Учени опровергаха твърдениeто, че кучетата са по-умни от котките

Впечатляващи обаче са социалните когнитивни способности на кучетата - да използват за насока поведението на други животни и особено на хората

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

за охрана на границата ще използваме гълъби, еноти и прасета тогИз!

Ние харесваме другите животни понеже са красиви, забавни, силни или полезни. Само кучетата оценяваме заради тяхната вярност и безкористна любов, която дават на стопаните си. А това са качества, които търсим в човешките си приятели. Тоест кучетата ги оценяваме според качества, които търсим в хората около нас, а другите животни - не. Това според мене е огромна разлика.

Жените влизат ли в класацията?

е най-добрият приятел на Човека.

Прасерата са много умни, но това да се разпознаеш в огледалото е друго ново.

доказан факт, поне за 15-20% от медийната собственост

Котетата са по-умни от кучетата разбира се, всеки познавал и от двата вида го знае (това като средно). Разликата от най-умното до най-глупавото коте, които съм познавал, е огромна - най-умното (беше близо 14 години част от семейството ни) беше по-умно от доста хора, които съм познавал, най-глупавото дето току се явява за храна едва успява да схване къде и какво му давам.... Но оцелява само навън вече 6-7 години, по-скоро е аутист отколкото глупав може би. Котетата са любопитни по природа; кучетата се интересуват само от йерархията, кой над кого е. Котетата изобщо не признават йерархия. По тоя признак се делят и хората харесващи едните или другите.

Щом за учени са тези, които правят изследвания с коне, мгарета, делфини и т.н., освен това “вкарват” хората в категорията “животни” и в край а сметка правят извода , че : Кучетата не са по-умни от котките и то след като във всички описани изследвания не се среща нито един път котката, освен в заглавието?

Прочети пак, тоя път внимавай повече.

От редовно четене статии за разните открития на биртанските учени, аз пък стигнах до извода, че британските учени не са толкова умни, колкото другите учени по света. Даже започвам да се съмнявам дали британските учени са учени изобщо. :-)

.

Стига се напъва бе, нямаш мозъка научно популярни статии да смелиш британските учени тръгна да оценяваш. Та и плюсове не те мързя да си нащракаш, добре, че не са те взели в изследването тия учени тебе че тогава за хората какво щеше да пише...

Котките са неприятно хитри и егоистични.

Бих казала приятно хитри и егоистични...

Една тъща постоянно овиквала зетя за каквото се сети и понаритвала котарака. Прибрал се една вечер зетят и не вярва на очите си: Масата наредена, тъщата с любезна усмивка го кани да седне и да си хапне като човек, че цял ден е блъскал на работа. Погледнал я зетят изпод вежди и хвърлил едно парче пържола на котарака. Оня го лапнал, тръшнал се на пода и не помръднал. Хванал човекът тъщата и през терасата от 12. етаж. В това време котаракът скочил, вдигнал нагоре лапичка с победоносен вик: Йесссссссс. Та тъй с котките. И да уточня, че съм тъща:-) :-) :-) :-) ;-) ;-)

floydy@

Най-добре е да внимавате с хората, котките не са ви виновни за лошите ви черти, та да ги приписвате на животинките.

Чувството за хумор е качество на интелекта и добре, че зет ми го има.

Оказа се ,че заключението се базира на наблюдения в българския парламент. Всички депутати се оказали не по-умни от техните избиратели, но много умело използвали партийните си глутници за лични цели.