13 г. и 4 м. затвор след признанието на убиеца на Хюлия

Варненският окръжен съд даде 20 г. затвор на Иван Тодоров за убийството на Хюлия Маджар. Заради съкратения процес обаче присъдата се редуцира на 13 г. и 4 м.

Обратно в новината

Коментари - 13 г. и 4 м. затвор след признанието на убиеца на Хюлия | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това шега ли е или подигравка ?

В САЩ, които в момента са нашата икона, този щеше да бъде моментално осъден на смърт.

Само не разбрах това че си е признал при наличните доказателства защо е облекчаващо вината обстоятелство за бичмето от снимката. Изобщо като се върви по буквите на закона и не по смисъла и здравия разум се стига до кривата круша. Добре че не е много плешив че можеше да поиска облекчаване на режима поради инвалидност.

Ще бъдат приспаднати и някоя и друга години за добро поведение и на 30 ще е навън, готов за нови подвизи.

Те тогава подвизите му може да са с обратни наклоности след излизането от "университета". Наскоро един подобен който посягал на малки момиченца "сам паднал" от леглото си но така паднал, че си потрошил няколко ребра и едвам дишал. Просто не е вярно какво го чака този мачо в дома за вемено пребиваване.

Шило

???? ( нерегистриран ) 06.04.2015 11:11 "...като наказанието ще бъде редуцирано с една трета заради съкратения процес. " - ???????????? Закон. Задължен е да го направи. Друг е въпросът, защо е преценил основното, нередуцираното наказание да е 20 години.

13 години са достатъчно време да се организира убийството му в затвора

Как 13 г. бе? тези съдии съвсем изтрещяха,вместо да му присъдят званието "заслужил"убиец и да му присъдят доживотна пенсия

ненормална държава и тава е... убийство по особено жесток начин, искане за подкуп и....... и 12 години затвор за 26 годишния "младеж"....... на 38 шапка на тояга и ново убийство при отказ за секс... прекрасно, справедливо, законно - всичко от написаното е изпълнено буква по буква

За жестоко убийство 12 години! Къде го има това? Не е справедливост, това си е подигравка ...поредната. Защо е толкова неадекватна съдебната ни система не мога да си обясня...след 12 години този какво да го правим? Аз не го искам за съсед! Ами другите като него? вече да доста, а такъв тип убийци не се интегрират обратно в обществото, това си е факт

Весе, мъжко момиче си, не се давай! С теб съм!!!

Толкова много ти симпатизирам, че не искам да те разочаровам от връщането ти в България. Имай хубави Великденски празници в България. Искрено ти ги пожелавам!!!

Радвам се, че си тук. Почитател съм ти. Весели Великденски празници в България!!!

В статията е пропуснато нещо мн важно- при признание на вс факти от обв акт и ако те се подкрепят от доказателствата ( очевидно така е прието) наказанието се наналява с едба трета- от 20 на 13 в случая. Така е пи закон и съдът го прилага. Каквото и да се случи с близките на съдиите( каквито изказвания има) , законът не се променя. Можело е да се определи доживот и тогава редукцията е по- малка, но е до фактите. Вероятно ще има протест за накаьанието

Gone with the wind Звучи сртахотно!!!

БЪЛГАРКА СИ!!!

Добре дошла в България! Липсваше ни.

Добре дошла в България! Липсваше ни.

На мястото на бащата първо ще застрелям съдиите...и децата им преди това!

Бащата на Хюлия Маджар има двама братя, единият по-голям, другият, по-малък, има и син, бащата има собствен някакъв неголям бизнес в с. Белоградец. 4-мъже са, не са заможни, но биха могли да отделят някой лев, като копелето излезе от панделата... Очаква се, все пак и втора и трета инстанция...

Ако това бе се случило в Южна България през 20'те - смъртта сам щеше да я търси!!!

Присъдата е изключително Лека за убийство и поучителна за жените. Жени моля не създавайте предпоставки такива изроди да изгубят контрол над себе си. Ако един секс би спасил живота ви преглатнете го и не почерняйте близките си.

Ти не си добре. Никоя жена не е длъжна да се пази да не предизвика евентуален свой убиец. По-скоро с тези присъди за убийства ще се стигне до там, че жените ще се въоръжат, а после ще лежат за убитите от тях убийци и след 4 годинки за добро поведение ще са на свобода.

Трябва да се усещаш иронията на човека писал по-горе.....

Тия съдии и законотворци неразбират ли че подтикват към самоуправство. Това е брутален пример. Предполагам не е никакъв проблем бащата да плати на когото трябва и да се приключи. Обаче с тези присъди никаква превенция всеки престъпник ще се чувства безнаказан още повече че може и да се чупи накрая.

Толкова ли струва живота на една млада девойка. Ако беше дъщеря на някой от съдебния състав дали щеше да се съгласи, че живота на едно момиче е на тази цена. Колко струва живота на всеки един от тези съдии и заседатели?????????? Ако законът е такъв, ЗАЩО НЕ ПРЕДЛОЖИТЕ ДА БЪДЕ ПРОМЕНЕН, А УБИЙЦИТЕ ДА СЕ НЕ КРИЯТ ПО РАЗНИ ДЪРЖАВИ И МИШИ ДУПКИ??

За такова нещо в САЩ ще му дадат 60 г затвор! Мога да се хвана на бас.

ако бесе от друга етнос наъ малко стесе да биде 2ч год, в пандиза. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Бащата да причака съдиите и да им види сметката.

300000,12000,8000,12000 лв...смешни съдийски присъждания.Че от къде ще ги вземе тия пари..трябва да му се резне главата на тоя мръсник, без право на обжалване ...след това!Съдиите си тълкуват законите както си искат и издават присъди ,като гледат в тавана, взаимодействайки с адвокатите на дявола!!!

Убиецът, като излезеш след 5-6 годинки, навести съдийските и прокурорските щерки!

те съдийските щерки ще му пуснат и няма да ги убива

Кога най-накрая ще има разстреляни съдии и законодатели ?

Имаше растреляна банкерка ама човека отнесе 20 години. Имаше един Опиц дето гръмна един крадец и отнесе и той присъда.

То това е ясно. Въпросът е откъде ще ги вземе тия 300 000 за да ги изплати на роднините? Кредит ли ще тегли? Въобще не е ясно как ще стане.

От никъде, просто няма да ги плати. Аз за платена кръвнина още не съм чувал.

Присъдата не е малка, но жалко за момичето и за момчето... секс за 300хиляди лева и 15 г. затвор. Много лоша сделка.

Бая голям тъпанар трябва да си, за да се изцепиш така... Секс не е имало, имало е УБИЙСТВО, годините не са 15, а 13,4 от тях година и нещо - излежана, колкото до кръвнината - едва ли ще бъде платена... Резултата е едно мъртво момиче, едно почернено семейство и един изверг на командировка в затвора... Сега стана ли ти ясна картинката или ти трябват още обяснения?

Ако бях баща на това дете-щях лично да застрелям виновните за леката присъда!След това-УБИЕЦА!!!!!!Продажна циганска страна-мутренска-Бягайте на...Запад или Изток-абе където и да е-в страната на тиква и гей-да не сте!

Aз също, но първо щях да започна с убиеца!

Когато не си убиец по природа е трудно да убиеш умишлено някого, дори е непосилно психически, колкото и да мразиш човека...за това има съдебна система, но нашата уви я няма

не е лошо сега в затвора и тои да отказе сех да прави и те да постапат така с него

Защо НЯМА смъртна присъда? Какво ще допринесе този изрод към народа ни с тази нищожна присъда? Аз ли трябва да плащам сметката му в затвора? За колко години, а и дали ще успее да изработи тези пари?

един съвет - емигрирайте докато сте млади, дори и да сте високо платени и образовани или един ден ще съжалявате дълбоко, особено ако имате деца!

къде да идем тонкааааа къде да скитаме пак немили недраги... къде да идем тонка ??? алллоооууу България няма ли да се събудииш?!?!?!?

Който може да се спасява от тук. Това не е държава!

хахаха, добре, че се преместихме с децата ни в нормална държава, за брутално убийство 12 години, което значи 6 години престой в затвор при добро поведение, хахахахаха няма такава държава

не е смешно тъжно е !

Хора, ефективните присъди за подобни престъпления трябва да станат задължение на народа,това е положението. Трябва ОСТАВКА на тези,които са дали подобна присъда. Да се организираме и да искаме оставката на всеки,които си позволява да се подиграва по този начин с живота на българите. Моля,вместо да плюем по форумите да направим подписка за свалянето на въпросния съдия.

Който има желание за създаване на Неправителствена организация, която да скандира обществото с неефективни присъди, нека пише на емайл link

галко за момичето... , но това е чалгаристан..!!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

БРАВО! ЗАЩО ЩЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО В ЗАТВОРА,КАТО МОЖЕ ДА ЗАТРИЕ ДРУГИ МОМИЧЕТА КОИТО НЕ МУ "БУТАТ" АКО СЬМ НА МЯСТОТО НА РОДИТЕЛИТЕ НА МОМИЧЕТО ЩЕ МУ ПОЖЕЛАЯ ЛЕКО ЛЕЖАНЕ В ЗАТВОРА!

Бах ти съда бах ти справедливостта. Да ги постигне същото !

Той докато влезе и излязъл. Може и да не го задържате... Не съдия, а мърша...

Закона за намаляването на присъдата при признание е недомислен. Както и сигурно още много закони. Това е ОК да се прилага за кражба на печка или неумишлено престъпление. Когато говорим обаче за умишлено убийство, то това е абсолютно неприложимо.

камарата камъни е струпана по поръчка на комунистите от същите такива безродници на които децата им са в русия

"Подсъдимият все пак разкри, че е бил раздразнен от Хюлия, защото отказала да прави секс с него." Това сега какво трябва да означава, че жените трябва винаги да пускат че да не ги убият ли??? Да не говориме за другите неща че искал откупи и т.н.. Тоя си е за доживотен как и да го гледаш.

Този изрод не трябва да излиза от затвора!Не би било зле да се отвори една уранова мина за такива като него!

Преди малко минах покрай едно място, където багер събаряше стари кюмезарници, за да открие площадка за нов строеж (вероятно)... Помислих си, че същото трябва да стане и с "държавата" ни - всичко да се събори до гола поляна и да се започне да се гради на чисто и на здраво... Всичко в момента и толкова гнило, грозно и жалко, че ако се затрием като нация (накъдето сме тръгнали) едва ли някой ще пролее и една сълза...

Изглежда си млад ПИЧ. Базата я имахме но покривът беше протекъл,него трябваше да сменим но някои бутнаха основите:((

Не съм толкоз млад, но благодаря... Може и да си прав за базата, ама вече сме на етап, на който никакви ремонти и разкрасявания/санирания не могат да прикрият гнилото, мухъла, прояденото от термитите на прехода... Вече сме на етап, когато сградата е самосрутваща се и е опасна за всички (и тези в нея, и околните), та затова трябва да я съборим, премахнем тотално, за да построим нещо ново... Но няма да го направим, уви...