отново измама/ нарастват на 41 000, 250 танк, 200 оръд и Цялата авиац.- срещу 5000 кип.ТР авиац хвърля 1000 кг бомби по болници и стар дом. Избива 900 кип плен и ги изгаря на ТР бряг.Овладяв 38% от острова.

След като бъде потопен ще обследвам останките с акваланга. Супер находка ще е .

Едва ли има кораб в Черно море, който да е последна дума на техниката какъвто е Truxtun, та дори и из други морета. Електрониката му, торпедата, висовете ракети, системата Иджис, феликоптерите и пр. не може да ги побереш във фантазията си. Партийните ви мозъци са се панирали от директиви.

ТЕ ТОЧНО ТАКЪВ КОРАБ ГАДЖАЛИТЕ ОТ АЛ КАЙДА ГО УДАРИХА В АДЕНСКИЯ ЗАЛИВ С ЕДНА РИБАРСКА ЛОДКА ПЪЛНА С ТРОТИЛ :)))) НИСКОТЕХНОЛОГИЧНО И ЕФЕКТИВНО :))) И МУ НАПРАВИХА ДУПКА КАТО ТУНЕЛА НА МАГИСТРАЛА ТРАКИЯ :))) .... А РУСНАЦИТЕ .... ?????

електроника в навигацията и управлението на оръжията толкова по-добре за управлението на бойното средство, НО и толкова по-уязвими за ЕМИ и СРЕБ.

Че САЩ ще се разпаднат е ясно. Но чий го търси там България.

във форума да се разпаднат. Ние дочакахме СИВ и Варшавския договор да се разпаднат. Големо зрелище на високоразвития соц беше.

Янките влязоха в Черно море да правят съвместни учения с "Дръзки". На какво дължим тази чест? YANKEE GO HOME и не си навирайте нахалните гаги там където не нямате работа!!!

ЛОШО СЕДЛАРОВ, ЛОШО!! ЩЕ НАПЪЛНЯТ ДЪНОТО НА ЧЕРНО МОРЕ С УРАЛСКО ЖЕЛЯЗО ДА СЕ ИЗДАВИМЕ ПО МОРЕТО. АМА ПОНЕ ЩЕ ИМА СКРАБ ЗА ПОКОЛЕНИЯТА!!

...П И Т А М ???...КАГЪВ ГРЕЗДЕЙ ТЪРСИ В НАШЕТО МОРЕ.... Малко ли са му световните океани,носещи му постоянни циклони и от изток и от запад,тайфуни с незнам си какви имена...ебати и агресора и бракониера да се разкарва по "гьолове" като "черно море"....НЕНАСИТЕН АГРЕСИВЕН БРАКОНИЕР...Това са ЛЮБИМИТЕ ви ...САЩ...

Току що казаха по телевизията, че Путин е избягал в С.Корея - Китай са отказали да го приемат

Ми ако отлепи от кейя може и да произведе 2-3 истрела преди да бъде потопен:)

да го бъркаш с крайцера "Аврора" дето е на музеен кей в Петербург?

jizast

Империята затяга примката около врата на джуджето. Това е все едно Русия да прави общи военни учения с Куба в Мексиканския залив. За такова учение ПУТКин дори не си и фантазира обаче.

В 01.29 на 20.07.1974 кипърски радар открива 32 кораба на разст 70 мили от Кипър. В 5.00 дасантът стига брега. Кисинджър дава гаранция, че ВВС -Гърция няма да се намесят./Ако това се случи десантът е мъртъв/ Убедена в това към 10.30 ТР авиац нанася удари по кип огневи точкии чак тогава ТР имат успех. Самолетонасач Форест слага блок зона за ГР. ГР тайно подготвя ВВС удар и праща тайно 330 командоса с 17 сам Норатлас които удържат лет Никоз. ГР и ЮС изстребители се прихващат един друг. Кисиндж бесен крещи на ГР правителство:"ДО вечерта да ви няма. иначе..!"ТР с измама се опитва да овладее лет НИК, като използва командира на ООН -бат и напада без да знае за 300 командоса. След 5 мин на пистата има 141 ТР трупа.Тогава на 22юли е сключено примирие. Преговори - Женева.

СВАЛЯМ ШАПКА НА ПУТИН ЗА ГЕНИАЛНИЯ ХОД КОЙТО НАПРАВИ : - ВМЕСТО РЕДОВНА АРМИЯ , ВЪОРЪЖИ И ПРАТИ В КРИМ РУСКИТЕ КАЗАЦИ - САМУРАЙСКИЯ КОРПУС НА РУСКИТЕ ИМПЕРАТОРИ :)))) А АКО ФАШЯГИТЕ ПОСЕГНАТ А КАЗАЦИТЕ , ЗАПОРОЖКИТЕ КАЗАЦИ В УКРАЙНА ЩЕ ПОДКРЕПЯТ КУБАНСКИТЕ И ДОНСКИТЕ СИ БРАТЯ С ОРЪЖИЕ :))) ....

чий ще го търси в Черно море,ясно -да завладява за ресурси...,ама може и да си го намери

Е поне ще има курвалък по гьола това лято в очакване някой рейднжърс да си остави доларчетата:)

аиде де то по времето на олимпиадата два кораба пазиха хамериканските олимпиици и украина рухна ся кои е наред да видим

Чакам поне 50 такива миноносци, та само с 1 залп да ги пратя на дъното!

ЗАЩО С ГОЛЯМАТА БРАДВА ? МАЛКИТЕ РАКЕТНИ КОРАБИ ПРОЕКТ 1239 ИМАТ ПО 8 УСТАНОВКИ ЗА МОСКИТ - РАКЕТИТЕ ЛЕТЯТ ВЪВ ФОРМАЦИЯ "ВЪЛЧА ГЛУТНИЦА' - ЕДНА ЛЕТИ ВИСОКО , СКАНИРА И ПОДАВАИНФОРМАЦИЯ НА ОСТАНАЛИТЕ КОИТО ЛЕТЯТ НАД ВОДАТА ... АКО СВАЛЯТ ТАЗИ КОЯТО Е НА ВИСОКО , ДРУГА РАКЕТА АВТОМАТИЧНО Я ЗАМЕСТВА .... ПРИ НАЛИЧИЕ НА САОЛЕТОНОСАЧ - 4 БРОЙКИ АТАКУВАТ САМОЛЕТОНОСАЧА , А ОСТАНАЛИТЕ АТАКУВАТ КОРАБИ ОТ СВИТАТА :)))

ФЛАГМАНА НА ЧЕРНОМОРСКИЯ ФЛОТ МОСКА Е ГЕО-ТЕКТОНИЧНО ОРЪЖИЕ - МОЖЕ ТЕОРЕТИЧНО ДА ИЗСТРЕЛЯ ЕДНОВРЕМЕННО 16 РАКЕТИ П1000 ВУЛКАН , ВСЯКА С ПО 350 КИЛОТОНА ГЛАВА ... ТОВА АКО УДАРИ БОСФОРА ЩЕ ПРЕВЪРНЕ ЧЕРНО МОРЕ В ЕЗЕРО , А ТУРСКА ЕВРОПА И ТУРСКА АЗИЯ ЩЕ ИМАТ СУХОПЪТНА ВРЪЗКА :))))

Някой да ми припомни какви точно учения проведоха при остров Кипър хАМЕРИКАНСКИТЕ другари, когато братска Турция прилапа северната част на острова? Освен това, четох някъде тези дни, ама забравих - какви точно санкции наложиха нашият ЕС и същите хАМЕРИКАНЦИ за сегашния турски РЕЖИМ за безобразията, ,които върши??? ... ПИТАМ АЗ, АМА ОТГОВОР ДАЛИ ДА ИСКАМ . . . ???

тоа с бинокъла е загорял и търси да види курортистки по монокини ама малко са подранили с визитата..

дано се развали по пътя

Хора,спрете да говорите глупости!!! Война няма да има и не може и да има!!! Ако има,това ще е краят за човечеството!!! Война няма да има,просто двете държави Русия и САЩ ще мерят известно време мускули и ще провеждат военни учения,до,като във времето се решат проблемите с Украйна!!!А те ще се решат единствено по мирен път,в никакъв случай,чрез военен конфликт!!! И понеже сме в НАТО,ние не може да не участваме в тези учения,но ще участваме единствено в учения,не и в ,каквито и да било преки вмешателства!!! Там оставаме неутрални!!!България няма да се меша на чиято и да било страна и ще се стреми всячески да спомогне за разрешаването на проблемите по мирен път!!!

както се точат украинците, че няма да дадат Крим, малко ме съмнява че няма да се стигне до война. Ако там стане и една престрелка, пролее се кръв, войната започва и нищо няма да е в състояние да я спре. ЕС и САЩ стигнаха твърди далеч. Излязоха истини, започнаха да се налагат санкции, с други думи картите са на масата

А къде потъна истината за телефонния разговор на Аштън с естонския министър, от който става ясно, че снайперите и от двете страни на площада в Киев май са поръчани от едно и също място. Пък шефовете на "майдана" били против разследване, та май ще излезе, че кръвта е по техните ръце. . .

Каквото и да стане,ще е умиротворително!!! Дори при престрелка,никой няма да позволи да се стигне до сблъсък,ще отстъпят и двете страни и ще се реши проблемът във времето по мирен път!!!! Какъвто и да е краиния изход,той няма да е военен или поне няма да е сблъсък между двете най големи сили!!!!!!!!

идват, бързо бързо болшевиките да се спасяват в Азовское Море:)

Най-голямата дълбочина на Азовско море е 13 метра. Затова американците ще тренират с амфибии . Може и в това море - то наполовина е украинско, наполовина - руско.

некои другари - сепаратисти в Крим и източна Украйна : "..U.S. warships remain in the region on scheduled deployments. A group of amphibious ships with an embarked Marine expeditionary unit also recently entered European waters. The Bataan Amphibious Ready Group, which counts roughly 4,000 sailors and Marines, is training with regional navies before continuing to the Middle East..."

И Севернокорейски кораб акостира на Канадския бряг също за обучение

Американски виноносец идва в Черно море за учения...

Прави изстрел с бордно оръдие за симулиране на цел за управляемите ракети.

Тава сигурно е корковата тапа на виното, ъ?

Американците и руснаците се знаят помежду си..... Това е смешна работа!!Един миноносец в случая,е все едно да изпратиш сурово яйце срещу танк... Повече за съюзниците го правят,демек:"тука сме,не сме ви забравили,и ви защитаваме"......

срещу ескадрен миноносец с управляеми ракети. Приказвате ги на ангро.

Не се прави на интересен за неща от които не разбираш!! Ако искаш да говорим за броя ракети които носи,защитите му,и какви руски кораби може да срещне?? Като бонус ти казвам че корабът има много възможности,но в случая-сам в морето е лесна плячка защото няма никаква сериозна защита срещу подводниците!! Допълнителен бонус-ако изстреляш срещу него повече от 7 ракети едновременно,противоракетната му система не може да ги следи и унищожава едновременно и поне 3 ще го ударят!! Противоракетната му система покрива само 150 градуса отпред и още толкова отзад...направи сметката да видиш колко от кораба остава непокрит ако не направи завой!Освен това тази отбрана се състои от системата Фаланкс която разполага със шестцевни картечници,и трябва да се приближи ракетата на 2,5 км за да я ударят!! Този кораб е страшен-НО само в комбинация с други!!Дори системата ШМЕРЧ която е артилерийска може да му разкатае фамилята!!

ЕДИН СЪВЕТ КЪМ МАРИХУАНЦИТЕ . СТОЙТЕ МИНИМУМ НА 500 КМ. ОТ РАКЕТНИЯ КРАЙЦЕР МОСКВА, ЧЕ ИНАЧЕ НЕ ЗНАЕ КАКВО ЩЕ СТАНЕ С ВАШЕТО КОРИТО .

А, може да има подводни камъни ;)

МДАМ СЕЩАМ СЕ ЗА ЕДИН ТАКЪВ ПОДВОДЕН КАМЪК НАРИЧА СЕ К-535 ЮРИИ ДОЛГОРУКИ

и всичко това да стане СУ-пер бързо и да е за един МИГ

и да ни налазят ТЮЛЕНИТЕ :)

или да ни бие ГРАДушката

"Учения" - така ли му се вика сега...

НАЛИ ТАКА ГИ НАРИЧА!НА ТЕБ НЕ ТИ ЛИ ХАРЕСВА?

Забавлявах се от съвпадението със случващото се в Украйна. Евала за главните букви + от мен!

абе то хубо ще си играем на войници, ама да не ни тресе тополата после

Хамериканците може да правят морски учения където искат. Ами ние с какво участваме. ??? С водни колела от плажовете и двама адмирали на пенсионна възраст, завършили военноморската академия в Петербург, под общото командване на Ангел Найденов. Него пък го командва Мая Манолова ...