БХК съди България в Страсбург за убитата Елена

Българският хелзинкски комитет е завел дело срещу България в съда в Страсбург миналата седмица заради убийството на 42-годишната Елена Василева в София.

Обратно в новината

Коментари - БХК съди България в Страсбург за убитата Елена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БХК "очаква от държавата да криминализира домашното насилие," разбирай за заплаха влизаш в затвора, а не само предписания и глоба. И за колко ще влезе за "заплаха", и цялата ли държава да вкараме в затвора, И като излезе от затвора още по-озлобен какво ще я спаси, а защо я заплашва няма ли да разследвате, тя да го спира от децата, да ги настройва срещу него не е ли престъпление. По-важно е БХК да се прати на съд защото действа избирателно, някак си защитава само едни, а за други бездейства, яка дискриминация.

добре, че имаме БХК в България, че иначе държавата съвсем щеше да заприлича на зоопарк.

И защо не се е махнала от него, а е продължила да живее с него? Много жалко за случая наистина, а за убиеца само 13г?????. БХК сега да станат полицаи и да покажат как се предотвратяват престъпления. В затвор се влиза след доказано извършено престъпление, за заплахи не знам дали може да осъдиш и вкараш в затвора някого.

Ами затова е ИК, тя ще принуди държавата да смени закона и за заплаха да те праща в затвора.

изобщо не е трябвало да почва връзка с него, нито тои с нея.

Анулирайте съглашението с което с признава юрисдикцията на Страсбург в Бг. Техните решения са убийствени. Тия там са фашисти целящи унищожението на българите. Щраусбург да си съди собствените щрауси.

Няма ли кой да разкара тези кинтогонци БХК от България? Въпреки че са абсолютно прави, че полицията въобще не си е свършила работата. Не България трябва да се съди, а започвайки от министъра/защото той следва да е отговорен за ВСИЧКО/ до редовия полицай виновен в случая.

ние, че нямаме държава, е вярно, но да ви припомня случая с О Джей Симпсън. Най-полицейската и уж най-правова държава, не само остави звездата на ам.футбол да малтретира години наред жена си, но даже след развода им я уби + един случаен мъж, който не й е бил любовник, и дори не го осъдиха.

Заявявам, че преди две седмици, един бюлетин на МС, изпратен до областните управители, разкри, че редица непревителствени организации, включително БХК са получили от външвни източници хиляди евро и долари. За по-активна работа по Инст.Конвенция.

Бае Сорос преди години заложил срещу паунда та го срина, после се оказа, че финансирал английски НПО-та в подкрепа на брекзита и така спечелил МИЛИАРДИ. Та и тука ще се окаже някаква такава работата... Някой си прави далаверката и си прокарва джендърските идеологии, НПО-тата, лапкат и папката, а го духат обикновените граждани и си плащат от и без това отънелия джоб...

И БХК са намазали от пропагандата за ИК. Домашното насилие отдавна е криминализирано.

Когато заради нея се е развел и толкова по стар от нея,харчела му парите било и е супер,но после постигнала целта си с децата и парите и решила да не го иска.В никакъв случай не оправдавам убиеца,но какво е причинила на първото му семейство,сама си е виновна златотърсачката и си е намерила майстора убиец.

Аз не мисля, че убииството на тази жена е било възможно да бъде предотвратено. На практика няма начин ако този човек наистина е решил да убие някого да бъде възпрян, той е приел послдтвията и присъдата за извършеното и е имало напълно осъзнат избор за извършеното и последвията от него. Дали това е щяло да стане с оръжие или без почти няма разлика. Колкото до действията на полицията те не са прецедент или непряват нищо или го правят мудно, това е системна практика и злоупотреба за което ние ще бъдем осъдени и ще платим като нация, като проблема като цяло е общосистемен и властта не си мърда пръстта да промени нещо.

Има начин ПОНЕ да бъде извикан, разпитан, сериозно предупреден. Обстойно тестван и прегледан. Ако има психо отклонения - лекуван. Ако прояви агресия - превантивно задържан.

goose

Властта не си мърда пръста да промени нещо, щото всички си траем и чакаме някой друг да свърши мръсната работа, случайно да не вземат да ни вдигнат мерника на нас, че много говорим и много искаме .... Всички сме виновни за това убийство, защото всички си траем и не смеем да направим каквото и да е.

Докато няма персонална отговорност, а съдят държава и институции, ефект от законите няма да има!

но никой не ги спазва, няма превенция, полицията дреме и спи. Така че и да приемат Истанбулската конвенция - нищо няма да се промени. Една хартия не прави промяна.

Бе какво ще се съдят! Направо спретваме една Троянска война за убавата Илена, та да се прочуем баре за 2000 години напред. От мен имате троянците - има-няма 22 000 души с махалите, без селата.

Ясноооо, адвокатите на първо място ги интересува сумата за обезщетение и процента за тях. Две три дела с обществен отзвук и откарват цял живот.

например не се заведат дела срещу германия за всяко едно убийство което се случва там на основание , че държавата е длъжна да защити живота на всеки гражданин !! или да пробват да заведат дело срещу щатите за последното масово убийство на 17 ученика пак по логиката , че държавата е трябвало някак си да го предотврати !! не казвам , че има пропуски на институциите в някои случай но защо не завдат персонални дела срещу служителите недогледали задълженията си а искат да платят всички данъкоплатци ??

Много точно!

goose

А ти имаш ли идея какво точно ще ти се случи в Германия, ако имаш ограничителна заповед и я пренебрегнеш? Имаш ли идея какво ще ти се случи за незаконно притежавано оръжие? Съдят България не заради това, че не е предотвратила просто убийство, съдят я заради това, че въпреки всички сигнали и жалби никой не е направил нищо, за да го предотврати.

Тия от Български Цигански Комитет няма ли да ги изгоним най-накрая? Като пиявици, само смучат кинти от Сорос и/или от данъците ни чрез дела в Страсбург.

Ние сме виновни! Вместо да се вземем в ръце и тия от БХК да ги маризим всеки ден, докато им дойде ума! Иначе ни се качват на главата!

Не прочетох точно какво според БХК трябваше да направи полицията!?! Да й постави охрана може би? Той ако е решил да я убива, никой не може да го спре, още по-малко пък едно посещение и подписване на някаква декларация или там каквото ги карат да подписват, че няма повече да правят така. Жалко за жената, но човекът луд ли е, оправия релано няма.

Има лечение - затвор или психо-клиника, докато му изкарат лошите помисли. Ако не могат до живот да лежи все тая къде. Но всичко това няма как да стане в България, защото тук е по-лесно да убиеш, да караш надрусан или пиян, да пребиваш децата си, отколкото да се спазват законни и морални ценности.

Глупости. Вкарването в лечебно заведение минава през съд-а и изключително крайна мярка. Вие бихте ли поели отговорност да пратите някого, който не изглежда да е агресивен до живот в лудница? Това е също толкова неприемливо, колкото и домашното насилие.

не врещете ... БХК е напълно Българска!!! Че как иначе, вместо да измислят нещо, да го рекламират (например има хора дето раздават безплатно книги, брошури, кавкото и да е) то те съдят България. Ето, така се прави! Живи да изгниете гнусни изверги, всичките ви чepнилки да ви свъpшaт в разлагащите се черва по 3 милиона пъти и за всяка ограбена стотинка от Българите и за всеки омерзен от вас човек да се прераждате като глисти по свинете в следващите 300 години!

Убитата е довела нещата да такъв край. Тя е превърнала мъжа си в убиец. Какво друго може да е очаквала като го е съсипвала психически и му е заявила, че няма деца? Такова чудо и през турско не е имало. Правилно е ликвидирана. Сигурно до последно си е заблужданала, че мъжът й е льольо и може да му пикае върху главата. Той е бил доведен до крайност от наглата си съпруга. Не търсете причините и вината само в него.

и на мен някак си не ми стана болно за тази женица..

Даааа, това го кажи на децата им, че ''правилно е ликвидирал'' майка им. Да видим се га как ще ги вижда

Това е може би единствения случай в който мога да се съглася с действията на иначе престъпната организация БХК. Държавата трябва да бъде съдена до дупка за безхаберието на чиновниците си, НО трябва да се въведе и лична имуществена отговорност на чиновниците, тогава предполагам бездушието им ще се изпари и поне ще реагират на всеки сигнал - независимо фалшив или не. Съгласен съм, че на 10 сигнала 7-8 са фалшиви или не си струва реакция, но какво да кажат останалите 2 сигнала, в които човек наистина е в риск да пострада или дори да загуби живота си? После става част от статистиката...

Безхаберието на "държавата" плащаме ние. Държавата има функциониращи органи - тук такива липсват.

БХК , да си сменят името на Антибългарски ...Само пари ги интересуват ..

Хайде сега пък БХК ще съди България, та всичко пак да излезе от нашия джоб! И като осъдят Б-я къде ще отидат парите? А виновните за случая какво ще ги притесни присъдата? Виждате ли как сега една конкретна грешка в полицията води началото си от системна грешка в МВР, която ще си остане защото институцията в Страсбург както и БХК също са системни грешки. А една грешка не се поправя чрез други грешки и то най вече системни.

А кой нае хубавците от БХК? Роднини? Или се самосезираха?

До кога ще се търпи, тази пиявица БХК, а и сродните и ОО, АзаБ и прочие! Всички кърлежи следва да се забранят и изгонят от страната ни! Но няма КОЙ! А други страни, като Унгария например не си поплюват с подобни оплювковци! Де го българският Орбан?

Битовизми? След всеки семеен скандал ли трябва да бяга полицията? Като не се разбирате - развеждайте се, и толкоз! Само че, зад всяко оплакване на жена , че е малотретирана от съпругът си, винаги има и нещо недоизказано...Или напълно си го заслужава, или има някакъв друг интерес, за да стои и търпи!

Краси изглежда му хареса като го почесъха и пак го е засърбяло.

Видели го 100 човека, убил жената посред бял ден с 5 изстрела ! Па си признал, па му съкратили присъдата! България , 2018 г.

но парите да ги платят тези които не са си свършили работата а пък ядът държавна пара а и даже искат още...мърлячи....

Джендър конвенцията /ИК/ е БХК на н-та степен ! По тази логика държавата трябва да се съди в Страсбург за всяко криминално престъпления ! Друг е въпроса ,че реално нямаме държава !

Българският народ трябва да осъди държавата за насилие, по точно да осъди политиците за насилие над народа си !!! В България никой не е защитен: 1. Мъже, жени, деца от домашно насилие 2. Българи от сигани 3. Дядо и баба на село от "ромски набези" 4. Полицаите ни редовно ги бият, и те не са защитени от насилие Единствено защитени са политиците ни ... от народната "любов" !!! Дано на следващите избори партиите се решат да агитират, че ще се борят за промяна на законите за насилие и защита, че лека-полека да ги променят !!!

В България нещата са такива че трябва сам да си вземеш мерки и да решиш проблема. Могла е нещо да стори, а не да разчита на жалби, като знае че е пълен откачалник този. За какво ще се жени за този дъртак, ще му ражда деца, ще му харчи парите и после ще пуска жалба след жалба. Не искам да кажа че не е била права, ама като знае ситуацията няма да обикаля кафетата, Ами или ще се покрие с децата, или ще ползва женска хитрост и дипломация да се разбере все нещо с този или ще си намери охрана, покровител и т.н. Ще чака на полицията, като знае че оня е луд и с оръжие??? Тя го е познавала най - добре.

Не виждам как държавата ще предотвратява нещо, което не се е случило. По силата на тази логика държавата трябва да бъде съдена за ВСЯКО убийство, което се случва на нейната територия. Има нещо изратено в начина на разсъждение в този БХК, което императивно изисква от институциите да бъдат "гадатели" за действията на определен ненормалник. Оставям без коментар дрънканиците на тази адвокатка, че разслеващите трябвало да разследват, но без да разсъждават. Изглежда в това НПО са събрали скудоумници, които имитират обществено-полезна дейност. Лошото е, че някой им плаща за това. Кой?Кой? Кой, бе?

Само да подскажа на БХК за една далавера! Наскоро в САЩ некакво хлапе пак /за кой ли път вече/ застреляло дузина народ. Пък САЩ - знаем са по-богати от назе. Та що БХК-то не вземе да осъди и САЩ? Или там не може - от там идва парата ;)

Явно нито една институция в България не работи това видяхме и вчера с трите деца и убийството на дядото така ,че е по добре да бъдат закрити да не се плащат заплати и осигуровки от данъкоплатците които са с по малки заплати от техните само да ходят да си разхождат тоалетите. При това там няма служител който е назначен както трябва все със връзки чичов ,ленин ,братовдед ,любовница.Същото и в министерствата.По добре без тях.

Държавата не защитава своите граждани от престъпниците - факт! Интересно ми е обаче как криминалистите ще разследват без да разсъждават? Разследването е дейност, която изисква много мислене. Един адвокат би трябвало да знае това.

Кадърните специалисти не желаят да работят в полицията по ред причини -основната е смешното заплащане и лошите условия на труд.И така ще бъде докато ни се налага да хрантутим безкрайно голям брой паразити - неканени джихадисти, мургави нашенци, безброй НПО - та, в това число и БХК.

Ti imash li predstava kakvo govorish? BHK sa ti vinovni? Te opitvat da zashtitat grajdanite ot vrajdebnite institucii, koito de fakto opazvat prestupnostta ot grajdanite.

Новата олигархия: държавни служители и дейци на БХК. Едните не правят нищо, другите са много дейни. Но и едните, и другите бъркат дълбоко в джоба ни.

В този слуай има двама виновни: първо, убиеца; институтциите, към които тя се е обърнала за помощ, но не са направили нищо. За второто е осъдена България. И според мен това е правилно. Но не е достатъчно. Това, което сега трябва да се направи, е да се види кой е спънал реакцията, т.е. не си е свършил работата, и жената не е била защитена. Т.е. не България като цяло, а да се търси персонална вина на виновните за осъждането на България. И тук се вижда, че приемането на ИК няма да промени нещата.

Вземи прочети закони и ще разбереш , че тези които са виновни са в парламента ! Полицаите просто са спазили закона !

Тогава Караянчева да вади парите и да плаща. На какво основание е осъдена България, ако законаът е спазен

БХК трябва да се съди и разтури.

За този случай трябва да има наказани, не само убиеца. Но да попитам в качеството на какъв Антибългарскяи Хелзинкски Комитет завежда дело!? Каква страна по случая са те? Роднина на жертвата ли се явяват? Защото ако всеки може да заведе дело срещу държавата за случаи, които не го касаят пряко, то да взема от утре да завеждам дело за всеки скандален скучай, изнесен в новините. Всеки ден по 2-3 случая, под пари ще остана от обезщетения. Как не съм се сетил досега!

ми действай , бе селски тарикат! завеждай дела, изкарвай пари!:))) тъпак!

Дръжте се малко по-уважително, като не ме познавате! А това, че скрит зад монитора нападаш и обиждаш хора, които не познаваш ясно говори кой какъв е!

и с какво БХК е засегната, че да съди държавата за пари. те само пари искат

Ами кожите и крините зърно ги замениха с парите като разменно средство!

Убиецът беше осъден. Какво искат тези от БХК? Не е ли крайно време да се отнеме регистрацията на това зловредно нещо БХК, след като единствената им дейност е да съдят държавата ни по света, за да си осигуряват безметежен живот на наш гръб?

А как могат да помагат на държавата според теб, освен като я съдят? Със заклинания, с кандърма, дали ще стане работата?

по рождение ли си толкова тъп или постепенно затъпя? делото е за това, че е можело да се предотврати това убийство ако полицията си беше свършила работата! бил осъден убиеца....ако бяха убили твоята дъщеря или сестра едва ли щеше чак такива тъпотии да ръсиш...

Държавата да съди БХК, че не са се намесили по-рано, вероятно защото жертвата не е от цигански произход. Абе какви са тези глупости? Пиар на чужд гръб, че и като каква страна се явяват? Защо държавата да плаща на тях? След като се обърне колата пътища много... Ако туй, ако онуй... Що не съдят убиеца?

Е тия същите от нпо и бхк прибраха миналата седмица стресираното кученцето питбул ,което разкъса 3 годишно дете!

Това трябваше да бъде грижа на съседите и роднините, подкрепям те! Тяхна трябваше да бъде обаче и грижата за правилното отглеждането на кучето от собствениците още преди инцидента с ухапването на детето! Бъркаш ако си мислиш, че собствениците не са имали късмет с кучето и ако беше друго куче или от друга порода, то щеше да е отглеждано по различен начин!

Спокойно, ще дойде и вашето време! На народа ще му писне от вас и струва ми се и до смъртни случаи ще се стигне! Изроди!