Коментари - Отмениха ефективната присъда на майка, убила бебето си | dnes.dir.bg
назад

Отмениха ефективната присъда на майка, убила бебето си

Окръжният съд в Хасково отмени ефективната присъда на 33-годишната Невена Тенева за убийството на новороденото й дете и я замени с условно наказание.

Обратно в новината

Коментари - Отмениха ефективната присъда на майка, убила бебето си | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

или обобщение до 111. Това, че е криела бременноста си месеци наред говори в полза на моето твърдение, че отлично си е направила сметката и най-хладнокръвно се е отървала от детето. (нещо за психоза споменахте... почти половин година хормонална криза така ли? плува ли корабче в окото ми?) Цитирам: "Жената прикривала бременността си и обяснявала на познати, че е напълняла." Нямам папка с документи, за щастие не съм адвокат или магистрат, но горе има статия, в която пише - на обикновен език означаващо една най-елементарна дебилна причина, че късно се е усетила и е убила детето да не й пречи в живота - вашите предположения издишат от начало до край, типично по адвокатски го усуквате. Бях дотук. Всеки има право на свое мнение. Моето мнение е - за ефективна присъда или в случай на психичнно заболяване - лечние, при това и в двата случая поне няколко години. Лишаване от родителски права и в двата случая - това задължително се прави в други държави, пък и у нас се прави, но очевидно за тая жена по абсолютно неразбираеми за мен причини е направено изключение. Нека си носи греха и позора, добре, че са й сложили снимката, да се знае коя е. Поне това добре.

нямам нужда от папка, защото чета статията, където пише следното и това НЕ са мои предположения, а факти - "Момиченцето й се ражда напълно здраво и износено, но Невена го увива в парцал вместо в пелени и го слага в чувал. Изнася го навън, оставя го върху снега зад семейната й къща и се прибира вътре. В следващите ШЕСТ ЧАСА бебето се бори да оцелее. Но не успява. След като новороденото момиченце умряло, майката го покрила с боклуци, а СЛЕД НЯКОЛКО ДНИ дни го сложила в чувал от въглища. ПОЧТИ МЕСЕЦ ПО-КЪСНО кметът на селото съобщил в МВР-Димитровград за ширещата се в населеното място мълва за криминално раждане, а В ХОДА НА ПРОВЕРКАТА (ПОЧТИ МЕСЕЦ ПО-КЪСНО) родилката признала за стореното. Каква е била тая варирраща психоза, какво е било това чудо, каква е била тая невменяемост лично на мен не ми става ясно. Но ми става ясно, че в тези форуми се намери един адвокат, който да брани това презряно същество, което се е криело като мишка и е скимтяло пред съда, за да не понесе заслуженото си наказание - което впрочем е отървала, понеже бял ден не можела да види и т.н. Така че направете разбор на фактите и престанете с тоя окситоцин, и с доводите от хуманната дисциплина. Фактите, логиката - в тях е истината.

и тези думи на госпожата детеубийка от снимката - отлично си е давала сметка за реалността, за да изясним ситуацията и да престане да ни занимава тая хормонална обосновка. Въпросното казва следното: " "Бял ден не съм видяла откакто осъзнах грешката си. НЯМА ДА ОЦЕЛЕЯ В ЦАТВОРА. Искам да ми дадете шанс да се грижа за децата си и да работя". Тя е отлично информирана, проучила е въпроса и знае, че в затвора ще попадне в най-презираната, мразена и тормозена категория, така че цяялата пледоария е за това - тя да оцелее. Отървала се е от детето и сега шапка на тояга.

...отлично си е давала сметка за реалността, ... Сори, но това можете да го напишете само в 1 случай- ако в ръцете Ви е папката с всички документи по наказателното дело и в тази папка фигурира Заключение по съдебно психиатрична експертиза,която казва, че по време на деянието майката е осъзнавала отлично действията си и е била вменяема; съдът е приел това доказателство и в съвкупност заедно с други доказателства, е постановил - в нарушение на НК и НПК- друга присъда. Обаче случаят не е такъв нали- всичко, написано от Вас, е Ваше ПРЕДПОЛОЖЕНИЕ, а не извадка от официалните писмени документи по случая. Тогава?

германския съд ( нерегистриран ) 08.02.2018 14:32 германският съд е квалифицирал деянието като УМИШЛЕНО, не аз, госпожо. Обърнете се към тях да ви изпратят преписката по делото и оспорете решението им. Или смятате, че в Германия са боси и не знаят какво ссе прави в аналогични случаи? Какво ми налитате на мен?

И защо в такъв случай не е въдворена в психиатрия, ами са я пуснали и са ѝ върнали двете деца да са ѝ подръка като пак ѝ избие чивията? А като е лъжела по време на бременността, че не е бременна, също ли е била в постродилна депресия, или явно вече е планирала да се отърве от това дете? А ти имаш ли документите по делото, или и ти си правиш полет на фантазията, в което обвиняваш човека над теб?

бременноста си месеци наред говори в полза на моето твърдение, че отлично си е направила сметката и най-хладнокръвно се е отървала от детето. Цитирам: "Жената прикривала бременността си и обяснявала на познати, че е напълняла." Нямам папка с документи, но има статия, в която пише горното - на обикновен език означаващо, че късно се е усетила и е убила детето - вашите предположения изддишат от начало до край, типично по адвокатски го усуквате. Бях дотук. Всеки има право на свое мнение. Моето мнение е - за ефективна присъда или в случай на психичнно заболяване - лечние, при това и в двата случая поне няколко години. Лишаване от родителски права и в двата случая - това задължително се прави в други държави, пък и у нас се прави, но очевидно за тая жена по абсолютно неразбираеми за мен причини е направено изключение. Нека си носи греха и позора, добре, че са й сложили снимката, да се знае коя е. Поне това добре.

не открих условна присъда за подобни случаи, всичките са ефективни, затвор, никакви доводи за хормонални бури, сълзи и сополи не вървят, жените-убийци са повчето с други деца. Ето пример от Германия: Съдът в град Хайлброн (Heilbronn, Baden-Württemberg) осъди 30-годишната жена на 4 годиини и 9 месеца затвор за УМИШЛЕНОТО - забележете госпожо 111, - убийство на новородения й син, който е роден доносен, здрав, и веднага след раждането е задушен от майката. Присъдите са все ефективни и в зависимост от обстоятелствата варират от 3 до 12 години затвор.

... осъди 30-годишната жена на 4 годиини и 9 месеца затвор за УМИШЛЕНОТО - забележете госпожо 111, - убийство на новородения й син... И? Значи в съда е доказано, че извършителката е действала УМИШЛЕНО- т.е. пряко е целяла И Е ОСЪЗНАВАЛА действията си! А Вие наясно ли сте, че има случаи, в които човек НЕ ОСЪЗНАВА СМИСЪЛА НА ИЗВЪРШЕНОТО ОТ НЕГО, ЗАЩОТО НЕ Е ПСИХИЧЕСКИ ЗДРАВ? НК Чл. 33. (1) Не е наказателноотговорно лицето, което действува в състояние на невменяемост - когато поради умствена недоразвитост или продължително или краткотрайно разстройство на съзнанието не е могло да разбира свойството или значението на извършеното или да ръководи постъпките си. (2) (Изм. - ДВ, бр. 95 от 1975 г.) Не се налага наказание на лице, което е извършило престъпление, когато до произнасяне на присъдата изпадне в разстройство на съзнанието, вследствие на което не може да разбира свойството или значението на своите постъпки или да ги ръководи. Такова лице подлежи на наказание, ако оздравее.

тогава не е въдворено за ПРИНУДИТЕЛНО ЛЕЧЕНИЕ, каквато е практиката по цял свят? Вероятно сте ЗА при следващото умопомрачение да посегне на следващото си дете? Омръзна ми да се обяснявам с вас. Да не би вие да сте адвокатката, издействала отмяната на ефективната присъда? Няма да се учудя.

е квалифицирал деянието като УМИШЛЕНО, не аз, госпожо. Обърнете се към тях да ви изпратят преписката по делото и оспорете решението им.

Аз не ровя в социалните мрежи, а в българската съдебната практика, г-не/ г-жо! И още малко от БЪЛГАРСКИЯ наказателен кодекс - НК Чл. 120. За убийство, извършено от майка върху рожба във време на раждане или веднага след него, наказанието е лишаване от свобода ДО ТРИ ГОДИНИ. Нашият НК наистина ОТЧИТА възможността за постродилна депресия, съчетана с психоза- колкото и да го плюят разни лаици или чужденци!

До Хм, хормони казвате... ( нерегистриран )08.02.2018 13:33 В хуманната медицина- за съжаление, почти никога 1+1 не прави 2. Почти винаги 1+1 прави или 1.8 или 2.2. Това е реалността. Ако знаете колко фини и деликатни са тези неща на хормонално ниво...И да- хормоните ни управляват, но пък ние сме задължени при 1вите симптоми на каквото и да е заболяване, ВЕДНАГА да посетим джипито, защото човешките болести ходят по хората- не по животните- казано най- лаически! За това най-доброто нещо за лечението им е да се хванат в начален стадий и още в него да се стопират- по възможност - всички последващи процеси, именно, защото в човешкия организъм изключително рядко 1+ 1 прави 2!

за кое нпо работите?

За никое. Споделям мнението си като човек, който има две магистратури- 1. хуманна медицина и 2. право, като от около 18 години упражнявам адвокатска професия.

Обяснете тогава огромната разлика в присъдите на акушерката и тази. Не може ли акушерката да е преголяла (превълтяла) от семейни проблеми и премного работа? И как свързва подготовката, криенето и лъженето, че е напърняла ,за да прикрие бременноста си с постродилната депресия?

Kакви са симптомите Американски изследователи от университета в Питсбърг установили, че 22% от младите майки страдат от депресивни настроения през първата една година след раждането. В изследването участвали около 10 000 жени. Потресаващи са данните, че около една пета от тях са мислили дори за самоубийство. Учените вярват, че причината е в бушуващите хормони по време на бременността и липсата на сън, когато се появи бебето....При всяка втора родилка на 1000 депресията е придружена с ПСИХОЗА, която често включва и слухови халюцинации...

джулия в първото ти изречение има някакво противоречие и неяснота

Първо, не наричайте този индивид "майка". Тя е всичко друго, но е й майка! Някой тук, представящ се за адвокатка с 18 год. стаж пише за пост-наталната депресия. Да, това състояние е страшно и засегнатите родилки са способни да наранят или убият бебето си. Но в този ужасяващ случай има нещо много нетипично - 6 часа новороденото се е късало от плач. На г-жата не й е трепнало нищо, но както е била "силно депресирана" и неадекватна, не е пропуснала да отиде да го покрие с боклуци, за да заличи престъплението си! Съжалявам адвокатке 111, точно тук издиша версията за пост-натална депресия. Чудя се обаче, кой е по-неадекватен - "майката" или магистратите отсъдили 2 г. условно! Някой "експерт" ли ги е заблудил, че се касае за пост-натална депресия? Или са изключително коравосърдечни? Или някой им е платил скъпо за "присъдата"? С каква съвест са оставили тази долна жена да отглежда другите си 2 деца? Къде са социалните? Къде е държавата? Милото бебе! Дошло е на този свят не по свое желание и си е отишло по възможно най-ужасяващия начин. Не знам на защитниците на изв*рга-"майка" дали им е ясно на каква жестока и продължителна агония е обрекла новороденото тази, която според всички писани и неписани закони би трябвало да го обича и закриля. Дано сега милото да е на по-добро място. Мир на измъчената му душичка.

... Съжалявам адвокатке 111, точно тук издиша версията за пост-натална депресия.... Мдаа- вече се самопровъзгласихте и за съдия от съдебният състав , който е постановил присъдата! А запознахте ли се с АВТЕНТИЧНОТО заключение от съдебно психиатричната експертиза, оспорихте ли го съгласно ГПК, Вие наблюдаващ прокурор по делото ли сте, че да ЗНАЕТЕ КАКВО ТОЧНО се съдържа в папката, наречена прокурорска преписка и касаеща казуса? От кога лица, които НЕ СТЕ правоспособни юристи, започнахте да издавате и присъди по наказателни дела, че чак и спорите с ЮРИСТИТЕ по правна материя?!

Джулия

Г-жо 111, много на сериозно си се взела! А спри се малко, че ставаш за смях. Две магистратури, медицина и право, друг път! Нямам никакво намерение да си губя времето с теб и да ти обяснявам каквото и да било. Да те светна - това е публичен форум и всеки има право да изрази мнението си. Няма нужда и не е етично да си развяваме дипломите! Освен това си психически лабилна. Крещиш, обиждаш - пис си хапчетата. Ще ти помогнат да се кротнеш малко. Хайде чао, не си ми на нивото и не заслужаваш времето ми.

И още един НЕЮРИДИЧЕСКИ въпрос- какво знаете за хормона ОКСИТОЦИН и за неговата секреция в майката по време на раждането- каква е пряката му причинно следствена връзка между чувството на майчина обич на родилката към бебето й и неговата понижена секреция? Само не започвайте да ми обяснявате енергетиката на клетка- минете директно на окситоцина, моля!

И така, ник джулия- очаквам Вашето ЕКСПЕРТНО И ПРОФЕСИОНАЛНО мнение по въпроса за ензима ОКСИТОЦИН и ролята му по време на процеса на раждане. Нали претендирате за добро познаване на пост родилната депресия и за нейната етиология- само да Ви светна, че ензима окситоцин е ПРЯКО ОТГОВОРЕН за наличието на майчина любов у майката към новороденото, а не морала, възпитанието и т.н. Човек е продукт на своите ензими/ хормони. Дори за влюбването и любовта си има биохимично НАУЧНО обяснение.

по вашата логика хормоните били оправдание... Ами тогава и децата в пуберитета могат да бъдат оправдавани с хормоналните бури, съпътстващи тази възраст. Споменахте и психиатрични проблеми. Хайде да ви дам пример от САЩ - пресна новина, какво са решили там, няма начин да не са наясно с хормоналните проблеми на родилките и подрастващите. Понеже имаше и доста статии за младежка престъпност, така че нещата ще се навържат. "Съдът в САЩ осъди 15-годишно момиче на 40 години затвор за убийството на съученичката си, съобщи ФедералПрес като се позовава на Oanews. Според източника три момичета били приятелки в продължение на 3 години. Когато отишли да пренощуват в домма на едно от тях, приятелките решили да си поиграт на криеница. Едното от тях прошепнала на приятелката си "Много съжалявам" и й нанесла 19 удара с нож. По-късно се разбира, че с поведението си тя копира интернет-персонажа Слендърмен и решава да убива, за да предпази роднините от отвличане от въпросния ловец за деца. При едното от момичетата е диагностицирана шизофрения и тя ще прекара 25 години в психиатрична клиника. Второто ще прекара 40 години в затвора. Като стана дума за майките и САЩ, отново свежа новна: една "майка" на пет деца извършва вуду-ритуал, при който първо убива осемгодишния си син, но понеже смята, че ритуалът е извършен неусппешно, убива още един от синовете си - петгодишен. Не е родилка. Как смятате, госпожо, колко години ще лежи и дали ако каже, че съжалява, ще й дадат в САЩ условна присъда, за да отглежда останалите 3 деца? Много се съмнявам...

Сега сравнете присъдата с тази на акушерката! За опит за убийство (макар, че ако искаше да убива щеше да успее без проблем) двуцифрено число години ефективно, а за предумишлено убийство по жесток начин- 2години условно! Кой не скача е червен!

СЛЕДВАЩОТО РАЗКАЙВАНЕ....

след следващото само убийство

къде сте сега защо си налягате парцалите и се спотайвате и триете

да бе, борило се, ама като да не повярва човек, не успяло... цц..ц по такъв дебилски начин да се прехвърля отговорност върху жертвата, граничи с някакъв вид некрофилска гавра на много ивратени същества

Нещо за майчиният инстинкт и т.н. ще кажете ли сега? И за равенството пред закона? Защото аки бащата беше направил такова вестоко и мъчително убииство на малко детенце от затвора нямаше да излезе. А този изрод венски на смимката, отива да си гледа кефа в къщи все едно нищо не е направила. 6 ШЕСТ часа детенцето е ревало и се е задъшавало и е премръзвало В ЧУВАЛ В СНЕГА. По мъчителна смърт и в концлагерите ме е било. А съда сега я пуска при другите и деца. АЛООО агенция за закрила на децата няма ли да се задейства?! Или ще чакат да утрепе и друго от децата.

не мога да си представя по справедливо общество от либералното

През 2006 година ООН приема Конвенция за правата на хората с увреждания..... а България е страна по нея от 26 януари 2012 г. ...На първо място трябва да се отбележи мисията на Конвенцията, която е преди всичко да насърчава, защитава и гарантира пълноценното и равноправно упражняване на всички човешки права и основни свободи от страна на всички хора с увреждане и да подпомага за зачитането на човешкото им достойнство. Хора с увреждания са лица с трайна физическа, ПСИХИЧЕСКА, интелектуална и сетивна недостатъчност, която, при взаимодействие с различни пречки, би могла да възпрепятства тяхното пълноценно и ефективно участие в обществото, равноправно с останалите.

Айд, т.н. майка - пълна изродия, ама къде е акъла на т.н. магистрати, та ще накажат условно една откровена убийца!!!! И после-що не ни искали в Шенген!!!! Ами за никъде не сме! Не на 80%, окончателно ни е завладяла дебилизацията! Ма то тъй, щото не сме подписали ИК! Иначе тая веднага щяхме да и дадем възможност да се самоопредели като Баба Яга и да и признаем правото да яде малки деца-т.е. нямаше да има престъпление, а защита на джендъра!

Какъв изрод трябва да си, за да слушаш как бебето ти пищи предсмъртно 6 часа. И какъв съд трябва да съди, за да даде за умишлено убийство на невинно дете по особено жесток начин 2 години условно. И да не отнеме другите деца, защото те се възпитават в нейните морални ценности. Позор за съда, кажете им имената на тези боклуци, на които им плащаме!

С две думи- гражданското производство за поставяне под запрещение, регулирано в ГПК, НЕ ДАВА РЕЗУЛТАТИ, защото вашият любим герб ОТНОВО ратифицира конвенция, която ЗАБРАНЯВА НА СЪДА ПСИХИЧНО БОЛНИ ХОРА ДА БЪДАТ ПОСТАВЯНИ ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ! Призовавам симпатизантите на герб да поискат инфо от местните си партийни структури и да се убедят дали написаното от мен е истина, и като се окаже истина, ДА ПОТЪРСЯТ СМЕТКА на ръководството си за този ИДИОТИЗЪМ!

Аполитична съм и за това всички трябва да знаете, че след като преди 2-3 години герб ПРИЕ И РАТИФИЦИРА една конвенция за лицата със специфични потребности, вече съдиите НЕ ОГРАНИЧАВАТ правата на психично болните хора и ако тези болни хора не буйнстват, никой НЕ МОЖЕ да ги принуди да се лекуват! СЪДИИТЕ НЕ ПОСТАВЯТ ПОД ЗАПРЕЩЕТЕНИЕ ХОРА, КОИТО ЯВНО НЕ РАЗБИРАТ СМИСЪЛА И СЪДЪРЖАНИЕТО НА ПОСТЪПКИТЕ СИ, ЗАЩОТО ВЪПРОСНАТА КОНВЕНЦИЯ НА ВТОРИ ПЛАН- СЪЩО КАТО ИК, ИМ ДАВА ПРАВОТО ДА НЕ БЪДАТ ПОСТАВЯНИ ПОД ЗАПРЕЩЕНИЕ! СЪДЪТ Е БЕЗСИЛЕН В ТЕЗИ СЛУЧАИ , ЗАЩОТО РАТИФИЦИРАНАТА КОНВЕНЦИЯ ГИ ЗАДЪЛЖАВА ДА ДЕЙСТВАТ ТАКА! И РЕЗУЛТАТА Е НАЛИЦЕ- ПСИХИЧНО БОЛНИТЕ ХОРА СЕ ЛЕКУВАТ, САМО АКО ИСКАТ И СПОКОЙНО СЕ РАЗХОЖДАТ ИЗ УЛИЦИТЕ И СА НАВЪН- В ОБЩЕСТВОТО, А НЕ В БОЛНИЦИТЕ С ПОДХОДЯЩО ЛЕЧЕНИЕ!

Прочетох какво е направила тази зверкиня с бебенцето и онемях.Не мога дори да си представя какво е изпитало това невръсно същество.Не мога да приема,че не са я пратили до живот в затвора.Това ли е правосъдие?Прав е Рюте,прави са германците да не ни искат в Шенген.Ние не сме достойни и за Европа,щом такова зловещо убийство се наказва с 2 години условно.

потресаващо и онемяващо общество без право на протест

Май е излишно да имаме закони и да хрантутим полицаи и съдии.

Нали е под закрила на ИК! Бебето не е човек...

за бебето не знам дали е човек ...

Призовавам форума да не се произнася така категорично по казус, за който НИЩО друго не е известно, освен, че майката Х е убила детето си А. И се РАДВАЙТЕ, че сте психично здрави и не страдате от постродилна депресия или друг вид психично разстройство на личността- като транссексуалност, депресия, биполярно разстройство или шизофрения. Естествено, че ПСИХИЧНО ЗДРАВА МАЙКА НЕ МОЖЕ да убие бебето си. Българите не сме цигани и не си продаваме и не си убиваме децата!

Пост родилна депресия,друг път.Нищо не трябва да оправдае такава изродена постъпка -да оставиш новородено бебе навън през зимата и после да го покриеш с боклуци.Стига сме оправдали всякакви изверги с "психическо разстройство".

Ми тогава ти пожелавам жена ти, сестра ти, майка ти или любовницата ти да се има постродилна депресия, но ти да си неотлъчно до нея и САМ да се убедиш в това психично разстройство на личността! Когато жената започва да гледа с празен поглед, и ти НАСТРЪХВАШ, защото усещаш, че това е поглед на психично болен човек, който НЯМА никаква връзка с действителността около него,тогава ще те питам дали постродилната депресия е глезотия!

Толкова много глупости събрани в толкова малко редове.

Да, бе- адвокат с 18 годишна адвокатска практика съм- аз пиша глупости, а ти- лицето със средно образование, обикновен работник- пишеш умности и знаеш повече от мен за тези неща, при положение, че съм била процесуален представител по гражданско производство за поставяне под запрещение....Смешен си!

ще я отмени

не подлежи на обжалване или протест

ако беше учител, лекар или акушер щеше да получи кой знае колко за това

Ще я прожектират ли на Народното събрание? Защото, нали, става дума за насилие над дете?!

2 години условно за убииство .... Изгубих всякаква надежда за тая държава. Тук и за корупция не става дума.... не вярвам тая да може да си купи съдия, просто некадърност и немърливост. "Решението на Окръжния съд е окончателно и не подлежи на обжалване или протест."

Разсъждавате така от позицията на ЗДРАВ човек, който не страда от постродилна депресия... Съдът, за да постанови такава присъда, е наредил извършването на всякакви медицински експертизи , включително и съдебно психиатрична експертиза и вероятно резултатите от нея са такива, че става ясно, че извършителката на престъплението не е била психично здрав човек. Не бързайте да осъждате, преди да знаете всички факти.

Да де, когато жена е извършител на престъпление, се вади вода от девет кладенеца да се докаже, че конкретно в оня момент тя не е била психически здрав човек и не е виновна тя самата, горките жени с тяхната "комплексна емоционалност" и "сложни чувства".

Не виждам съдът който "така старателно" си е свършил работата да е разпоредил да бъде настанена за лечение на психическо заболяване. Остава само да и върнат и другите деца "да си ги гледа".... мн интересно събиране ще е това. "Здрасти, как сте, убих братчето/сестричката ви, но пък съм направила баница" ..... Нищо редно и нормално няма нито в постъпката нито в решението на съда....

Условна присъда!Демек ако пак роди и пак убие новороденото, ще я осъдят и ще прибавят и условната присъда...?!

форума е единодушен по въпроса за приз на годината

Личи си как жените са подтиснати, онеправдани и насилвани от мъжете! Честито, феминистки, сигурно сте много доволни от тая "присъда"!

феминистка не е равно на убийца, за пореден път съм ШОКИРАНА от нашето правосъдие, това е отвратително

Феминистка не означава убийца, но означава жена, напълно несдекватна на съвременните условия за равнопоставеност между половете!

А сигурно ако тази убийца от снимката беше мъж, щеше да се измъкне с условна присъда? Впрочем именно феминистките лансират "правото" на жените да разполагат както желаят с живота на бебетата си, вкл. да го отнемат. Феминистките разпространяваха хештагове за убиване на всички бели мъже. Феминистката Джули Биндъл настоява за изграждането на концлагери за мъже, а феминистката Андреа Дуоркин иска да "унищожава" мъже, но за вас това все пак не слага равенство с убийци? Вие случайно да не сте жена?...

прочетох статията и не спирам да се щипя дали съм жив или сам умрял

бхк ще я обяви за маиика на годината

Да, трагикомедия...

Не се впечатлявайте. Българското правораздаване следва също либерастката идеология, според която "майката" има право да убива децата си както намери за добре. Това е част от "правата" на жените! За да се разврати жената - стожерът на семейството, тя трябва да има възможност да прави "свободна любов". Хубаво, ама природата я е "наказала" да има последствия и да зачева. Нищо! - ще и уредим "правото" на аборт. Това е пътят към "освобождението" на жената от диктатурата на белия християнски патриархат...

Айде бе, жената била стожерът на семейството. Друг път. Това те ти го набиват в главата, че да си мислиш, че права-крива трябва да я търпиш. За останалото си абсолютно прав.

'Честито', народе! Ето, държавата в лицето на съда ни съобщи, че човешкият живот не струва пукната пара!

но пара струва живот на който отнеме живот

Какво казва Истанбулската конвенция, за жени, които убиват децата си? Това са два джендъра, които конвенцията защитава. Те могат ли взаимно да се убиват, малтретират и т.н. и каква е тяхната защита от самите себе си?

Тоя урунгел няма ли кой да го застреля между очите?!

"МАЙКА"??????????

"Интересна присъда", подаваща още по-интересен сигнал към обществото. Любопитното е, че в природата доброволно изоставяне на единично новородено не се наблюдава никога. Женската може да жертва едно от малките си, за да живеят другите от котилото- но дотам. В животинската етология подобно безпричинно отхвърляне и убийство на новородените е описано за пръв път подробно в експеримента "Вселена 25"- горещо препоръчвам да се поинтересувате по темата. Ще видите в него и "джендърството" ,и феминизма, и влюбените в себе си нарциси по фитнесзалите, и ниската раждаемост, и много други неща.

Безмозъчна утрепка, безмозъчен съд, най малкото трябва да й отнемат родителските права и да й вземат другите деца, че виж някой ден им чете присъдата и на тях. Не мога да разбера защо им се разминава на такива изроди, както и на акушерката, която биеше новороденото

Очаква се да я обявят за "майка на годината" и да и дадат пожизнена пенсия от 3 000 лева както на гимнастичките, които спечелиха медали в Бразилия.

Е къф затвор ве - снесеното си е нейна работа, просто да и фиксират дупката да не фаща вече - просто е

Ше прожектираме ли пак на дуваря на Народното събрание за лайкове или ще си трайкаме конвенционално?

една маъка да убиъе дететоси,с нищо не може да се оправдаъе,веднага в психото за лешениъе,това е невярващ,нищо не пише за бащата.

Именно благодарение на НПО-та жената е на свобода. Бебетата се убиват всеки ден чрез аборти (50 000) годишно) и НПО мълчат. Защо? Защото работят срещу България, за намаляване на населението у нас, за циганизацията и ислямизацията на България. Не съм видял още НПО, хелзински комитети и др. фондации от типа Америка за България да защитават интересите на християнското население в България.

Кога ще цо прожектират на стената на нвнародните?

Защо бе, защо бе, ЗАЩО?