Пуснаха задържания за убийството в Студентски град

19-годишният Илко Радев, който бе задържан след убийството на връстника му Марио Данчев в Студентски град, е освободен под парична гаранция от 1000 лева по решение на прокуратурата.

Обратно в новината

Коментари - Пуснаха задържания за убийството в Студентски град | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

хора, даите да направим нещо! това дете не е убиец. трябва да го защитим. може да пишем до президента. не може така! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да се подпишем под петицията в подкрепа на Илко в интернет! Нека във всички български населени места се вдигнем на демострация срещу пияните лумпени, които тероризират на воля обикновените хора! защото по една телевизия едно от пияндетата показваше разчесана пъпка на гърба си мирно и тихо под предлог, че това е била рана от нож! А журналистката си мълчеше и дори не го попита защшо трима са нападнали Илко, кой и защо е разбил вратата и защо пияндетата близнаци са го тормозили преди това до степен Илко да поиска преместване в друга стая. Хора, ако сега замълчим, утре ние самите може да срещнем подобни типове. Правосъдието ще ги оправдае и дори никой няма да ги осъди да заплатят щетите - морални и физически! Илко е в правото си да се защитава както намери за добре ЕДИН СРЕЩУ ТРИМА! Защо ли никой журналист не запита останалите двама пияници защо са нападнали Илко?

В САЩ (например) Този който е инициатор на инцидента, в случая сбиването и заяжданките преди него, той би трябвало да понесе отговорността. Какво излиза, че дори нямаме право да се защитим. И след като ни убият ще ни защитава прокурора? Мерси. По добре той от колкото аз. Не го познавам момчето но е бил с правото си. Живял съм на подобни места и знам, че там е някакъв ужас. Изнасилвания, масови напивания с последвали оргии и какво ли още не съм виждал. Ама като се обърне колата пътища много. Жалко за момчето, че сега цял живот няма да спи спокойно, дори да е бил прав.

Да би мирно седяло не би чудо видяло. Ако не бяха пили и се били сега щяха да са живи.

Това са пълни глупости,превишаване на неизбежната самоотбрана има,ако човекът,който те е нападнал побегне ,а ти го гониш да го удряш,примерно.Докато не се постанови ясно и точно,че домът е свещен и неприкосновен и всеки налул в него може да бъде наказан от стопанина без никакви претенции от страна на закона,правото и здравият разум ще са в конфликт.Нападнатият човек е като диво животно,това всеки психолог ще го потвърди,защитава се с вссички възможни средтва,инстинкт за оцеляване.

Пич, прочети наказателния кодекс и не се изказвай неподготвен. Превишаване пределите на неизбежка ОТБРАНА има в много други случаи чл. 12 (2) Превишаване пределите на неизбежната отбрана има, когато защитата явно не съответствува на характера и опасността на нападението. (3) (Изм. - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 75 от 2006 г., в сила от 13.10.2006 г.) Няма превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако нападението е извършено чрез проникване с насилие или с взлом в жилище. (4) (Предишна ал. 3 - ДВ, бр. 62 от 1997 г., изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., в сила от 01.07.1982 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение.

Е НЕМА ТАКАВА ДЪРЖАВА. Сталийски уби едно дете и осакати друго в крайна сметка всички нападнаха бащата Горсов. Убиха Мирослава от Перник всички нападнаха близките и. Сега убиха Марио студент като 99% от студентите в студентски град - всички искат да разпънат на кръст роднините му.

Който може да създаде една подписка в фейсбук* -- там ще се види резултата!!

Колко деца трябва да загинат за да се промени нещо в т.нар. "Студентски град" пък и в държавата ни като цяло. За съжеление всяко чудо в Бг е за три дни скоро ще се забрави случая до нов Марио и Илко до нов Стоян Балтов до нов Кирил Въжаров да не ги изброявам всички отишли си от безхаберието на всички НИ в тази държава и родители и управници и народ който си е избрал тези управници.

Тук, някои хора "покрай Петър ще намразат и Свети Петър". Без да съм адвокат на Перник и жителите му е глупаво да с поставят всички под общ знаменател. Я да помислим колко убийци-софиянци има. А да видим колко бабаити дето нямат нищо общо с Перник се разхождат из София. Я да помислим дали селяндурите от околните села не са по-опасни от перничани. или пък циганите. В кв. Столипиново в Пловдив съм убеден че няма ни един перничанин. Последно, убийците на студента Стоян Балтов не бяха от Перник, нали. И още нещо - общежитие се дава, когато някой има нужда. И когато ти се даде трябва да си благодарен че плащаш жълти стотинки. И естествено, да спазваш правилата там. А то какво излиза? Дали им общежитие ( вероятно защото са близнаци и семейството им е затруднено), а те по цели нощи скитосват по кръчмите. Доклкото съм запознат там не е безплатно. Сега основният проблем е че това момче дето са го пуснали не е в безопасност. Съдът ще доказва кой крив, кой прав, но аз наистина се притеснявам за него - дявол зане какво са му скроили. И няколко пияндурника му провалят бъдещето.

РАЗБИРА СЕ 4Е Е НЕВИНЕН.САМОТО КРОТКО АГЪНЦЕ.ТОЙ НЕ ПИЕ,НЕ ПУШИ,ПО ДИСКОТЕКИ НЕ ХОДИ.ТОВА НОРМАЛНО ЛИ Е ЗА ЕДИН МЛАД ЧОВЕК?А ЗАЩО ТРЯБВА ДА МУ СЕ ВЯРВА ДОСЛОВНО КОЕТО Е КАЗАЛ?В ЕДИН МОМЕНТ ТАКИВА "СЪВЪРШЕНСТВА" ИЗБИВАТ НАНЯКЪДЕ.НАЛИ ЗНАЕТЕ ЧЕ ПОВЕ4ЕТО ПРЕСТЪПНИЦИ ПРЕДИ СА БИЛИ СЪЩО МНОГО ДОБРИ ДЕЦА,НЕ СА ПИЕЛИ,НЕ СА ПУШИЛИ И Т.Н.ВСЕ ПАК Е УБИТ 4ОВЕК(МЛАД!!!!).ПОЧИВАЙ В МИР МАРИО.

родителите на Марио трябвада се извинят на Илко и на родителите му за всичко и да платят гаранцията

Абе още ли няма визи за перничани ? Тия само с "виза" трябва да напускат областта!!

Като чуя Перник и Дупница ми става ясно...

Това е самозащита. Свобода за Илко!!!

всеки ще постъпи като Илко сигурен съм че са го тормозили системно, от Перничани едва ли има някой с добри впечатления!

Илко е невинен! Защитил се е, защото при трима срещу един можеше той да бъде на мястото на Марио!

че call центъра на HP следи и DIR... но що пък не? :-)) Не зная как е с тесногърдите, но ако имаш време кажи как е с широкогърдите ( или едрогърдите - признавам си - вече не зная как е правилно да се каже ) :-) Да... иначе и във Варна положението е все едно Перник е на 20 км...

Чуя ле Перник, останалото не ме интересува...

Стига сте ги водили "учители" тези физкултурници! Те могат да се наричат треньори и възпитатели, но не и учители.

Свобода за Илко!

Илко е невинен!!! На всеки от нас това може да се случи, докато спим. И какво, да чакаме да ни намушка някой пиян нещастник ли? Къде е правдата БЪЛГАРИ ?

Има достатъчно основания г-да прокурори!

Като майка на студент от УНСС, който живее в Студентски град , изказвам огромното си възмущение от повдигнатото обвинение срещу Илко Радев. Най-напред не е ясно, кой точно е пробол убития Марио, първо да изяснят ситуацията и тогава да повдигат обвинение. Дори да се окаже, че това е бил Илко Радев , той е трябвало да се защити по някакъв начин от тримата пияни младежи.Какво трябваше да направи, да остави да го пребият ли? Освен липсата на ред в студентските общежития, в случая основната причина за случилото се е в липсата на възпитание от страна на семейството на пияните младежи. Младежи с такова поведение са обществено опасни и нямат никакво място нито в студентските общежития нито в който и да е университет. Колкото и жалко да е , че е убит един млад човек, не бива да бъде провален животът на друго невинно момче, което е нямало друг избор, освен да се защити.Така, че аз пледирам да се снеме обвинението от Илко Радев. Съболезнования на семейството на убития Марио, но трябвало е да помислят много по-рано как възпитават децата си, защото някои грешки се оказват фатални. Много жалко.

100% съгласен с теб!

Може да звучи грозно, но познавам близнаци, които се пребиваха в непрекъснато съперничество.Може някой друг да е употребил ножа, я брат, я приятел и после двамата свидетелстват срещу един. Да не говорим и , че закона за неизбежна самоотбрана е направен много левашки.

Свобода за Илко !!!

Ако можехте да съживите Марио и да го убивате, да го убивате, да го убивате през клавиатурките си щяхте да го направите НАЛИ! Това не са престъпниците-мутри това са вашите приятели и деца. Не си го изкарвайте на тях. Но него вече го няма и живота на 2 семейства е разбит тотално. Не хвърляйте насъбраното си недоволство на неправилното място. Никое младо дете не трябва да умира. Българи опомнете се и вижте се какво пишете.

АКО МОЖЕХ ДА СПРА ПИЯНДУРИТЕ,ВИНАГИ БИХ ГО НАПРАВИЛ !!!

АЗ ПИША ПИЯНСТВОТО ЗАТРИВА !НЕ ПИЯНСТВУВАЙТЕ ,ТОВА МОЖЕ ДА ВИ ЗАТРИЕ!

С това мислене, животът ти е в опасност! Не може да смесваш причина със следствие! Не можеш да убиеш никого с клавиатура! Но безотговорността при носене на службата от родители, учители, охранители, министри, ... и всеки един от нас, води безпогрешно към гибел не само когото и да било от нас, но и държавата ни като цяло!

Майка съм на първокурсник в УНСС. Сърцето ме боли за всички пострадали деца и съчувствам на родителите - и на близнаците, и на Илко Радев. Живота на всички се е преобърнал за нула време и няма връщане назад.Мисля че при тази ситуация - смъртта е била неизбежна. При тази агресия и тези замъглени мозъци - от пиянство / при едната страна / и от ужас / при другата / - какво друго може да се очаква? Колкото повече мисля за тази трагедия - толкова повече въпроси имам. Не разбирам каква е вината на Илко? Може би е виновен че си е легнал навреме; че не е употребил алкохол; че се е ядосал че някой умишлено му пречи да спи........ че се е защитил; И не се е оставил да го убият??? Мъка.... Мъка.... Господ да прости и на загиналия, и на живите. Много сила ще бъда нужна на всички за в бъдеще!

Два почернени живота, едно мъртво момче и страдаща майка и още едно момче, което ще носи печата цял живот.... В Студентски град е пълен хаос, от зависенията, блоковете, управляващите ги домакинки и портиери, както и Ректорите...

Да си зададем един въпрос: защо човек от Перник, който има връзка със столицата май на всеки час или 30 минути, е настанен на общежитие? Тридесетте километра от Перник се минават за 15-20 минути. Явно, че тези момчета са искали да живеят не така, както са живели дотогава - мирно и кротко при мама и тати. Все пак хората пътуват на доста по-големи разстояния, за да идат на работа, а тука става дума за студенти и то от УНСС, което орева света, че няма места в блоковете си. Ами ето ви една възможност, господин Ректор, пернишките бабаити ги оставете да си спят в къщи. Може би тогава и другите деца ще могат да спят спокойно, а ние - техните родители.

Ненавиждам пияни свине.Илко подкрепям те че си намерил сили да се защитиш.Жалко за починалото момче,но ако си е легнал в креватчето тихо и кротко едва ли би му се случило нещо лошо.

Ако беше някой друг щеше да ги изкорми и тримата перничани. Тези копелата идват по кръчмите в София и са в основата на всички сбивания. Тъпи парчета.

Боже , като знам че и аз имах съсед перничанин направо му съчувствувам на момчето. През вечер се напиваха и до 3-4часа не можеше да се заспи въобще. Даже и условна присъда не трябва да му дадат

НАПЪЛНО ПОДКРЕПЯМ ИЛКО !ЗАЩИТАВАЛ СЕ Е ОТ ТЕЗИ ПИЯНИ И НАГЛИ СЪКВАРТИРАНТИ

ИЛКО ДА БЪДЕ ОПРАВДАН МОМЧЕТО Е НЕВИННО, ПИЯНОТО САМО СИ Е ВИНОВНО ТЪПИ АЛКОХОЛНИ КОПЕЛЕТА, ЗАРАДИ ТЯХ НЕВИНЕН ЩЕ ПОСТРАДА

Абе не може ли този "град" Перник някак си да го прехвърлим / отстъпим / продадем на Сърбия? Заедно с цялата измет вътре ???

Не е виновен Перник, алкохолът,който се лее в Студентския град. Крайно време е да се закрият заведенията там! Обаче не ми се вярва...

Защо изобщо е трябвало да плаща гаранция . В случая не трябва да се наказва физическия убиец , а тези , които са го предизвикали - единия вече е наказан (убития ) . Не трябва да се прецаква бъдещето на един младеж,който е в София да учи , а не да купонясва. Дори той трябва да получи обезщетение .

Споко, така и ще стане. 1. Прокуратурата ще прекрати обвинението, ще му върнат паричната гаранция. 2. Сега прокуратурата трябва да възбуди наказателно преследване срещу двамата оживели бабаити, да почне да ги съди, а Илко да се присъедини с граждански иск за претърпени морални вреди.

Ами принципно не е редно да се саморазправя така, но като знам какво е да ти клопат на вратата и да ти шумът го оправдавам до някъде. Изнервящо е. Предполагам, че този Илко най-вероятно е отишъл в София с ясни намерения да учи, а не да хойка нагоре надолу като повечето в Студентски град. Така че мисля, че този път присъдата е справедлива.

Ако сме нормална държава,Илко трябва да бъде напълно ОПРАВДАН. Затова призовавам да започнем кампания в зашита на Илко.

Напълно съм съгласна с теб.

Подкрепям напълно!! Не може некакви гадове да се правят каквото щат, да ми нахлуят 3ма с цел да ме приият ... и после аз ( в случая Илко) да съм виновен!! Това е типичен казус в БГ. Е те сега е момента да разрешим тези неща! ЗА МЕН ИЛКО И НЕВИНЕН!!!

+1

Добра идея!

Вече имаше предложения за започване на ПОДПИСКА! Не знам обаче как се започва подписка!Някой знае ли?

подкрепа

Аз имам сериозно притеснение за това момче. Отмъстителността на пернишката мафия е пословична. А самият факт че вместо да се биеш като мъж един на един, си викнал една сюрия биячи показва морала на тия екземпляри. Всъщност ако някой трябва да бъде съден, това са биячите. Те са непосредствената причина з априинената смърт. Или като казв народа: "да би мирно седяло, не би чудо видяло". и още нещо. Да не мислите че му е леко на това момче, ако наистина е убило онзи изверг? Цял живот ще го носи в себе си. Като чуство на вина за нещо, за което всъщност не е виновен. Пък е добре в светлината на тия събития да се преразгледа делото за убийството на Стоян Балтов и убийците, участвали в груповия побой да бъдат окошарени за по-дълго време.

И то момчето отличник. И охраната като видях по телевизията не се и учудвам, че не е посмял да се намеси. Нищо лошо нямам против хората, които се опитват да припечелят нещо, но все се чудя защо се слагат възрастни хора да охраняват такива места.

Защото се натискаме да работим и след 65 години.

Но и много по-млади не желаят да работят това ,а не работят и чакат помощи!

Чл. 119. За убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана, наказанието е лишаване от свобода до пет години. (4) (Изм. - ДВ, бр. 28 от 1982 г., предишна ал. 3, бр. 62 от 1997 г.) Деецът не се наказва, когато извърши деянието при превишаване пределите на неизбежната отбрана, ако това се дължи на уплаха или смущение. Надявам се на Илко да му се размине.

Ако се спази закона такъв какъвто го пише значи 100% трябва да го оправдаят !!!

Какви са фактите: - две пияндета, сигурен съм че и друг път са идвали с пияните си приятели, неведнъж са досаждали със своето поведение на човек, който е отишъл да учи; - две пияндета са решили, че могат да правят каквото си пожелаят заради безхаберието на охраната и властта изобщо; - трима кьор-кютук пияни млади хора се нахвърлят да се бият на сам техен връстник; - не се знае кой е извадил ножа и кой го е забил в гърба на убития; - заподозреният е бил в положение на законна самоотбрана един срещу трима в късна нощ. В нормалните некорумпирани държави това категорично го оневинява. питам аз прочелите тези редове - ще търпим ли пияндета да вилнеят не само в Студентския град, но навсякъде по стадиони и улици или ще се вдигнем да защитим един човек, който се е отбранявал и е искал само да учи и живее на спокойствие? Или сме доволни да живеем в държава, в който управляват СИК-аджии и насаждат навсякъде "борческия" нагъл манталитет на поведение?

И сега какво излиза? Горкото момче е трябвало да бъде фиркано до козирката, за да му се размине.Чета само колко е бил добър убития.Може и така да е, но не Илко му е налетял на бой, а "добрия".Боже, в каква държава живеем. Колко е нормата да те ритат и бият, преди да се защитиш?

пияните животни са опасни, неуправляеми и дразнещи и аз бих се самоотбранявал така, ако пияни животни ми разбият жилището и ме нападнат докато спя

Пернишкия манталитет е ЗЛО!

условията на самоотбрана! Какво значи "неизбежна" или "бежна" :-) e тя?? Срещу теб са 3-ма идиоти в 10 квадрата стая от общежитията, при това последователи на култа към пернишкия винкел!!! Трябва ли момчето да вземе калкулатора и да посмята как аджеба хем да остане жив, хем да не нарани тапирите, всеки с по 2 промила алкохол в Пернишката си главица! Това момче не бива да бъде съдено!! А ако нашият закон позволява да бъде съден - да се промени закона!

Момчето може и да е било с "неизбежна самоотбрана" ама трима да не го сгащят а той да ги надвие и да убие в гръб??????И при тези удари, получили се от заключената врата на стаята на момчетата да не вдигнат никой????е най-малкото странно а сега "чули" не, не. Цялата история е жалка , но да искате да се променя закона е още по жалко..

никой не е убит в гръб (повтарям, защото стаята не е над 10-12 квадрата и има 3 легла, а вътре са били 4 човека) та затова битката си е била като ... абе на живот и смърт! Е колко нежен и любезен трябва да е Илко (май така се каваше момчето от Добрич) когато за ПОРЕДЕН път 3 пернишки нереза ти казват кога ти ще спиш и кога - не! Абсолютно не познавам никой от момчетата и съм от възможна най-отдалечения край на България, но ще направя всичко възможно по моите сили това момче на НЕ БЪДЕ ИЗОБЩО ОСЪДЕНО! Какво ми говорят за 5г! Спи си в леглото - некакви нахлуват и почват да го бият.. е какво да направи! Аз ако имах оръжие бих ги тръшнал по списък и вярвам, че това е начина!!!

Ако е възможно пернинчани да си седят в Перник,животът ще е много по-хубав и спокоен,а София ще бъде един наистина европейски град.Перник е град на утайката на обществото.

...но не бъркам...ама и Саша Безухавова - светая светих на просперитета български е от ... Перник! WIKI твърди : "... Тя управлява бизнеса на компанията (HP+Compaq) с държавните администрации на 27 страни, сред които Русия, Полша, Чехия, Унгария, всички в Източна Европа, Западните Балкани и Централна Азия...." (след като успешно омая нашата т.е. СОФИЙСКАТА администрация ) Не че имам нещо против Саша... или Перник! Просто не става така! Утре перничаните пак ще са тук (Господи, дали ще стигнат и до Варна??? )

Е историята на Стоян Балтов.. Тук обаче ,,той'' оцелява защото се е защитил. Ако не беше се защитил-- щеше да е следващия Стоян Балтов.

НАПЪЛНО ТЕ ПОДКРЕПЯМ!!!

обвинен в убийство, извършено при превишаване пределите на неизбежната отбрана. --- Това какво ще рече? Наистина питам, защото не съм много запознат със законите и правото..

убил е, преди да го убият.

Да, но има ли някаква вероятност по това обвинение да го осъдят на нещо ефективно ? Ще е голяма глупост.

Познавам човек, в дома на когото влизат цигани да крадат през нощта. Той чува шума, слиза на първия етаж. Циганина вади нож, но в схватката се замонаранява. Избягват. Прибира се в гетото си. След 3 дни умира. Кой мислите, че е виновен? Нападнатия през нощта човек е осъден и лежи ефективно, не помня колко ГОДИНИ! в Бургаския затвор!

ДАЙ ПОДРОБНОСТИ, ЗА ДА ВИДИМ КОЙ Е ИЗДАЛ ПРИСЪДАТА И С КАКВИ МОТИВИ!!!!

Стига бе !