Започват две проверки на научния фонд

Световната банка ще сформира работна група, която да провери конкурсната сесия във фонд „Научни изследвания”. Проверка ще прави и Инспекторатът на Министерски съвет.

Обратно в новината

Коментари - Започват две проверки на научния фонд | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Закрийте БАН, спестете 100 млн. за БЪЛГАРСКАТА НАУКА!!!

Закрийте тази изпростяла държава!

Чак Световната банка да ангажират в замазването на поредния пладнешки грабеж! Интересно колко ли ще струва на данъкоплатците тази услуга ! Някой знае ли?

Хубаво е да се проверят и сметките на научните проекти, които се правят от самите университети, въз основа на парите, които им дава директно държавата за научни изследвания. Там ще се открият също фрапантни глупости, да не говорим, че парите са дават не на можещите и знаещите, а на тези, които лижат дупетата на академичното ръководство, и на връзкари.

Този министър ме разсмива верно. 'има заделени още 2 милиона лева във фонда за ощетените" и 14 милиона за лошите проекти. Както и че саотпуснати 36 милиона, от които 20 милиона се изплащат по стари проекти. Интересно сред тях има ли проекти със скрити рецензии? Аз пък какво питам, а/

проверки до дупка! да проверят и какво прави су с кинтите за някакво докторанцко училище!!!! пишат се докторати, препиsани от руски!!!

Не Ви ли е ясно, че мумията Игнатов си подготвя полога, в който да седне след изритването му от министерството след престоящите избори.Защо не му погледнат учените творенията, с които с клизма стана професор.Затова и разтури ВАК и създаде един закон , с който сульо и пульо с по пет - шест публикации стават новоизлюпените доцентчета и професорчета.Този измислен министър уби науката и висшето образование в страната ни.Но идва деня на истината и такива подлеци ще отровят управлението на герберите и на изборите, ако не ги фалшивицират, ще духат супата.

Ivan

Ако все още има млади учени в България (университетите и БАН), лекари или умни деца спечелили олимпиади и т.н., напуснете държавата незабавно. Тук в която и да е западна държава или в САЩ ще бъдете най-уважаваните хора. Това в което се инвестира най-много е науката и умните хора. Търсят се лекари, биолози, химици, физици и особено в областа на приложните науки и нанотехнологиите. Тук във всяка акдемия, институт или университет, най-ниската заплата с която ще започнете първия месец ако имате докторска степен е 2500-3000 до 7000 евро (да не говорим ако участвате в проекти). За професори заплатите започват от 7000 до около 15 000 (за ръководители на големи проекти). ТОВА Е НАЙ-ДОБРИЯТ НАЧИН ДА СЕ ИЗГАВРИТЕ С ТОВА ПРАВИТЕЛСТВО. Дори да имате семейства, тръгвайте с тях! Не се оставяйте да се гаврят с вас и да ви подхвърлят трохи по-малки от на чистака! Как е възможно в 21 век млади учени да живеят в Булгаристан и да си дават знанията и възможностите на тези гнусни комунистически изроди. Вие сте бъдещето на човечеството. Вие сте технологичния и духовен прогрес. Давайте тези знания и възможности на Западния свят. Нека това племе се затрие само от лицето на Земята. Ако имате възможност, веднага заминавйте за САЩ или Западна Европа. Тия глупости "България над всичко", България за българите" и прочее са абсолютно безсмислени. България е такава мизерна страна, която за нищо не става. Новата комунистическа власт на ГЕРБ е подложила на невиждан геноцид интелигенцията, учените, хората на изкуството Терорът е по-голям от този при Сталин и Хитлер. На почит са само мутри, милиционери, спортни полуидиоти Всеки УМЕН в България направи така и сега там са останали само Комунисти, Цигани и заблудени "Патриоти", на които им харесва да живеят в такава мизерна Държава като България, в която Управлява МАФИЯТА, чрез поставени политически партии! Държави като Булгаристан и Гърция, които залагат само на туризъм и история (кавичките са за Булгаристан) са обречени на мизерия! Това, кото прави една държава развита са технологиите...

Звучи лошо, но какво очаквате- където има леки жени и леки мъже, за бельо ще става дума- ами те само там са компетентни. Бих казал- ПРОФЕСИОНАЛИСТИ са , горките, но ние си ги избрахме. Следващият път да му мислим.

Когато чуя, че "започва проверка", "води се следствие", "ще сформираме комисия", "следствена тайна", "издирва се", "работи се по случая" - за мен е повече от ясно, че не се прави нищо, само се имитира дейност и се чака случая да се забрави.

Нека да има проверка и в Социалното подпомагане , Защо депутатите не премахнат понятието "самотна майка" . Никой от циганите и турците несключват бракове и неприпознават децата си , по този начин държавата ги издържа до 18 год. възраст и ползват много привелегии. През деня чакат да ги проверят социалните , а вечер си лягат при мъжете. Ще останът повече пари за увеличаване на детските и майчинството на работещите български майки , а размножаването няма да бъде професия на циганките и туркините.

Кога ще проверите проекта Евроатом и неговото шефче Т Троев - 4 години му работих за държавните стотинки. Прибраха милиони от Бюксел, а лабораторията видя три РС-та за 5 хиляди лева и един детектор за 9000 долара - до 2 милиона де са мангите?

"Ако има ощетени проекти, които не са спечелили, от 10 декември всички, които са недоволни, могат да си прочетат рецензията и да подават възражения". (Някой да си е прочел рецензията????Защо продължават да повтарят тази лъжа?

Науката трябва да се пребори за своето място в обществото ни и единствената й надежда са младите учени. Видя се, че отиващото си поколение научни работници ,почти без изключение, са обикновени хрантутници, конформисти ,борещи се за статуквото, което им позволява да се доберат до заветната пенсия . Единственните, които има за какво да се борят с утвърдената система на финансиране и израстване в науката са младите.Дано да не са се уморили!

Оооо, приятел, ти май нещо не си в час! Ами, че тия с спечелилите с бельото са точно младите ти учени, бе човек! Ами айде, дайте им път

Няма ли кой да провери великата научна продукция на просветния министър? Така ще се разбере защо сме този хал. А ако във всички сфери е така!?!?

Мислещите хора нямат работа в БГ- трябва да си заминават.Как може младите учени, които изобретиха начин за получаване на енергия от морските вълни да са по значими от онези служителки в НБУ, които се занимават с влиянието на гащите върху растежа на.........? Прав е Игнатов.

Четете внимателно, Игнатов защитава тези с бельото. Хорозов е човекът осмелил се нарече нещата с истинските им имена и затова го уволниха.

Докато пенсионерите на България мизерстват в унизително състояние, докато среден и дребен бизнес е по очи, докато премиер и финансов министър нагло ни уведомяват, че няма пари, в петзвездния хотел Пирин в Сандански около 30-тина държавни служители в Министерски съвет спят в стаи от по 200 лева и се кефят на спа-удоволствия. И всичко това се случва, просто защото едни пари трябва да се похарчат, вместо да се върнат в бюджета! Това е новата мода и новата система за бонуси семинар почивка в скъп хотел. Бонусът под вид на семинар е организиран с пари от фонд Концесии отпускани по бюджета за разработване на концесионни анализи, каквото и да означава това, пари, които ако до края на годината не се усвоят, трябва да се върнат в бюджета. Така куп държавни хрантутници си правят ваканцийки в петзвезден хотел с парите на данъкоплатците. Миналата година с остатъка от същият този фонд са били купени таблети и скъпи смартфони и айфони

Вярно е, хотелът е страхотен - бил съм там, на прИмоция 200 левчета на ден с включени глезотийките. А ако държавата ти плаща сметката кефът не е двоен, поне четворен е.

Да пукнат, дано!