След убийство Игнатов поема управлението на Студентски град

Всички общежития на територията на Студентски град ще се управляват от Министерство на образованието чрез дружеството "Студентски столове и общежития". Така ще съществува ред, защото от години в Студентския град се случват инциденти.

Обратно в новината

Коментари - След убийство Игнатов поема управлението на Студентски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Да , че общевитията са слабо охранявани и в стая са повече хора отколкото трябва е така , но ....аз също съм живяла в студентско общевитие и нее чак толкова лошо , стаята мовеш дасия ремонтираш и става доста добра за жишеене , като парите от ремонт ти се приспадат от наема в крайна сметка който неиска дае на общежитие да излезне на свободен наем! Проблема нее в общевитията , а в ценностната система , морала и възпитанието на обитаващите ги хора , ето там е проблема!!!!!!1

Защо да няма камери в коридорите - в стайте съм съгласна но в коридорите нека има. Не смятам,че като се централизира управлението на общажитията ще има подобрение. По мое време беше централизирано - и си беше същото. Даже корупцията по настаняване в общежитията беше по-голяма. Сега как може в едни общажития да има ред, да се страхуват от изгонване и да пазят в приличен вид общежитията, а в други - няма ред. От друга страна едни ВУЗ-ове вложиха пари и си отремонтираха сградния фонд - общежитията - други не, щото не си дават зор, гледат само да лапат големи заплати, знае се даже и абревиатурите им какво значат - сега - отново всички под един знаменател. Не съм съгласна. Като искат автономия - да си стъпят на краката и да си управляват всичко - и база и преподаване и прием. Неможе така - даите много бройки за да лапаме приходи,а държавата да ни оправя бакиите. Пишете как е по света - има толкоз стари университети с традиции, що ние постоянно ще откриваме топлата вода.

dodi77@

а бе и аз биях до преди 10 години в това градче при нас купона стартираше на Никулден(6.12) и сваршваше на 24 май пиене и секс цяла вечер и от там на лекции но не поня да сме убили някой просто се забавлявахме всичко е до отделния индивид кво значи да затворят кръчмите а защо мама и тати не ги водят на лекции

Ruslan

В нормалните развити дьржави студентите се настаняват самостоятелно в стая като имат обща баня и кухня в общежитията. Именно за да не се стига до подобни конфликти , не че е гаранция но е много по добре отколкото като при нас по 3 или 4-ма в стая аз се чудя дори как учат като са по няколко човека в една стая.Нали искаме да сме нормална развита европейска дьржава ?

Целия град е потресен, едно жестоко убийство на момиче , сега си отиде в разцвета едно момче, не защото е бил престъпник, а поради пълното безхаберие на управляващите, бардаците наречени общежития.Повярвайте ми ние майките на студенти от града се страхуваме за живота на децата си в общежитията, но не по - малко и за тези които пътуват по железниците в късните часове, тези които организирано пътуват с коли по разбитите ни пътища от страха на ментета полицаи.Страх и паника е настъпила в децата, родителите и роднини.

Общежитията са перевъзходни бардаци. Имат си и охрана в тях. Няма ред няма контрол кой влиза, кой излиза - хан.

В студентските стаи трябва да се настаняват само 2 студенти,повече е лошо.Толкова ли е срожно да се създаде механизъм за това???

нека психолозите да кажат - НОРМАЛНО ЛИ Е 3-МА ЧОВЕКА ДА ЖИВЕЯТ НА 18 КВАДРАТА И ДА СА ЩАСТЛИВИ ОТ ТОВА.ОСОБЕНО НА 20-22 ГОДИШНИТЕ, НА КОИТО КРЪВТА ИМ ВРИ /ФИЗИОЛОГИЧНО И ВЪЗРАСТОВО ОБУСЛОВЕНО ОТ МАЙКАТА ПРИРОДА/???? не е ли време да бъде премахната тази практика за тройните стаи.нека настаняват по двама вътре!!!!!!!!!Заради печалбарството на ВУЗ-овете да страдат студентите!

Когато се установи, че УПРАВЛЯВАЩИТЕ не струват във всяко едно отношение следва убийство.Така беше и преди сваляне на предишното правителство преди 2009г. М-р Игнатов не може да се справи с образованието, камо ли със Дружество Студентски столове и общежития. От това ще имат полза ОЛИГАРСИТЕ, които сега управляват.Кой е инициатора? Синчето на мадам Ненкова - Зам. кмет на общината.Отново ще се намърдат на Държавна работа, да изтеглят "по-безопасно" пари от държавата. Министър Игнатов не осигури един контрол на работата на учителите чрез Инспектората по образованието, камо ли "Дружество" за общежитията. От пропаднал младежки свят и най- вече управление какво да се очаква.Студентите , а и другите граждани отдавна разбраха , че управляващите всичко окрадоха. Дали не беше 1.5 млрд лв от Здравната каса, дали от Държавния излишък, та какво ли не. Трябват предсрочни избори както е във всички страни.

Когато се установи, че УПРАВЛЯВАЩИТЕ не струват във всяко едно отношение следва убийство.Така беше и преди сваляне на предишното правителство преди 2009г. М-р Игнатов не може да се справи с образованието, камо ли със Дружество Студентски столове и общежития. От това ще имат полза ОЛИГАРСИТЕ, които сега управляват.Кой е инициатора? Синчето на мадам Ненкова - Зам. кмет на общината.Отново ще се намърдат на Държавна работа, да изтеглят "по-безопасно" пари от държавата. Министър Игнатов не осигури един контрол на работата на учителите чрез Инспектората по образованието, камо ли "Дружество" за общежитията. От пропаднал младежки свят и най- вече управление какво да се очаква.Студентите , а и другите граждани отдавна разбраха , че управляващите всичко окрадоха. Дали не беше 1.5 млрд лв от Здравната каса, дали от Държавния излишък, та какво ли не. Трябват предсрочни избори както е във всички страни.

Дори да няма дискотеки и казина и каквото и да било , пияни студенти пак ще има!Ограничения в блоковете .. контрол и др. глупости.. Въпросът е от съвсем друго естество..става дума за съквартиранти, не за хора случайно попаднали в блока!!!защо се опитват да наложат мерки за това , за онова и абсурдни ограничения от типа на от 00:00 до 5 сутринта не може да се влиза или излиза от блока..не стига , че се плаща за мизерна стая ,тип кутийка, която да споделяш с още двама ами и да ти разполагат със свободното време....защо не подобрят условията в общежитията , а само забраняват!?!? В крайна сметка всеки сам да носи последиците от действията си

Абсолютно си прав/а!!! Личното пространство на тези хора е нарушено, гъчкат се по 3-ма в една кутийка, обаче после забрана за излизане. И какво допринасят такива забрани и контрол - още повече време прекарано по 3-ма в стая, личното им пространство съвсем изчезва. Да, най-добре да държим студентите вързани по 10 в стая, така няма да се случват лоши неща. Тези нашите управници може да се имат за демократично мислещи - но реално погледнато мислят по-зле и от комунисти. Откога всичко се решава със забрана? Не е ли вече пределно ясно, че колкото повече забрани има, толкова по-ограничен се чувства един човек, а ограничаването на личната свобода не води и никога не е водило до нищо хубаво.

Министъра да не се изхвърля много. Преди петнайсетина години, когато вузовете разпарчетосаха предприятието Студентски общежития и столове, никой не можа да се пребори с ректорите. А сега пък още по-малко. Тия дебели приходи от наеми, които идват във вуза (и част от тях под масата в нечии джобове) не могат да бъдат спрени по никой начин. Освен това сега наново да се съьдава структурата ССО, е много трудно и ще влоши още повече ситуацията.

Kви студенти,бе?!Има-няма 100-тина са студентите в Студентски град.Всичко друго се занимава с проституция,дрога,пианство и побоища.

..ми те- деканите май знаят най добре...и какво още правят там 100 студенти. ...... четем проект за 2 000 000 евро..брой нови работни места ..има няма 40..смех..а трябва не показалка а тояга.

Тия пернишки гамени са тероризирали съквартиранта си и единия си е получил заслуженото...

Убийства стават навсякъде, по градовете, по селата. Където има пияни хора ще има и пиянски свади. Няма как да се сложи вечерен час на общежитията, това не е казарма. Всичко е от манталитета на хората. Трудно може да се намери някакво решение според мен.

Игнатов, теа вече са образовани. Требе им само собственост, кмет и шериф. Пенсията ДС ли ще възпитава студент или студент - държава. ... дир - изсрахте се с регистрациите. поне нещо право на линк, на фото...Едно е да запушваш уста, друго да знаеш де е извора и де е морето. И вий ли чакате Игнатов да ви реши семейните въпроси.Я се питайте кой боядисва и граждани и медии в различни от три цветове.

Blake

Само в Студ. град ли стават престъпления? Багата там ли го намушкаха? Айде стига глупости - който иска да се напие/надруса и да се покаже колко голям селянин е, може да го направи навсякъде!!!

Какво им е виновна държавата?? Отишли са са там да У Ч А Т а не да купонясват.Време е да се приемат само студенти държавна поръчка!!! То сега куцо и съкато-студент 52 висши уч заведения.За 3200зрелостници 3400места за студенти-такава простотия няма никаде по света.

Ходила съм като студентка на гости в Студ.общежития, наистина имаше железен ред.Беше много готино - само младихора,които хем си живееха добре,хем учеха. Махайте заведенията, НЕ им е там мястото!!!Стига печалбарство!

БАГАТА И ДЪМПЕЛА СИ СКОЧИЛИ забележете-ЗАРАДИ КНИГИ ОТ БИБЛИОТЕКА.да се смееш или да плачеш.Но това е информация от БЛИЦ .БГ.

Нали и при предишното убийство в Студентския град обещавахте че ще въведете ред

интересно как ще помогне вечерния час като са те наръгали в общежитието :D :D

пълна анархия в държавата, човешкия живот няма вече стойност. Всеки ден има убийства, грабежи, побойща.

Обяснете ми каква е разликата да те намушкат в 19.00 и ли да те изнасилят между блоковете в 19.00 и това да ти се случи в 01.00 ? Никаква? Знаете ли колко изнасилени момичета има във времето около 19.00 часа в пространствата между блоковете и строежите? Аз знам за 7 за последните 5 години и за нито едно в диапазона 99-2005.

на мен СГ ми харесва точно такъв какъвто е в момента и ако на някой не му харесва спокойно може да се изнесе, ако исках да ми е спокойно щях да си остана в мойто градче! И какво ако през ноща ми потрчбва презерватив или умирам не мога да ида до денонощната аптека, така ли хахахах. В крайна сметка всеки има глава на раменете си и никой не е виновен за простотията на околните!

СГ няма повече да е такъв, така че ако искаш да си продължиш начина си на живот, напускай и иди на свободен наем! КОлкото до денонощните аптеки - ще ги има, само денонощните кръчми няма да съществуват вече в СГ! ;-)

само в мечтите ти ;)

Е ЩО ЧАК СЕГА СЕ СЕТИХА БАСИ?!?!

Студентски град и студентските общежития са най-големите бърдаци в София! Някой беше споменал ,че има хора които са отишли там ЗА ДА УЧАТ,преди всичко , но от лайфаджии не могат нощно време и за час да прочетат нещо или пък да почертаят/ ако са в УАСГ или Техническия/ ЗАЩОТО ПО ЦЕЛИ НОЩИ ИМА МУЗИКИ НА БЕЗБРОЙ МНОГО ДЕЦИБЕЛИ, ВИКАЩИ НАПУШЕНИ И ОЩЕ КАКВИ ЛИ НЕ ! АЗ СЪМ СВИДЕТЕЛ НА НЯКОЛКО ТАКИВА НОЩИ, Е КАЖЕТЕ КАК НЯМА ДА СЕ СЛУЧВАТ ТАКИВА НЕЩА! КЪДЕ Е КОНТРОЛА, КАКВО КАТО СА ПЪЛНОЛЕТНИ, ТОВА НЕ Е КРИТЕРИЙ ЗА ДА СА РАЗПАСАНА БАНДА БЕЗ КОМАНДА! А ЗА НОЩНИТЕ ДЕЖУРНИ - ДА НЕ ГОВОРИМ, ВЕЧЕ НА ПРЕКЛОННА ВЪЗРАСТ, ХОРА НА КОИТО МЯСТОТО ИМ Е У ДОМА, А НЕ ДА СЛЕДЯТ ЗА НЯКАКЪВ РЕД В ОБЩЕЖИТИЯ! ЕТО ЗА ТОВА ДА СЕ ПОМИСЛИ И ДА СЕ НАМЕРИ НЯКАКВО РЕШЕНИЕ ! ЖАЛКО ЗА УБИТОТО МОМЧЕ, НО ПАК КАЗВАМ ЛИПСВА ЕЛЕМЕНТАРЕН КОНТРОЛ В СТУДЕНТСКИ ГРАД !

Нямате представа какви оргии са в тия общежития. то не е чалга, то не са ревове, крясъци, все едно кормят някого. Свинска работа. Имам преки лични впечатления. Особено петък - събота, все едно светът свършва и трябва да се насвиним като за последно

Направете статистика колко младежи загинаха през последните години, по градове и села, ходили в нощни заведения, пили цяла нощ, в ранни зори се връщат пияни до козирката с коли, катастрофирали, сбили се, изклали се. Ще бъдат стотици. Заведението, в което наръгаха преди 3 дни Багата, има работно време от 20 до 8 часа. Всичко е обърнато с краката нагоре в България. Какво е това работно време? Като в стихотворението на Смирненски - 'Нощта в ден обръща'. Корените на злото са в огромния брой дискотеки, барове и т.п. -центрове на алкохолизъм, проституция и наркомания. От което някои другари печелят много, ама наистина много. На гърба най-вече на младите хора и цялото общество. Толкова ли е трудно това да се регулира ? Защо при соца (опазил ме Бог, не плача за соца) нямаше такова нещо? Значи може. Всичко зависи от волята на управляващите, най-вече парламент и правителство. Ако не вземат мерки, така ще си гинем - кой от нож, кой от пистолет, кой от дрога, кой от бухалка и т.н.

Само в България го има това в една стая да са нагъчкани по 5 човека. В Европа общежитията са със самостоятелни стаи. Ако държите да сте двама (максимум) цената на човек е същата. Плаща се депозит или наема за семестъра и ако стане нещо ти блокират парите или студентските права в университета. Нашите общежития са зверилници с нагъчкани в една стая селянчета които всяка вечер се наливат с домашна ракия. Трябва да има строги правила - класиране единствено и само по успех и настаняване в самостоятелна стая. Верно по-малко студенти ще се настанят в общежите, но пък що годе качествени може би. Така чрез този механизъм селянчетата които са дошли в големия град само да харчат парите на мама и тати от рентата , ако искат на общежитие трябва да го заслужат с успех.

ПРОСТО,ВЕЧЕ СТУДЕНТИТЕ НА 50% СА ВКАРАНИ С ПАРИ И ВРЪЗЧИЦИ(ПОДКУПИ),И СА НА НИВОТО НА ПЪРВОБИТНИТЕ-ВСИЧКО СЕ РЕШАВА СЪС СИЛА,ПЪК ПОСЛЕ ТАТИ И МАМА ЩЕ МЕ ОТЪРВАТ

пРОСТО,ВЕЧЕ СТУДЕНТИТЕ НА 50% СА ВКАРАНИ С ПАРИ И ВРЪЗЧИЦИ(ПОДКУПИ),И СА НА НИВОТО НА ПЪРВОБИТНИТЕ-ВСИЧКО СЕ РЕШАВА СЪС СИЛА,ПЪК ПОСЛЕ ТАТИ И МАМА ЩЕ МЕ ОТЪРВАТ

Това ли е най-добрият град за живеене?

Всяко чуда за 3 дни. Общежитията са пефектни бардаци. Че и охрана си имат да ги пази.

В началото на моето следване във Франция все се чудех как няма барчета и нощни заведения в студентския град, сега се чудя обратното, въпрос на култура, управление и възраст?????

Вече е крайно наложително.Аз не мога да разбера уж са големи хора там а какво се случва като отвързани.... като за последно. То там библиотека няма ама дискотеки да ги ринеш с лопата.

Ред може и да има,ама много деца ги няма и няма да ги има.Заради престъпната лакомия и безхаберие.

..., и кво излиза, че съвсем правилно онзи прокурор, дето се разврещяха всички за оставката му, каза, че деца умират и при други обстоятелства...,

А НА МАМА И ТАТИ ДЕЦАТА НЕМА ЛИ ДА ИМ СЕ НАРУШИ ПРАВАТА?

ООО Господи,не вярвам вече на никой!Как ще има такава желязна дисциплина, как ще се случи това??Или просто всичко ще приключи за 3дни!!!

глупости, който казва че няма да има заведния в СГ е един лъжец и никой няма да може да ми каже кога да си лягам и кога да пия, аз съм пълнолетен и това не е затворническо общежитие!

Ти си тъпанар и никъв студент. Личи си с кво детско мислене си още. На почти 30 съм и съм твърдо съм против тия всичките заведения там. Всичко трябва да е подредено и ясно обособено и насочено към образование. Трябва да се направи като в нормалните ЦИВИЛИЗОВАНИ страни. Ти не си у вас си и ще трябва се съобразяваш с условията дето ти се налагат от съответната институция , била тя образователна или квато и да е. Тия общежития са за удобство на студентите а не за пиене и ебане по цял ден и нощ.

Студентът е прав. Никой, никога, по никакъв начин не може да затвори заведенията в СГ. Иначе се връщаме в комунизма, а това е ясно, че няма да стане.

Не скъпи ми студенте, не е затворническо, а е студентско общежитие и като такова в него трябва да има норми, които да се спазват! А щом не ти харесва, излез на свободен наем и прави каквото си искаш или си ходи на село, откъдето впрочем си дошъл. Това, че си пълнолетен също не ти дава право да пречиш на останалата част от обществото!

точно съм пълнолетен и имам право да правя каквото си искам и с когото си искам и съм сигурен, че ще си го правя така както съм сигурен, че никога няма да се върна в родния си град!

"студент"-е, ако си глупак, това си е твоя работа! Никой няма да ти казва кога и с кого да си лягаш, нито колко да пиеш. Просто ще те изхвърлят от общежитието, както и от ВУЗ-а, из който се мотаеш като муха без глава. Излез на свободен наем и се прибирай когато си искаш.

Много правилно голобрад! Само трябва да те изпитват истински,да те изхвърлят като си пиян и шумен,както е право по закон ,понеже си пълнолетен. Така ще може да застанеш на мястто което си отредиш сам с правото си на избор, т.е. да си лопатаджия ,метач,обикновен загубеняк.

Крокодил

Естествено, изборът, а не принудата трябва да е водещ в едно зряло общество. Който взема решения, той трябва да си носи последствията. Кой голобрад, кой беловлас - пред закона сме равни и равни и всеки има еднакви права. Другото е тоталитаризъм, и който много лелее за него - да ходи в Куба, Иран, Сирия, т.н. Аз искам България да е свободна страна.

Всеки път забравят ,че в "Студентски град има и монтиран Психо-генератор.Който редовно - в определени часове от денонощието се включва.Освен този,който е и в "Гео Милев".

Това са угнетени от скука провинциалисти, които идват с парите на мама и татко и живеят като току-що отвързани. Каква е логиката да вилнеят по другите квартали и да се прибират на спокойствие в Студентски град? Точно там им е мястото на казината и чалготеките, в противен случай идиотите наистина ще се изнесат на квартира, а искате ли да ви бъдат съседи? Не се подвеждайте по популистиката на Игнатов - целта е контрол над имотите, не над студентите. Никой не може да озапти един хормонясал селянин с безпомощни мерки като видеокамери и вечерен час. Това е смешно. Ако имахте малко мозък, щяхте да помислите как да ограничите проблема, вместо да го разселите в целия град.

по гнусни думи не съм чела-добре че вие софиянци сте най умните и не сте селяни.Напротив драги ние от провинцията не идваме с парите на мама и тате /или поне всички/а идваме с малкото пари за да се учим а не да гледаме приянските истории в т.н.студенски град

Като ти гледам правописа и грамотността, добре си се изучила.

и затова Ванче се разцепвате за по 10-20 кинта или едно почерпване.

Ами да се изнесат всичките вузове по другите градове.Ама наеми-нанай.

Абсолютно си прав!

Супер коментар, подкрепям го с две ръце! Много добре описваш действителността, а такива индивиди, като Ваня се засягат, не защото имат повече морал, а защото не са като гореспоменатите "дечица".

Охраната е свързана с осигуряването на момичета за забавление и удволствие. В студенския град всяко нещо си има цена.

Простете ми, но ТОВА НЕ ГО ВЕРВАМ.... Прекалено много кеш има в този квартал за да не се върти мътен бизнес в него...

Въобще не ги интересува, важното е квото могат да си разпределят на изпроводяк гербаджиите и кой от къде е. Конец Цирка.

Дам това и при предишното УБИЙСТВО го чухме и при по-предишното и при по-по-предишното! Кажете ми как може да се проимени нещо което носи толкова голяма печалба!!?? НЕВЪЗМОЖНО Е! Най-вече е невъзможно защото тия които требе да го променят те са с двата крака и главата и други телесни части в тоя печеливш бизнес там!

Сега разбрахте ли какво ще се случи, докато медиите го забравят този случаи а това ще стане бързо и после - НИЩО !!!!

От години Студентски град е загубил студентското. Там има много повече кръчми , дискотеки и т.н. отколкото всичко останало. Мамини синчета и дъщерички дошли от село , мислейки че тук всичко им е позволено. Арогантно поведение и нищо друго. Жалко , много жалко.........

нЕ ЗАПОЧВАЙ ТЕМАТА СЕЛО,ЧЕ ТАМ ХОРАТА СА СПО ВИСОКИ МОРАЛНИ УСТОИ ОТ ГЛЕЗОТИИТЕ ПО ГОЛЕМИТЕ ГРАДОВЕ.НО ВСЯКО СТАДО СИ ИМА МЪРША,ЛОШТО Е ГОГАТО БОЛШИНСТВОТО Е МЪРША

Точно от "хубавото възпитание" и "моралните устои" на село младежите се чувстват като отвързани в големия град, а пред родителите си са по-тихи от тревата. Разберете, с ограниченията на село и остарелите разбирания не възпитавате децата добре! После те идват в София, отпускат се, усещат свободията и стават кървища ежедневно.