17-годишно момиче почина в двора на училище в София

17-годишна ученичка е починала в двора на 96-о СУ „Лев Н. Толстой“ в столичния ж.к. „Люлин“ снощи. Близки на момичето обвиниха "Бърза помощ", че е закъсняла.

Обратно в новината

Коментари - 17-годишно момиче почина в двора на училище в София | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

предОбрила е с пикото..

Дълбоко съм разочарован от коментарите, действията и очакванията на българските граждани. България е една от малкото държави, позволяващи си лекари по линейките. Не знам кой все още очаква ,при нужда линейка с всичко необходимо да е на мястото на първата минута и едва ли не да направи трансплантация на място. Хора , това което искате и по филмите го няма. Осъзнайте се! То няма лекари по болниците, Вие искате линейките да се телепортират на секундата и като с магическа пръчка ,да спасява всеки от всичко. Здравеопазването в България е просто много грозно организирано. Горките пациенти, горкия персонал, но всеки народ си заслужава, защото търпи и гласува. Скоро лекарите и сестрите ще са като белите лястовици, така че продължавайте да ги ругайте се докато все още ги има.

Не пише бърза помощ помощ да са извършили реанимационни действия. Само са констатирали смъртта, че за какво отиват там, да издават документи?

значи питаш що направо не са се обадили за катафалка ли ?

бизнесът не гроб с амфетамини процъфтява една ромка си отишла просто статитика

Нито една партия вътре или вън от парламента НЕ ПОСАТВЯ РЕБРОМ въпроса за безкомппромисни наказания за разпространение на наркотици! НИТО ЕДНА! Замислете се защо. НИТО ЕДНА!

Детската площадка в градинката се намира на 20 метра от въпросните пейки и по това време винаги има родители с малки деца, защото е още светло. НЕВЪЗМОЖНО е да се случи нещо непредвидено и веднага да не се разбере, ако няма услие за обратното.

Всеки прави каквото си иска. Всеки продава каквото си иска. В училище деца гледат клипове с убийства, а учителката казва : " Е кво толкова, голяма работа."

И защо се чудиш ? В Голямата страна отвъд океана се лансира идеята учениците да ходят с речни камъни по джобовете.Въпросните камъни били много удобни и лесно пасвали в ръката на този , който ги използва.Не са само тук проблемите и налудничавите им опити да се решат.

в държавата цари простотия слободия и мръсотия отвсякъде

Няма как да колабира един час преди да се обадят и никой да не види паника около групата.. Не ги мислете за толкова смотани младите а и още е светло в 7 часа, минават непрекъснато хора през двора.. Истината трябва да се знае за да не всявате паника излишно.. Да почива в мир момичето..

смотани са и още как, не са знаели какво да правят и какво ще обясняват и каде да скрият дрогата, лекарите им виновни на тия дебили

И аз подозирам, че историята не е както е разказана ... Линейката е била там след 11 минути, обвиняват ги, че трябвало да са по-бързи. Демек след колко? Три минути? Две и половина? Да се телепортират? Обажданията си имат входящ час и ако ресултатът е, че е колабирала час преди това, много е вероятно да има станала простотия и час да са се чудили как да го прикрият хлапетата идиотчета ...

някой неграмотен слага минуси на хората сигурно защото не може да напише мнение

Не са виновни лекарите, дошли са за 15 минути, а момичето вече си е отишло. Значи късно са ги повикали. Ако се сложим на мястото на лекарите - с какво се сблъскват по време на дежурство, просто ги съжалявам. Колко трябва да си отдаден на професията си, за да търпиш какви ли не ситуации. Това е стрес!

Съгласна съм с вас,но съм била свидетел линейка да чакаме за дете 25мин. Да ви кажа изнервящо си е,защото когато виждаш нещо лошо да се случи минутата ти се струва,като 10мин.

Не ги ли виждате по моловете и градинките какво безотговорно нагло и невъзпитано държание имат вече поотрасналите ученици, то бива бива слободия, дрогиране и простотия, а не знаят дори таблицата за умножение.

и англо, но и откровено агресивно. Смеят се и говорят на висок тон, хулигански и ако нещо някой им се стори несимпатичен имаш чувството, че няма да се замислят и ще му се нахвърлят да го трепят. Свръхагресивност се наблюдава сред учениците, сякаш вървят по улиците някакви надрусани и екзалтирани идиоти.

и ние ще чакаме да работят да пазят държавата и границите, положението е безнадеждно в цяла европа цари хаос и слободия, у нас стана мода да се обвиняват лекари и учители, само простолюдието да е добре с властите

А пък Люлин е кварталът - свърталище на дрогата. За да не повикат помощ съучениците близо 50 минути, значи ги е било страх или срам да не пострадат и те, да не ги разкрият какво са правили и са опитали сами да помогнат на момичето. Има нещо гнило...

провежда каквото и да е възпитание, при положение че родители и учители са в по-голямата част елементарници и тъпаци, а и на разположение са всякакви дроги, алкохоли, енергийни напитки и др. боклуци. Станах неволно свидетел на разговор между майка и дъщеря, вървейки плътно зад тях на улицата мислейки да ги задмина, но забавих крачка щото ми стана любопитно. Майката на висок глас говореше нещо на момичето/8-9 годишно/, повтаряйки може би думи на учителка или класната му че било " емоционално нестабилно, неуравновесено ......, спомена и думата психопат" , а щерката отговаря " Психопат ли ? Аз никой не съм убила." Тогава майката й измисля оправдание за пред учителката и вика : "Ще кажеш/кажем че си чела лека статия за Стивън Кинг в интернет .." Т.е. пълно безхаберие за случващото се в главата на малката й дъщеря, намира й най-лесното оправдание и всичко е наред. Ми кво да ви кажа - простотия.

ВАКАНЦИЯ Е ЗАЩО ПОДВЕЖДАТ СЪС ЗАГЛАВИЕТО. За мен ако не е вродено заболяване случая е криминален, лекарите не дават живот и не е редно да бъдат обвинявани.

като малоумни идиоти, пък представям си в тъмното в празен училищен двор, далеч от погледи, какво правят - бият ли се, карат ли се, дрогират ли се...

Нито е тъмно нито е пусто нито е далеч от погледи така че не пишете глупости..Интересно е как никой не е забелязал суетене толкова време ако е вярно това за един час преди викане на спешна...

мдаа, работата пак на тъмно-зелено мирише. подвеждащата дума "училище" не може да скрие обичайното тъмнозелено поведение на тълпата, описана в случката. а втория път линейката е повикана, но дори не е допусната до "припадналата"-просто са я повикали, за да трошат и вилнеят! защо тогава изобщо е викната линейката??? но само как я пуснаха медиите"новината", ще си кажеш-дечица в училищния двор играли физическо (по време на ваканцията) и едното припада и колабира...пък то-обичайните тъмнозеленщини, примесени с бяло вещество-накратко, отново нападeние над линейка и медици.

Учениците да бъдат проверени за дрога и алкохол, да се установи има ли насилие или вродено заболяване.Този случай ми изглежда криминален и е за следовател.Най е лесно веднага да се нападат лекарите.Има проблем със слободията.Защо не са допуснали екипа да помогне на майката.Къде е полицията тука.

Най-големия проблем са освирепелите пенЦионери които коментират всички събития с тяхната си некомпетентност.

ученик и студент/ка пият енергийни напитки, които са с доста съмнително качество и не мога да разбера ква работа въобще имат на паара. И защо на млад и енергичен човек му е необходимо да пие енергийни боклуци ?!Трябва да бъде забранен вносът им. Ама то има ли държава, че някой да си прави труда да забрани продажбата на отрови.

на паЗара

Не обвинявайте веднага лекарите. Ваканция е те какво правят в 20ч. на пейката, един час детето се мъчи но не викат бърза помощ нито лолиция, а после лекарите виновни.Удобно и за учениците и за полицаите, защото иначе ще понесат те отговорността.

Чудя се, толкова ли е сложно в град като София, който е с площ около 400 кв.км., да има центрове за спешна помощ с по няколко линейки, разпръснати равномерно, за да може реакцията на екипите да е съществено по-бърза? В Европа за спешната помощ отговаря също и пожарната. Те имат съответните автомобили и екипи с парамедици. А дейността основно е поета от частни фирми, които имат договори с касата и от 112 просто изпращат най-близката свободна линейка към мястото, което е заявено.

Както сте написали Това е в ЕВРОПА.Тук е България.

абе вие неграмотни ли сте ???? Пише, че 1 час тия келеши са се мотали и не са извикали линейката. Кой е виновен, линейката, или келешите ??

това е нереално защото голяма част от населението е неграмотно мързеливо необразовано и претенциозно, но без покритие

Само напишете циганка ли е била,"приятелките" и циганки ли са и стига толкова.Ако съм лекар и някой циганин ритне линейката следващия път ще отида след 3 часа при мангустите.

Не циганка. 17- годишните циганки са или в къщи, грижейки се за двете си деца или са на околовръстното.

Ама наистина прост народ слаба държава. Какви управляващи са виновни че някакви подрастващи, най-вероятно роми са в училищния двор по пейките и какво правят там интересно, най-вече да се друсат. При това децата са във ваканция, какви доктори в училищата ви гонят по тоталитарно време. Или детето е имало здравословни проблеми или са се тъпкали с разни "модерни" прахове и таблетки за "настроение". Жалко за един млад живот, но нека да излезе причината за смъртта пък после да пишем простотии. Един млад и здрав 17 годишен човек не умира просто ей така.

търсете дилъра ,той е виновен

Дилъра е дошъл навреме.

Днешните ученици от горните класове са абсолютно безотговорни. Не ги ли виждате колко несериозно се държат в обществото, всеки ден сме свидетели на невъзпитанието им. Полицията е трябвало веднага да ги прибере за разпит защото вече е късно, те са се консолидирали за да се оправдаят.

Добре всичко в статията е ок НО защо не пишете цялата истина а???Ромката получила нервен срив и нейните роднини потрошили линейката а?Нали сте обективни или пак половината истина че е изгодна!?

Една истина, а толкова различни 2 гледни точки...

НЯМА ДВЕ ГЛЕДНИ ТОЧКИ има истина и лъжа, екипа е отишъл когато е бил повикан, но е било късно

Охранителят казва 19,30 и те вече били звънели и продължили да звънят>>>спешната - сигнала получен в 20 часа???Къде точно е истината и кой ще я каже??Освен ако младите не проявят малко смелост след тази трагедия и не покажат телефоните си..

Съболезнования на близките! От статията не се разбира кога е повикана линейката, но от 19:30 до 20:20 са 50 минути. И ако първите сигнали са подадени към 112 в 19:30, а те са препредали към спешния център сигнала в 20:09, това си е за съд. Системата се нуждае от преструктуриране.

Малката дРусалка

Не е проблемът в лекарите, а в управляващите, които толкова години не можаха така да структурират Бърза помощ, че да може максимално бързо да достига до адрес. При тези задръствания и скапани линейки всички са потърпевши. От близо 10 години ни управляват едни и същи, ББ говори колко пари дава за здравеопазване, а Бърза помощ все по-зле става. Сякаш няма сила, която да иска да направи един сектор да работи нормално и в полза на гражданите.

така е, щото парите не отиват за "здравеопазване" а в джобчетата на определени "здравеопазващи". Самият факт че уж всяка година се дават повече и повече пари, а мед.сестри доколкото са останали такива вземат по-малко от чистачки говори достатъчно. Затова няма и млади лекари които да остават в БГ а скоро и стари няма да има. Иначе жалко за детето, докато не се направи аутопсия - само може да се спекулира.

Абе каква структура на БП ви гони бе?!? То не остана пукнат лекар в тая държава, вие за структура говорите... За какво му е на интелигентен човек да учи 7+ години, да специализара още толкова и да се качи на линейка, че да го пукат от бой и псувни по цял ден и то за 600-700лв. "възнаграждение"?

Прост народ, слаба държава !

loyola

Мда, само да припомня, че в мрачните години на ужасния тоталитаризъм във всяко училище имаше лекарски кабинет с дежурна сестра, е имаше даже и зъболекарски кабинет...

И работеше 24/7, нали?

Лекарският кабинет както и зъболекарският работеха от първия до последния учебен час за двете смени, сутрин и следобед.

и само да ти припомня, че този тоталитаризъм създаде този хаос във който може да умре и твой близък, нали ... последствията са от тези, които ги е яд, че народа не ги иска и създават хаос и безредие, а тези дето са на власт са техни производни, с две думи - България изчезва!!!!!!!!!!

Обвиненията бяха, че сме задлъжнели 11 млрд. за 45 години тоталитаризъм и затова ще е труден прехода 10-15 години. 30 години по-късно сме задлъжнели двойно (с изключение на управляващите през това време) и не сме мръднали и на йота напред (да не кажа, че доста сме назад) от "този тоталитаризъм".

Друг е въпросът, с какъв капацитет, техническо обезпечаване и възможности бяха тези кабинети.

Така беше!

Нахални неблагодарни младежи растат в днешно време. Самите те са бездействали цял час преди да звъннат на 112. Вероятно ги е било страх, защото са употребили наркотици или алкохол или и двете. Но никога няма да си кажат ние имаме вина, винаги виновният е някой друг. След като линейката не е била допусната до майката по-късно, започвам да се съмнявам, че става въпрос за представители на етнос, който не подлежи на възпитание.

Полицията трябва да разбере какво тези "приятели" на момичето са правили с него в продължение на час докато то е било в несъзнание.....

Очевидно става дума за дрога. Проблемът си е наш, всеобщ. Какво от това, ако успеем да обвиним някого? По-скоро трябва да се разпространи истината, че с дрогата не можем да се борим (в най-добрия случай само временно).

Един час, след като ѝ прилошало, те се чудели какво да правят, а след това за десет минути дошла линейката и те побеснели - логично, да! И какво изобщо са правили тия дечица на 16 - 17 годинки в 20 ч. вечерта в училищния двор - повече от час след края на занятията си?! А сега лекарите им виновни, аха ... Само дето не могат да летят над града към всичките надрусани тийнейджърки ... Дори и да можеха, ако ги викат след като тя е починала вече, какво биха могли да направят, интересно?!

И аз прочетох версията за едночасовите мъки на момичето. Учебни занятия няма-във ваканция са. Ще има токсилогична и съдебно-медицинска експертизи.Те ще дадат яснота. Каквото и да се е случило-нелепо е,защото едно момиче на 17г.без време си е отишло. Не одобрявам агресията над спешните медици-условията на труд там хич не са за завиждане.А и последните виновни за евентуално забавяне,са самите екипи на линейките.

Пушат чай...на някой чаят му е дошъл в повечко и си е глътнал граматиката. Линейката, дори и след пет минути да е била дошла, пак само е щяла да констатира. Ако се бяха съсредоточили да му извадят езика от гърлото, сигурно щеше да преживее ваканцията.

то и без това няма деца, браво, дали са му нещо, друго не може да е, хей, тъпи политици, къде сте, България изчезва, а на вас не ви пука, жалко за момичето, но положението не е само сред по-малките, ами студентите ... ужасно, младото поколение в България се друса като за световно и то деца, които учат хубави специалности и се готвят за чужбина, супер, бъдещето на страната е в ръцете на кого ... !!!!!!!!!!!!!!!

и как решихте че е дрога ? а не консерванти с Е означение ? или това е угодно на ;системата; ,която прикрива деформациите си като хвърля вината на беззащитните ? имайте срам пред Бога , и не пишете глупости за починалото дете

Какво значение има дали са Е-та, дрога, добавки, чипсове, или тъпите енергийни напитки?!? Децата днес, като производни на родители от също такова изпуснато поколение, нямат абсолютно никаква хигиена на хранене, а за друго пък съвсем никаква. Въпросът е да сме фешън....

Защото децата не ходят на училище,те ходят в сграда на бездушни учители с права и никакви задължения,това което поиска др.Я.такева.От стачката на учителите тръгна падението в ОБРАЗОВАНИЕТО. И това продължава ,давот се пари без никакви резултати. Сърдете се не на лекарите ,а на учителите.

Не се сърдим нито на лекарите, нито на учителите. Децата са ваканция в момента и нямат работа в училищния двор. Впрочем защо не споменавате нищо за родителите, тъй като всичко започва от семейството?

Бързата помощ в България е на ниво началото на 19 -и век.

демокрацията до там ни докара.

Тъпи люлински селяни. Друг е виновен винаги. Тъпаци.

Новото Пико е много яко! Направо те... пръска!

вчера около 19 00 беше блъснат човек в дружба 1 .поне 1 час лежа и полицаите се чудеха какво да правят.

Жалко за детето,жалко за родителите. Кошмарна история. Дали линейката се е забавила-не знам.Със сигурност на хората около момичето,всяка минута чакане на помощ е била час. Хиляда пъти съм писал по темата-поради огромният трафик и задръствания,отдавна трябваше да се направи децентрализация на Спешната помощ.Един централен център и още 3-4 в големите квартали,като Младост,Люлин..... Жалко за детето!

не е виновна линейката а пичтелчетата дето са и пробутали дрогата е така не се гътва 17 годишно дете на пейка....изпаднала е в кома от дрогата

В София няма спешна помощ. Има някакви бусове, които идват между 30 минути и час на адрес. Не знам тук кога са дошли, но съм бил свидител на 3 повиквания за последните 5 години и 3 пъти линейката пристига след 50 минута до час, а в протокола пишат до 10 минути.

goose

А колко пъти беше свидетел на задръстена бус лента от леки коли и не направи нищо? :-) Колко пъти беше свидетел на кретени, дето са задръстили кръстовището и не могат да излязат от него, но тихомълком си чакаше някой да ги разкара от там? После линейките се бавели - как очакваш да стигнат до теб през деня, като няма от къде да минат заради подобни кретени като горните?

Приятел или не, не разбирам защо се заяждаш и обясняваш от истината. "кретените" в бус лентите не е моя работа да ги разкарвам от там, защото нямам автомобил със специален режим на движение и права за това, това е работа на пътна полиция и общината да сложи камери и санкционира, а линейката идва бавно, защото работят около 15 екипа на смяна за София и СО, проблем е забавянето от 112 да подават сигнали. Цялата система я няма.

Прав/а/ си,но разликата е в това,че друг ни дроби попарата,а ни сме заставени да я сърбаме.

Хайде газ към С. Корея тогава. Да живеете при светлия социализъм и комунизъм. Ама там и попара няма да имате за сърбане. Червени темерути

А защо забравяш комунистически Китай, като най- развитата икономика в света ?

Пишлигарите да кажат ква дрога са и пробутсли

Жалко, много жалко за починалото момиче. Съболезнования на близките. Но те не са прави да изразяват недоволство за забавена помощ. 11 минути, според мен, е доста бърза реакция. Освен в София и на други места живеят хора и в много селища времето ще е в пъти по голямо.

Все пак трябва пълна яснота по този трагичен случай

Нещо за социалистическите училища да сте чували? За училищен лекар, стоматолог, лекарски кабинет? За подготовка на децата за оказване на първа помощ? Но... каквото си надробите, няма кой да ви го сърба -вие ще сте.

К'ви лекари в училище в 20:00 часа, бе ватник прост ? Аман от промитите ви мозъци (с една гънка), всичко в пропаганда го обръщате, даже и трагедията на едно българско семейство.

Дрога....