”История славянобългарска” ще се учи не в 6-ти, а в 9 клас

Нито пада, нито изчезва "История славянобългарска" от Паисий Хилендарски от учебната програма, но ще се учи в 9 клас, а не 6 клас, както досега, обявиха от МОН.

Обратно в новината

Коментари - ”История славянобългарска” ще се учи не в 6-ти, а в 9 клас | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това произведение се нарича ИСТОРИЯ СЛАВНАБЪРГАРСКА! Името История славянобългарска е измислено!!!!!!!!

Вие пък си мислите че досега като се е учила децата много са я прочели. Във училище всичко се приема за задължение и нашият клас например масово преписвахме когато трябваше да правим ЕСЕ на История славянобългарска. От нея съм запомнил само ", Ой неразумни уроде,Поради что се срамиш да се нарачеш българин?"

Продажници мръсни! Но и ние сме виновни. Сега трябва да излезем и да им покажем какво можем. А всички тези учебници боклуци трябва да бъдат запалени!!! Издателствата, които са ги издали да бъдат унищожени!!! Разбира се, че е ТУРСКО РОБСТВО!!!!!!

Каквото и да учат излизат пълни неграмотници учителите и те са същите май дойде. Времето да затворят училищата

Унищожавате българското , ужасно е !!!!!

Ако завършиш само основно образование няма да знаеш история славянобългарска но ще знаеш Робинзон Крузо. Нещата са много прости. От доста години се оспорва принадлежността на българите към славянските племена. Една такава творба в българските мемоари, като История славянобългарска, е доста дискредитираща. За това трябва да бъде заличена от българското съзнание, погледнете и учебниците по История до 8 клас. Там все по-малко се споменава че сме славяни.

Цялата ни национална гордост и идентификация лежи на кухи клишета и фетиши. В момента се води спор кое произведение неграмотните ученици няма да прочетат в училище. Верният отговор е - няма никакво значение. Родолюбие не се възпитава с клишета. Интелектът се проявява не в резултат, а въпреки усилията на училището. Има много по-важни проблеми в образованието и те са базови - дисциплина и ред, отделяне на желаещите от нежелаещите и т.н.

ТОЗИ ......Е ОТ РЕФОРМАТОРСКИЯ БЛОК /а там има една партийка и мекеретата и Угаждат/И ЦЕЛТА Е БАВНО И МЕТОДИЧНО ИЗТРИВАНЕ НА БЪЛГАРСКАТА ПАМЕТ И НАРОДНОСТ !!!!!!!!!!! Този е един чиновник ,питам се къде са учителите ,къде е неговия началник ,мин . председателя ,къде са "будните депутати от АТАКА , ПФ ,КЪДЕ ....,измет безродна ,така вие възпитавате НИХИЛИСТИ и БЕЗРОДНИЦИ ,за които България ,род ,родина НЯМА ДА ИМА НИКАКВА ЗНАЧЕНИЕ И СТОЙНОСТ ,НО "ГОРЕ" ВСИЧКО СЕ ПИШЕ И ИДВА ВИДОВ ДЕН ЗА ВАС И СЕМЕЙСТВАТА ВИ........!!!!!!!!!!!!!!

В миналото бяхме с висок коефициент на интелигентност, значи образователната ни система работеше. Защо я подобрявате, подобрете съдебната система. Крайно време е да се върне смъртната присъда за управляващите-тогава ще мислят повече

Поръчков Българо-убиец !

"История славянобългарска" , но дали след 3 години ще бъде в учебниците за 9 клас е много съмнително НЕ им ВЯРВАМ! Нито на министър, нито на устатата зам. министърка, която вчера по тв говореше като назидателната американка......

Пишеме си по форуми и се възмущаваме.А реално какво...???Нито се протестира,нито се оказва натиск върху тези идиоти определящи учебната програма.

Най-добре българската литература, история и география да се преместят в програмите за докторанти. Там вероятно ще бъдат разбрани най-добре.

Местенето в 9-ти клас означава, че никой от малцинствата едва-едва добутал до основно образование никога през живота си няма да чуе за Паисий, за историч, за държавност и т.н, и т.н..

Утре ЗАБРАНА!

Може ли една статистика, колко от децата изобщо стигат до 9 клас. Което означава, че няма да изучават история. Искам и друго да питам. ЕС забранява кръщаването на децата. Било принуда, били малки и т.н. Това означава, че малките мюсюлманчета трябва да учат корана едва след като станат на 18. А не сега да им тъпчат главите, защото те са малки и не осъзнават. Това означава, че ученето на корана трябва да бъде забранено.

"Новината" с кръщенетата се каза вече,че е измислица.Не бива да повтаряме,като папагали неща,които са измислени от болни мозъци за забавление на собствените ми извратени наклонности,нали????

Те и в 6-ти, и в 9-ти клас са си все пубери, дайте изобщо да им махнем училището ...

Веднага след задължителното основно образУвание . Защо так бе "МИМЕ"...

Децата като видят слабостта на родителите си, се увличат от друго..

В ход е мащабна кампания за обезбългаряване , за довеждането ни до състояние на стадо. Скоро ще забранят и Ботев и Левски! Братя и сестри да не допуснем разните продажни чиновници да бъркат с мръсните си лапи в душата на българския народ!

Що така бе, неразумний ... българино? До какво се докоснеш и го окъкваш?!

"Декамерон" в осми клас може, а още по-добре в първи клас "50 нюанса сиво".

- И накрая, един въпрос, свързан с България. Страната ни е с най-слабата икономика в ЕС, приватизацията бе катастрофален процес, група олигарси държат масивен дял от икономическото богатство, изправени сме пред демографска криза. Като икономист, какви политики бихте препоръчали за възстановяване; възможно ли е икономическо чудо в рамките на ЕС? - Единствената надежда за България е да напусне ЕС, да затвори американското посолство и да стане съюзник на Русия. Богатството на Западния свят е основано на плячкосване на други страни. Разграбвайки ресурсите на страните от Третия свят, Западът сега плячкосва собствените си - Латвия, Гърция, Ирландия, България, като следващите на ред са Украйна, Италия, Испания и Португалия.

има една вузмозност да се променят вузгледите за икономическия напредук на република булгария.поради специфичния геном на булгарите необходимата вузраст за пулнолетие е 19 години и непулнолетие 17 години.това е един шанс за всички!

да и аз го четох и напълно го вярвам

...ден след ден..системно..страната ни бива сасипвана...от такива "реформатори" като този на снимката и като неговата заместничка дето са от сутринта по телевизята...образованието е бадещето в ,което инвестира един народ...а какво печели този сащiят народ когато се управлява от безродници???...дали наистина балгарите заслуJAваме такава садба...да изчезнем като дарява и да бадем заличени като народ???...тези недоразуменя и цялата им шаика от предатели срeщу страната ни ..трябва да бадат унищожени...без сад и присада..те са тумори,които трябва да се изреJAт и толкоз....за да ни има!!!

mi1en@

Време е да има съд и затвор за национално предателство. За първото не съм сигурен.

и какво има да му се изучава на Робинзон Крузо - някога го четяхме като развлекателна литература, а сега ще го ИЗУЧАВАТ - смешници. Ама го няма Балканджи Йово, да не говорим за Родна реч омайна сладка - българоубийци са днешните нещастници във властта.

Имам съмнения,че този министър е малоумен или изповядва някоя протестантска религия ! (което е едно и също) !

Г-н Танев, образованието е стратегически сектор за бъдещето на всяка държава, включително и България! Това не ви е експериментална база за наблюдение на затриването на един народ. Известно е, че без миналото си всеки един народ губи своята идентичност, а от там и бъдещето си! Обяснете го това на Вашата заместничка г-жа Кастрева, да спре да се държи високопарно, като че ли народа и в частност децата са стадо овце! Оправете в края на краищата образованието, защото в противен случай народа ще оправи Вас всичките!

Нали децата трябва да се учат да оцеляват в среда, пълна с лишения и трудности почти като Робинзон, че и по-зле от него.....

....и Петкан да задоволява нагона на Робинзон което е спестено в превода от оригинала !

ТОЯ МИНИСТЪР ЗАЕДНО СЪС ЗАМЕСТНИЧКАТА СИ КОЯТО СЕ ПЪЧИ СУТРИНТА ПО БТВ ТРЯБВА ДА СЕ МАХНАТ И КОЛКОТО ПО СКОРО ТОЛКОВА ПО ДОБРЕ ТИЯ СА СРАМ ЗА ОБРАЗОВАНИЕТО И ДЪРЖАВАТА

Тая куха кукла от сутринта не знам кой я е спуснал,но явно каквито са министрите-на образованието,здравеопазването отбраната,вътр.работи,външните работи и другите тиквеници,такива са и заместниците

Питай Асен Генов, той всичко знае

Един от многото.

Защо никой не споменава за отпадането на: "Даваш ли даваш,Балканджи Йово,хубава Яна на турска вяра?" и "Родна реч омайна,сладка" от материала по литература? Това е абсолютно целенасочено!!!!!!!!! Мисли,народе и действай!

Ами така тия дето учат само до 7 клас ?!? какво ще знаят. А може би се разчита на нов учебен план след някоя и друга година и тогава съвсем никой няма да е чувал за България или История Славяно-Българска на Паисий !!! ИДИОТИ и национални предатели са на власт господа!!! Няма такава измислена държава ... дори в Африка си гонят националните интереси

Много оуигофрени има в МС ! Тем са събиран с конкурс.

Абе давайте направо да не се учи изобщо тая "История славяноболгарская". Къде ще ги тормозите сега учениците от 9-ти клас :)))

Абе Кико,каква история славянобългарская? Волен Сидеров го каза и написа ясно в "Основи на българизма" - ние сме преки наследници на траките. Какви славяни,какви прабългари?

Ало министере, Галфон, требе да ги Уволнявяш тия Патки, бе! Или, в Лагери за до- обучение? дедо Ратко Шматков, бес више.

Едно време каква образователна система имахме, ееех! Благодарение на нея България е с няколко носители на Нобелови награди, още толкова Оскари, Пулицъри... Помните ли?

С оная образователна система брато, БГ беше една от 30-те страни в света която изнасяше машини. Сега едни краставици и домати не можем да изнесем ами и тях ги внасяме.

Местен

Изнасяше, брато, ама за СИВ. Разпадна се СИВ - изчезна ни износа.

На мен ВЪОБЩЕ не ми е ясно, защо някое произведение, ТРЯБВА да се изучава в училище, за да БЪДЕ прочетено от нашите деца и внуци ... Според мен родителите, ТРЯБВА сами да определят какво и кога да четат чедата им. А ако не го правят, то въобще не са нужни ...

На теб, който сигурно не си прочел и 5 книги през живота си, ние да разчитаме, че ще обясниш на децата си какво да четат? Пази боже!

Този , да не е тайния спаринг- партньор на Кубрат Пулев !?

Не знам дали сте чели "Моето семейство и други животни"на Джеръл Даръл.Това е една много приятна и забавна книга,но да се изучава?!Може би от умствено изостанали. Лошо ще ви стане,ако видите учебника по литература за девети клас,в който се изучава гръцката митология и разни други чудесии. От разни писания разбираме,че НПО-тата са превзели Министерството на образованието и изцяло ръководят парада.

Преди 1989 ,,История славянобългарская,също се учеше в 9 клас,какво ми реват атакаджийските скотове? Големите националисти- добитъка на болен,не могат една страница да я изчетат за седмица ,ама децата трябвало да учат църковнославянски думи в 6 клас!

се напрвиха тези промени в образователната ни система и в учебните програми?! Та нали не кой да е друг, а самата Холандия още преди десетилетия възприе и внедри в обзразователната си система структурата и методиките на нашата образователна система и до сега я ползва в непроменения й вид!!!

Стихотворенията много по-често се рецитират, отколкото цитират.

Моля ви, помагайте да го махнем този болен мозък от министерското кресло (заедно с неадекватната му заместничка), докато не е доразсипал българското образование! Длъжни сме заради крехкото бъдеще на страната ни!

Защо АД на Данте е заменен с Декамерон? Декамерон е порно средновековен роман,груб и грозен.

някой/я от това министерство се "вдъхновява" и получава " неизказано удоволствие" когато воден/а от своята същност започва да се попипва някъде си когато чете някой страници на Декамерон!

Тук иде реч за геноцид над българите /били те християни, мюсюлмани, цигани, евреи, арменци и т.н/. Пак повтарям ГЕНОЦИД. Ваксини със живак не е правил и д-р Менгеле в лагерите. Един кретен зам- министър в МЗ /не искам да му споменавам името от отвращение/, се изтъпани и каза, че деца, които били васинирани не са починали. Сигурно е така. Но не спомена какво е влиянието на живака след години!

Унищожаването на един народ, колкото и да е бил борбен, става най-лесно като отнемеш стремежът му към адекватност и образование. И като му пробуташ на определено ниво сладки заместители. Какво имам предвид. Поредният ни оли-гофри-профи-ми-ни.стер, назначен от злите сили да продължи до-съсипването ни като народ, обяснява поредната реформа (разбирай съсипване) чрез т. нар. преместване на изучаването на едни ненужни теми (Паисий и "аверите" му) към "друг период" от развитието на ин-ди-вида! Добре, но оли-гофри-то как е станало про-фи-си-ор, след като не знае, че човечето човек се " усяща" като такова в годините си от 5 до 8! И тогава трябва да му се спомене нежно, в подходящ вид и формат историята на родът му (в случая славен!) от който произхожда! Според оли-гофри-то това щяло да стане, когато БГ-човечето стане на 12, 22, 32 и още повече години!? Тогава ще е късно, чадо, защото резето отдавна "ще е паднало" и то вече ще пее "дим да ме няма"! И все пак съм оптимист, управляващи ни оли-гофри-не-щастници, че им дреме на к.у/д-пето на младите заради такива като вас,!

Според новите учебни програми осмокласниците ще учат гръцки митове вместо съвременна българска литература, както и ренесансови творби като "Хамлет" и "Декамерон Правилно., тосъвременните български "митове" направо не са си за учене. Виж Декамерон като класическа "порнокласика" ще заинтригува учениците.