Банкова служителка е убита заради отказан кредит

54-годишна жена бе застреляна тази сутрин в центъра на Бургас. Това е Павлинка Йовчева - регионален директор в банков клон в морския град. Убиецът е задържан в Сливен. Той посочил, че мотив за убийството е отказан кредит в размер на 1,5 милиона лева, съобщи пред "Фокус" главният секретар на МВР Светлозар Лазаров.

Обратно в новината

Коментари - Банкова служителка е убита заради отказан кредит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Личната трагедията и на двете страни показва, че държавата отново е оставила на произвола на банките собствените си граждани. Защо се правят и депутати и държавници че не знаят, какви лихви плаща българинът, бил бизнесмен или работник и какви неговия евросъгражданин?- ОТГОВОР в два пъти по големи ,12 % в БГ и до 5% навсякъде другаде. Чуждите банки какквато е и Булбанк са посредник на Европейските фондове и кредитополучателите по проекти. Не им ли стига печалбата от лихвите , а рекетират и за допълнителна. Докога ще се прави държавата, че не вижда какво става в банковия сектор. Докога ще се прави, че не забелязва как се обезкървява бизнесът, който няма от къде другъде да вземе кредит и е принуден да заплати тези проценти за да работи?Как да оцелява в това съревнование, след като колегата му германец плаща 5 % лихва на Комерц банк , а той 12 % на дъщеря и Прокредит банк? Чакат да се случат протесттите такива както за ел.е нергията и тогава да намерят начин да регулират този сектор. Не разбират че ножът е опрял до кокъла на бизнеса и на обикновения кредито получател... до последната риза. Затова няма да останат читави хора в България.

Удивена съм ,че има толкова лоши хора...Така ли трябва да си решаваме проблемите ,като убиваме....

Ясно, рабрах че земята е плоска, но все пак тя се върти. Това което анализирате е последните години на соцпериода в България, когато вече нещата бяха разрушени. Разрухата започна с убийстовто на Сталин. Дотогава нямаше проблем с качеството и с конкуренцията и с ефективността. Само за сведение: За всяко едно нещо се правеше конкурс, самолети, пушки, трактори и който проект е одобрен, той отива в производство. И качеството е на ниво. Защото имаше стимули. А 1989 СССР не ни отряза от пазарите. Завода дето работех не смогваше да изпълнява съветски поръчки. И тези които бачкахме извънредно, вземахме и чудесни премии, за разлика то мързеливците и кръшкачите. Отделно тези по линия на комсомола и ТНТМ. А сега като има качество, само ми кажи колко народ има в къщи телевизор Бенг енд Олуфсен и уредба Накамичи или Денон. А кариеризъм какъвто наблюдавам в Германия, през соца никой не го е и сънувал в най-кошмарните си сънища. И колко е по-голяма фирмата, толкова е по-голям и кариеризма. Мога да ти дам конкретни случаи, в които служител на ниско ниво нанася щети на компанията за няколко милиона Евро и вместо да го уволнят. го повишават. А социконимиките не ги срина въоръжаването. До 1965 година технологиите в оръжейната сфера достигнаха ниво достатъчно за ликвидиране на планетата и то няколко пъти. След 60 те години просто всичко беше доусъвършенстване и напрактика нещата не са се променили много от тогава освен в комуникациите и изчислителната техника.

По въпроса за конкуренцията - имаше конкуренция. А за качеството - още ми работят разни неща правени през социализма А за уравниловката да имаше донякъде. Но който си беше кадърен си беше добре. Но мога да противопоставя на уравниловката, кариеризма характерен за запада например и в Германия, където имам дългогодишни наблюдения - некадърните специалисти стават шефове с всички произтичащи от това последствия. И социалистическите икономики ги сринаха - това както казах косвено го призна Маргарет Тачър през 1991 година.

Между лихвата и таксата има една много съществена разлика и тя е произхода на парите. Както казах проиграйте двата варианта за работа на банки с такса и с лихва в една затворена система за по-просто. И си задайте въпроса - от къде идват парите за лихвата. Още едно въпросче. Според какво се определя лихвата? Отговор, че е според наклона на онези работи на белите мечки на Северният полюс е по - правилен от този в учебниците по икономика. То едно време и в учебниците по физика е писало че земята е плоска, ама...

До голяма степен човекът се е решил на това крайно действие, защото се е надявал да се даде максимална гласност на случая и барем се поразнищи нещо около тези корупционни схеми. Разбира се се случва обратно на очакванията му и всичко се кри и потулва. Бих ви наредим много яко , но ще ми изтриете коментара, затова ще ходя да си излея душата по ваш адрес в новини бг. Ще ви сърбят медийните задни.ци цяла вечер!

Теорията на Маркс е грешна. Дори само заради използуването на думата лихва. Това го е установил още Сталин навремето. Всъщност теорията на маркс е умишлено компроментирана. Защо и с каква цел никой не може да каже точно. А дали са разбирали Ленин и Сталин от икономика можем да спорим. Особено за последния. Защото спорът далии Сталиновата икономика е ефективна приключи на 09.05.1945 Отделно: 1921 - СССР пълна разруха, население около 140 милиона. 1953 г. СССР държава номер 2 в света. възстановена от най-тежката война в Историята на човечеството, население 180 милиона. Втората държва в света притежаваща ядрено оръжие и е единствената притежаваща термоядрено. Също така по повод икономиката Маргарет Тачър през 1991 година в една реч призна, че соц.блока е бил икономическа заплаха за Запада, а не военна. И затова му намериха цаката. По схемата по която е паднала и римската империя. И направете разлика между лихва и такса. За начало може да проиграете варианта в една затворена система. Как е с лихва и как е с такса.

Абсолютно заслужено си е получила това. Банкерите са най-големите кръвопийци в България! И най-алчните "хора"!!!!!!!!!

Концептуални освнови на съвременния световен ред и стратегически перспективи за България. Днес има три начина за извличане на рента от паричните потоци и капитали: лихвеният процент, валутният обмен и капиталицазията на очакванията(репутацията на човешкия фактор).В съответствие с тези методи на извличане на рента, в рамките на сложно преплетената финансова олигархия се формират три групи.. Продължението чети тук: http://www.bnod.net/#!-----/c1emg

Духът на парите. Парите, в съвременния смисъл на думата са станали съвкупна мотивация на света, част от човешкото въобръжение и воля, планиране на битието. Това е свързано с факта, че човек в определен момент от време започва да мечтае за пари. Днешната спестяваща икономика се основава на стремежа да се събере физическо потвърждение на благата на едно място, което е измислено в по-късен период Продължението чети тук: http://www.bnod.net/#!-----------------------/c989

Дефлационната икономика против лихварството. Изходът от системната цивилизационна криза ще стане дефлационната икономика. Единствените които ще пострадат са лихварите и кредитния процент. Продължението чети тук: http://www.bnod.net/#!---/c1vae

Духът на парите. link

Дефлационната икономика против лихварството. link

Не отговори на най-важният въпрос - защо ислямските банки не вземат лихва и въпреки всичко живеят. Причината да не вземат лихва е, че Корана го забранява. И от тука да си дойдем на думата - каква е разликата между лихва и такса за обслужване на кредит както работят ислямските банки? По-повод цената на кредита така е според Маркс. А Маркс не е в час с икономиката, даже съзнателно Маркс е извратил иконимиката като наука, за да прецака навалицата, доколкото икономиката може да се нарече наука. Това не е мое мнение а мнение на другаря Сталин. А той е човек на когото може да му се има доверие, за разлика от Маркс, Енгелс и компания.

Майко, и писарушка да си е страшно вече

Започна се и спирка нямаа. Следват ЧСИ, данъчни, лихвари и всякакви кръвопийци. Треперете, възмездието предстои! Това съобщение е непоискано и не е заплаха, а реалност?

centsche

Много добре познавам банкерката, понеже ми беше шеф дълги години. Според мен голяма вина за тази злощастна случка има и Уникредит Булбанк по няколко причини: 1. В банката се спускат планове, които служителите трябва да изпълнят, за да запазят работните си места. Ще цитирам Йовчева по памет: "Ако не изпълним показателите, някой трябва да си иде. Повярвайте - няма да съм аз." Всичко се въртеше около въпросните показатели. Служителите получават мизерни пари и трябва да се напънат, да изкарат бонуси, иначе са на една мижава заплатка. Пък ако клонът изпълнеше показателите, шефовете ги награждаваха с екскурзии по екзотични места. Ако трайно не изпълняваше, имаше директорски рокади и освобождавания. 2. От горното се разбира, че БУЛБАНК кара собствените си служители уж да се съревновават, а на практика да се самоизяждат едни други. 3. С цел изпълняване на показателите се прибягва до какви ли не прийоми - редни и по-често нередни като: на клиентите им се спестява информация, изтъкват се само предимствата на определен банков продукт, а за разходите се пращат да четат тарифата, която може винаги да се промени и др. 4. Има мониторинг всяка седмица. Това ще рече, че по йерархия на всеки се начуква канчето защо не е с изпълнени показатели. Създава се абсолютна атмосфера на страх. Тъй като за региона директор бе г-жа Йовчева, тя така да се каже разполагаше с най-голямата власт на местно ниво. Решаваше съдбите както на собствените си служители, така и на клиентите. Тя беше усвоила начина на говорене на своя шеф - г-н Хампарцумян - дори и за сериозните неща винаги с усмивка и с леко пренебрежение към низше стоящите. Пренебрежителното отношение създава силна неприязън. Не се учудвам, че човекът е изперкал. Кой знай как е бил уговорен за кредита? Как му е спестена някоя важна информация? Как насмешливо му се е казвало, че няма начин - такива са условията на банката и той трябва да се съобрази с тях? Преди време мъж застреля семейството си, понеже не можел да си обслужва кредита. Точно тогава се запитах дали няма да се случи някой да застреля банкер, понеже не всички са склонни да се самоубиват? За съжаление: случи се. Зад г-жа Йовчева и нейните служебни претенции към кредитополучателя стоеше цялата мощ на Булбанк. За съжаление тя не застана пред куршумите.

браво, много точно описание. каъвам го от личен опит в друга банка. и аъ се чудех, кога ще япочнаъ клиентите да стрелят по нас. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Аз така и не разбрах,на какво основание трябваше да му даде 1,5милиона?Да има завод или нещо подобно,та някой да му даде толкова пари.Нещо напоследък хората съвсем луднаха!То ,по тая логика доста мъртви банкери трябваше да има!Те банките са си от Дявола!

Не знам защо но винаги при някаква трагедия всички почвате да хейтите и да освирквате!!! Морал нямате ли!!! Помислите за близките на тая жена, квато и да е била тя, мир на праха и, поне роднините и заслужаат малко уважение

...трябва да бъде лишаван от живот по такъв начин!

Ко да прайм, кайш? Да хейтим ли рече? Ко значи туй на БЪЛГАРСКИ, ма шунд0 заспала?

Банките в България са тотални кожодери. Официални лихварски компании и нищо повече, но едва ли това е начина да се опълчим срещу тях

Духът на парите. link

Мишените са други-Бориславова, Цеко Минев, Цветан Василев,Левон, Тях е трябвало да цели.

да започнем от тодор батков

Ей, грозен, защо цената на парите в едни държави е много ниска, а в нашата винаги много висока?

Защото феодалите така са решили и имат цел.

Предлагам на повечето изказвачи да се замислят над следните възможности. 1. Убиеца е имал взимане даване с банкерката - не като служебно лице с клиент. 2. Банкерката е участвала незаконно в бизнеса на убиеца, като се е включила я с собствени пари, я му е заявила че иска дял от кредита. Ако същия е участвал в европроект банкерката може да си е направила устата. 3. Убиеца просто е превъртял А да добява 2008-10 в Пловдив започнаха точно такива дела, за банкери поискали да участват незаконно в бизнеса на кредитополучателите им, всичките дела бяха по САПАРД.

Заради точка 4 Сталин изхвърли Маркс на боклука. Цената на парите не е лихвата. В тази връзка наколко въпроса за размисъл: Защо в Япония цената е 0.1% след като дълги гидини беше 0%, а в момента е 0.25%. Защо Германия пласира ДЦК при отрицателна лихва? Защо цената на парите в Германия е 3.5%, а на същите пари в България е 7.5%. ТОва рпи условие че курса на лева е фиксиран за Еврото? Защо има ислямски банки дето не вземат лихва?

защото регулацията на банките ,законите и нормативната уредба е друга!колко резерв трябва да има една немска и една българска банка?знаеш ли за колко време се решава спор от икономически характер в съд в германия?

Делата по съдилищата се влачат почти като в България. А за търговските нямам идея, защото до момента не съм се сблъсквал с такова упражнение. Но като ги знам какви мърди са, не вярвам да са кой знае колко по-бързи от тука. Тка че двойно по- високата цена на кредитите заедно с лихвите, не е оправдание. При стандартна норма на печалба 10% лихи над 5% просто убиват икономиката, което ие и явната цел на банките. Само че по този начин банките режат клона на който седят и просто ще настъпи момент, в който няма от кого да вземат пари. И защо по кредита трябва да има ЛИХВА, а не такса за обслужване и каква е разликат амежду двете?

Чета коментарите и свят ми се зави! Убита е жена,служител на институция!За мъртвият знаете какво са казали:Или добро или нищо!Мир на праха и! То бива омраза,бива ама това на нищо не прилича!На думи във форумите всички са силни.Но ако се замислите днес банков служител,утре какво?Лекари,учители,интелектуалци,писатели.....Как допуснахте уличното правосъдие да вземе връх в и без това жалкият живот на повечето сънародници? Възмущавам се!

"Как допуснахте уличното правосъдие да вземе връх?" Не сме го допускали. Просто, като няма друго правосъдие и уличното естествено си идва.

И какъв е точно смисълът като в конкретният случай ще лежиш в панделата до краят на дните си и кенефът ще ти е до главата?Май смисъл няма!

г-н Вузмутен, всичко стана заради хора като вас, които говорят за населението на България в трето лице, все едно те не са част от него. Възмущавайте се от вас и си носете каска + бронежилетка.

е как не бях се сетил до сега.да взема да грамна и аз няколко

Жалко за тежкото престъпление и жертвите му /и извършителя също е жертва/ В този форум липсва разбиране за това що е кредит, банка и финансова система. По принцип не са лоши неща, направо са връх в развитието на цивилизацията. Проблема е , че тук законите се пишат от олигархичните структури и мафията. По тази причина банката може да променя процента по вече отпуснат кредит, което е със сигурност неморално. Също може да извършва цял ред дейности, които са по ръба на морала и закона. За капак на нещата грабителите в основната си част не са български. В банковия сектор действат правила, които гарантират, че там няма да попаднат никога националноотговорни капитали. Едни от първите удари на конспирацията бяха по банковата система. Извършителите на погрома са си по местата и до днес.

Не знам, толкова ли си наивен, че мислиш, че 20-30 г. условията няма да се променят? Неморално било! Тук не се работи с абстрактни категории, а с факти и цифри, човече!

Ще се променят, естествено. За това има отдели по планиране и прогнозиране. Който не може да прави тези две дейности да дава краткосрочни кредити. В нормален търговски договор всяка от страните носи своя риск, тук едната страна консумира само ползи. Още по-неморално е, че едната страна може да не е търговец, а просто гражданин, от където се предполага, че възможностите и да прогнозира и дори да разбира това което подписва са ограничени. Същото е като да играете на вързано на шах с 4 годишно дете. Иначе кредита е инструмент на растежа, мнението на янките, че колкото по-голям е кредита толкова по-добре се развива икономиката е като цяло вярно. Всяка следваща парична вълна е все по-евтина....това е растежа.

Много си наивен, бе. Първо мафията навсякъде пише правилата. Финансовата разруха нали тръгна от Ню Йорк. Да не тръгна от София. Пари без никакво покритие които определени хора имат власт да печатат и определят лихви по тях - това ако е върхът на човешката цивилизация... Египтяните са били много по-голям връх от това. Системата в момента е 1:1 с феодалната система, но с различни термини. Ти какви права имаш? Имаш право да работиш. Работиш за да плащаш данъци. Даже в Америка имат празник там, денят в който са изработили данъците си и вече печелят чиста пара... :D Забравих му името. Може би, беше Black Friday това. При феодализма как е било? Работиш 4-5 дни в седмицата за феодалът и 2 дни за себе си и имаш правото да живееш на неговата земя. Хайде да заменим сега федоализъм с правителство и олигархия и крепостни селяни с работеща класа и ми кажи какви прилики и разлики виждаш.

Човекът си имл бизнес, заем към банката, нещо закъсал и искал нов- за рефинансиране... тук идва закачката.. вероятно са го изнудвали, защото дни преди да стреля имал сигнал в полицията за изнудване от банкерката, и вероятно след като е разбрал, че жалбите му са в пустиня е грабнал пищова...

тупаните, захранени с тунквани вафли и Кратун нетуърк си повярваха, че всеки тупан, можещ или не можещ за чете, има право на поне един кредит от 2-3 милиона (лева, паунди или евра според случая) и BMW на старо. Остави това, ами и взеха да се бият за това си право! Сбъркана държава- сбъркано население. Прост народ! Кофти мат'рял.

Посвещавам на всички развълнувани една арабска поговорка: Ако искаш да живееш спокойно, не не давай и не взимай пари назаем!!! От мен има и едно допълнение: На тези ширини и в този момент, не приемайте предложения за високи постове, колкото и да са изкушаващи да са те! И накрая, за лека нощ, деца: да се надяваме, че всичко е за пари и банкерът на дявола, с наглата усмивчица, също ще си го получи някой ден!

Този идиот имах (не)щастието да го познавам. Преди две години излезе да си кара маздата- SUV по ски-пистата в Пампорово пред Студенец и се окопа естествено. Сума ти време го дърпаха с рак-трака докато го изкарат. Та аз тогава му казвах, че е луд, обаче той не вярваше.

Истински случай: Мои приятели (тогава младо семейство с 3 годишно дете) теглиха заем, за купуване на апартамент през 1998 г. Помолиха ме, съгласих се да стана един от тримата им гаранти. Постигна ме беда, майка почина. Погребението - от 12 часа в гробищата на Казанлък. Моят приятел знаеше за бедета, но ми се обажда: "От банката искат гарантите да се подпишат в 11 ч. 30 мин". Обяснил е какво ми се е случило, банковата чиновничка била непреклонна. "Ако не дойдат да подпишат, анулираме молбата, кандидатстваш отново". Те бяха намерили жилище, което да купят и което не би ги чакало дълго. При всички други случаи бих казал "майната му", но ставаше въпрос за жилище. Изчезнах за 20 минути, подписах гаранция за 16 000 000 лева (преди деноминацията) без да прочета договора, но ако го бях чел, щях да избягам от погребението на майка си. От тогава банковите чиновнички не ги гледам с добро око.

гнило. Застрелва я в ранната сутрин след като излиза от зеленчуков магазин /явно я е следил/, прибира се в Сливен и там се предава. Има-няма 2 часа по-късно. Скалъпена история. Освен това, по думи на очевидци, извършителят е нисък набит мъж на видима възраст около 30 год - не 57год. Дали някой не поема вина на друг за голямо поръчково убийство?

Няма даржява дами и господа това е

българи, стоите далеч от банките. заем се взема лесно, лесно се изхарчва, но е много трудно да се върне.

Не предполагах, че българин може да изпростее толкова много, и да убие с такъв глупав мотив. За такива доказани случаи само смърт е възмездие. Утре ще убие и продавачката в магазина за зеленчуци, защото му продала бодлив корнишон.

моля ти се, това не е от вчера. чети гераците, а моя роднина ми е разказвала, как преди 9 септември едно младо момиче, работело , като санитарка в болница, докато излежaвала присъда за убииство на девера си- момче на 15-16 години- за имоти. и тя казвала- "заради този мръсник съм тука". т.е. изобщо не разбира какво е направила.

Pesh0

ше я убия ако ме накара 30 години да и плащам по 1 корнишон. Прочети от начало.

Pesh0

Това убийство трябва да се оправдае , и да му се размине условно. Все пак човека сам се е предал и не е бил в състояние да разсъждава трезво.

Едва ли е този мотивът на убийството. Най-вероятно има и нещо друго в мотивите - я някой любовен триъгълник, я нещо друго лично. Не е отказ за заем, този знае, че нищо не зависи от служителката - нали веднъж е теглил такъв.

Не е била служителка, бог да я прости! Регионален директор. Чети, преди да пишеш! Да не мислиш, че кредит в такъв размер може да бъде разписан от някой директор на банков клон?!

Pesh0

от кого зависи , питат много хора от България , като не зависи от нея .

РОЛЯТА НА РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ (АРМИЯ И ПОЛИЦИЯ) Е ДА ЗАЩИЩАВА УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА - ПРИ КАПИТАЛИЗМА ТОВА СА МУТРО-ОЛИГАРСИТЕ И ТЕХНИТЕ ПОЛИТИЧЕСКИ ПРЕДСТАВИТЕЛИ ..... ..... ПРИ СОЦИАЛИЗМА РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ ЗАЩИЩАВА ПРОЛЕТАРИАТА ... .... ПРИ ТОТАЛИТАРИЗМА РЕПРЕСИВНИЯ АПАРАТ ЗАЩИЩАВА ТАТО И УПРАВЛЯВАЩАТА КЛАСА ОТ ЦК НА БКП

Жалко е, но това е пътя. Банкерите смъкват по 10 кожи на хората, взимат огромни бонуси и оправия с тях нямаа. За да се сапикасят така трябва. Следват частите съдии изпълнители, които са по-овълчени и гадни. Държавата като не взима мерки ще продължи уличното правосъдие.

Оправдание за причиняване на смърт няма, освен ако не е на убиец. Едва ли ще ти е хубаво детето ти да стане лекар, и да го убият, защото не е излекувал пациент, така както не е мотив да се убие банкер отказал кредит.

Не знам защо му отговаряш. Не му ли виждаш мисленето - "Сите на текето с пищове"?

Да но се научат повече подробности. Засега не оправдавам билкаря, не го и осъждам. Отказан ли е заемът, рушвет ли е поискан (и в последствие увеличен), заблуден ли е съзнателно билкаря (Да си правиш сметките в живота и изведнъж да си с милион и половина назад, мове да е фатално за тебе.

Сигурно няма оправдание за убийство - хаха. В измислените закони на група психопати и следващите ги социопати - няма. В природата убийството е нещо съвсем естествено.

Допълнителната информация значително променя картината.Не се касае за разорен от банката нещастник хванал оръжието като последна спонтанна реакция против беззаконието а за бизнесидиот който си мисли ,че всякакви глупости струващи много пари или нечий живот са му позволени.Такива разбира се са и въоръжени и (щом не споменава)със законно оръжие за разлика от нормалните законопослушни граждани за които в държавата на номенклатурата -мафия и ченгетата то е табу.Така да се каже спонтанния бунт на ограбен от банка не се състоя.Логично и за това нищо законово няма да се променя защото всеки сам се превива от своите болежки вместо да бъде подкрепен и от всички които могат да се окажат в такова положение.

Сега незнам какще отказват кредити

АКО В БЪЛГАРИЯ БЕШЕ РАЗРЕШЕНО СВОБОДНОТО НОСЕНЕ НА ОРЪЖИЕ УБИТАТА МОЖЕШЕ ДА СЕ ЗАЩИТИ - А ТАКА ПРЕСТЪПНИЦИТЕ ВИНАГИ ЩЕ НАМЕРЯТ КАК ДА СИ СНАБДЯТ С ОРЪЖИЕ , А ЖЕРТВИТЕ НИЩО НЕ МОГАТ ДА НАПРАВЯТ ..... ОТ ДРУГА ГЛЕДНА ТОЧКА - ТУРСКИТЕ СЕЛА В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКИ СА ВЪОРЪЖЕНИ С НЕЛЕГАЛНО ОРЪЖИЕ (НАЙ-ВЕЧЕ ЛОВНО) ВНЕСЕНО ОТ ТУРЦИЯ И ЗАТОВА В ТЯХ НЯМА УБИЙСТВА , А НА БЪЛГАРИТЕ ИМ Е ЗАБРАНЕНО - НЕ ДАЙ БОЖЕ ДА СЕ СТИГНЕ ДО ЕТНИЧЕСКИ ВЪЛНЕНИЯ - ЩЕ ВИ ИЗТРЕЯЩТ КАТО ПИЛЕТА

Нема да се плашиш и в българските села е бъкано с оръжие. Като се натрескаме пуцаме на воля.

АКО Е ТАКА КАКТО КАЗВАШ ЗНАЧИ ИМА КОЙ ДА ЗАЩИТИ РОДИНАТА :)