Учени идентифицираха най-старата ДНК в света - на около 2 милиона години

Тя е от седимент в Гренландия и разкрива невероятен изгубен свят в тази отдалечена точка

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

С други думи глобалното затопляне е голяма заблуда. Климата се променя през определени периоди и от човека нищо не зависи.

Не случайно преди 2 милиона години не е имало хора. Глобално затопляне се предизвиква и от естествени източници - големи вулкани и др. Но докато вулкана не можеш да му кажеш кога да изригне, глобалното затопляне, предизвикано от хората, би могло да се контролира.

Преди около 15-20 милиона години съществено се променя климата. Затваря се Панамския провлак, издига се хималайската планинска верига, започва образуването на Афарския разлом. От това се променя се потока на океански и въздушни течения. Джунглите в Западна Африка изчезват и се превръщат постепенно в савана. Вид или дори няколко вида маймуни са принудени да слязат от дърветата които изчезват и да търсят храна в образуваната савана. Това постепенно ги променя. Долните им крайници започват да се използват само за предвижване по земята, хватателния контра-палец на крака се променя в успореден на останалите в ходилото. Гръбнака се изправя, горните крайници се освобождават от осигуряване на придвижването. Започват да ползват с тях по-често помощни оръдия, обема на черепа се увеличава. И преди 2.5 милиона години се развиват наченки на разум.

Или са украински,или македонски!

Да бе след няколко години ще има палми в Гренландия :) Само да се не застуди че тогава ни се ....майкат!

Мастодонтът е Кирил Петков. Намерили са неговата ДНК датираща от палеозоя, от времето на пещерните хора. Той тогава бил един от тях, не че днес много се е променил де. Останал си е същият.-

Не знаех че и на ДНК-то си има дата на прозиводство, срок на годност и тн! После що нямало пари за наука?!?!? Е как ще им дадеш пари на такива?

не се излагай, че е смешно...

Верно е смешно как абсолютно безполезни грантаджий се напъват да бълват малоумни статии за да изкарат некой лев отгоре! А ако не лев то поне някоя титличка!

Ако напишеш още един подобен коментар , всички ще разберат колко много неща не знаеш ! Да не кажа , че в един момент и ти ще откриеш колко си (меко казано) ОГРАНИЧЕН ! Предпочитам меката форма , защото ако трябва да ти кажа какво точно мисля отиде до сутринта ,а пък и аз имам ангажименти - Ти пак няма да станеш по-умен , но аз ще съм изморен на работа !

БогоИзбраната Раса, казва че Бог е НаПравил Човека и Земята преди 6000 години! Нали и Исус - сина му на тоя същия Бог, го почитаме вече 2000 години!!

Много ясно че ще почитаме Исус, а не някой анонимен псевдо пророк-баяч като тебе! А Еврейте срещу тях да тичаме не можем да ги стигнем! От пустинята направиха рай, ние от рая правим пустинна тоалетна! И то най-вече защото търпим такива като теб, че даже и дума сме им дали!

ами като Печатите Парите, а Цялата Планета Ви е Р0б - ще си живеете в Рая, а Останалите сме - в Ада на Юдея!!

Е добре, ти що не печаташ? Или това не е като писане на глупости по форуми? Или като писане на безполезни нАучни трудове????

ако Ти Печатиш Пари в Мазето - Углавно Престъпление! Ако ЮдеюСемити - Печатат Пари в Мазето - Централна Банка!!

Почитай го, като си гламав... Баща му вместо да си поеме отговорностите за това, което е натворил, изпраща сина си да му замита лайната! А той ни лук ял, ни лук мирисал. Типично еврейски мурафети за идиоти. Те си тупат топкатА, другите падат жертва. Абе, кретен, не виждаш ли, че живеем в 100 хранителна верига?!

на Меси/българският де/.

Във всеки от нас има ДНК появили се преди повече от 2 млн. години. И възпроизвеждани без промяна в хода на милилионите години. Малко подвеждащо е заглавието.

Всъщност, в нас има ДНК от самото възникване на живота и молекулата на ДНК. От преди около 4 милиарда години според настоящите представи за живота на Земята.

По-точно части от ДНК носени от различни ретро -вируси. Първа природата е намерила начина за промяна на ДНК с вируси. После това е приложено и в науката. Ние всъщност нищо друго не можем да правим, освен това, което някъде някога е направила природата. Можем само да я повтаряме, понякога по доста извратен начин.

баба къна е проста жена на стари години в анала са проеба хахаааааа

Оставете Лилито на мира, мискини!

Всичко добре, но от "...невероятен изгубен свят в тази отдалечена точка" навява на зелен неофашизъм. Ако няма изгубен свят, няма да има сегашен свят, защото втория се гради на смъртта на първия. Диалектика. И в това отношение, никакво грантаджийско псевдонаучно измекярене не може да помогне.

От Лили Иванова?

Те динозаврите са живели преди 200 до 60 милиона години? И намират останки с днк.

Това не е ДНК от динозаври, чети по-внимателно. А и съм твърде скептичен какво всъщност са намерили, особено мърлячите от Копенхагенския.

Останки от ДНК на динозаври намериха само във филма "Джурасик парк"...

Цъ! Останки о динозвари има колкото искаш! А най-якото е че има и техни рисунки, пък и некоя друга стъпка около човешките. Ама ся където са 2 000 000 там са и 2 и 200.

Останки от динозаври има. Но са ФОСИЛИ. Знаеш ли какво е фосил? Явно не. Фосила е СКАЛА. Минерализирана кост. Костта е контактувала с външната среда, постепенно е поела минералите от нея като си е запазила формата и е станала неорганична. Т. е. в нея няма ДНК.

макеукраинска

но не може да й се отрече модерното в момента намекване на всичко по темата глобално затопляне. Бахти хитрите пичове - пардон - полит-коректни нагаждачи, псевдоучени и верни войни в битките за грантове, по нашенски казано - финансиране... Айде, добре, ще направим всичко възможно да оживеем и в следващите години. А вие обещавате ли да ни покажете живи мастодонти, мастии такива???

Да разбирам ли ,че догодина ще има нов смъроносен вирус ?

Днешните организми имат заложен изграден имунитет през милионите години срещу древните вируси в ДНК. Опасни са НИКОГА НЕСЪЩЕСТВУВАЛИТЕ ВИРУСИ. Срещу тях организмите тепърва ще се борят и трябва да изграждат имунитет.

А ти или някой от другите гении виждали ли сте никога не съществувал вирус?

В Гренландия... добре... И все пак - на македонец ли е или на украинец?

Не, на израелец

Каро прочетат тази стария след 2-3 милиона години ще намерят ДНК на неподозирано тъпи мисирки

Е имаше си разнообразие, хубаво беше...

Хайде да са два МИЛИАРДА години. Защото преди два МИЛИОНА живота е бил точно такъв какъвто е сега. Динозаврите нямали ли са ДНК ?

Живота не е бил преди 2 милиона години такъв какъвто е сега. Най-малкото, не е имало хомо сапиенс, имало е хомо еректус. А от преди 2 милиарда години, забрави да намериш ДНК. От тогава има останали само метаморфни скали, т.е. скали които са минали през промяна от високо налягане и температура на дълбочина няколко десетки км. под повърхността, т.е. около границата с горна мантия.

Какви динозаври преди 2 милиарда години, бе момче! Тогава не е имало никакъв живот на сушата, дори разстения. Атмосферата е била с друг състав, почти не имало свободен кислород в нея.

Мда, и така до другата велика научна статия в която още по-големия гении ще обори всички тези неверни неща и ще докаже че не било така а еди как си ........ Като именития физик на който едната година му дават награда за една теория другата година му дават награда че сам си я оборил ахахахах

Но още не могат да индетифицират източника на Ковид!

И човека произлиза от маймуната... Да ама НЕ

Животът започва преди 2000 години с Исус Христос!

За някой е почнал, други са мъртавци погребващи мъртавци.... ама ко да се прави....

От как започна живота с Христос, РАЗБРА че си смъртен и предразположен към деменция

Ако имаш предвид сегашните маймуни, така е. Човека не произлиза от тях и науката никога не е твърдяла това. Тя твърди, че днешните висши примати (шимпанзе, горила, орангутан) и човека имат общ предшественик от преди около 5 милиона години. Съвпадението на ДНК -то между тях и човека е 95 %, разликите в ДНК -то в целия човешки вид , т. е. разликата между гения и идиота е в рамките на 1%.

Доста съвременни, двукраки биологични единици са ярко доказателство за произхода на човека и то от низши примати!