Учени от БАН откриха как белтъци поправят ДНК увреждания

Учени от БАН направиха пробив в борбата срещу рака - откриха как ключови белтъци поправят уврежданията на ДНК.

Обратно в новината

Коментари - Учени от БАН откриха как белтъци поправят ДНК увреждания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

А недалеч от там, партийният секретар на един институт го д обърнал на пазарджишка бащиния!

Не е важно какъв учен си, важно е каква реклама си правиш по телевизията, 80% да ахкат и охкат...

Абсолютно си прав, както и при останалите професии, ако нямаш добър PR си загубен, колкото и добър да си. Странно, а едно време ми говориха че в Западна Европа е важно да ЗНАЕШ и МОЖЕШ.

Е, хубаво, публикували в западняшко списание с имакт фактор (в съавторство със западни учени), и какво от това? В това списание има десетки подобни статии, ама техните автори на се хвалят пред обществото, че са някакви гении...една публикация оправдава ли милионите, хвърляни в БАН?

Много пъти сме чували хвалби от БАН за откритие на лекарство срещу рак, на извънземни (главуняци), за суперттаблет и какво ли още не....станаха като лъжливото овчарче, но вече има интернет, и лъжите и преписвачите лесно се хващат...

я намали малко holywood-а в науката като говориш за тези шарлатани, бг не е USA!

коj знае къде са ходили и каво са крали..толкова примери има там...

в науката, вярвам и на нашите учени, въпреки хулите на малообразованите ни управници.

Това реално е тема за Нобелова награда и е от изключителна важност за борбата с рака, който вече застрашава нацията ни. Само, че трябва финансиране. А финансиране от магистрални асфалртаджийски крадци и евроусвоители с безсмислени стадиони няма как да се получи, особено ако са завършили помощно училище, прочели са само 1 книга, влезли са да учат висше с рабфак щото по правия път даже с връзки неса могли (Цачева, Караянчева) и т.н.

В списанието, където е публикувана баняджийската статия (в съавторство със западни учени) има десетки, също толкова "важни" статии...очевидно нямаш представа за какво се дава Нобелова награда....

Винаги се радвам на българските успехи.Особено в науката.

Като чета форума...брейййййй много учени пишат тук.Що не си гледате Вашите професии.Изказвайте се където наистина може да кажете нещо умно

но жалко за отношението на такива като теб, които ще се ползват от постиженията им.

Жалко за теб Аз не умаловажавам техния труд. Напротив .

Смело заглавие, дано да е вярно. Ще видим как ще го отразят чуждите медии.

малко пресилен ми се вижда този напън ако погледнеш състава на колектива. (но юхновски харесва това!)

А ти какво очакваше ? Че Бойко Борисив и Цецка Цачева ще открият лекарство срещу рак ?

много по-вероятно е ако се напънaт да открият...не знаеш какъв е сбирщока в бан...

Клетките в човешкото тякло са доста повече от милиард. Само в мозъка са около 100 милиарда. В живите организми има защитни механизми срещу случайните промени в ДНК или тяхното наследяване в потомството, действащи на клетъчно и системно ниво, които са известни от десетилетия на науката. Те са жизнено необходими защото тези случайни промени в ДНК като проява на универсалната ентропия водят до постепенна деградация на организмите и техният генофонд. Реалността разкрита от учените чрез методите на науката противореи на еволюционата вавилонска митология, пропагандирана с Гобелсови методи от "училище" или от световните медии за мсова дезинформация. Тези които искат да заемат мястото на Светият Бог в живота на хората за да угаждат на гордост и егоизъм, искат да притежават хората духовно, затова крият истината за Бога от тях и ги хранят с лъжа и измама.

и остави мисленето на тези, които го могат. Освен това, направи си труда да провериш колко много от великите учени искрено вярват в съществуването на Бог и духовното.

Гледам, в коментарите е пълно със симеондянковци. С очила и пъпки, образовали се в нета.

един пример за не особенно нормалните индивиди ...вярващи в молекулятна биология и генетика в една СТРАНА бяха похарчени 60 милиарда долара !!! за описание на геном резултат .....нищо .........

""В една клетка над 10 000 повреди стават за 24 часа. Като имате предвид, че имате 1 милиард клетки, може да си представите, колко в момента стотици хиляди комплекси действат и се борят вашата ДНК да остане да е чиста от мутации", обясни доц. Стойно Стойнев от Института по молекулярна биология към БАН." Всъщност, клетките в човешкото тяло не са 1 милиард, а около 75 трилиона, което е 75 000 пъти повече. Около 50% от тези клетки са чужди организми, като по-голямата част се намира в стомашно-чревния тракт. Май аз съм по-доцент и от доцента в БАН...

От няколко години в САЩ има експериментално лечение с модифициран ХИВ вирус, който е програмиран да унищожава раковите клетки. Бойко не закри ли феодалните старчета от БАН?

научните изследвания именно са ОСТАВЕНИ настрана и под параван на споменатите молекулярна биология генетика и производни се вдига шум който се ОСРЕБРЯВА

Молекулярната биология и генетика е глупост финансирането им УНИЩОЖАВА идеята за научни изследвания в други области

Пий си денатурата и остави науката на тези, които я разбират.

Генетиката е науката на бъдещето, но много ме съмнява че БАН могат да открият нещо? Ако изнесен ето е верно ще бъде световна сензация, но надали!

Накрая доц. Стойно каза: "Сега ви обясних за нашето велико открите в областта на белтъците. Но, ще ви издам една тайна - вече усилено работим и по жълтъците!".

Дреме ми на...

Причината за рака е само една ! Стрес отслабващ имунната система или прогресиращо израждане на тъканите , вследствие стареенето на организма , съчетано с наследствено обременяване ! Основното обаче е стреса ! Спасението е спокойствие , двигателна активност , чиста храна / де я ? / и мъни-мъни !

В една клетка над 10 000 повреди стават за 24 часа. Като имате предвид, че имате 1 милиард клетки, може да си представите, колко в момента стотици хиляди комплекси действат и се борят вашата ДНК да остане да е чиста от мутации. Този тип каталогизиране отдавна е изоставен. Обемът е неописуемо голям. Можеш да проследиш по какъв начин се включват белтъците при лекуването на една клетка, но така подходено, шансът за намиране решение е като при шансовете в тотото. Дори някой да седне и да създаде "каталог", коя клетка от какво е увредена, се получава книга от три хиляди тома заемащи пет тира. Чудя се, учените от БАН вече не се ли отчетоха за дейността си през годината?!

Синодални старци, а? БРАВО ЗА ИДЕЯТА!

как как? мяташ белтъци на каката. пощипваш я. туй-онуй. даваш й ДНК-то. и оставаш без увреждания.

"1 милиард клетки..." - БАНските учени надминават и Британските учени. В човешкото тяло има около 35 трилиона клетки...

Разберете - фармацевтичните компании НЕ искат да има трайно и ефективно лечение и няма да допуснат такова! Те искат дълготрайно контролиране в някаква степен на заболяванията по такъв начин, че хората да бъдат поставени доживот на техните скъпи, неефективни и с един куп странични действия медикаменти!

вярваш в изфабрикувани теории на конспирацията, а не вярваш в науката. Доста тъпо!

Ааайде бе, Пробив!? Сериозноо..?? Нека не се самозаблуждаваме допълнително и това с толкова тъпи лъжи. В крайна сметка е самоубийствено. Факт е, че заболяванията, съвсем и по абсолютно никакъв начин не се Ааайде бе, Пробив!? Сериозноо..?? Нека не се самозаблуждаваме допълнително и това с толкова тъпи лъжи. В крайна сметка е самоубийствено. Факт е, че заболяванията, съвсем и по абсолютно никакъв начин не се дължат на грешки. Всичко е много точно изчислено, във всеки един смисъл. Полезно е да се отбележи, че примерно, 9 000 000 трупа за годинка не са проблем, нито нещо повече от еднодневна тема. Тоест, те са нещо "Нормално"! Или поне, това е внушението, което е набито и се набива в подсъзнанието на дебилните. За адски важен проблем и много повече от безкрайна тема, се продават гащите на путин, тръмп, или на друг безмозъчен клоун. "Пробив..", ама в локвата.. Идиоти.

На колко питиета си?

Там е проблемът. Днес пропускам и всичко ми е двойно.. сори

Поздравления, дано наистина са направили пробив! Не искам да коментирам коментиралите по-долу - типични бурсуци - българи с една дума...

За тези, които все пак искат да разберат за какво иде реч, ето препратка към първоизточника - Mol Cell. 2018 Mar 15;69(6):1046-1061.e5. doi: 10.1016/j.molcel.2018.02.016.

още от румен цанев института за молекулярна биология се състои от слабо казано мошеници самата молекулярна биология генетика и тн е чиста глупост и измама но добре продадена ...

Молекулярната биология и генетика е глупост??! Ти си глупост...

Дано намерят лек с-у усточивия вирус ГЕРБ щама Банкя да потьрсят илач които спира притока на хранителни в-ва кьм вирусните РАКови клетки изяждащи болния организьм с вид на разтеглена львска кожа

Цялата работа изглежда трагикомично, а и лъжливо като четем, че "съобщи Нова телевизия". Епохално откритие, донесено до милиардните човешки маси от една сериозна телевизия с глобална аудитория, неподкупни и образовани журналисти, представляващи еталон за безпристрастно и задълбочено предаване на информация.

Бай Захари от Горно Сливарево го лекува рака отдавна- има специална отвара от секретни билки, но ги преварява във специална вода - тайна военна разработка от руските подводници. Това всеки 80% русофил си го знае.

За другите русофили не знам, но аз ще те допълня - специалната вода се преварява от обикновена човешка урина. Има още много какво да изследват родните учени.

В едно свое предаване наскоро, Зуека и Рачков не се посвениха да се изгаврят не само с голямата трагедия на ТИТАНИК и неговите жертви, но и с изконния ДУХ НА ЧОВЕЧЕСТВОТО. Да знаеш и да виждаш, че загиваш и да участваш в уникалните изпълнения на ОРКЕСТЪРА на ТИТАНИК е този ДУХ, който въпреки всички несгоди, болести и трагедии е направил ЧОВЕКА непобедим и преуспяваш на тази наша ЗЕМЯ. Зуека и Рачков да си измислят други теми за смях и забавление и да не посягат на ДУХА НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.

А спомняте ли си кой нарече учените от БАН - изкуфяли старци?

... тоя, само с единия милиaрд клетки, де...

Преди време публикуваха реклама на един, който "Прави лаборатории, които сами се топлят." А на бас, че вече си кара колата на лунна светлина и без гориво. За сметка на евроданъкоплатците разбира се

За подобна "новина" можете да бъдете осъдени.

Mного ми се искаше да поздравя колегите с някакво тяхно откритие. Hо нещата за които говорят се знаят отдавна, дори нещо повече: вече се знае, че има втора, поправяща грешките на оригиналната, днк. Bъпреки това, при липсващи, или присъстващи в повече гени, повреди се получават и резултатът е болест. Pакът е една от тези болести.

Как така? Не беше ли втора нишката на спиралата на първата ДНК? Но ДНК-то си е една. Една ДНК с две нишки с други думи. Или от четене вече ти се вижда всичко двойно? И обяснението на болестите е достойно за пожарникарски учебник и речник на премиер. Напредваме тук във форума с твоя пример.

"Учени от БАН направиха пробив в борбата срещу рака" Не заблуждавайте хората, които не разбират или не са в науката! Грозно и жестоко е. Колкото и стойностно да е рекламираното научно изследване, вероятно вече публикувано в Нейчуре Дженетикс. ДОИ номер?

Някой белтъци дори ... създават нов живот ...

В текста е написано: "Като имате предвид, че имате 1 милиард клетки, ...". Истината е, че човешкото тяло се състои от приблизително 75-100 000 милиарда клетки (100 трилиона или 10 на 14-та степен клетки). Около 100 000 пъти повече от написаното!!!

Даа, учЕни... (Двойникът:)))

е те сега вече не ни мърда нобел за медицина!! или поне за литература!

Пълни глупости

Дебили поправят ГЕРБ увреждания на всички избори. Е да, ама тялото на България вече е повалено от рак и няма лечение.

Приятелю, през хилядолетията България е поваляна от много могъщи сили и все още е тук. Мислиш ли, че баш тия дебили ще я затрият?!

Нашите феодални старчета отново са открили топлата вода. След като на Запад отдавна е открита. Нооо следващия месец пък ще открият колелото. Българска му работа.

повечето българи са смъртни богове, добре е да ги занете тия работи

Скоро и за жълтъците ш'съ разбере!

Ами що не корегират дебелия вожд и дебелия впенен министър, тези феодални специалисти?

Алабала... Стойно