25 години затвор за убиеца на Виола

Софийският градски съд осъди на 25 години затвор 29-годишния Стефан Станев, обвинен за жестокото убийство на приятелката му Виола Николова.

Обратно в новината

Коментари - 25 години затвор за убиеца на Виола | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Загледах се в това лице от снимката. Гордо вдигнал главата,позира пред камера....има ли и отенък на разкаяние,срам от извършеното,наченка на съжаление? Нищо такова. Изрод долен.

след 15 обжалвания и нови дела ще станат на 3 и ще излезе след година и половина,има влиятелни родители !!!!

Прокуратурата изобщо не е обръщала внимание на жалбите от Виола, за системния тормоз от този изруд! Е бахти и прокуратурата смотана!

Че любовта е нещо странно и необяснимо ще го разбереш в затвора

малко са...при липса на смъртна присъда,най-справедливо е ,до живот...ама и така,някое женско вице ще го помилва,след 10-12 г...

Приложението на смъртна присъда според мен е по- адекватната политика , но за такива случаи няма да намерите подсъдим , който да се признае за виновен, защото може да го сполети смъртна присъда без право на обжалване. Ще се отменят съкратеното , бързото полицейско производства и делата отново ще започнат да се саботират с години. Защо смъртната присъда е решение? Защото избавя хората от подобни непоправими личности. Това е жесток човек. Наказанието 25 години го праща на около 17 в затвора ефективно, ако работи и се държи умно. Ако е осъден на доживотна и само наказанието е заменено ще прекара 25 години и на 64 години ще излезе или около 8 години преди да умре средно статистическия българин. В затвора ще се поболее за около 8 години, за 10 ще започне да вярва, че е невинен, на 18 ще е полудял. На 25 той няма да има живи роднини, живи познати и ще излезе като жив труп. Никак не си струва да извърши човек нещо подобно. За него всичко свършва в този ден. Лошото- ние ще го изхранваме. Положителното- другите трябва да научат какво се случва с его и колко си струва да влезеш в затвор за толкова дълго.

За убийство се налага наказание от 15- 20 години лишаване от свобода. доживотен затвор или доживотен затвор без право на замяна. Некомпетентни хора искат да прилагат Славянската еклога- моля прочетете си я! Съдът е наложил наказанието 25 години лишаване от свобода, като с него заменя наказание доживотен затвор, на който осъжда подсъдимия. Особено мнение за 30 години лишаване от свобода е неадекватно. По съкратеното съдебно следствие , тъй като подсъдимият се признава за виновен съгласно чл. 373,ал.2 от НПК, съдът постановява присъда при условията на чл. 58а от НК или по- ниско наказание с наказание една трета. Ако наложи доживотен затвор съдът го заменя и налага наказание от 20 до 30 години. В случая съдът е наложил 25 години. При налагане на наказанието съдът преценява събраните доказателства и съобразно тежестта на деянието и личността на подсъдимия налага наказание. Не е работа за прости хора.

Бравооо на т. н. български съд!!!...Колко пъти да пиша по повод подобни човекоподобни изроди: близките да намерят малко пари от приятели и да го поръчат на добър "чистач" /има такива професионалисти, точно с подобни изроди се занимават/ и да се приключва! А иначе изродът ще играе театър десетина години като примерен затворник, ще го пуснат предсрочно и ще последва нов ужас...

В Гърция дадоха доживотна на българката убила мъжа си и натикала го във фризер.

ВСИЧКИ УПРЕКВАТ УБИЕЦА ,А ТА ЗИ ОВЦА КАКВО ТЪРСИ С НЕГО

Ами трудно е да се откачиш от такъв изрод.

Между другото, това е толкова вярно.

Екзекутирайте го! Няма смисъл да плащаме 25 години за него. Той няма какво да даде на това общество в замяна на това, което е взел!

Малко са и 30 години!!! Убил е не само приятелката си, но пребил и ограбил след това други хора! За добро поведение ще излезе и по-рано, ако дай Боже го убият в затвора други като него! За такива престъпления трябва доживотен без право на помилване! Само така можем да ги спрем.

Малко му е !

Ами този е типичн представител на българските мъже бе, какво се чудите. Всяка втора жена в България е подложена на физически тормоз от мъжа си. Това е заложено в културата и народо-психологията на нашата велия нация. Женомразието и това че жената е собственост се учи още от ранна детска възрас. Просто си възпитавайте малките момченца.

Дам, в една друга статия преди 2-3 дена пише за корана, как жената е под мъжа и т.н. Като сте решили да се толерантни към този тип религия, това е то.

то па християнството е толкова толерантна... Кога жена свещеник?

как да се възпитават малките момичета? Че в името на любов, семейство или деца, може да търпиш и да не си даваш ясна преценка, че човекът до теб е изверг?

Luna0102

Нито са имали деца, нито са били женени, знаела го е що за стока е, търпяла го е щото е имал пари.

Дори Христос е казал на мъжа да обича и почита жена си, а жената да слуша мъжа си. Но когато нямат любов един към друг е най правилното да се разделят а не да се стига до трагедии с убити жени, мъже или деца. Тогава ще могат да спазват най важните две заповеди на Христос: да обичаме Бог и после ближния си.

Какво ти пречат българските мъже? А защо две български жени са се обвързали с тоя, едната даже му е родила дете? Той да не е бил изрод от вчера?

Съседи чували писъците на младата жена от 5 сутринта до около 5:50 ч на 23 юни. .............................. ....................................... Комшиите чули как Виола крещяла: "Недей" и "Моля те, спри", но не подали сигнал в полицията, защото скандалите между двойката били чести.

Пази Боже от любов като неговата! То на днешно време да те е страх от това на какъв човек ще попаднеш.Като някой не иска да е с теб, нека да щастлив. С кое право ще го затриваш?

Полицаите не били реагирали на жалбите ... ми те са заети да протестират за по-високи заплати, ако им бяха по-високи сигурно щяха да обърнат внимание ли? Що не ги виждам униформените да протестират по улиците, че даден закон им връзва ръцете и не могат да защитават гражданите, ама за пари веднага се събират?

Публична екзекуция! Такова щеше да бъде наказанието в проспериращ Китай и някои от североамериканските щати! Така трябваше да бъде и в България, а не зверски престъпления да се радват на необяснима "европейска" толерантност. Почитаемият съд поне да не бе допуснал процес по съкратената процедура и да бе наложил 30 години лишаване от свобода за това злодеяние. Максималното, съгласно "проклетия" закон...

Интересно защо журналистите пропускат да ни кажат за режима на изтърпяване на наказанието от 25 год. лишаване от свобода. Ако той е "лек" един убиец и насилник ще си ходи постоянно по улиците през това време....

Присъдата разбира се не е справедлива, но все пак поздравявам съдията, защото отдавна не съм виждал такава присъда на човек с възможности и пар!

Това е подигравка с убитата! Тоя изрод трябва да лежи доживот. Сигурно след 10г. ше го пуснат и пак същото. Това е садист.

един такъв уби наша близка, излезе след 15 години и изнасили дъщеря си която по онова време видя убииството на маика си

Изглежда доста нахален и нагъл. Личи си хладнокръвността, с която този индивид (защото, не може да се нарече човешко същество) е извършил престъплението. Личи си, че дори не съжалява за това. Тръгнал да говори за любов!!! Как може да говори за любов и да я свързва с извратеното убийство, което е извършил? Този индивид заслужава най-тежката присъда и тя ще дойде рано или късно!

25 години затвор за убиеца на Виола Това ли е 1/3 от присъдата?!!!!!!!!

1/3 значи би трябвало 20 години. Похвално е че са 25, но журналистите пак са си свършили "професионално" работата и не става ясно, откъде идват тези 5.

Искана е присъда от 30 години. Една трета от нея е 10 години. Сдъът е длъжен по нашите закони да намали присъдата с ДО една трета, когато престъпникът си е признал за извършеното престъпление и сам е разказал как го е извършил. Това значи с няколко години - до 10, да се намали определения срок. Дадената присъда е намалена с до едната трета (в случая - с 5 г. ) и са останали 25 - така са ги изчислили,а единият от съдебните заседатели не бил съгласен. Но родителите на убитата жена не са съгласни с тези 25 г. и ще обжалват решението. И той може да го обжалва - продажните адвокати са готови на всичко, така че тази присъда не е окончателна - може да се увеличи, а може и да се намали (най-вероятно, за съжаление). Лошото е, че съдът няма как да го принуди да изплати на хората поне обезщетението - написали са го това нещо в присъдата, но дали той ще го направи - едва ли. Ако заяви, че няма нищо на свое име, и е безработен (а той е безработен официално) - значи, нищо няма да получат, защото той в затвора кога ще изкара такива пари да им ги дава?! Но иначе майка му е богата - има аптеки, върти далавери с лекарства за онкоболести и с наркотици ... Трагедия за семейство Николови, а за тия отрепки - очаквано развитие на нещата. Ето, това са заможните и богатите в тая държава - пълен боклук и заплаха за обществото! За един нормален, с нормално семейство и здрави деца не съм чула!

Да се върне смъртната присъда

Явно още никой не е написал истинската причина, явно няма и да излезе наяве. Казвал съм тук стотици пъти, че я познавах лично и знам защо я уби този изрод и то от точно тези, дето научиха първи за това, тези които се обадиха в полицията.

Защо?

25 години жена в затвора хахаах

По време на човеконенавистния социализъм за подобно престъпление се получаваше смъртна присъда .Ама той за това беше ненавистен ,защото осъждаше престъпниците

Ако убият моето дето си купувам пистолет, 3 дни ходя да стрелям в гората и след това засядам пред съда и го чакам. Ами и аз мога да го излежа 10-15 години.

Точно ти не можеш,щом си щял да ходиш във гората да се учиш,по добре сядай на компа и почвай:)

Ако това се беше случило на моята дъщеря щях да го накълцам него и изродялата му майка щяла да обжалва трябва да се срамува че е родила такъв изпод

Не неговата, а майката на Виола ще обжалва присъдата - да бъде увеличена.

Ебати присъдата! ЧЕ то било лесно бе - убиваш някого, правиш се на улав и ей ти некви 25 годинки на държавна издръжка - седиш си вътре, нямаш задължения, но всички са ти длъжни на тебе! Седиш си вътре и се подхилваш как си изклатил системата, та да те осъди на едни мижави 25 години! Доживот му трябва на тоя, и то в карцер! Бял ден да не види в буквалния смисъл

Ще работи в затвора и 2 дни там ще му се броят за 3.Тоест ще излежи 17-18 г, за добро поведение ще го пуснат и по рано

Каква подигравка!Само 25 години???Този изрод трябва да бъде в затвора до живот или смъртно наказание! И аз се чудя как тази красива и умна млада жена е била с tozi изрод.....

Красивите жени не винаги са умни. Обратното също важи.

Малко са му. Бруталната му,извратена жестокост,хладнокръвните му действия след убийството,изискват доживотна без право на помилване,задължително в обща килия с още 15 рецидивиста.Да изгние в затвора с тежко разпран зад-ик. Даже и куршум му е малко-по-добре жив там,до края на дните си.Гад мръсна.

крайно време е сами да раздаваме правосъдие - убил си и теб това те чака, крадеш - режат ти ръката и тогава ще има справедливост

А това, че в затвора симулира невменяемост, напада друг затворник и с химикалка в окото се опитал да го осакати, е забравено, нали? Майката-аптекарка саморъчно го е снабдявала с опиати и дори му е давала пари да поддържа наркоманията му, също е бистра вода ненапита. Опитите на бившата му съпруга и майка й да се предпазят от него също са оставени без последствия. Толкова нещо в делото са недогледани, че човек с основания си мисли за кривораздавателната система и "милостта" й към изродите - за сметка на всички останали, които напразна се надяват да оцелеят в присъствието на чудовища и чудовищната безнаказаност.

А за тези младежи, дето ги пребил и ограбил, забравиха ли на фона на убийството?! Момчето беше доста пострадало, доколкото си спомням, а и момичето също преживя шок - те няма ли да получат поне материално възмездие от родителите на тоя изрод, след като съдът явно не се интересува от техните физически и психически страдания?! И сега като се почне обжалване, корупция, размотаване по съдилищата ... Антибългарският антисъд пак се отличи, както винаги!

Този е имал тъмно минало, тормозил семейството на бившата си жена, бил е и наркоман. Как и защо тези родители на Виола и самата тя е била с този човек, не разбирам.

А защо не смъртно наказание да му се приложи,и нека видят други такива изроди като него и се замислят,да го слагат на електрическият стол,или да бъде умъртвен чрез инжекзии,не знам как му се викаше,но файда ще има вярвайте ми,ето утре е задушница,не може един изрод да отнеме един или повече живота и да лежи 5г или 25г като тизи изверг.на Електрическият стол,и да се приключва,и без това няма места във затворите,и за това ги пускат толкова бързо под гаранция,като онзи престъпник Турчина и бандата му.

Айде още един изрод, плачещ за електрически стол ще е на издръжка на данъкоплатеца.

А какво всъщност следва? Тоя боклук ще лежи между 9 и 11 год., след което ще бъде освободен предсрочно. За добро поведение, заради работа вътре в затвора, с която за два работни дни ще му се смятат три лежани, може и нещо здравословно да излезе в помощ , и... здравей, свобода!

...Трябва да умре човек, за да се направи нещо в тази държава", казаха родителите. Не. И да умре човек нищо не може да се направи в тази държава, защото не е държава а си е просто кочина.

"...прокуратурата и полицията изобщо не са обръщали внимание на подадените жалби..."

E...nali si podadoh ostavkata...sled ima-nyama 2 meseca po moralni podbudi- kakvo povece