От Лондон: Путин вероятно е одобрил убийството на Литвиненко

Руският президент Владимир Путин вероятно е одобрил убийството на опозиционера Александър Литвиненко, заяви британски съдия.

Обратно в новината

Коментари - От Лондон: Путин вероятно е одобрил убийството на Литвиненко | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Русия се крепи само на убийства и терор,ама и това няма да и помогне

И понеже се спомена и Сергей Антонов, забелязали ли сте, че на турците с лека ръка им се прощават много неща, които нямат много общо с евроатлантическите ценности? Например Севернокипърската турска република, атентата срещу папата а и други техни действия. И те, и ние сме в НАТО, но ако сме в конфликт, НАТО кого ли би защитило? То достатъчно е просто да не направи всичко необходимо за защитата ни. А в същото време ние сме длъжни да им даваме въздушни коридори и да отказваме такива на Русия, да приемаме бежанци, а пък на Турция другите са й длъжни за това, че, видите ли тя удържа бежанския поток.

Путин го одобрил ама не е питал Обама може ли? Какви са тия глупости -утрепаха ли го- утрепаха го. Доказа ли се нещо -не се доказа. Предател ли е на руските държавни интереси -предател е. Те ако имаха американците с такъв предател сигурно медал щяха да му дадат.

на руските държавни интереси"? Я, друг, скажи какви руски държавни интереси е предал? Защото всичко, за каквото говореше и пишеше Литвиненко, беше в сферата на криминални престъпления на офицери от руските спецслужби. За нарушаване на РУСКИТЕ закони!

Ми естествено че Путин го е одобрил, няма кой друг! В Русия всичко става само с одобрението на Путин! И народа вече 12 години подред непрекъснато скандира "Кой, освен Путин", "Кой, освен Путин", "Кой, освен Путин"! А глас народен, глас Божи!

Вероятно, Предполага се, Мислиме, Казаха, Съмняваме се, Разузнаването смята че..........бе я по-сериозно. Без доказателство как можеш да обвиняваш. То и за малаазийският самолет обвиняваха Путин, но се оказа че не е свален с БУК, а украински СУ го е свалил. Така излизало сега от сателитните снимки. Хехехе

Как се е доказало ,че украински су го е свалил? Финалните заключения направени от холандските разследващи са че е стреляно именно с бук от територия контролирана от сепаратистие!

че е свален от БУК! Какви руски пропагандни глупости плещиш?

Какво значи "вероятно"? То и Сергей Антонов навремето "вероятно" беше участвал в опита за убийство на папата.

В Германия и Англия властите са изтрещели!! Ама абсолютно не са наред! В кой ли момент хората там ще се събудят и ще ги изметят?! Като ги слушам тамошните "лидери"- направо съм щастлив, че у нас е ББ.

"Путин вероятно е одобрил убийството на опозиционера Александър Литвиненко, заяви британски съдия" Вероятно, вероятно.......дъра , дъра два чадъра! Не вярвам вече на изцепки дирижирани от ЦРУ!

От кога за англичаните служители на КГБ са дисиденти?Как все в Англия или с чадър ще убият или с плутоний бивши разузнавачи?И защо им е нужно да го убиват с плутоний,като един куршум е по евтино.Добре,че папа Йоан !! преди смърта си посети България и каза за пореден път ,че нямаме участие в атентата срещу него,а то и досега наши зализани малоумнци щяха да плещят ,че ние сме му посегнали.Впрочем,бойците на Сивите вълци ,не се ли бият в Сирия и то май не срещу джихадистите,но пък това са еднии малки подробности:)

Руснаците извършват много убийства по света/то е част от комунизма/.В България убиват от 1878г до сега.

А ти как се размина? Голям си късметлия!

Ма бива ли, сакън, така да пишете... Сър Робърт Оуен, бивш съдия от Висшия съд, не бе готов да оповести вероятността с точност до петия знак след запетаята, а само до третия и му е дадена творческа отпуска 10 години. Сър-ът гарантира още вероятности при подновяване на делото. А Путин със сигурност ще трепери дотогава, ужас..

Ако някой се чуди що е то тероризъм - ТОЧНО ТОВА Е британски ТЕРОРИЗЪМ!!!

Тоз Съдия съчинения или романи пише, та нищо не се разбра. Следствие няма, Следователно няма и доказателства, Дори и присъда няма, Но съчинение т. е. роман, който разсме дори Агата Кристи в гроба... ИМА...УРРАААА!

нали и набедените ще се облъчат и ще загинат, неграмотни лъжи

Съветските друзя (нищо общо с руският народ) никога не лъжат. Спомнете си избиването на полските офицери в Катин например. 50 години отричаха с ръка на сърцето другарите от КГБ от, които среди излиза другаря Путлер....

ТАКА СЕ ПОСТЪПВА С ПРЕДАТЕЛИТЕ

Глупости! Той ми се обади и каза, че няма такова нещо!

Путин много убийства е одобрил.Въобще руснаците много убийства са правили по света и в България

Спомнете си как набедиха Сергей Антонов и България преди и дори не се извиниха за разбития му живот и окаляния имидж на България. Нашите нови приятели от НАТО са безскрупулни мръсници.

книжката на Клеър Стърлинг? Или Боян Трайков ти я е преразказал? Ако в НАТО са безскрупулни мръсници - какво да кажем за Кремъл и Лубянка?

Какво да кажем? Че имат мноого да учат още, например.

Осрахте се с този Путин. Винаги е виновен, то бива дебили, ама чак толкова!

абе мойта баба мъжка ли беше или женска? Садам имаше ли химически оръжия или немаше?

Така се постъпва с предателите

руснаците са го убили! А дай инфо какво или кого е предал?

която разследваше това убийство!

автор твърди, че убийството на Политковская е поръчано (поне) от Рамзан Кадиров като подарък за рождения ден на Путин. Склонен съм да се съглася - хем е в много азиатски стил, хем не мисля, че в днешно време Путин би го направил по този начин. Ако беше той, то щеше да е на друга дата. Но Путин е оценил подобаващо подаръка и скоро след това номинира Кадиров за президентския пост на Чечня.

Путин разпоредил убийството му? Литвиненко с него ли е говорил за това или Господ?

между Господ и Путин нима има разлика?

Егати и следователя!"Сигурен съм","вероятно"!Е,това са неопровержими доказателства!

Баба Пена ,казала на баба Стана ,че май внучката на баба Гицка май има любовник!?

Това, че Путин ВЕРОЯТНО е виновен за убийството на Литвиненко прилича на "ББ ВЕРОЯТНО е виновен за убийството на Тодор от Враца"!

ЛЪЖА Е че британски съдия така е заявил относон Путин Лъжат ви безкрупулно и нагло няма такова нещо, защото иначе би трябвало да предявят обвинение към Путин за поръчково убийство ... мислят, че сте глупаво стадо и ще се хванете, вярвайки на всичко написано тук.

Това е сигурно.Руснаците изпращат убийци по цял свят.Правили са го и в България.И се хвалят после.

Ние българите сме оставили семето си на Британските острови, дали сме им името Великобритания, Англия, Шотландия, Лондон и др. и те са неблагодарни към българите и България!

ПРОСТОТИЯТА НИ,е най-голямото ДОСТИЖЕНИЕ на ДЕМОКРАЦИЯТА благодарение на което и тя(демокрацията) съществува и се развива. Както всяка високо развита цивилизация в историята на планетата ни е обречена на самоунищожение.Крайно време е!

Каква демокрация е това!? - Пълен хаос и произвол на новобогаташите и тиквоуправниците.

Бил съм се бил напил, щял съм бил да е.а ?!?!?! Англичаните "сигурно са полудели" щом почнаха да пишат като истина ?!?!?! "Сигурно е одобрил убийството" - и това е "чистата и свята истина"?!?!?! Бахти смотаняците !!!!

ПИЕШ ЧАЙ! НАЗДРАВЕ РАДАНЕ!!! :)

Путин е убиец.

Руснаците са носели оловно куфарче с радиоактивен Полоний 210. На въпроса на митничарите "какво носят" са отговорили "Лекарства против морска болест (имаме вестибуларни нарушения)". След това са дали на Литвиненко един път пробно Полоний 210 за да проверят реакцията му и втори път смъртоносната доза. Само не мога да се досетя по моя дедуктивен начин - защо след като КГБ имат втората по големина (след ЦРУ) лаборатория за отрови не са използвали някоя непозната или трудно откриваема отрова, а радиоактивен Полоний 210??? А има и още един вариант използвали са радиоактивен Полоний 210 за да заявят ясно и категорично "това ги очаква продажните предатели". Но въпреки всичко написано до тук най-вероятната хипотеза е - не са го отровили руснаците.

- с този орден Путин награди Луговой. Заслужил си го е - задачата (доста опасничка заради естеството на материала) е изпълнена точ в точ!

Колкото повече чета " вероятностите" на този съдия по темата Литвиненко, толкова повече се убеждавам, че за Камерън и съответно за Англия е по-добре отговорно да се подготвят и организират излизането си от ЕС, отколкото да вадят скелети от гардероба.

МИ-6 има навикът да ликвидира разни такива като Литвиненко- например Георги Марков. Ликвидираха Марков и обвиниха България, ликвидираха и Литвиненко и приписват някаква вина на Путин, преди това ликвидираха и березовски. А бе по-добре да не бягаш в англия, там не се знае кога ми-6 ще те ликвидира за да има в какво да обвиняват страната , от която си избягал. :)))

Олег Калугин даже обясни точно къде, в коя лаборатория на КГБ е изработен чадърът, с който беше убит Георги Марков. И още много пикантни истории около това убийство разказа. А за какво, (не)уважаема мурзилке, му е на Ми-6 да убива Литвиненко? Та даже с радиоктивния полоний в центъра на Лондон? Не им ли беше по-лесно на англичаните да не му дават политическо убежище? Господоринът ти е убиец (и сериен, и масов) -и да си го признаваш, и да не си го признаваш - така е! Литвиненко го доказа и за това беше убит.

Пълни глупости са това за чадъра, никой нищо не е обяснявал. Пишеш лъжи!!! Господарят ти те е купил евтино!

Льольо! :)

Ще ми се да ме чуе британския "факън" министър на отбраната Майкъл Фалън: Гледай си островите и не се бъркай в делата на България. Наглец, не ни е старх от Русия, няма никаква опасност от тяхна агресия. Опасността за България винаги е идвала от Лондон, а след това от други западни или задокеански столици. Долна британска неблагодарна измет. Поне едно мерси кажете на българите и България, че са ви дали името на империята преди 3000 години! От вас друго не можем и да очакваме, камо ли някоя лира...

добър филм. За разлика от недоразумение като тебе. Само една скоба - ние, българите, сме дали на любимата ти Русия и писмеността, и вярата! Да си чул да ни е благодарна за това?

Мери си приказките, щастливец!? Британия ми е неприятна, много по-неприятна от Русия. Ти си много неблагодарно същество. Докато Русия даде 200 хиляди жертви в най-новата ни история и с това възстановиха България в етническите й граници, британския премиер евреинът ДИзраели (Биконсфилд) ни разчекна на три части само след половин година на Берлинския конгрес. И това е чифутска задача, залегнала в плановете на ционисткия Синедрион със седалище тогава в Лондон. Да си чул някой в България да се радва от това освен чифутите? Ти такъв ли си, жид? Даже погромите след Априлсокото въстание в България са станали с подкупването на башибозука от чифутите, агенти на британските ционисти. Вярата на руснаците не сме им дали, чрез Олга Константинопол са им я внесли в Киев, докато Борис е налагал насила християнството. А първата изява на Константин (Философ) и Методий с даване на писменост е станала в пределите на Хазар-Българ. Баща им е бил ромейски чиновник в Крим, където са се родили! И руснаците са наши по-малки братя в етнически смисъл! Британците са ни никакви в последните 3000 години.

Казвал ли ти е някой колко си глупав? От Англия сме видели много добрини. Тя и САЩ предизвикаха Цариграската конференция.Тя първа призна СЪЕДИНЕНИЕТО и предупреди Турция;Никакви воени действия срещу Б--я.Когато Русия струпа Флот и се опита да ни окупира ,Англия я прогони. Англия беше покровителка на Б--я.

Част от отговора към горния се отнася и за теб, относно Д.Израели! Те ни разцепиха на три Българии, той ми говори за Цариградската конференция и нейните алабализми. Русия даде 200 хиляди жертви, британците колко дадоха за нашата свобода? Някои от българите кореспондентите на британски вестници преди Съединението са били агенти на короната. И понеже никой в Европа не е бил готов да се противопостави в момента, Съединенито минава! Кой стоеше зад Гърция през трите войни, та ни взеха Беломорието? Не ми говори кой кого с какво е плашил, а какво се е получило като спечелени и загубени територии, продажник! Благодарение на Британия само сме губили територии! Един болт не са ни дали даром през цялата история.Така че кротко с твоите изуитски инсинуации, галфон! Намерил кого да поучава!?

Кроткия, само да ти допълня, че през ВСВ твоите жидоянки и жидобританци с техните ВВС бомбардираха непровокирано цяла България, която нищо лошо не им беше направила. Избиха хиляди и осакатиха десетки хиляди невинни мирни български граждани. Ти тях ли ще ми защитаваш бе, продажно антибългарско изчадие? Че всичките генерали и висши офицери в турската армия 1877-1878 г. са били английски чифути с турски имена, начело със Сюлейман паша!

ДЕЙВИД КАМЕРАН ВЕРОЯТНО ПРИКРИВА МРЪСОТИИТЕ НА МИ 6!!!

можеш да мислиш и си морален човек. Ама надали...

обама със сигурност е одобрил свалянето на малайзийския самолет от украйна - и к'во?

закарал е лично един БУК за да го свалят. ащото е бил загрижен за проруските мародери да претарашат останките му.

точка за мен е важен въпросът: Можеш ли да бъдеш фен (последовател, защитник) на високоиздигнала се личност, която многократно е обвинявана (от различни посоки, при това с конкретни доказателства) за това че е престъпник, масов и сериен убиец, БЕЗ ДА ИСКАШ ДА СИ ОТГОВОРИШ (или отговорят) ИМА ЛИ ИСТИНА В ТЕЗИ ОБВИНЕНИЯ? Защото сериозни отговори на обвиненията НЯМА! Разследванията се прекратяват преждевременно без резултат, или протакат, или се заливат с пропагандна помия. Доказателствените материали се конфискуват и изчезват. Често обвинителите се убиват. Имам предвид основно: взривените жилищни блокове през септември 1999 г., убийствата на Анна Политковская, Александър Литвиненко, депутатите Владимир Головьов, Юрий Шчекочихин и Сергей Юшенков, Борис Березовски, следователят Владимир Цхай, Наталия Естемирова, Станислав Маркелов... И разбира се, Борис Немцов.

За принцеската им Даянка, дето беше позабременяла малко, нещо да кажеш??? :))

ако не си разбрал! А убиецът, сериен и масов, е любимият ти господар.

че нравствено мурзилките са пълни боклуци!

"Може би", "най-вероятно" ... Това не са изрази употребявани от съдии. Мислех си, че само в бг виреят "калинки" в съдебната система, но явно са превзели и ес, то затова съюзът се разпада. :)))

Първо, това не е съд, а разследване. Нещата ще се определят по време на съдебното дело, с участието и на руски адвокати и свидетели. Второ, за недопускането на английското следствие в Русия и за "подписите" на Путин и Патрушев вече писах. Дай Боже и ние, и в Русия, поне да се доближим до нивото на английското правораздаване!

Преди да е приключило всичко е смешно да се коментира и да се правят предположения, не само че не е професионално, а показва и ниското ниво на разследващите, но явно целта е не да се покажат доказателства, а да се нахрани с помия електората :)))

и да убивате жени в парижките тонели?

Да си беше стоял в Русия и сега щеше да си е жив.Ама предатели ги търсят в цял свят.Логично е да хапнат дръвцето.

си написал! Литвиненко е бил оперативен офицер от ФСБ, подполковник, занимаващ се с организираната престъпност и има доста упешни разкривания на убийства и най-вече на отвличания. Но е станал свидетел на престъпните действия (вкл. убийства) на висши служители от ФСБ, МВД, президентската охрана. Последно е служил в УРПО - управление за извънсъдебни разправи (помните ли Судоплатов?). Тогава по препоръка на Березовски (протежирал по това време Путин) докладва на новоназначения директор на ФСБ за престъпните мрежи (представя доказателства, схеми). Путин му благодари, но не предприема нищо. Литвиненко заедно с други колеги дават пресконференция. Следва незабавно закриване на УРПО, а него започват да го следят, арестуват го без обвинение, след това верижно следват няколко измислени кокошкарски обвинения за да го държат в ареста (по първото го оправдават, веднага следва второ, след оправдаването и по него - трето. И той успява да избяга. Още повече че го заплашват, че в ареста няма да оцелее, а и че нищо добро не очаква съпругата му и сина му... Литвиннко не е бил нито разузнавач, нито е станал предател! Литвиненко е много повече патриот от корумпета ка то Путин и Патрушев!

мурзилки! Помислете (поне веднъж) по човешки: кога човек е най-откровен и искрен? Не е ли когато разбира, че остават броени дни (часове) до смъртта? Предсмъртното писмо на Литвиненко: "Бих желал да благодаря на много хора. На моите лекари; на сестрите и на болничния персонал, които правят всичко възможно за мен; на британската полиция, която разследва моя случай взискателно и професионално и охранява семейството ми. Бих желал да благодаря на британското правителство за това, че ме взеха под тяхна закрила. За мен е чест да бъда британски гражданин. Бих желал да благодаря на британската общественост за тяхната подкрепа и за това, че се интересува от тежкото състояние, в което се намирам. Благодаря на моята съпруга Марина, която бе до мен. Любовта ми към нея и към нашия син е безгранична. Лежейки тук, аз ясно чувам ударите на крилата на ангела на смъртта. Може и да успея временно да му се изплъзна, но краката ми не бягат толкова бързо, колкото бих желал. По тази причина, мисля, че сега е времето да кажа едно-две неща на човека, отговорен за моето настоящо състояние. Може да успеете да ме накарате да мълча, но това мълчание си има цена. Вие се показахте като нецивилизован и безмилостен, такъв, какъвто Ви изкарват най-жестоките критики. Вие показахте, че не цените живота, свободата или каквито и да било ценности на цивилизацията. Вие се показахте като недостоен за поста, който заемате и за доверието на цивилизованите хора. Може и да успеете да накарате един човек да замълчи, но вълната на протеста по цял свят ще ечи в ушите Ви, г-н Путин, до края на живота Ви. Нека Господ ви прости за онова, което сторихте не само на мен, но и на многообичната ни Русия."

"Може и да успеете да накарате един човек да замълчи, но вълната на протеста по цял свят ще ечи в ушите Ви, г-н Путин, до края на живота Ви..." Да не би, този абзац от писмото на Литвиненко да е бил ябълката, която е "ударила " САЩ по главата и те са изобретили "цветните революции" ?

опорната точка, че ако народите (или големи групи хора) протестират - непременно е организирано и заплатено от САЩ! Само човек с робска психика може да разсъждава така! Преди девет години българите масово протестираха срещу правителството на Виденов и аз участвах в тези протести! Защото ми писна да ме лъжат и ограбват, защото за броени дни заплатата ми стана 15 долара, а спестяванията ми се стопиха, защото България отново влезе в международна изолация, а дефицитите и опашките от социализЪма започнаха да се появяват отново. Никой не ми е плащал, никой не ме е организирал, дори аз и жена ми пълнехме термоси с чай за да стоплим в студените януарски вечери душите на други съмишленици!

От Лондон: Путин ВЕРОЯТНО е одобрил убийството на Литвиненко... Лондон на много здрава теза е стъпил, щом като с това ВЕРОЯТНО е стъпил на теория на вероятностите....

"Доказателствата, които представям, ясно установяват отговорността на руската държава за смъртта на Литвиненко" - казва съдията Оуен. Та кой в страна като Русия би наредил или одобрил такова убийство? Че и със секретния полоний... Путин нали не допусна в Русия английските следователи след убийството на Литвиненко, защо ли?

Да си представи доказателствата и заповедта подписана от Путин. :))) Толкова е смешно и повърхностно всичко, че чак се чудя защо има глупаци, които да се връзват на подобни глупости, но явно е че има. :))

loyola

брей че са тъпи тия руснаци! Крадат идеи - да припомним че и Кадафи бе убит по същият начин... У нас пък е по-делнично - вземат голф2 и АК47 и причакват жертвата на пътя... После изчезват в неизвестна посока... Даже напоследък минаха на гранатомети...

"Смъртта на Литвиненко прати отношенията между Обединеното кралство и Русия в най-ниската им точка за времето след края на Студената война. Литвиненко искаше да изобличи корупцията в руската Федерална служба за сигурност, докато тя се е оглавявала от настоящия президент Путин" Вече съвсем се обърках. Излиза, че Обединеното кралство е най-заинтересовано противниковата руска Федерална служба за сигурност да се прочисти от корупцията и да заработи ефективно, щом заради този случай разваля отношенията си с Русия. Но нали се смята, че корумпираната система е най-слабо работещата система ? Ето при нас се твърди, че правосъдието не работи защото е пълно с "гнили ябълки", демек корумпирано и ако се очисти от тях то ще започне да работи добре. "Вероятно" англичаните са се объркали нещо ?

прогнили опорни точки. През последния век кремълската империя винаги е целяла да разруши изграденото от Запада и не може а приеме, че може да има и друг, много по-разумен подход за съжителство на планетата.

След натрупаните трилиони ,както твърдят соросопедалите ,на Путин му е на Чура ,за малките чурки,

на КГБ не са само в миналото За Березовски не зная много и за това нямам сериозно отношение към него. Зная обаче, че той е протежирал Путин без неговата протекция Путин нямаше да стане директор на ФСБ и най-вероятно нямаше да го сполети тази главозамайваща кариера. Да се говори, че Березовски е убит от английските служби (както Георги Марков, и Литвиненко) е смехотворно и за наивници. Особено след гафа на Песков да осветли за искането на някаква прошка от Путин това само показва, че някой в екипа на Путин (а може би и целият екип) не е на ниво. Литвиненко обаче, беше един прекрасен руснак, имал нещастието да се сблъска с престъпната същност на руските силови структури. Влязъл в тях романтично (да бори лошите), постигнал сериозни успехи в борбата с организираната престъпност и най-вече с отвличанията, в края на краищата стига до престъпните схеми, офицери и политици (Хохолков, Ястржембски, Тарпишчев, Коржаков). Наивно опитвайки да е полезен, запознавайки с престъпните схеми новоназначения директор Путин, той си навлича гнева на силовишката мафия и е принуден да избяга, за да спаси семейството (и себе) си. Изнасяйки доста документи, които го оневиняват, но същевременно обвиняват престъпната кагебистка клика. Заради, което беше почерпен с екзотичния чай

Така както си описал пътят на Литвиенко, той много прилича на пътя на Сноудън. Дано последният да не пие чай.

при Сноудън има много политика и издаване на държавни тайни, докото Литвиненко издава данни за корупция на високопоставени служители на спец службите. Сноудън нарушава американските закони, а Литвиненко осветлява нарушаването на руските закони от спецофицери, които би трябвало да ги гарантират и да се борят срещу нарушителите! Сериозна разлика, нали?