Бащата на убитата Яна Кръстева: Да си въоръжаваме децата ли?

Мълчаливо шествие в памет на жестоко убитата Яна Кръстева организират нейни приятели в Борисовата градина тази вечер от 19.30 ч.

Обратно в новината

Коментари - Бащата на убитата Яна Кръстева: Да си въоръжаваме децата ли? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

това не всичко и др обиства ще има заради такива олигрофени *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

добре е да се затварят парковете при залез слънце.тъмнината поражда тъмни дела. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Прав е бащата на убитото момиче, да трябва да се въоръжаваме като се разхождаме в парка. Аз лично съм се натъкнал много пъти на засади направени или от хомосексуалисти на хомо-алеята, или на бандити които обикалят парка или седят в тъмното и причакват да те пребият и оберат. Над 10 човека бяха пребити и обрани в парка освен убийствата. Полицията нехае. Смешно и жалко е досега да имало само една патрулна двойка за целият парк, а отсега нанатък 2. Аз очаквах поне че има 10 патрулни двойки. Ако до сега съм се разхождал само със спрей, палка и белезници, от сега нататък ще се въоръжа и със законен пистолет и 3 пълнителя. Нощно време в парка не за минаване, веднъж се натъкнах на бандитска засада от 4-5 човека и 2 отцепление, цялата алея беше приготвена. Скоро след това студентът по медицина беше ограбен и убит на същата алея.

до цете - е питам те за всичко ли е виновен този премиер или плещеш само да се намираш на работа куха леика а какво направиха оноя - костов станишев царя и цялата парламентарна паплач не може боико да ви оправи за един мандат комунягите саздаваха тази престапност 20 год. но не казваж нищо те всички са за бесилото защото окрадаха народа и го докараха до това плачевно и озлобено састояние

Нощният живот не е допринесъл никога никому нищо добро... Големите развлечения развличат хората от себенаблюдението, и естествено тогава са най-слаби, и най-поддатливи да бъдат ударени... И естествено, винаги ще има лековерни хора, както и неверни злодеи, и понятно е - ще падат жертви... Такива сме си Адамовите потомци...

Хвърлих едно око на обяви с които се набират охранители. От една страна прави впечатление, че се търсят предимно пенсионери. От друга страна кой здрав и нормален млад човек би работил за 150-300лева като охранител??? Изоводът е, че по-добре да не се обявава, че има охрана, След като трябва да разчитаме на възрастни хора за подобно действие ...

Да се обвиняваме един друг за случилото се... няма смисъл. Освен убиеца- друг виновен няма... Радвам се, че Фандъкова се заема с "обезопасяване" на парка. Тя поне ще си свърши работата. Хората няма да станат по- добри... този човешки живот няма да се върне, но поне ще се направи всичко възможно и то не само на думи!!!

Ако е българин, ще го хванат, ако е джагал, ще го покрият...

Ако е знаел някой, да го спре! Сега поне общината няма да го допуснат отново.

Поредните съмнителни сделки с охрана на такъв тип обект! Поне Фандъкова се зае с нещата.

Полицейските патрули удвоени ......... да така е удвоени бяха .... днес се прибрах пеша през Борисовата градина и видях "удвоен екип". Ироничното беше, че вместо 2ма служители на реда бяха 4ма заедно.... ще ме извинявате но се оплакваха в репортажа че полицията не може да бъде навсякъде.... ок ... ама като слагат два пъти повече хора в същия брой екипи няма да покрията по-голяма територия .... ОТНОВО БЪЛГАРСКА РАБОТА.... подобно на "шокираните" от години се дава информация за източваните карти и местата на които се източват и записи от камерите на банкоматите и добре че дойдоха италианците че да направят една операция за залавяне..... още съвсем малко .... и аз ще се махна от тук.

Определно акъла ни стига само да политиканстваме и на политиците и на аудиторията им. Между другото САЩ са полицеиска държава според разбиранията на някои политици, но там благодарение на тази полицеищина хората могат да се разхождат свободно в парка и в 0:00 ч.

От общината да кажат давали ли са разрешителни за продажба на алкохол и за сергии по алеите и по поляните този ден. Ако убийството е станало през ноща след някакъв си концер на стадиона на ЦСКА, значи следобеда преди убийството ние с детето ми сме минали оттам за разходка. На всяка крачка имаше сергия, продаваше се и бира на поразия. На всеки няколко метра имаше скари за кебапчета, кюфтета, бира. Още тогава казах на хлапето: Отсега има пияни, кой знае какво ще се случва тука след мача. То пък се оказа, че не било мач, а концерт. Сякаш за потвърждение точно в този момент един ВЕЧЕ видимо пиян и едва удържащ се прав мъж премина клатейки се до нас и продължи към стадиона на ЦСКА. Който е бил там следобеда, можел е да предположи, че още привечер нещата в този парк никак няма да са на добре, какво остава за по-късно. Сигурно освен пияни е имало и друсани на "концерта" и въобще където си поискат из парка.

В България ако мислиш,те отхвърлят.В България ако си потърсиш правата,те сритват в ъгъла.В България ако видят,че залъка ти е в гърлото,бъркат да го извадят.В България ако опиташ да изплуваш,безброй същества те набиват отново в дъното.В България за милиони няма закони,за кокошка няма прошка.В България на входа на институции,болнични и социални заведения невидимо стои "ЕТ" или "Търговско дружество".В България ......Има ли България за която има виц "Хан Кубрат събрал синовете си и им казал: "Синове мои, бях събрал тук един наръч съчки, но Деян Неделчев ги е отмъкнал!".България в която отбори носят имената на Ботев и Левски,но се чува "Левски-свине" и "Смърт за Ботев".България ....има още неща които искам да кажа....България-това не съм аз или вие....Знаете,че България сме ние,но какво от това?Шепа хора се борят срещу дрогата,но България иска да ги махне.Шепа хора се борят изоставане на дете да е престъпление,но България не я интересува.В България правим групи в чужди продукции като "Facebook","Twitter",правим мълчаливи бдения които предизвикват изказвания "По-тихо да не събудим българите".България ....

прекрасен коментар

...и на Левски му прикачват фамилия Сиконко???

Само си мечтайте за Хайд парк и "Щатско"-тук е България и ще си остане години наред така.Защото тук само магистрали правим,за да върви бизнеса,а обикновените хора се страхуваме за утрешния ден,за бъдещето на децата си.Защото няма работа-само търговия се върти.И убиеца на момичето сигурно чете нашите коментари.Дано той не успее да преодолее ужаса от деянието си и да свърши в лудница.Затвора няма да го оправи.

взима да ми писва от това дурявата е виновна - ако има луд които си е наумил нещо, ще го направи и посред бял ден! не отместваите проблема - никуде по света не е практика да е осветен и охраняван даден парк. в бг пак вместо да се анатемоса извуршителя, се турси проблем в боико борисов. аман!!!! *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Да, но по света някой паркове имат огради и в 20 часа затварят портите, никой да не влиза. Също така съмнявам се, че на запад правят концерти във стадиони по средата на тъмни и неохраняеми паркове, откъдето посред бял ден ти е трудно да намериш изхода, пък какво остава нощем...

един американец беше казал -колт направи всички американци равни.това трябва да стане и шибаната бг,защото сега всички освен нормалните хора са вьоражени

Тоест да свикваме че ни дебнат, и че сами сме си виновни ... не мерси ако вие от герб толкова можете по-добре някой друг....

Носете си оръжие и като се усъмните в нещо бъдете готови за самозащита! Не очакваите помощ от никъде!Не прощавайте!

ц.ц. и фандакова да си варвят.не могат да се справят.а б.б. зове,напуснете родните места и тарсете работа другаде и какво,това момиче доиде в софя и загина от безобразята на управляващите. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Вече трябва да се научим, че деца не трябва да се пускат така в този ад наречен град. Ние родителите сме виновни! Затова стана така. На всякя цена да избягат от родното място, за да идат да се унижават в някакви молове или кръчми, щото да "успеят"...

Малко милост имай, всеки има право на надежда в тая централизирана мафио-диктатура наречена България

ние сме идиоти, щото търпим да убиват децата ни ей така, без нищо!безчет са вече... осъдиха Колев по делото " Белнейски", но доказателствата " издишат" - ами останалите???

Щом е предварително обявена обществена проява (каквато и да е) - трябва да има достатъчно полицейско присъствие. Не може да се събират стотици или хиляди хора на организиран концерт и да няма полицейско присъствие. Това е просто немислимо в други държави! Сами да се пазим не върви винаги - на такива събирания може да се навъртат и криминални субекти на групи, може да пийнат по две бири хората и да станат сбивания. Само организацията и присъствието на хора в униформа може да предотврати най-лошото.

Само могат да се гордеят родителите с детето си - дни преди смърта си се е явила на изпит по български в университета и го взела. При това е работела и се е издържала сама. Много, много жалко за момичето. Носенето на оръжие няма да помогне, само ще се увеличат престъпленията (САЩ са типичен пример с 3 пъти повече престъпления отколкото в Европа).

АЙДЕ СЕГА, ГЛУПОСТИ ПАК ГЕРБ СА ВИ ВИНОВНИ! НИЕ НЯМАМЕ ВИНА, ЧЕ ШЕПА НАРКОМАНИ СА СЕ СЪБРАЛИ НА НЯКАКЪВ СМРАДЛИВ МЕТАЛ КОНЦЕРТ. САМИЯТ МЕТАЛ ПРОПОВЯДВА НАСИЛИЕ И УБИЙСТВА. ОБЩОИЗВЕСТЕН ФАКТ Е ЧЕ МЕТАЛИСТИТЕ СА НЕЧИСТОПЛЪТНИ, ВЕЧНО ПИЯНИ И ДРОГИРАНИ. ВИЖТЕ ИМ ТЕНИСКИТЕ, САМО РИСУНКИ НА ДЯВОЛА. КАКВО ОЧАКВАТЕ ОТ ТАКАВА ИЗМЕТ, НАПИВАТ СЕ, БИЯТ СЕ, СМЪРДЯТ И СА НАПЪЛНО БЕЗМОЗЪЧНИ. ЗАЩО НЯМА ПОДОБНИ ИНЦИДЕНТИ СЛЕД ПОП-ФОЛК КОНЦЕРТИ? ЗАЩОТО НА ТЕЗИ КОНЦЕРТИ СЕ ПЕЕ ЗА ЛЮБОВ, ХОРАТА СА КРАСИВИ, ХУБАВО ОБЛЕЧЕНИ, РАЗКРЕПОСТЕНИ, ВЕСЕЛЯТ СЕ, ВЪОБЩЕ ВСИЧКО Е НА 6! ФОЛКА Е МУЗИКА НА ХОРАТА С БЪДЕЩЕ, А МЕТАЛА Е ЗА МАЛОУМНИ САМОУБИЙЦИ И НАРКОМАНИ. ТАЗИ СА Я УБИЛИ НЕЙНИТЕ ПРИЯТЕЛЧЕТА МЕТАЛИ, ТОВА Е! ТУК НЯМА ВИНА ГЕРБ, А СТАНИШЕВ И ШАЙКАТА ОКОЛО НЕГО ДЕТО СЕ ВОЗЯТ НА МОТОРИ И ТЕРОРИЗИРАТ НАРОДА НА БЪЛГАРИЯ! ДОКАТО ИМА КОМУНИСТИ, ЩЕ ИМА МЕТАЛ, А С ТЯХ И ПОДОБНИ УБИЙСТВА.

Да, вярно е, поп-фолкът е музиката на любовта. На поп-фолк концертите хората са чисти, добре облечени и разкрепостени. Даже твърде разкрепостени. На какво учат песни, изпълнявани от порно актриси?! На любов?! Любов към какво... чисто физическите актове. Не мога да приема, че съществуват такива хора като теб. Трябва да си изключително плосък, за да смяташ, че чалгата учи на любов и смирение, а пък метълът на убийства. Срамувам се заради хора като теб...

Що да са виновни и що да не са виновни??? Ами виновни са, защото управляват-виновни са задето не си вършат работата и не осигуряват необходимите мерки, не полицейщина, а мерки за сигурност на хората, дето са им дали да ги управляват т.е. дали са им власт...Не може да ми висиш по стадионите и платените мероприятия, а там дето е истинския живот да пиеш бирички или въобще да те няма...Оставка на цялото ръководство на РУП, което отговаря за района и наказания след извършване на проверка за предприетите мерки по охрана на обществения ред. Не са виновни, защото са продукт на тази нация и държава, която освен да смуче кинти нищо друго на прави...и това сме всички ние БОКЛУЦИТЕ НАРЕЧЕНИ БЪЛГАРИ

Идеята на бащата е добра. Помислете. Трябва да се либерализира закона за притежание на оръжие, особено за нежния пол. Дори и една газова пърдялка пак би свършила работа -не е нещо сериозно което да помогне срещу подготвен нападател,но нали издава шум и стряска, а и привлича внимание ! Според мен трябва да се популяризира притежанието на ПОНЕ газови пистолети от дамите. Има малки компактни модели удобни за носене в дамска чанта.

шеф на фирмата, която охранява Борисовата градина е Борис/не Бойко/ Борисов. Подробности на link

Авроро, да не мислиш, че като си се прекръстила на Цвете не те познах. Пас си се разплямпала като на събор. Айде, заличи следите след теб и да те няма. А за случая не е виновна нито охраната, нито момичето. Престъпниците знаят кога и къде да пипат. Мислите ли, че като види дори засилена охрана този Някой ще се стресне и няма да опита пак. Просто само тя ще го забави. Решил ли е веднъж да го стори ще си намери начин. На момичето му е било писано дотук. Съдба- кой ли може да я избегне? Жалко, че е било в разцвета на младостта си. Лек път!

Един факт само: В Щатско парковете се затварят в 22:00 часа. Всеки намиращ се там след този час става клиент на ареста.

Кой по-добре ще знае, от една полицейска държава, че парковете се контролират изключително трудно и са чудесно място за всичката измет, която може да върлува необезпокоявана под сенките на дърветата... Не са глупави американците, не са... Ние сме глупавите, че взехме от тяхната демокрация само лошото...

Абе, байно, а от кои е съставена тази държава бе, умнико?

е че тези случаи ще зачестяват..откато ме обраха .си дадох сметка колко съм незащитена.

Качествен коментар,Цвете !

Да, точно това е решението. Въоръжаване му е майката. Като няма спасение и наказание от страна на полиция и прокуратура (+ съдилища) шанса ти е сам да се пазиш и раздаваш правосъдие.

За съжаление превърнаха държавата ни в мърша и по-лошо става,не е спирал този процес от две десетилетия...Искат да унищожат и малкото останали в родината ни българи,които са такива не само по паспорт...да ни унищожат и психически,морално,физически,да ни тъпчат и ограбват...това искат тези,които ни управляват и техните господари отвън! Това,което се случи с Яна е един от резултатите,а колко още такива има за които не знаем? Ех...Апостоле къде си?Защо те няма?! Яна,поклон пред паметта ти!Има БОГ ,който вижда и е справедлив! Ще има възмездие за извършителите,но ще е от справедливия съд на истинските българи!!!

колко ниско падаш. Грижата за сигурността на хората е на МВР. Затова им плащаме заплатите. Затова сме ги създали. Затова сме им възложили живота ни. Но явно за теб човешкият живот е по-малко скъп от МВР и властта. И не съзнаваш че власта има способността да съществува за себе си.

Много ми допада това изказване...Адски се дразня, че сме готови да преглътнем факта, че родната полиция е некадърна и да приемем това явление за нормално и в същото време да отправим упрек към "жертвите", които явно не са били достатъно внимателни, след като не са сред нас. Нямам думи!!!

Излиза че можеш да оставиш приятелката си да си върви сама през парка нощем, защото било имало полиция, която била длъжна да я пази.

Значи Маринова ти мислиш, че живеем в джунглата и трябва да се пазим- Моите данъци и на всички останали, извинявай без твоите и на другите ченгета (защото няма данък на нулевата продуктивност) осигуряват заплатите и бонусите на тия некадърници.... И те трябва да вършат това, за което им се плаща и са ЗАДЪЛЖЕНИ ДА ПАЗЯТ ЖИВОТА И ЗДРАВЕТО НА ХОРАТА... А иначе ония дето ги управляват да дрънкат каквото си искат....те не са над закона и там пише ясно и точно - СЛУЖБА НА НАРОДА И ПРАВОТО...

клеветите по неин адрес които МВР пусна на пресата. Какво излеза сперд МВР- ако си наркоман си е в реда на нещата да те изнасилят и убият. Заслужаваш си го. Ако пиеш пак заслужаваш. Не. Няма да се научим да уважаваме хората каквито и да са. И да им помагаме да стават по-добри. Това е първо дълг на институциите- но именно те ни учат как да мразим.

Не ли е по-добре да има видеонаблюдение в Борисовата градина отколкото данъчните да дебнат във Facebook? Имаме най-много полицаи на глава от населението в Европа и какво? Охраняват тъста и тъщата на Цветанов и осигуряват засилено полицейско присъствие за спонсорите на МВР! Числения състав на МВР в БГ е над 60 хил.!!! (3 пъти повече от Румъния, например)

ДЪРЖАВАТА Е ВИНОВНА ЗА ВСИЧКО ПОРОЧНО КОЕТО СТАВА.

За съжаление, в България, винаги се случва нещо и чак тогава някой реагира. И понеже нито едно управление не е поело нещата в свои ръце, Фандъкова го прави. Вярно е, няма как да върне Яна сред живите, но може да спаси човешки животи в бъдеще!

Жалко за момичето, дано се научим да вземаме мерки превантивно, не като се случи най-лошото и тогава да се вземат мерки.

Чета и си мисля. Интересен човек е българинът. Не иска да има СРС-та, а иска камери през 50 м. Не иска да го следят, аиска полиция на всяка крачка. И което е най-интересното - същите хора дето бяха против СРС-тата, хванали докторите-убийци в ГО, тези дето "давиха бебето в кофата", същите тези сеха лайняно въже ще прегризят да се слагат какви ли не неща (по същество СРС-та) навсякъде. Някои не искат полицията да им се меси в живота - когато карат с превишена скорост, когато получават подкупи, когато вършат безобразия. И същите тези в един глас реват полицията да ги пази, когато стане напечено. Така е то - някои искат само тази част от закона, която ги устройва само тях. И им дава права. А когато стене дума за задължения - никакви ги няма. И за ги питам тия синковци от "фейсбук"-а Колко пъти, когато виждате безобразията на циганите се намесихте, бе? Или ви е страх - в Интернет е по-лесно да се правите на юнаци.

Пак ли се появи, гербер смотан. Искаме правова държава, а не полицейски терор. Искаме МВР да лови престъпници, а не да нахлува в домовете и да тормози невинни хора. Не исаме следене и дебнене от страна на МВР по користни или политически подбуди, а искаме видеонаблюдение на публични места за наша безопасност. Има огромна разлика между полицейщина (следене, дебнене, доносничество, физически и духовен тормоз... ) и правова държава, където полицаите пазят спокойствието на обикновени данъкоплатци, а не изпълняват политически и криминални поръчки.

А и възмездието беше жестоко - задълго в затвора! Това е отговора на този въпрос..

ДА ви е честит, капитализЪма, другарки и другари. Имате от всичко - престъпност много, наркотици - на всяка крачка, проституция - разновидности, безработица, неграмотност - все по много. Такова имане нямаше по мое време.

Лъжлив Т.Ж. не срами човека и държавника Т.Ж., а се скатай!

до оня ден бяхтее против камери и полиция.. сега искате.. мама ви мрасна... обществото саздава убийци.. тия сатанистки музики, филми с убийства.. всичко това изкривява психика и ражда убийци.. ама обществото не говори за това.. обществото иска политиците да назначат лична охрана на всеки.. а не да се спрат с гнусните филми и музики които извращават хората и ги правят убийци ;)

Аз съм добре , все още :) От дома ти може и комшийте да те изгонят вече . в Цивилизованите държави е така ЦВЕТЕ. Така няма да има вандализъм и ще се опазят парковете, няма разни пияници да трошат и да свинстват. Каква работа имаш ти посред нощ в парка ми е много интересно ?

Да опазим парковете от вандализъм е добра идея, но не е по темата. В случая говорим не за счупена пейка или изтръгнато цвете, а за отнет човешки живот. Къде ли е по-безопасно - в градинката пред блока в ж.к. Обеля или парк на пъпа на София? И не виждам какво безумно има в това млади хора да се събират по парковете и да се забавляват без да пречат на околните...Безумно е безопасността ми да зависи единствено и само от мен самата.

В цивилизованите държави НЕ Е така бе Маре! Впрочем, ти едва ли си била в подобни държави.

Отговорът на твоето мозъче беше достатъчен за да спра :)) Искате спокойствие и по-добър живот, но не искате да спазвате закони и правила и да си търсите правата. Ето за това ще си останеме на това положение още доста години . Съжалявам че изобщо писах нещо . Овчи народ сме

И аз не смятам, че забраната за посещаване на определени обществени места е добра идея...В крайна сметка, ако органите на реда не могат да ни подсигурят безопасност в Борисовата градина или другите паркове, които не останаха много, то какво да очакваме от тях? Моето мнение за съжаление е, че дори да увеличат патрулите с 500% те пак няма да правят нищо различно от това да си бъркат в носовете, да чакат края на дежурството и да вдигат рамете с отговор " за толкова пари - толкова!" Хора, това можеше да сме аз или вие...или Вашето дете!

Е Ок . Тогава не е ли по-добре да не се влиза в парка след определен час , след като и полицията няма да си върши работата? Да се вдигне бройката на полицията да вдигнат двойно данъците за да може да им се плаща да ни пазят от нас самите

в нито един европеиски град или село не се заключват парковете !!!

Поредната трагедия . Освен че трябва да се засили охраната , трябва да се въведе забрана - след 23.00 да се забрани влизането в парковете . Който бъде хвата след този час в парк да бъде глобяван . Заведения в парковете не трябва да има .