Учени: Земетресенията в Румъния са отражение на катастрофата в Анадола и Сирия

В нашата зона не би трябвало да стават земетресения, по-силни от шеста степен, смята сръбски геолог

Обратно в новината

Коментари - Учени: Земетресенията в Румъния са отражение на катастрофата в Анадола и Сирия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ами естествено. Само нашите бетонни соц пишман аналогови щепсели се правят на бити в тиквите . И затова днес се раздвижи диагоналния вал.

Миналата седмица един познат каза, че комшията от седмици къртил уикендите и накрая се похвалил, че само махнал една шайба дето му пречела. Без изненади, комшията е военен. Съвсем новият блок вече е потенциален ковчег. За всички пишан майстори, които решават да махат ей тъй, преди да къртите, погледнете някоя снимка от трагедията в Турция, барем ви мине. Останалите, при такива случаи подавайте жалби в архитектурния отдел на общините. Те ще извършат проверка и ще задължат шайби и носещи стени да се възтановят.

по тая логика следва ся да тресне или нас или усрайна... или и двете... паживьом увидим

Да тресне от Камчатка до Краснодар и да се разцепи.

Какви учени? Има ли такива? Природата не понася учени...!!!

Да, тя природата си иска примати, като тебе!

Ами то нали и без това Румъния е по близо до Анадола и затова трусовете са по силни от тези у България

Да не забравяме че всичко казано от учените е само теория

Викам си, само в дира ще разбера истината. Местните светила на науката всичко си знаят. Ко ша ми казват разни професори и учени изкуфели

Оххх, ще ни затрупа живи докато спим през нощта! И чужди държави ще идват да ни спасяват.

Така е, обаче ми ечудно как точно там беше епицентъра, на границата със Сирия! Точно там дето е пълно с кюрди, които Ердоган иска да смаже? Много чудно! Или Ердоган е добър сеизмологили Сащ му вършат мръсната работа.

Чудно ли ти е? Ами, отвори някоя книжка и прочети колко пъти Антиохия е била разрушавана от мощни земетресения. Аман от невежи идиоти!

И аз съм на мнението на сърбина, обаче нашите сеизмолози твърдят, че няма нищо общо!

Путя ги клати на токчетата си .Напред ,назад ,малко встрани ,и отново .

Имат връзка.

Американците удариха Турция, руснаците отвърнаха с Румъния. В резлутат на днешното земетресение, ПРО базата в Девеселу на пралтика вече не съществува!

А Земат в полска, нали?

Не зная какви плочи се движат, но е факт, че от 2020 г., точно от тази година!!! настъпиха внезапни климатични промени на Балканите. В България температурите се покачиха, в Гърция, Атина и на островите вали сняг, това там не помнят да се е случвало последните 100 години. Днес небето в София беше на цветни петна от рано сутринта...Как преди 2020 г нямаше климатични промени?! Случайност?!

А като се събуди, двата ти пръста в контакта ли бяха?

То баба Ванга го предсказа. Знае се какво ни чака.

А дали земетресението в Турция не е породено от това преди няколко дена в Иран? А то дали не е породено от ... хайде да спрем, че ще ме обвинят пак!

Земетресението в Турция и движението на Арабската и Анадолска плоча на земната повърхност не може да не даде отражение и на съседните до тях плочи, тъй като всички плочи по земната повърхност плават отдолу вържу разтопена течна магма.

не плава. Пуснали сме котва в магмата. И всяко клатене на съседните плочи ни подминава.

Сърбинът много разбира, ама дрънка глупости. Само Вранча за 20-ти век е произвела 4 труса над 7ма степен (и един 6.9). В България през 20-ти век имаме Кресна + Чирпанските земетресения + Шабла. Дотук вече гоним 10 труса от 7ма или по-голяма степен само за 20-ти век. Да си пие ракията тоя дядо и да не се обяснява много.

Друго си е в дира да прочетем мнения на истински специалисти

От 1900 насам, без да броим Гърция и Турция: 1901 - Черно Море, близо до Шабла, България - 7.2 1904 - Кресна, България - 7.2 1908 - Горна Оряховица, България - 7.0 1908 - Вранча, Румъния - 7.1 1909 - Горна Оряховица, България - 7.0 1928 - Чирпан, България - 7.0 и 7.0 (двоен/дублетен трус) 1940 - Вранча, Румъния - 7.7 1977 - Вранча, Румъния - 7.4 1986 - Вранча, Румъния - 7.1 1990 - Вранча, Румъния - 6.9 Минимум 10 труса от поне 7ма степен за последните 120 години, тоя сърбин да си трае.

Първо, сърбинът говори за Сърбия. Второ, всичките земетресения изброени по-горе или поне тези до 1940-та, трябва да се приемат с доста условности относно магнитуда

Никъде не е споменато да говори за Сърбия, говори за нашата ''зона''. Ако говори за Сърбия какво прави тази статия в Дир.бг изобщо? Ако не - защо не е упоменато. И в двата случая са глупости.

В плевенско си го усетихме солидно.

Ще почитаме янките като светии ,мъченици умрели за Изсрайна ....След 1000 год.. Алилуя.

Всички нормални човешки екземпляри ,желаем бързата и безболезнена кончина на Янките ..Алилуя...

Може и 100 мегатона за Парка на индианците .

Партийния дом във Видин издържа

За Ийлостоун е предвиден 4 мегатона ,.Ще има яко рокендрол...

Йелоустон не е ли супер вулкан?! Т.е. всички си заминаваме, или?

Сащ са господари в Турция ..Взривиха малък 50 КТин ,термоядрен заряд на 300 метра ...Ей го резултата ...Подлогите да си траят ...

...Ще чувате боеве и вести за войни. Внимавайте, не се смущавайте, понеже всичко това трябва да стане; ала туй не е още краят. 7. Защото ще въстане народ против народ, и царство против царство; и на места ще има глад, мор и трусове; 8. а всичко това е начало на болки. 9. Тогава ще ви предадат на мъки и ще ви убият; и ще бъдете мразени от всички народи, заради Моето име...

направо ме скапа. Защо бе, нали сме от добрите? Значи да не се смущава е от лоши вести за войни, а с песен на уста да ходим към мъченическа смърт. Това е ненормално и не вярвам Христос да е говорил такива чисто човешки простотии.

Няма начин да не избие и тука. Друг е въпроса дали не са следствие на някакви подземни ядрени взривове..Нещо много съвпадения взеха да стават

България да се снишава щото стават гоооооюееееми земетръси ..

Ама вие да не си помислете, че някоя сатанистка държава задейства Харп за отмъщение. Всичко това са природни катаклизми, нали тъй! България засега им играе на свирката, тъй че тук земетръс няма да има.

Ааа, това не се знае. Нас може да ни опухат за достоверност. Какво им пука за някакви си славянобългари...

абе като гледам май верно пръскат от самолетите с нещо, най-вероятно с химикалът глуполистин

Разбира се, че има връзка. И без да сме учени го знаем

България и Румъния като цяло са отражение на Анадола.

Според известен афгански математик, който е прогнозирал много събития, земетресения, сегашното в Турция и Сирия е изкуствено, тоест човешко дело.

Според същия математик Сандо всяка вечер го пенетрират в задното отверстие...

"Това е последица от СТРАХОВИТИ тектонични промени на мястото, където АФРИКАНСКАТА континентална плоча СЕ ПРИПЛЪЗВА ПОД ЕВРАЗИЙСКАТА." Наистина е СТРАХОВИТО - Хималаите са се издигнали от СБЛЪСЪКА на ЕВРАЗИЙСКАТА и ИНДИЙСКАТА плоча...

София над 5.5-6 не става никога да му мислят Пловдив които са до турскъта плоча и Свищов на румънската плоча

Не бъди толкова сигурен

Най-накрая се намери учен който да ни каже истината. Този старец от БАН никога не е бил в час и се чудя защо все него го питат.

Прогнозите са за Пакистан, Афганистан и Индия. После идва Мексико и по западното крайбрежие на щатите.

Днес се кълняхте ,че нямат връзка !

Путя ги клати от все страни..

Ама до оня ден, тия същите учЕни друга песен пееха! Тъпанари!

Който е крал земи,население и култура ит Майка България ще бъде екстерминиран.Това е моята воля и така ще бъде.България е безсмъртна.

Кой е най устойчивия град на земетръс в Б-я.

Свищов? Стражица? Чирпан? Кресна?

колко земетръса станаха ни един блок не паднА

"Родопите ке друснат" ...

Да ви имам експерта от БАН. Само некадърник може да каже, че няма връзка между земетресенията. Нали сме на една сеизмична плоча. Ще има още трусове, но не може да се каже къде и с каква сила.

Да сме учени се досетихме

Това можех и да ви го кажа и без да съм учен

Календар на маите е малко грешен, малко.

Господ пак е работил по старата карта.

zizus

Стига бе?!:) не мога да повярвам

Сега чакаме The Ring of Fire да ги удари в Япония и цунамиланд.

Ей така, прескачат си Земетресенията. Тука има, тука нема. Много лъжат и неграмотни учените. Или изобщо нема такава наука, здраво са ни лъгали и заработвали парички.