Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство

53-годишният лясковчанин Петко Савов е обвинен в умишлено убийство на полицай, съобщи говорителят на Окръжна прокуратура - Велико Търново, Катя Лещакова.

Обратно в новината

Коментари - Стрелецът от Лясковец с обвинение за умишлено убийство | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Плашещо е, че може законно да се притежава автомат, а не че в един момент му изтича разрешителното. Не биха нахълтали в чужд дом ако нямаха информация, че там има безпомощен идиот, с който да се снимат...

Питам аз, колко пъти свестните мнения са били квалифицирани като НЕНОРМАЛНИ или изтривани на сутринта от баш модератора? В този луд свят и държава клета, най-многото което можеш да направиш е, ДА СИ СТРАНЕН, сред лейките кухи. Няма начин, да не започнеш да търсиш ПЪТЯТ КЪМ БОГА, за да успееш да съхраниш вечната си ЧОВЕШКА същност.

Сега цялата вина ще се прехвърли на ловците и имащите право да носят оръжие а не на служитела на служба КОС към съответното РПУ който в продължение на две години не е прибрал оръжието както е по закон когато разрешителното не е подновено

Луд човек не може да бъде съден а единствено въдворен

може ли луд човек да неутрализира цял отряд за борба с тероризма??? може би някои други са реагирали неадекватно!!!

дефинирай "луд".

Ами като ходи майка му да пазарува можеха в храната да сложат приспивателно и тихо да го заловят. Ама акъл от куки и пари от евреин да търсиш няма да намериш. Влезли насила, защото е луд, а сега го обвиняват като здрав. И това не отстъпва по интелект и професионализъм. От толкова много умни и способни 2 млн избягаха от тази държава.

най-честно ще бъде този да го настанят в психиатрията а министъра и ръководителят на операцията да подават оставки и да бъдат съдени за непредумишлено убииство и нанасяне на тежки телесни рани на подчинените си

От кога за заплахи арестуват и вкарват в затвора ??? Ако е така, полицията трябва да обиколи Кръчмите в цялата страна и да арестува и вкара в затвора всички които са се напили и са започнали да се държат неадекватно, включително и да заплашват околните !!! Има разни мутри- Маргините, които не само заплашват, а и убиват хора, но никой не ги е вкарал в затвора.

Нещо ни мятат с информацията!Сутринта чух,свидетелка каза,че чула изстрели,събудила се и видяла ,че барети се РАЗХОЖДАТ!! около къщата.Ама,че акция!

"ТИ НОРМАЛЕН ЛИ СИ, В ТОЗИ СВЯТ НЕНОРМАЛЕН? БЪДИ СТРАНЕН, ТИ НЕ СИ ЛЕЙКА КУХА!" Когато прочетох тази сентенция, аз за себе си разбрах, защо имам сходни проблеми, като тези на Петър Петров. Например, защо НАБЛЮДАВАЩИЯТ ОФИЦЕР във форума често ме запитва, изпил ли съм си хапчетата. От досието ми Н.О. знае, че имам ВОС, която е далеч по опасна от тази на лясковският "УБИЕЦ НА БАРЕТИ". Добре е, че има Кой да ми каже, как стоят нещата в този шибан студен от към обич, свят.

Кого обвинявате ,бре!?Та той е с жълта книжка!Не може да носи вина.Виновна е държавата,че лудите ходят по улиците,а "елитните"командоси,не са обучени да реагират адекватно ,според ситуацията.Едно е да си на обучени,друго е реалността.

Не мога да разбера защо пишат че тоя човек от Лясковец е Убиец ??? Преди да го нападнат въоръжените полицаи, не е бил никакъв убиец. А това че е заплашвал учениците е пълна измислица. След като не е нападнал и бил някого, а още по- малко- убил, защо са нападнали човек, който си стои вкъщи. Тия ученици може да са били някакви ИЗРО- ДЧЕТА които ходят да бият съучениците си ???

Ей го, бай Петко 2 вече се обади. Ти или си като него или си някой извънземен глупак. Не четеш ли статиите като коментираш, бе? Не знаеш ли, че заплаха за живота на някого е наказуемо деяние? Притежание на оръжия без разрешение-също? Да закрием училищата ли, понеже някои тъпи стари вмирисани ергени не можели да търпят деца? Понеже на 53 години не можал да си намери жена и да създаде дете, а живее с дъртата си майка? Като не понася деца, да е отишъл в гората на спокойствие.

бай ганьо балкански-си ти ,злобен балкански манталитет и нрави-заради такива като теб сме на тоя хал и затова и акцията удари дъното по глупост и безумие

A бе истината е, че ако трябваше да се организира събиране за Трифон Зарезан на някоя вила всичко щеше да бъде перфектно организирано-пиене, скара, мацки, музика...но нали се касае за служебните задължения.

А КОГА, ЩЕ ОБВИНЯТ БГ ДЪРЖАВА ЗА БЕЗХАБЕРИЕ И НЕ ПРИЛАГАНЕ НА ЗАКОНИТЕ ГЛАСУВАНИ И ПУБЛИКУВАНИ В ОФ. БЮЛЕТИНИ????:::::НИКОГА, ЗАЩОТО В БГ ЗАКОН Е ......КОЙТО СЕ ПРИЛАГА, СПОРЕД "ОБСТЯТЕЛСТВАТА" /Т.Е. АЗ СЪМ ТВОЙ СЪСЕЛСКИ, ИЛИ ПОЗНАВАМ МУТРИТЕ/

пак не успях да разбера защо бабето е в ареста? гл. секретар на мвр каза по ТВ,че е носела на сина си боеприпаси.Тогава да арестуват и онзи , който й ги е давал.Или си плямпотим малко наизуст?

Истината очевидно е доста встрани от това, което ни казват. И ще се разбере толкова, колкото се разбра кой е убил сестрите Белнейски.

Истината е че са подценили ситуацията.а както се казва малкото камаче обръща колата.

Влизат в собственоста на човека защото бил луд.като ги нагърмя хубаво вече не е луд.

хахаха, нали уж бил луд, невменяем и затова му взели пушкалата, сега вече е вменяем и подсъдим.

КОГА ще бъде обвинен СЪСЕЛЪТ- НАЙ-ГОЛЕМИЯ ПРЕСТЪПНИК И ПРОДАЖНИК, НАЙ-ГОЛЯМАТА ПОДЛОГА НА ЧУЖДИ ИНТЕРЕСИ??????

от както комунистическата-турско-циганска шайка си играе на правителство, всичко стана пълна скръб! ФАКТ! Ето ви поредния пример! Щом един пенсионер, бивш ловджия може да неутрализира цял отряд специални части.......нямам думи!!! Дълбок поклон пред загиналия полицай и бързо оздравяване на другите трима. НО НЕ ТЕ са виновни! ВИНОВНИТЕ са Йовчев и така наречения главен секретар на МВР - зализания травеститоПодобен експерт! АКЦИЯТА им била успешна!?!??? При 1 убит и трима ранени барети, от пенсионер с психични отклонения, да кажеш че си направил успешна акция е ВРЪХ на простотията! Типично в стил на управляващите в момента! ОСТАВКА на цялата им банда върховни НЕГРАМОТНИЦИ!!! И се молете да не се налага да изпращат полиция срещу наистина обучени, добре въоръжени и с намерение да убиват възможно най-много хора........

От четирма изпратени срещу един - резултата един убит и четири ранени и накрая бабата виновна, а за некъдрниците какво???

Има разни сериини убиици които никой все още не е пратил в затвора- като Регионалните мени.джъри на мобалния опиратор Веваком.

Няма никакво съмнение, че др. Цветлин е най - слабият вътрешен министър през последните 25 г. ! Но какво друго да очакваме от една марионетка на БББ / батюшка без банка /, който освен да клевети Цветанов и да бие мирни демонстранти и респ. да ги арестува с белия си автобус, друго не прави ? Ако др. Цветлин беше човек с принципи , морал и съвест, трябваше вече да си е подал оставката ! Не заради друго, а заради паметта на загиналия полицай и другите трима , които са ранени . Дано няма друг смъртен случай сред ранените полицаи ! Пълна некадърност и наглост има в сегашното ръководство на МВР . Защо др. Цветлин не издаде заповед за провеждане на такава акция, още когато стана вътрешен министър , вместо да прехвърля проблемите от болната си глава на здравата ? А и защо въобще трябваше да се провежда такава просташка и аматьорска акция ? Не можеше ли просто да го издебнат и да го арестуват , когато не е бил в дома си и не е бил въоръжен ? Не им достигна умствен капацитет на другарите и затова не се сетиха за това ? То това да не е като през ден др. Цветлин да хули Цветанов в публичното пространство , за да прикрие собствената си некадърност ? А и нали др. Цветлин смени повечете от шефовете на областни дирекции в МВР и си назначи свои доверени хора ? Защо въпросният нов областен директер на МВР не му е докладвал по - рано за това ? За какво в случая му е виновен Цветанов на др. Цветлин ? Сега ще му отговоря на др. Цветлин защо Цветанов използваше медиите за своите акции - поне според мен - защото това беше форма на респект спрямо организираната престъпност, целяща да всее страх сред тях, за да намалее престъпността . Но къде умствен капацитет при др. Цветлин, за да се сети за това ? Давай да хулим Цветанов, защото тръгна срещу мафията и октопода в държавата , а ?

Емоциите ти са надделели колега. Но ще ти кажа какво мисля: Когато си на власт ти изглежда че всичко е позволено, лесно ,и сякаш целият свят зависи от едно мръдване на пръста ти.И понеже вниманието ти е приспано понякога подценяваш ситуациите които живота ти поднася.Казваш си: Абе какъв е този глупак-барикадирал се бил.Я вървете и му натрийте носа. Само че глупакът не бил баш за подценяване. Затова тези неща се вършат от ПРОФЕСИОНАЛИСТИ,и който пренебрегва правилата плаща за това. За съжаление с живота на един редови боец. Мир на праха му ! А вътрешния министър няма да си подаде оставката-за това се искат други качества.

Йовчев, Йовчев, това не ти е като да охраняваш депутатите от българските граждани.........излагация, а след всяка подобна излагация, пътят е един - аут от всички постове!!! ОСТАВКА!!!

Понеже нямам достатъчно информация, мога да си очертая следната версия. Така наречената "операция" е зашеметяващо глупава - тъпо, явно и силово влизане срещу въоръжен агресивен психопат, а аз не подозирам полицията в глупост. Спокойно биха могли да му инсценират каквото ви хрумне и да го изведат по-далече от оръжията му - но не го правят. Тогава е и възможно, и вероятно злоумишлено по нечий сценарий да е "насадена на пачи яйца" полицията, за да бъде изложена пред обществото - с политическа цел. Едно вътрешно разследване може да покаже дали в моята "конспиративна" версия има хляб ...

Май ще се окаже, че освен МВР, некадърници са и прокуратурата и следващите по веригата.

този дядка ги разсипа, бахти баретите бахти смешниците ;)) Той им казал 'предавам се' , те се открили и четиримата (абс. малоумие) и съответно им е теглил 1 патрон право срещу тях, съчмите са разкъсали врата на единия а другите трима са пострадали от разпръскването им.. 1 САМ дядка неутрализира цял екип на СОБТ - от четирима човека, представям си ако 5 организирани дядки бяха влезли в училището !

Ние дядките, които преди 20-30 години бяхме на колкото сте вие сега сме доста по-напред с материала от вас във всяко едно отношение. Само по арогантност ви отстъпваме. Затова дори и 1 дядка, ако реши е в състояние да ви стъжни инфантилното съществуване, но за щастие повечето дядки имат друга ценностна система и друг морал.

Браво ! Един разумен. Възрастта, както и всичко останало, зависи от гледната точка. За някой на 70 петдесетгодишният е младеж..........

Ние, дядките карахме две години казарма, не си скубехме веждите и не ходехме на епилация като вас, мамините педальончета. И сега мога да ти разглобя и сглобя калашник със затворени очи и да ти направя още няколко пиърсинга с него. И други работи мога- питай мама си.

ТИ ПЪК ПРЕДСТАВЯШ ЛИ СИ, АКО ДОЙДЕ НЕНАДЕЙНО ЕДНА ДЯДКА У ВАС И ОЩЕ ПО-НЕНАДЕЙНО ГО..... НА МАЙКА ТИ ? ЕБАТИ ГОУЕМИЯ СМЕХ ТОГАВА ЩЕ ПАДНЕ ТОГАВА ....

...Аз съм на 56 и още не съм станал "дядка"...нито в прав,нито в преносен смисъл,още по малко пък се чувсвувам такъв... Ако не вярваш,може да ме свържеш с някоя ТВОЯ наборка,за да проверим....

йОвчевата полиция е търпяла известен въоръжен и опасен престъпник, заявил намерение за въоръжена саморазправа ГОДИНИ НАРЕД !! Кой е отговорен/виновен за невероятния гаф ??

ВСИЧКИТЕ НИ МИНИСТРИ КЪТ ТОЯ ОВЧИЯ...КОМУНИСТИЧЕСКИ НЕКАДЪРНИЦИ

Какъвто ни е народа, такава ни е държавата, такава ни е и полицията.

АМА БАБИТЕ НИ СА ПЕКАНИ

ТОВА БАБЕ Е ГОЛЯМ БАНДИТ...НАПРАВИ БАРЕТИТЕ НА 5 СТИНКИ

Защо бандит?И на теб ако някой дойде и започне да кърти входната врата в 5 часа сутринта, как би го посрещнал? С кутия бонбони ли? Живял е с надеждата за повишение, в чин и заплата организатора на пар акцията ,по обезвреждането на врага. Да ама не както казваше бай Петко.

Много правилно-къде са оставките на министъра на мвр и на шефа на баретите,които са наредили акцията-пълни смешници-от години се знае за лудия а честната полиция ди бърка в носа ,чак от софия ке пращат барети-на нова де виса харс и аче за оставки.лошото е,че у над добледт и чувство за вина у нашите управляващи липсва

Ако е луд - обвинение не може да има! Ако има обвинение - не може да е за убийство, защото е извършено при самоотбрана?! А сега да ви видим, "професионалисти" калинки!

Самоотбрана?! Срещу полицията?! Ти да не си съседът му по легло от психиатрията? Бягай да си изпиеш хапчетата, че да не четем утре и за теб.

към Петко С.П. е имало заплахи вкл изписано било от "децата " на гаража му ,с неразработен почерк "СМЪРТ ЗА ВАС" преди 2 г и оттогава той спрял да излиза . По света вкл в ЕС има ОРГАНИЗИРАНА И СТИХИЯНА ПРЕСТЪПНОСТ ВКЛ ДЕТСКИ И УЧИЛИЩНИ БАНДИ ,КОИТО ТЕРОРИЗИРАТ И ДЕЦА,И ВЪЗРАСТНИ ,И НАПРИМЕР В АНГЛИЯ такива юношески престъпни банди вземат по 1 смъртна жертва всеки месец ,и на членовете на бандата заради множество престъпления ,са съставени специални учебни програми ,обикновено в училища за проблемни младежи ,които са опасни са околните и себе си ,заради престъпността ,в която са ангажирани . НЕ ЗАБРАВЯЙТЕ,ЧЕ И СИСТЕМНИЯ ТОРМОЗ ВКЛ С ШУМ И БЕЗСЪНИЕ МОЖЕ ДА ПРИЧИНИ СМЪРТ -има множество примери . СИСТЕМНИТЕ КРАЖБИ ,И ДОРИ 1 КРАЖБА НА ЗНАЧИМИ РЕСУРСИ ЗА ЖИВОТ също може да причини смърт чрез геноцид на жертвите . Системните репресия +негативна дискриминация ,както и липса на правосъдие в защита на жертвите на престъпност могат да доведат до отчаяние жертвата на престъпност .и трайно нарушава доверието му в другите и институциите -това полицията го знае и учи ..... и на края той как да вярва,че това е истинска полиция ? Какъв е трябвало да бъде подходът не само към него ,но и към нарушителите на реда,срещу които той е писал явно основателни жалби /никъде по света няма да приемат за търпимо да се вдига разболяващ шум ,да няма дори изолация с дървета и висока ограда между училището и съседните жилища ,дори и в германия твърдят,че шумни роми пречат на хората да спат и почиват в домовете ..../

Щом Петко Савов е обвинен в умишлено убийство то и Овчев да бъде обвинен в некадърно управление на МВР

Е нали беше с психични отклонения, как са му повдигнали обвинения тогава? къде му е съдебно-психиатричната експертиза дали е осъзнавал значението на действията си???

Не е с диагноза на психично болен засега. Освен това първо се повдига обвинение, а след това се прави психиатрична експертиза.

А МИНИСТЪР ЙОВЧЕВ В КАКВО ЩЕ СЕ ОБВИНИ...В ПРЕСТЪПНА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ ДОВЕЛА ДО ЖЕРТВИ НА ПОЛИЦАИ

ББ е виновен, ЗАПОМНИ ГО !!!