12 г. от убийството на Белнейски. Адвокат: Колев е невинен

12 г. след убийството на сестрите Белнейски и 4 г., след като Лазар Колев беше окончателно осъден за него, адвокат Марин Марковски още твърди, че той е невинен.

Обратно в новината

Коментари - 12 г. от убийството на Белнейски. Адвокат: Колев е невинен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Айде пак стари манджи... Всеки знае кой е виновен, а най-много знаят другарите Жоро Стоицов-шеф на полицията в Пазаржик по това време, Румен Петков - пикаещия във фонтани и министър на МВР по това време, и Петърнейчев - главен участник в събитието и отговорен другар от БСП. Тримцата заедно пият и плюскат. И в един момент след събитията един инструктор по ски в района умира (който давал уроци по ски на двете к... баш преди инцидента), наетия от семейството детектив и той се споминава, а съдебния лекар след като направил аутопсията споделя по-късно различно мнение от това, което написал в протокола и изведнъж му се приисква да се самообеси на катерушка на детска площадка (къде ще намери по-подходящо място от това?). Имаше май и други трупове, ама не ги помня, ама помня, че ДНК материала беше негоден, така казаха от английската лаборатория. Доста месеци след това явно е втасал и станал годен за доказателства...

Какво значи престъпници на власт? Смъртните присъди се издават и изпълняват от самообявили се съдници, а не от държавата. Без афинитет към престъпления (измама, кражби, отвличания, мошеничество), достъпът до нормален, спокоен живот, е невъзможен.

По Нешънъл Джографик имаше филм за обвинен в убийство в началото на 20-ти век, за когото вещо лице с голям авторитет в града е дал експертиза, че куршумите в жертвата са изстреляни именно от оръжието на обвинения. Тогава науката балистика още едва е прохождала. Обвиненият е бил надлежно осъден на смърт и чакал екзекуцията си. Тогава двама разследващи съвсем случайно установяват, че вещото лице изобщо не се е занимавал с проверката на куршумите и оръжието. Той е взимал пари от съда за своите авторитетни експертизи и ги е правил изцяло според настроенията си, без да му мигне окото че праща невинни на смърт. И никой не е смеел да се усъмни в тежката му дума в съда. Авторитетен човек, на такъв ако не се вярва, на кого тогава да се вярва? И става така, че обвиненият е оправдан малко преди датата за екзекуция, а вещото лице осъден за магариите си. И такива неща стават, а това с ДНК експертизата на Колев с нещо ми напомня за този случай.

го разбраха, че една седмица не се е къпал? Фантасмагория без край. То по това най-лесно се разбира, че лъжат - излишно измислят подробности, които всъщност няма как да знаят.

Думите на Марковски нищо не означават след проведеното разследване и влязлата в сила присъда, потвърдена от ВКС.

бяха майката и бащата на тези деца, когато те в 02:30 през нощта са били в това заведение с барабите.

пак за домашно възпитание говорим...пуснат ги безпризорни подрастващи и после друг им бере гаилето.

Десетки грешки в материала...една от тях е, че са си тръгнали от заведението в 2,30 през нощта

Не е добра практика да има непременно обвинени и осъдени само заради успокояването на духовете сред обществото. По добре е да има незаловен престъпник, отколкото невинен да има адската съдба да бъде наказван заради нещо, което не е извършил. Незаловеният престъпник ще се издъни при следващо престъпление и ще го опандизят тогава. Но невинен и осъден почти няма шансове нещата да се поправят спрямо него. Разглеждал съм списък с осъдени и екзекутирани в САЩ, за които после се е разбрало че са били невинни. Има го в Уикипедия. Сериозен материал за размисъл. И още нещо - на абсолютно всеки може да му се стовари тежка съдебна грешка без възможност да докаже своята невинност. Стечения ня обстоятелства.

Щом като Марковски му е бил адвокат, това е достатъчно доказателство, че е виновен. Иначе не би наел толкова нагъл, безскрупулен и нечистоплътен (в буквалния и преносен смисъл) "човек". А освен това въобще нито е компетентен, нито е професионалист. Мърляв си е и по отношение на работата си.

Марковски е начетен и много на вътре в нещата човек. Разбира се че взема дела за своя реклама, и ги печели защото знае тънкостите и къде се дънят дебилите от прокуратурата. Но никой не се пита къде е пробойната за да печелят дела престъпниците. ето в Шумен няма нито един свестен адвокат, в повечето случаи ти му казваш какво да прави а той цитира закона малко по-научно му.

е много по-зле. Ако там става дума за грешка, то ако хванат истинския убиец, макар и след години, пускат невинния на свобода и му изплащат обезщетение. А тук не става дума за грешка, тук става дума за умишлено натопяване на невинен, за да се прикрие истинския убиец. И това се случва колкото пъти той пожелае да извърши убийство и има парите да си плати. Няма начин да се поправи грешката. Когато натопеният е рецидивист, да кажем, че не е толкова фатално, и все пак..., но ако е съвсем невинен човек? А какво да говорим за самообесения патоанатом. Ужас!

В България по тази причина няма смъртно наказание, но да се говори, че е по- добре незаловен престъпник на свобода, нежели невинен в затвора е юридически несъстоятелно, защото за невинния ще се плати обезщетение, а престъпникът отново ще върши престъпления. В много редки случаи невинен лежи в затвора, а в по- честите вината е доказана.

за това не трябва да има смъртно наказание, защото винаги може да стане грешка но би било непоправимо зло

Хиляда експертизи, накрая - осъден по донос. Мисирковеца не може да се явява свидетел. Свидетел щеше да е, ако беше видял/чул нещо по време на престъплението. С тези показания той само може да ги насочи кого да търсят, но не е свидетел. Между другото беше ли в продажба виаграта тогава, че три полови акта в пияно състояние в рамките на 2-3 часа, не изглеждат възможни.

I support Gender Equality!

Вероятно си в Саудитска Арабия (то не че и тук не се напълни с араби), щом не владееш български?

Адвокат Маркивски минава за умен мъж... "Когато се разкрият истинските убийци"... ми звучи доста непрофесиално. "Когато", би трябвало да означав, че някой (поне един) следовател продължава да търси "истинските убийци". А изразът "истинскиТЕ убийци", означава, че адвокат Марковси знае със сигурност, че лицата са повече от едно. Какво знае адвокат Марковски, а го премълчава? Иначе, ако БХК е прожектирало тези жертви на стената, този път, съм съгласен, че Горките деца са жертва на насилие по полов признак -изнасилени, убити, просто си пасват на продажната ИК, като на свинче -звънче. И какво от това, уважаеми продажници (за 30 сребърника!)? Заробващата българите пранга, как би била полезна на тези деца? Може би убиецът (или убийците, по Марковски), преди да ги изнасилят, преди да се погаврят с телата и живота им, щяха да им прочетат протекционните текстове, поставящи жените в привилегировано положение спрямо тях, самите (убийците)? Не мислите ли, че жертвите на такива изроди, ще бъдат подложени на още по големи издевателства и гаври? Това е проблем на превенция, на работа с потенциалните жертви, но кой работи с насилниците, с престъпниците, в тази насока? Не мислите ли, че престъпник, който получава удоволствие от тов, да унижава и изтезава обект, защитен от законодателството, демонстрирайки безнаказаност, няма да изпитва още по мощен оргазъм, размахвайки безсилието на яловата ви конвенция, пред очите на осъдените нещастници? Не мислите ли, че стази конвенция насъсквате изродите, да се доказват именно насочвайки агресията си към обектите, които им посочвате със своята псевдо зашита? Нима агресията им ще се отклони към мъжете? Едва ли. Жените имат нещо, което ги привлича, а с вашата конвенция, вие подчертавате това нещо -женските полови белези. И да ги разводнявате с разни допълнителни полове, това не може да заблуди психясалия насилник на момичета. Той не търси траверси и пендели. Тях ги търсят единствено нормалните хора, за да упражнят насилие над тях.

Всъщност - адвоката ти Марковски изобщо НЕ Е умен ! Той поросто е ПОСРЕДНИК между МАФИЯТА - Държава ; И средствата за масова маймунизация , чиито цел е да СТЪКМЯВАТ съшити с бели конци историйки , за пред лошия и най-вече наивно глупав мат'рял ...

Благодаря за подкрепата.

Дир,дайте статии за мъжете,коитопо официална версия се самоубиха от любовни драми.Някаква епидемия има от такива самоуийства,което показва,че не жените,а мъжете са под терор в БГ.

с тях е така те подкрепят новите технологии

На този пък всичките му клиенти са невинни

Адвокатът може да си подбира подзащитните. Материалното му състояние и известността му, му позволяват да си подбира случаите. Не го мислете за толкова глупав...

Айде пак - "архивите са живи". За утре кое престъпление ще изкарате? Като не знаете за какво да пишете не ни заливайте от сутринта с трагедии. Само за семейството на загиналите случилото се е така, а за всички останали е статистика.

Че Колев е гад дето трябва да изгние в затвора е ясно, но и оня другия с дебелото криминално досие - също. Сигурно двамата са замесени.... А може и да са доставялу момичета на гадове като Иван Евстатиев....

Има два известни начина на възмездие. Единият е ДОКАЗВАНЕ пред съда (а не в студиата на ТВ). Другията - изпълнение на присъда, постановена от близките на жертвите (вендета). Единият начин е постановен като част от държавното законодателство, което го прави тромав, муден и не особено ефективен. Другият, просто е престъпен, което поставя жертвите, в графата -престъпници.

Искаш да кажеш че престъпника е превърнат в жертва. До известна степен да, но Колев си заслужава затвора. Без голямо значение дали упо това или други престъпления....

Няма невинни !Всички сме Виновни за това общество от СКОТОВЕ !

Имам въпрос който касае и този случай и много други. Когато съдът отсъди кръвнина в размер дори на 50000 лева, ако извършителя няма откъде да вземе тези пари какво прави потърпевшата страна? Ще кажете продава всичко, ама има къща на село дето и 5000 не може да вземе от нея. Тогава?

Трафикант на проститутки да няма пари?! Айде бе!....

Не , чичо от село след две кани вино се качва в колата си и прегазва човек, за такъв говоря.

Лека им пръст ! Горките момичета... "Джендърите" ще ровят костите на всички подобни, за да ни вкарат в правия път... Извратеняци !!

Нормален?

I support Gender Equality! Подигравате се с думи, чието значение дори не знаете. Всеки говорещ английски ще ви каже, че равенство между жени и мъже се нарича Gender Equality. Ако сте против такова нещо, значи вие си проблемът. Друга терминология - няма. Свиквайте, не бъдете невежи, накрая страдат децата и внуците ви.

Equality = еквивалентност. За равенство, можеш да говориш, когато няма значение дали ползваш думата "жена" или думата "мъж" в кое да е изречение. Например: очила = цайси; рапър = хип-хопаджия; куче = псе и т.н. Еквивалентност е друго -възможност едното да бъде заменяно с другото, при определени условия. Примерно: сто гр захар, с 0.5 гр подсладител, и др такива. Всичко това се гарантира от съществуващото и днес законодателство в България. Така че, равнопоставеност на половете е едно, а еднаквост, съвсем друго. Няма как да се сложи знак за равенство между две несравними неща. Все едно да сложиш "=" между кон и сврака. Просто имат различни предопределения още от утробата. Това с хвърчащи тоалетни хартийки, няма как да го промениш, нещастно безполово същество! Истинските жени държат на това да са ЖЕНИ, а не малоумни безполезни вещи в ръцете на извратеняка Сорос. Истинските жени, също така, държат мъжът да е истински мъж, а не неориентирано недозряло хлапе, което не знае какво търси при жената. И престанете да се бутате сред хората, защото не сте хора. Никой не ви пречи да си вършите извращенията в затворената си общност. Но да завземате територии от нормалните хора е агресия и всеки нормален закон би трябвало да я преследва до край, до ликвидирането й, като спрямо ядрено оръжие.

Шило

Айде стига сте ровили костите на момичетата. Оставете ги да почиват в мир. И стига сте давали трибуна на тоя лешояд, Марковски

Те ще "почиват в мир" само когато убийците им бъдат разкрити и наказани!....

а истинският убиец, вече знаещ, че е недосегаем, да изпрати други "да почиват в мир".

ИШИРКОВЕЦА,ТОЗИ АТОМЕН ФИЗИК,ЧЕСТЕН И ДОБЛЕСТЕН ГРАЖДАНИН Е ЕДИСТВЕНИЯТ СВИДЕТЕЛ НА ОБВИНЕНИЕТО.САМООБЕСИХА ПРОФЕСОР РАДОНОВ,ИЗЧЕЗНА И ЕДИН ПАСТИР.ПЪЛНА ЗАБЛУДА ЗА ХОРАТА,ПОРЪЧКОВИ СЪДИИ,СЛУГИНСКО СЛЕДСТВИЕ.

"Експертът по съдебна медицина проф. Стойчо Раданов бе намерен обесен тази сутрин/17.10.2008г./ на детска катерушка в столичния квартал Иван Вазов. първоначалната информация става дума за самоубийство. Полицията проверява и версията за убийство на проф. Раданов. Според източници редовна практика е при всяко самоубийство да проверява и версията за убийство. 76-годишният професор Раданов беше ръководител на екип от петима експерти, които направиха повторна аутопсия на телата на убитите сестри Белнейски от Пазарджик. Според заключенията на тази експертиза сестрите са били прегазени от автомобил и не са били изнасилвани. Това противоречи на твърденията на първата експертиза, според която момичетата са били изнасилени и убити. Случаят още не е разрешен, а резултатите от експертизата на екипа на проф. Раданов бяха оспорени от други съдебни медици. от съдебните заседания по случая, Проф. Раданов беше съдебен експерт и по делото за смъртта на Ангел Димитров Чората, който почина по време на полицейска акция в Благоевград. Преди едно Раданов направи изявление пред медиите, в което каза, че подсъдимите полицаи е трябвало да задържат Чората, но вместо това те са превишили правата си и са го убили. Защитата на полицаите поиска отвод, защото според нея чрез това си изказване Раданов би могъл да попречи на работата на съда и да повлияе на тяхното решение, тъй като експертизата все още не е изслушана официално. Съдът счете искането за неоснователно, тъй като определи изказването на Раданов като лично мнение, което няма правна стойност. Трупът на проф. Раданов е открит рано тази сутрин. Самоличността му е била установена малко преди 12 часа днес. "

Хм, ама хич няма тенденциозно публикуване на статии за убити жени, ама хич! Като няма нови случаи, ще ни занимават със стари такива.

Даже илюминатите са убили сестрите та да ти пробутат сега Истанбулската конвенция. Явно пълнолунието ти действа.

Случаят "Белнейски" е КЛАСИЧЕСКА Държавна поръчка ! Съдете сами -СЕДЕМ ТРУПА , от които ТРИ САМОУБИЙСТВА ! ( съвсем случайно на най-важните хора които са - ПРЯК СВИДЕТЕЛ ; ЧАСТЕН ДЕТЕКТИВ И ПРОФЕСОРА ПО СЪДЕБНА МЕДИЦИНА , чиято повторна експертиза ЕСТЕСТВЕНО ИЗЧЕЗНА след смъртта му ! Всичко заметено , което естествено НЯМАКАК да стане без могъщото Държавно участие ! И разбира се - натопен някой дребен боклук , като Лазар Колев , който дори и чисто технически НЯМА КАК да извърши толкова убийства ! А иначе ни плашат с едновремешните комунисти и Белене ... Тогава все пак нароченият е минавал през НЯКАКЪВ СЪД , и въпреки всичко е можел да оцелее ! А днес властта дирекно САМОУБИВА , без НИКАКЪВ СЪД и присъда ! А после намират и накисват я някой клошар , я някой ВИРТУАЛНА незнаяна личност като Росен Ангелов !

vasil

Мнозина са били в Белене и другите лагери или изселвани на принудително местоживеене без присъда,а с административно разпореждане.

Е да , ама поне НЕ СА били самоубивани ...

Интересно кой е самоубилия се частен дедектив или си измисляте нещо!!

пазарджишкия юрист Енчо Ганчев

Абе Марковски,а защо убиецът Колев не пожела да мине през полиграф?

Марковски е адвокат на мутрите. Всички негови клиенти са виновни.

vasil

Виц: "Малолетният югославски крал Петър Втори посетил затвора.На въпроса му :"Защо си тук?"всеки затворник отвръщал:"За права Бога!"- т.е.невинен.Само един кокошкар рекъл:"За кражба,Ваше Величество."Тогава кралят рекъл : "Тебе ще те помилвам - да се махаш,та да не покваряваш останалите почтени люде тука!"