Словакия - от стабилност към хаос след смъртта на журналист

Словакия изглеждаше стабилна европейска държава, но бързо бе обхваната от хаос след безпрецедентни убийства на разследващ журналист и неговата годеница.

Обратно в новината

Коментари - Словакия - от стабилност към хаос след смъртта на журналист | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Който не слуша го чака майдан...

В едно кратко време бяха убити една шведска журналистка в частна подводница в Балтийско море, една малтийска журналстка и един словашки журналист. Те са са разследвали връзките на мафията и корупцията в три страни, членки на ЕС. Това е официалната версия. Но случаят в Словакия е по-особен. Тази страна е член на Вишеградската четворка, която има сериозни разногласия с официален Брюксел. Орбан преживя подобни атаки в Унгария, Чехия е с правителство в оставка, Полша е заплашена с отнемане на възможност да гласува в ЕП. Дойде време и на Словакия. Характерното е, че вътрешното напрежение в тези страни се поражда от външни НПО-та, от ,,умните и красивите"

Всеки недоволен от политиката на своето правителство е чужд агент, член на НПО. Сега заменяш НПО с фашистки организации, заменяш правителство с БКП и разбираш, че това не е нищо друго освен плагиатство на тема съветска пропаганда от времето на Студената война.

Евала на словаците! Сещай се Бойко!

Тези от мафията и организираната престъпност законът и гражданите трябва да третират както изродите от "Ислямска държава", и терористите, защото ДЕ ФАКТО СЕРИОЗНА РАЗЛИКА ВСЪЩНОСТ НЯМА, и ако има не съм сигурен кои са по-голямото зло! И доколкото мафията е всъщност организирана рестъоност ,сляла се с властта, ТО И ТЕЗИ ОТ ВЛАСТТА, КОИТО ПОДДЪРЖАТ НЯКАКВИ ВРЪЗКИ С МАФИОТИ ТРЯБВА ДА ПОДЛЕЖАТ НА СХОДНИ САНКЦИИ И ВЪЗПРИЯТИЕ ОТ ОБЩЕСТВОТО! И това рано или късно ще стане, убеден съм! Сред някои слоеве от обществото битува възприятието, че мафията и мафиотите са по своему чаровни, мъжествени, едва ли не герои - това са пълни глупости, ТЕ СА БОКЛУЦИ И СТРАХЛИВЦИ, НЕГОДНИЦИ, КОИТО УБИВАТ ИЛИ ПОРЪЧВАТ УБИЙСТВА НА ОТРЕПКИ В ЗАСАДА, ЧЕСТО В ГРЪБ И НАПАДАТ БЕЗЗАЩИТНИ ХОРА, КОИТО НЯМАТ ВЪЗМОЖНОСТ И ВРЕМЕ ДА СЕ ЗАЩИТЯТ!!!

Където се намесят американците, камък върху камък не остава ...

Да ги свалят! И там сигурно са се оляли в стабилност и просперитет.Сорос морос не може да купи толкова хора.

Е, вече няма как и в Братислава да влезе пак Варшавския..!

Стига им, че италианската мафия си влиза и излиза, когато си иска, други не им трябват! Тия ще им светят маслото аццки ефективно, не им трябват някакви си танкове да се разхождат по улиците ...

А ти да не мислиш, че в България е много по-различно, бе! И Берлускони е започнал бизнеса си с помоща на мафията, са убедени много италианци на базата на факти...А той е(бе) най-големият приятел на Путин сред западните ръководители на времето, заедно с нефеникът Буш-младши! И точно той представи и Борисов на останалите западни ръководители, когато Борисов стана премиер за първи път, и вероятно е точно по молба на Путин, с когото си разменят много скъпи, дори и интимни подаръци! А и ми направи впечатление, че и двамата бяха възприели едно подигравателно и иронично отношение към Меркел, преди да падне Берлускони от власт а срещу Путин да влезнат санкциите...

поредният опит за "цветна революция". Сценарий: 1. намираш повод да изкараш хората на улицата (може убийство на опозиционер, може нещо друго... няма значение! - важно е да се раздуха от медиите и да се обвини правителството в това!!!) 2. "умните и красивите" излизат на улицата и почват да искат оставката на правителството - независимо колко хора са - 1000 или 5000. Може да са една шепа, важно е да са шумни и да ги отразяват медиите. 3. От Запад казват, че младите са прави, а правителството - не! Независимо колко хора подкрепят правителството, важно е улицата да диктува правилата. Това е новата "демокрация". 4. ако стане бой - още по-добре. Полицията бие протестиращите, значи няма "демокрация" и следователно, трябва да подаде оставка. Да, в САЩ бият протестиращите и даже ги стрелят, ама там е друго.

И после се разбира, че зад протестите са разни соросоидни организации като "...мозъчния тръст Братиславски институт за политика". У нас имаме "Институт за либерална политика".. и е пак дете на Сорос!

Излиза, че Източна Европа малко или много е обхваната от мафия, а пък Западна е с промит мозък от мултикултурализъм... Онези от Брюксел пък тотално са се ояли и са загубили връзка с действителността. Няма спасение! Ще погине и тая цивилизация...

явно и там мафията си има държава, но пак са по-добре от нас де...

"Започна борба да не се допусне Словакия да се превърне в поредната Унгария" точно Маджария си е много цивилизована държава и там управляващата партия се грижи за маджарите да са добре. не са богати и живеят скромно, но не са лишени от нищо. политиците им са мъдри и изкупиха енергетиката (държавата го стори). по този начин спестяват доста пари на хората избягвайки посредниците. опасоха се с мрежи, за да намалее циганския поток...очевидно на западняците не им харесва в центъра на Европа да има малка страна, която да е свободна и да не е под техен контрол. затова и хулят Орбан.

Ами като са толкова ербап хунгарците и орбън, да напуснат ЕС и НАТО ?????

Само да припомня, че убитата малтийска журналистка също беше правила репортажи срещу тамошното социалистическо правителство и словашкия журналист го настигна нейната съдба. Така действат социалистите навсякъде - те просто са убийци, такива са създадени и такива ще си умрат.

В хаоса всеки може да опита да забогатее, ... може да го истърват и наистина да забогатее. Ето на - Бъгария е жив пример - сума ти простаци се докопаха до далаверите на ГОЛЕМИТЕ на ПЪРВИТЕ от едно време и станаха новобогаташи. Така че хаоса не е за пренебрегване.

Трябва да гледаме и да се учим. Навсякъде където биват избрани бивши комунисити скоро след това има бутнове. По-добре е да не ги избираме.

Такава им е била стабилността.Може би като нашата...

Така е при демокрацията. Ако премиер се съобразява с желанията на народа си, и не спазва стриктно еврогейските ценности му спретват хаос.

... A Бъгария Върви от Хаос към Хаос

трябва да ги ловят по айпито и да ги пращат да чукат камъни за национално предателство

Джендъре, за тия писания може да ти се наложи да си търсиш адвокат. Не си анонимен, както си въобразяваш.

ХА, ХА,ХА! Ама то имало държава, ДА БЕ!

Браво момчета и момичета, активни сте, така ви искам, .... не сме излизали от хаоса вече близо 29 години. Сещате ли се, ако не, питайте вашите родители - заплатата '89 г. беше 330 лева за висшист - сега миниланата е с 200 лева повече - ама хляба, сиренето, месото и облекото са 5 пъти по скъпи. Също и имотите!

stan_posta@

Средната заплата (средната, не на вишисти) през 1989 е 274,3. Моите наблюдения са същите - днес цените са около 5 пъти по-високи. Значи 1989-та година, последната преди капитализма средната заплата е била 274.3 * 5 = сегашни 1372 лв. А днес (2018-та) сме на средна заплата 1050 лв. Значи още не сме стигнали нивото от 1989-та ! И това след 30 години.

Сещате ли се, ако не, питайте вашите родители - заплатата '89 г. беше 330 лева за висшист а, недей да лъжеш а, започваше се със 170 лв. т.нар. млад специалист. 330 лв., ама друг път....

"...мозъчния тръст Братиславски институт за политика". Познайте кой е създателят и спонсорът на тази организация! В България има поне десет от този тип... "Център за либерални стратегии", Глобална България, "Институт за развитие на публичната среда"... Всичките имат претенциозни имена и много от тях получават субсидии и от държавата и от Европейския съюз. Типично автоимунно заболяване - държавата атакува собствения си организъм...

Ми кво "да познаваме" - ние просто знаем Михал Вашечак - започнал е в началото на 90-те като координатор в Отровено общество; особено активен по въпросите на малцинствата (вкл. Косово преди войната там)... Както сам си го е написал на едно место - бил работил в и за ще го пусна в оригинал щото ме мързи да превеждам, ама и така се разбира: Hoover Institute, American Council of Learned Societies, Open Society Institute, International Organization for Migration, UNDP, European Center for Minority Issues, Forschungsinstitut zur Zukunft der Arbeit, Institute for Minority Rights, EURAC Bolzano, British Council Bratislava, GHK London, Navreme Prague, KPMG Bratislava, EBRD London.

Дааа... Както казваше покойния Иван Славков-Батето: "Значи той е един мърльо."

ЕвроГейските ценности сеят само глад, престъпления и разруха!!!

Джендърите срещу хората! Сорос срещу християнските държави в Стара Европа. Война започва. Бой последен е този.....

кой се учудва на поредния Майдан. Фицо е проруски и се очакваше че ще му търсят цаката,стари номера - трепеш някой критик на властта и обявяваш че друг не може да го утрепе, а словаците не са по-умни от бг стадото, каквото и да им подхвърлиш те кълват, така сами си подписват присъдата с тъпотията си, после реват. Аре да идва соросоида и да им го нахендря, не ги мислете, няма да сме само ние баламите.

епа у нас отдавна изтрепаха всите журналисти и назначиха платени от запада писачи! ние сме по-напред от словаците! и затова сме стабилни европеици!

С малко пари Шорош сваля всяко правителство на малка държава, което не му угоди. Няма справедливост в този свят на парите

Умните, работливите, качествените хора изкарват пари, отрепките да го ду...

КРЕТЕН ли си или ОБИКНОВЕННО ЗОМБИ?

Словакия отхвърли джендър-конвенцията на Сорос и отговорът на Сорос не закъсня. Злодей е Шорош

Само така, сваляне на мафиотската власт!

Аз бих се радвал да имаме премиер като Фицо. А тези са го изтипосали на плаката и отдолу пише "Мръсни антисловашки проститутки". Дали имат по-добър избор или не знаят какво правят....?

Като гледам, важното в случая е, че "филантропът" Сорос има друг избор! И че с малко пари може да манипулира тълпите недоволни от икономическото положение словаци така, че да скачат, да викат по площадите, да свалят когото им посочи с пръст, да гласуват за някого, на когото той ще финансира кампанията ... След което ще си напазарува каквото още не е прилапал от разпадащата се държава и пак ще е богат и "филантроп", а те ще станат още по-бедни ... Гадният долен рептил разсипа старите европейски държави!

Уви, и аз мисля, че това е сценария. Дано словаците да се окажат мъдър народ и да го предотвратят. Както бяха мъдри до сега.

Така им се полага, след като са си избрали комунисти да ги управляват. Всеки народ ще страда, докато не престане да слага комунистическите престъпници на власт.

престъпниците нямат цвят!

Зареди! И на площада! Но за нов "овчар", а за ТВОЯ ПРЯКА ВЛАСТ с най-силни права във всички власти! link