Студени досиета: Екзекуцията на ”митничарката на ВИС”

На 10 октомври 2005 г. на тиха софийска улица е разстреляна шефката на "Последващ контрол" в Агенция "Митници" Шинка Манова, известна като митничарката на ВИС.

Обратно в новината

Коментари - Студени досиета: Екзекуцията на ”митничарката на ВИС” | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

преди време четох че страсбург осъдили русия за неразкритото убииство на политковская-ако съдят със същия аршин ще трябва да осъдят и бг за всички неразкрити убийства но явно и там съдят по политически а не граждански права

ПИТАЙТЕ АГЕНТ ГОЦЕ!

Хубаво, е че сега не стават такива неща, защото от ГЕРБ се грижат за нашата сигурност благодарение на безкрайни такси и глоби, но ниски данъци. Ето статия от днес в ДИР : Запалиха ягуара на адвокат на Баневи

Новини отпреди 12 г. !?! Изглежда дойчвелето е тежко закъсало с плана - нито ден без пръски мозък !

Тая ако не я бяха гръмнали можеше сега да ръководи Партията - столетница ! Биографията й е на 100 % същата като на другарката Нинова ! Сега щеше да съветва льотчика как да изпере парите от Грипените !

Слаба Богу, че сегашният премиер и партията му нямат нищо общо с тези страшни хора и времена!!! А още по хубаво, е че и в парламента ДПС и БСП също са абсолютно чисти. Абе друго си е да си държава и гражданин на ЕС...

" Инженерче ( регистриран ) 10.10.2017 11:02 Нещата просто следваха естествения си ход. От 89-а година нататък правилата се промениха, или по-точно нямаше правила." Нямаше правила поради една причина. Усилено се пропагандираше как преди държавата контролирала всичко,а сега в свободата нещата ще ги регулирал пазарът.Никой не помисли, че за да има реална конкуренция трябва да има силна държава която да озаптява стремежа за печалба на всяка цена, с рекет и убийства. И всичко е само следствие. вместо крими контингента да си се занимава с дрога , проституция и хазарт той видя, че може да се занимава практически със всичко. По неговите рекетьорски правила. Това уби истинския бизнес основан на идеи и труд още в зародиш.А тия които все пак успяха да направят нещо бяха принудени освен на държавата да плащат и данък печалба на групировките което естествено ги направи неконкурентноспособни и те фалираха.

Това, за което говорите е следствие от вакуума, който се образува. От липсата на правила, които позволиха на крими контингента да се занимават с всичко. То е едно и също. Рекетираха без правила, избиваха се без правила, крадоха от нормалните хора без правила и естествено, буквално вземаха всеки перспективен бизнес за тях. Но пак казвам, това е следствие от липсата на правила, ако бяха оставили инициативните да си вършат работата и да развиват бизнес, а не да ги мачкат и гонят, България щеше да е напред. Но това е минало, няма как да го променим. Сега инициативните са навън, и господата, които им взеха бизнеса се чудят как да го движат, защото и него го направиха по мутренски и не е конкурентен на общия пазар на ЕС. Това е и проклятието на тези хора. Провалиха се. Колкото до персонажа от статията - дребен щрих, поредната маша, свършила както голяма част от тях. Винаги е тъжно, когато някой си заминава без време, но сама е решила да се занимава с това.

Оказва, се че в контактите на митничарката няма случайни имена. Номерата на депутати, политици, бивши министри, прокурори, полицаи и т.н. фигурирали в тефтерите и телефона на Мамето, помнят разследващи, участвали в огледа. В този списък присъствало и името на вече бившия зам.-председател на парламента и бивш член на ДПС Христо Бисеров, който в момента е разследван за пране на пари.

ДС-арско изпълнение. Креатурите и театърът са техни. Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU и УСА, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

браво на инженерчето направо ме зарадва напоследък все по рядко се четат смислени и точни коментари браво

Нещата просто следваха естествения си ход. От 89-а година нататък правилата се промениха, или по-точно нямаше правила. Започна война за надмощие на клановете, куфарчетата, СИК, ВИС и подобни плодове на вакуума, който се образува след рухването на комунизма. От този вакуум се образува полу-анархия, където държавата беше оставена на самотек. Всякакви знайни и незнайни "големи на деня" убиваха и се избиваха взаимно, покровителствани от определени кръгове на МВР и съдилища. За тях нямаше адекватен съд и се избиха взаимно, почти без изключение. Останалите малко живи като Маджо и Черепа разбраха най-накрая, че това не води до нищо, и те искат да умрат в леглото си а не застреляни като кучета. За това си сложиха протеже, което да държи нещата под контрол, и да има хляб за всеки в кримиконтингента, както и да очертае ясни правила така, че да не се стига отново до самоизбиване на съответните. В тази игра за спасение на собствените си четирибуквия силните на деня някак си пропуснаха името България. За тях държавата, на която трябваше да служат не съществуваше. И чак сега тепърва, след като узряха, започнаха да разбират, че с фалшиви поръчки и точене на пари бизнес не се прави. 30 години държавата се руши и разграбва без да се вземат адекватни мерки. За тридесет години държавата ни намаля от 9 на 6 милиона като си заминахме най-трудоспособните. Това и във война не се е случвало. И сега същия този лакей ще ми търси сметка защо съм излязал на вън, и защо няма кадри, след като "бил отворил немски завод" в България. Ами, няма да има, приятелю. Защото докато вие мислихте как да си опазите вашите четирибуквия от куршумите, аз мислих как да осигоря на семейството ми достоен живот, без мизерия и страх. Исках да живея в място, където хората се разбират нормално, а не, когато паркираш близо до тротоара до нечия къща да дойде собственика и и да каже, че мястото било негово и да ти изкриви чистачките. И НЕ-НЕ!!! Не искам да го правя труден за рисуване, защото не искам да падам на неговото ниво. Не искам да се моля в полицията и да търся познати за да му наливат акъл в главата, но накрая така стана. Не искам да се занимавам с такива простотии! Но докато вие мислихте за собственото си четирибуквие народа опростача, и умните се изнесохме!

Напследък ми прави впечатление, че като че ли се редуват подобни новини, с които ни запознават с житието битието на поредната мутра, мутреса и пр. криминален контингент, убит, осакатен и т.н. Ами не ме интересува, тези хора са работили за да имат тази съдба, не е моя вината за това, че са ги убили или че децата им са товлечени ... Ами съжалявам, не ме интересува, нито ми е жал.

А не те ли интересува, че най-вероятно, поръчителите на тези убийства (които са били за разчистване на сметки и територии), в момента са във властта и ни управляват? И къде са сега кадрите (живите) на СИК, ВИС, ИПОН и др? Част от тях бяха ликвидирани.От кого, ли? Много и интересни въпроси. На някой от тях отговорите се знаят, но никой не смее да ги споменава.Що ли?!

Правилен въпрос ми задавате. Аз поддържам това, което написах, но лошото е там, че убийците действително са във властта и за това сте напълно прав/а. Всъщност въпросът ви дефакто поставя ситуацията на много по-широка плоскотст от самия акт на убийство на поредната мутричка или мутреска и то не за друго, а защото уви в България сме управлявани от мафия и няма воля това да се промени, хората не разбират че от тях зависи да го променят, но това без кръв няма да стане, просто трябва да изрием всички, които са на власт, както и всички които са били на власт да влезнат в затвора, а следващите, не че ще са по-свят, но ще внимават повече. Уви това доста ще дестабилизира държавата, обаче. Изобщо нещата у нас са много сложни и комплексни. Интересува ме, кой е убиецът, но знам, че истината няма да излезне на яве, журналистиката ни не е на това ниво.

Aleko

Като че ли никой не знае кои са ВИС-2 та го изкарват някаква неясна престъпност? Мен ме рекетираха през 1995 директно и тогава от 6-то РПУ в София казаха, че такъв ми е бил късметът. Нищо не ми помогнаха и трябваше да се оправям сам с приятели. И пак трябваше да плащам ама на други.

Дола си спомним, за Сте ан Стамбулов! До идването му на власт В България е било пълно с разбойници! Прокарва закон за Борба с разбойничеството! Самият той някога е бил разбойник и това му помага да се справи с разбойничеството! Даже назначава бивши разбойници на държавна служба, асо се откажат от разбойничеството!

Прекрасно вспомнит! Колко народ има още за разстрел. Ха дано!

Нали нямаше по-силен от държавата ? МАСА НЕ РАЗКРИТИ УБИЙСТВА И ПОБОИЩА !!!

loyola

Забравихте да споменете, че Константин Димитров-Самоковеца работеше за Иван Костов? Че лично Филчев го покровителстваше чрез прокурора Иван Петров и софийският окръжен военен прокурор Трендафил Трайков, които фигурират в доклада на МВР за връзките на политици и магистрати с организираната престъпност ...

повече се вълнувам, колко души в РБ за същия период умряха от глад и лоши здравни грижи.

БСП - създателите на мафията ни

Ее тая как я утепаами митничарчиту висажиичиту айдеее аз тогава бях на 3 и гледах от катерушките отсреща

Все по-очевидно става че правораздаването в България е кенеф. Уреждането на сметки по този начин е логично следствие. Дори като се замисля подобни случаи май са рядкост - кротък народ сме.

Изобщо не сме кротък народ . Виж управляващите от 1945г. до сега на какъв терор са ни подлагали . Наследниците на тероризиран от държавата си народ разбирай от същата правова система в продължение на поне петдесет години какви да станат ?

щото преди 1945 г. сме били кътче на спокойствието и просперитета

Там загина добър приятел-шофьора, лека ти пръст и дано водиш войните по твоя начин.Не сме те забравили.

Добрите шофьори не убиват на пътя... сега се пържи в ада, заедно с корумпираната си шефка

Пеца, вие с какво се занимавате, ако не е тайна ???

пецата бере ягоди в англия

Пеца, Пеца него вече го изклецаха. Ще дойде и твоя ред.

Аз също мога да потвърдя, че Данчо - Крика, беше добро момче.Израстнахме заедно.Лоша дума не ми е казал, беше много усмихнато и жизнено момче.Тръгна по друг път.За съжаление лошото го застигна.Да почива в мир Дани!И да не му бутаме кокалите.

Пеца, поздрави на брат ти!

То намирах и тефтерчета с имена на политици включително и Винету но кой ли им обръща внимание в мафиотската държава България. Мафията тук е на почит, за тях болниците са с предимство и дори на погребенията им присъстват всички политици.

Гони ги носталгия или казват на сегашния служител какво го чака ако..

Не четеш ли? "10-ти октомври 2005г." ДИР-ът прави помен!

Що ни занимавате,корумпирана крадла.Гръмнали я - голяма работа.

"в телефона на Самоковеца с турска GSM карта" - е бива ли толкова тъпотия на едно място? GSM е система за клетъчна телефония и предаване на данни а идентификационните карти сe наричат SIM карти. Просто, нахално, зле информирано, некомпетентно и полуграмотно - що е то?

асам ;)

В крайна сметка - все е имало за какво да и светят маслото. България с всеки изминат ден ще чувства острата нужда от снайперисти,защото Темида отдавна е кьорава.

Щом е била митничарка на ВИС, със 100% сигурност е убита от сикаджиите на мутрафона. По време на неговото секретарстване бяха избити босовете на ВИС.

Ники

И някои от най-силните на СИК: Стоилов-телето, Бай Миле и Димата Руснака. Убийството на Руснака е било знаково защото от него са се бояли даже тези, които са били над него в бандитската йерархия. Всички пътища водят към китно градче почти квартал на София и един населяващ го човекопитек.

Така наречения козела от книгите за мафията в България. Става въпрос за Винету.

китно село с китни селяндури, част от София - друг път!

... от утре - знакови поръчкови убииства... в бъдеще...

Щом Украинци са замесени никога няма да намерите убиеца ! Украйна е мафиотска държава с готови престъпници и убийци , ЕС ги пусна в Европа и заради незаконно пресеклите границата си мълчат за зулумите на укрите ! Добрия укра е мъртвия укра !

Ники

Най-опасното на елитен украински килър е, че може да ликвидира поръчителя ако нещата не се развият по плана или онзи се опита да го прецака.

Абе кФо ви става тея дни, нещо за миналото се присетихте да пишете.

И кой беше главен секретар и се бореше с корупцията както и сега? :)))

главсека сега коли и беси....

,,..."Подземните босове, които могат да бъдат обект на покушения, са 30-40, като по 12-13 от тях са правени подобни опити." Откровеното признание е на главния секретар на МВР ген. Бойко Борисов, а датата - 23 август 2003 г., четири дни след убийството на известния герой от българския ъндърграунд Филип Найденов-Фатик. Три месеца по-късно нещата изглеждат почти без изменение. МВР-генералът отново е принуден да си спомни за въпросните "четиридесет разбойници", но не защото някой от тях е стигнал до подсъдимата скамейка, а само защото бройката им стремително започна се топи по силата на естествения подбор...,,!!!