Сблъсъци в американски град след убийство на чернокож

Губернаторът на американския щат Северна Каролина обяви извънредно положение в град Шарлът, където втора нощ се стигна до сблъсъци между полиция и протестиращи.

Обратно в новината

Коментари - Сблъсъци в американски град след убийство на чернокож | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

немат ли там,амнести интернашионал,хюман райтс уоч, хелзински комитет,вегани,гейове и редови п*и да се сезират?

симо

Аналогии.....черния отказал да ИЗПЪЛНИ полицейско разпореждане -баммм......Садат отказа да СЛЕЗЕ от власт-баммм...Асад отказа и той да слезе -баааааааааммммммм.Путин нещо се опъва на атлантическите ценности-хххмммм..Бе това ли е демокрацията на ДВАДЕСЕТ И ПЪРВИ ВЕК????

Какви са тези американски полицаи? Когото гръмнат, все умира! Нашите ги бият, късат им униформите, само дето не ги еб.. Иначе близките на убития патладжан лъжат като дърти цигани.

Черньо държал книга ?!? Ахаха. Пак са застреляли нобелов лауреат, който бързал за лекции по физика на елементарните частици.

"Малцинството" си има президент.

Няма негри, няма проблеми. В тази насока трябва да се работи. Елементарно е.

Да не живееш с илюзията че си повече човек от чернокожият човек? Къде ви дресират такива злобари.

Ивчо, ти понамирисваш май...

Джеймс Уотсън така ни научи, проблем?

A тука като сме само бели що пак има проблеми. Митьо Очите, Златко баретата, Антон Милтенов, Маргините, те черни ли са, цигани ли са кви са? А Бойко циганин ли е?

Това тук е друго. Няма нищо общо. Нашите бандити полицията ги пази. Не ги стреля.

Ама правят цигански работи.

Моят личен девиз е - аз съм расист по рождение и всички расисти по света са мои братя. Досетихте ли се, нали? Тук съм перефразирал Смирневскки от уникалната му творба "Приказка за стълбата". Имах късмето до наблюдавам в САЩ шествие на Ку Клукс Клан, охранявано от чернокожи полицаи( Поне за мен беше вълнуваща гледка. И един парадокс - независимо от расизма ми, най добрите ми приятели бяха черни. В Америка можеш да срещнеш много и най различни неща - и добри и лоши. Аз съм добър човек и виждах само добрите неща. В случая - щом полицаят е стрелял, значи така е трябвало да постъпи. Там полицаите по презумпция не са виновни.

"великите" се опитват от четвърт век да ни наложат заповедите си за разделяне на собствената ни ЕДИННА нация на "малцинства" и "мнозинства" и да променят Конституцията ни, в която е казано, че България е ЕДНОНАЦИОНАЛНА държава. За целта си създавата етнически партии, финансират ги, нареждан ни как държавата ни да си дава парите за "интеграции", щото "комисари" на "великите" следят и ще видят, ако не изпълняваме тези заповеди (""програмите" им по "интергиране" всъщност са програми за разделяне и обособяване на различни групи в единното ни преди общество, които да могат да се противопоставят - по "верски" и "етнически" признак), насила карат части от населението ни да учат "майчини" и пр. чужди езици, които да обявяват за "свои", т.е. да им внушават, че българският не е и т.н. и т.н. ... Пък накрая какво стана в техните "велики" страни... Дали това ще помогне на слепите у нас да престанат да се държат като папагали, васали, слуги и чуждопоклонници?

ИМА И ДРУГО което е също интересно всички знаят за америка че е демократична държава а има най много политически затврници по кол-во на 1000 човека - и пресъта няма свобода - всички се подчиняват на властите и даже това че руснаците показваха видео с амер.дрон от индерлика илетаещ на 3600 км и с скорост 20 км в час никой не знае - инф-ята е преди 40 от МАЯМИ (РОДНИНИТЕ МИ )

Цяла нощ ДЕТРОЙТА информира форума за тези безредици, но не му вярваха и го наричаха какъв ли не.

лелееееее това ако беше станало в русия майкоооооо то щяха да са едни писания припадания за демокрация мани мани

Щеше да има извънредни новини по всички еврогейски еврейски канали...

И щеше да е напълно нормално, руските закони забраняват на армията да се намесва във вътрешните работи на Русия... докато в Америка военните имат право по свое усмотрение да се намесват при граждански безредици застрашаващи националната сигурност или федерална собственост. Тоест едни и същи действия в едната страна са незаконни а в другата са направо дълг който трябва да бъде изпълнен(който не вярва да вземе да се запознае с Департмент оф Дефенс Директив 3025.18)

то по принцип в Краварника всичко е наужким - примерно ЦРУ също няма право да си действа на американска територия ама си действа - Кенеди и 911 не са станали без тяхно участие или знание подслушванията на американски граждани също трябваше да е със санкция на съда, обаче това също се нарушава

е демокрация Армията ПО СВОЕ УСМОТРЕНИЕ може да вземе законно нещата в свои ръце Та тя не ги е изпускал от средата на миналия век Няма държавен секретар който да не е минал през ВКП(военно пром компл) а президентите от уважавания Рузвелт насам са само техни пионки

симо

Лошото е,че този закон го прилагат априори в целия свят.И националното законодателство на страните въобще не се зачита.

Тия нашите журналисти за какво "чернокожо малцинство" говорят? Откога тия са малцинство? Все едно нашите джагали са малцинство-ама само на хартия... за съжаление.

При техния демократ-фашизъм е така за тях цената на живота е ООООО.

А няма ли да протестират защо ла'ната са кафеви?

Да би мирно седяло, не би куршум видяло!

Гледах репортаж преди няколко дни как полицаи обградиха един чернокож, който беше с аварилал автомобил и го застреляха без той да прояви каквато и да е агресия. Имаше заснето видео. Бяха 4 полицая + хеликоптер, срещу един възрастен чернокож. И го застреляха. Беше брутално. Яко расизъм! И аз бих се включил в протестите!

Аз пък се разхождах до Ню Орлеан и една черна полицайка спя, попита ме дали има проблем и ми предложи да ме закара до града...В САЩ мин. надница 11$/ч

и с какво доказа, че е заради кожата му? Едно НПО ли ти пошепна? точно заради расистките изцепки на черните лидери и НПО-тата зад тях, тези бунтове ще си останат негърски. А би трябвало всички да са срещу полицейското насилие - а не срещу полицията. Това ако не го разбереш - значи си природно ощетен.

Обама не е достатъчно черен, да се извини, че майка му е бяла :) САЩ е прекрасна държава, но мн негри си останаха негри

US Maiden ! - те така му измислиха Майдан ! - и този път - ИНОВАЦИЯ - есенна колекция! Очаквайте и в други щати !

Интересното е, че и в България се почна така - съсипване на репутацията (лошата, но страшна) на полицията. Следва де-факто елиминирането и от контрола на престъпността, и натам можете да се сетите. Или плащате, или ...

Ааа, полицаите сами си съсипват репутацията.

В статията е пропуснато най важното - черният е бил прострелян от полицай чернокож. Това показва, че насилието в САЩ не е само етническо. Аз също потвърждавам, че САЩ е полицейска държава. Само че го казвам в положителен смисъл. Насилието не е расова характеристика, а човешка. Въпреки всичко, САЩ е много добре уредена държава, а хората са както всички други хора - много свестни. За това не бива да се обобщават някой факти.

Пример за целия цивилизован свят: стрелба по негри, негърски бунтове, белите се спотайват и плащат за да могат неграта да се множат безпрепятствено.

Стрелба по опасен човек... В САЩ хората имат много права, но и много задължения!

САЩ бавно, но сигурно се превръщат в ПОЛИЦЕЙСКА държава, която ще продължава да избива собственното си население. От началото на годината американските полицаи са УБИЛИ над 750 НЕВЪОРЪЖЕНИ граждани ...

Ехх що и тука не беше така...

Айде, стига глупости. Който иска полицията да го стреля да ходи в САЩ. Тук изобщо не е необходимо. Колко пъти за миналата година в България на полицаи се е налагало да стрелят, защото някой им е извадил оръжие?!? Вероятно се броят на пръстите на едната ръка.

Не ми дреме

300 години ги возят с кораби - сега недоволни.

Още малко ако увеличат динамиката и може да разрешат световния проблем.

Намесата на нациоталната гвардия е изобретение, което замество военното положение. Странно е, че държавата претендираща да е еталон за демокрация и ни дава съвети под път над път прибягва така лесно към такъв инструмент.

Демокрацията не е свободия! В държава където Хората имат оръжие, трябва да се уважава полицията... Там е полиция, не е милиция

jingiby

Нашите цигани обикновено бият полицаите у нас и винаги излизат невинни, но в САЩ полицияте не се шегува...

така е не се шегува , направо те отстрелват като вреден дивеч .

Защо "като" ?

ами кво се чудите ? порошенко е на посещение там явно е им е занесъл некои вирус от маиданя

viktor

на времето и тия са били послушни мигранти.а нас какво ни чака????

да бе мигранти ами оковани с пранги и после на плантацията да събират тръстика

viktor

не говори така за братския сащ там винаги е било демокрация

Йоцо, не си прав. Тези хора - предците им - са довлечени насила. И са направили с труд повече, от колкото доста други 'американци'. Друг е въпросът, че разни толерасти ги карат да се цепят и да искат расистки привилегии. Да искат и да ги получават. Примерно, привилегията да не ги закача полицията, без значение какво правят...

В началото бе словото, след това куршумите. Абе книга, пистолет, може и с книгата да е искал да го убие...Лавров вече лети към този град с тенджера пелмени и чебуреки да подкрепи протестърите срещу режима на Обама бен Ладен..

май махалото взе да се обръща, с десетилетия четохме новини за преврати, политически убийства, погроми, религиозни убийства и войни по целия свят и навсякъде се подаваха американските ръчички и навсякъде бяха глобалните интереси на чичко Сам Америка хитричко се усмихваше под мустак и разправяше, че това е защото режимите са лоши, хората са изостанали, наследството било тежко и тя няма против да "помага" финансирайки соросоидни мрежи, пишейки учебници и налагайки политики чрез местни марионетки, а където решаваше направо се намесваше чрез Пентагона и ЦРУ време е за възмездие и хармония - време е Америка да си отива на бунището на историята защото е морален банкрут - толкова много хора по света я мразят искрено и безплатно за делата й, че сметката трябва да се плаща

СМЕШНО Е ЧЕ БОГАТИТЕ НЕГРИ ПРИ НАС ЗАЩИТАВАТ БОГАТИТЕ БЕЛИ И СТРОЯ .... ... ПАК ОПИРАМЕ ДО КЛАСОВА БОРБА ..... А НЕ РАСОВА БОРБА :)))

Искаш да кажеш богатите образовани негри ...а в САЩ борбата си е расова, тия афротата са ненаситни, на човек му стига да хвърли един оглед на исканията на BLM за да разбере, че са по-големи расисти от ККК...( + малоу..ни)

А като си помисля, колко милиони по света бяха убити, осакатени, прогонени и разорени от Америка докато тя размахваше знамето на "човешките права, ценностите, толерантността". Тази държава трябва да бъде разпарчедисана на 50 воюващи и враждуващи помежду си парчета за да не може да вреди на целия свят.

амин :)

Не Америка обаче, а щатите. Америка е континет.

Тази държава започна като протестантска колония, основана от бягащите от деспотизма и мракобесието на римо католическата езическа анти християнска църква. Но беше инфилтрирана от тайните общества чиито баща е дяволът и е превърната днес от тях във вторият библейски звяр, който излиза от сушата - символ на рядко населени райони, който е с два агнешки рога (символ на младост и невинност) , но говори като змей (със сатанински език). Откровение Глава 13 "1 И видях друг звяр, който възлизаше от земята; и имаше два рога прилични на агнешки; а говореше като змей. 12 Той упражняваше всичката власт на първия звяр в неговото присъствие, и принуди земята и живеещите на нея да се поклонят на първия звяр, чиято смъртоносна рана бе оздравяла. 13 И вършеше големи знамения, до там щото да направи и огън да излиза от небето на земята пред човеците. 14 И мамеше живеещите на земята чрез знаменията, които му беше позволено да извърши пред звяра, като казваше на живеещите на земята да направят образ на звяра, който беше ранен от сабята и оздравя. 15 И позволи му се да даде дишане на зверовия образ, така щото зверовия образ да продума; също и да направи да бъдат избити ония, които не се покланят на зверовия образ. 16 И принуждаваше всички, малки и големи, богати и сиромаси, свободни и роби, да им се тури белег на десницата или на челата им; 17 за да не може никой да купува или да продава, освен оня, който носи за белег името на звяра, или числото на неговото име. 18 Тук е нужно мъдрост; който е разумен, нека сметне числото на звяра, защото е число на човек; а числото му е шестстотин шестдесет и шест."

Това е мн хубава новина нека всеки ден идват такива новини от сащ но да има повече избити и изпозастреляни а не само по един

Каква демокрация се е развихрила, а? Сега е редно ООН да се намеси и да почне да бомбардира инфраструктурата на кървавия режим! Време е този геноцид да спре! Къде е толерантността? Къде останаха ценностите? Както каза Обама - само слабите режими постигат целите си със сила!

Мислиш че световната окултна организация ООН не е в играта? В кой свят живееш?

затова казвам "би трябвало"

Да бомбардировките на сформираната международна демократична коалиция трябва прецизно да започнат от бялата колиба, а след това както е прието- по болници, мостове, телевизии, сватби и погребения...

Явно "по-тъмно зелените" които са повечко в щатите са решили че им трябва самостоятелна държава Тепърва ще става каквото ще става

На тебе какво ти пречат? Да не би ти да ги храниш и поиш? Ти защо не се плодиш? Нямаш време за това докато угаждаш на егоистичните си похоти?

Илюминатска му работ. "ordo ab chaos" е девиза на суетните и горделиви недовиждащи, които са избрали принципите на хаосът като жизнена философия на тлението и забравата, които са пълно противоречие на принципите на вечният живот - любов , истина и свободна воля в рамките на Божият порядък който прави възможен да пребъдва живота през вечността в мир, радост, смисъл и хармония с нашият Създател и Поддръжник. Световният театър е към своят финал.

абе национална гвардия нямаше ли само в рашата за да пази режима на диктатора пу ?

НАЦИОНАНАТА ГВАРДИЯ НА САЩ ТРЕНИРАШЕ В ИРАК И АФГАНИСТАН ЗА БОРБА С АМЕРИКАНСКИЯ НАРОД - ИМА ТАНКОВЕ , САМОЛЕТИ , И ПРОЧИЕ :))

батка, в Русия тепърва въвеждат нещата, които са отдавна факт в САЩ. Помниш ли закона срещу чуждестранно финансираните НПО-та? Такъв има в щатско от десетилетия. За подслушването в нет-а и телефоните, нещата са сходни - в Русия това ще е уредено със закон, удобен на службите, а в САЩ гонят като военен престъпник всеки, който се обади как службите пикаят на конституцията и подслушват най-безсрамно в огромен мащаб. Много неща ще изкопират. Но такива са лошите рашки - като ги подпукат, се учат и адаптират. Питайте Наполеон и Хитлер.. или турците преди това.

ЧЕРНИТЕ + ЛАТИНОСИТЕ СА 51% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НИ .... ТА КОЙ Е МАЛЦИНСТВОТО ... .. И НА КОГО СЕ КЛАНЯТЕ В БЪЛГАРИЯ - НА НЕГРИТЕ И ЛАТИНОСИТЕ ЛИ ?

В България останахме само простаците, умните се изнесоха. И тъй като сме прости, ние се кланяме на нашия вожд и учител, ПРОСТАКА БУДА. Той ни краде и скузира икономически, а ние го обгрижваме сексуално, та чак до девето коляно.

Голям смех - в CNN вече пишат, че тоя изобщо не е имал книга, а е излязъл въоръжен от колата. Изявлението е на шефа на полицията, който също е черен. Точният лаф на шерифа е: "It's time for the voiceless majority to stand up and be heard," said the police chief, who is black. А застреляния е женен за жена на име Ракейа (Rakeyia) - май пърцуцата вкъщи му е дошла е повече...

представяш ли си шефа на полицията да каже , че убития е носил цветя в ръката си ? няма как да стане. даже ако има възможност за версия би казал и че убития е носил танк в ръцете си.

а ти представяш ли си, близките от гетото да кажат 'той си беше такъв, обичаше да стреля и убива'? пък и тука някой спомена, че и полицаят е 'афроамериканец' (по нашему - негър)

малцинство!? те там са множество!

С каква наглост се мешат по света и дават акъл след като не могат да вкарат в ред собствената си кочина? Полицайте в сащ просто стрелят напосоки по хората а после си измислят версии че отстреляният е бил с оръжие , неподчинение на полицейска заповед и т.н. И смеят да твърдят че това било демокрация , хамериканска мечта ...

Мешат се и дават акъл но и могат да го правят. Не са като твоите рашъни, затъпели от водката и изпълзяли от сибирските землянки с огромно самочуствие.

после ще говорят, че българите сме били расисти!

И тези хора ще ми казват да не си бъркам с пръст в носа.

Ако този случай с маймуната, която отказала заповед на шерифа, е единичен, то подобни инциденти с бели бандити в Америка са в пъти повече. Но, забележете, дава се акцент на расата, ронят се сълзи, консолидира се черното племе за протести. И вместо да ги натирят да учат и работят, сега трябва да ги укротяват с молби, да им отстъпват на претенциите и да им дават нови и нови социални помощи и финансови инжекции. Да ви напомня това на нещо по нашите географски ширини? Нашите цигани да правят същото? Да се опълчват срещу нашата полиция, когато трябва да се залови мургавелко крадец или убиец? Ами, еднаква картинка, нали? И така се отклонява вниманието и се отлагат наложителни законови промени за съществуването на тази черна паплач зад океана и на нашата циганска сган тук. Докога?

Взе ми думите, братко!

Абе те всички чернилки са много ученолюбиви - досущ като нашенските мангали! Няма пищови, няма ножове, няма брадви - всички ходят само с книжки в палтетата!

По време на робството е било забранено да се учат негрите да четат. И са се отсяли само силни и големи и с много тестестерон (което означава тъпички). Абе като коне. Та затова е рядкост да де види негър с книга. Изобщо САЩ си е страната на сегрегацията. Има всякакви, но всеки си се жени за съплеменниците си.

Да не забравяме, че когато американец "стъпва" на Луната, в Америка черните нямат право да пътуват в градския транспорт с белите. Черните и белите американци и сега живеят в една и съща държава, но с различно отношение към тях. Обама не е достатъчно "черен" президент и затова е президент с два мандата на тази държава, в която е по-важно как се представя действителността, от колкото каква е тях в действителност.

Така е ..черния в САЩ може да те осъди за расова дискриминация ако си бял, но обратното е невъзможно въпреки, че те са най-големите расисти ;)

Сега пък Обама не е бил достатъчно черен... Да се извини, че майка му е бяла.