Предлагат промяна в учебниците заради 24 май

Учебниците по история за 11 клас може да бъдат променени заради исторически факт - първото отбелязване на 24 май като празник не е намерило място в помагалата вече 30 години.

Обратно в новината

Коментари - Предлагат промяна в учебниците заради 24 май | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

откак университетски преподаватели почнаха да пишат учебници за училищата цъфнахме и вързахме...напоследък пък с то яегиптолог направо Оксфорд и Кеймбридж треперят от нас...

И В НОВИТЕ УЧЕБНИЦИ ДА ВЪРНАТ ТУРСКОТО НИ РОБСТВО, А НЕ ПРИСЪСТВИЕ...!!!

за 50 години учебниците бяха сменени 3-4 пъти. за 20 години фашизъм пак ги смениха 3-4 пъти, но на срок. започнаха и сектантство да проповядвам в училищата. осакатените учат ислямски фундаменталзъм. след 10 години българите ще седят по улицата и ще чакат бог да им свърши работата, че сектата християнство така ги учи - бог та бог. осакатените ще се въргалят по чергите с автомати и гранати...20 години ни управляват фашисти и водят народа към масова деградация

Защо измествате центъра на събитието? Не къде и как, а КАКВО ПРАЗНУВАМЕ НА ТОЗИ ДЕН? КАКВО Е ДЕЛОТО НА СВ. БРАТЯ КИРИЛ И МЕТОДИЙ? АКО НЕ СЕ ИЗВЕДЕ НА ПОКАЗ ИСТИНАТА ЩЕ СИ ТЪНЕТЕ В ОЩЕ ПО-ГОЛЯМА ТЪМНИНА.

Извинете, ама не е изместена темата. Темата се определя от статията, която се коментира, а тук тя е за учебниците и за посещенията в Рим. Темата за празника и смисъла от него е в друга статия.

А защо другарят Игнатов, видният египтолог, не предложи да се популяризират египетските йероглифи? Какво се мъчат българите с тия ченгелчета, буквички изчанчени? Египтяните са го измислили - картинки, сова, котка, скарабей, клин и т.н. Нали всеки един българин трябва да може да разчита елементарни изречения, съдържащи много букви и смисъл като например: "Борисов е най-великият политик!" С йероглифи би изглеждало простичко и достъпно, и биха го нарисували като: "Слънце, три бицепса, чеп за зеле!"

Ти сигурно си идиот!

Абе не баш! Тия дни един гербераст нарече кирилицата "СЪВЕТСКИ БУКВИЧКИ"! аКО ТОВА ЛЕКЕ МЕ ЧЕТЕ - НЕКА ДА СИ ПРИЗНАЕ, Кънчо се викаше тогава! Ако не - ще го цитирам! Та защо да съм идиот, другарю Паисий? Щом Вратльо е Негово Превъзходителство, аз пък съм Мон Дьо... Ама тоя май беше от другия бряг в наклона си...

сигурният идиот си ти ...и естествено мноооого Ентелегентен гробар...смях

1. На Рашидов и Игнатов днес мястото им беше тук, а не на папски хаджилък. ИМЕННО на Рашидов и Игнатов мястото им бе тук. 2. За християнските основи на европейската цивилизация папата да пита Джордано Бруно. 3. Интересно би било да узнаем как точно християнството е приобщило към европейската цивилизация предшествениците на Рашидов. За учебниците... всичката Мара фтасала, само това са им кусурите...

Трябва да се променят а учебниците и да се сменят ? Защото учениците не я знаят или пък хората ? Ама нали и "творческите" колективи трябва папкат пък и определени хора от издаделите да лапкат. И в новите учебници , сложете грешно някоя запетайка за да преиздавате пак ...

Въпросът е не защо се променят а защо толкова често . До колкото можах да чуя в вчерашно интервю в ренумирани западни университети тези учебници и учебни програми не се променят с години . Не мога да разбера и следната логика един преподавател да преподава по един учебник , друг преподавател по друг учебник . Объркахте не само децата но и техните родители . Довчерашното което го знаехме ,че е червено , днес го кръстихте зелено . Изумен съм и ошашавен !

и си неграмотен

Вярно не съм беден.

Преди години на този празник се вееха наши знамена,заедно с тези,на които имаше сърп и чук.Сега пак се веят наши,заедно с тези,на които се изобразява ЕС,защо ?

Заради евро-атлантическите идеали на гаражната патка и нейния цивилизационен избор да си купува гащи на Виктория Сикретс в Брюксел и Париж!

"Педагозите са категорични, че новите данни трябва да влязат в учебниците по история." Много ясно, че ще са категорични. Новите учебници ще завъртят пари, които ще захранят издателите, а както добре знаем, издателите подсказват на учителите кои учебници да изискват от децата. Какъв е проблемът да се пусне една errata към сегашните учебници?