КГБ стана на 100 години

На 20 декември 1917 година по инициатива на Ленин е създадена Всеруска извънредна комисия за борба с контрареволюцията и саботажите, известна като ВЧК.

Обратно в новината

Коментари - КГБ стана на 100 години | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ЧК и КГБ винаги са имали за шефове евреи - Ягода, Ежов, Берия, Бакатин и най-големия предател евреин Андропов. Андропов избира и лансира предателя Горбачов известен на ЦРУ като Миша рублата заради огромната му корумпираност. А Андропов старателно е криел еврейския си произход и по майка и по баща и е разстрелвал всеки, който се добере до истината за неговия произход.

Путин никога не е бил шеф на КГБ. Той е бил към външното разузнаване резидент в Полша и Германия. Създадената ЧК е била вътрешна репресивна политическа структура нещо като политическата полиция.

Милициите се създават от дадена па ртия когато е на власт с цел да защитава нейните интереси, а полицията се създава от държавата а не от дадена партия за защита на държавните интереси. Това се вижда от лозунга от преди 1989 г. че милицията е въоръженият юмрук на Партията/разбирай БКП/

КГБ стана на 100 години и е по-старо от ЦРУ.

Генерал Дроздов, един от най- ефективните съветски разузнавачи, разказва как в канцеларията на офицер от ФБР видял портрета на Андропов редом с този на Хувър. Когато попитал защо , американецът отговорил: "Това е ръководителят на най-силното разузнаване в света."

Да бе, да точно така е било :))) и сигурно тоя офицер от ФБР си е бил татуирал на тайно място емблемата на КГБ :)))

КГБ се бореше комунизма да стане световен. Въпреки, че набиваха вярата в илюзията на милиони ( включително и на малтретираните ) не успяха. Първи Мао тегли на СССР една майна и сега Китай е първа/или втора икономическа сила. Не знам колко агенти на КГБ е имало там, но явно са се провалили. А, какво да кажем за нагласите на страните от източния блок, които същото КГБ явно пак е проспало, визирайки писаните "отчети" до първия секретар на Партията ? Ако са знаели, какво следва, значи са лъгали описвайки картини от розови сънища. Все пак хубавото на приказката е, че вече нямат тази власт да арестуват и мачкат без съд. И накрая, но не последно, всъщност какви 100 години се празнуват ?

Западните хайдуци само като чуят трите букви и се насират от страх

Твоите мурзилски мозъчни клетки ... струват, правят ... само до 'насиране' стигат. Ходи да си го самонавреш в отвора за 'насиране' и после щастлив си лягай.

Има ли в една държава военни бази на друга държава, тогава първата е окупирана от втората. Така е с България и с Европа. Само в Германия има 37 американски бази. ЦРУ си развява коня. Дьо Гол се усети , върна даржъвнато злато на Франция от САЩ, като обезпечение по плана Маршал и извади Франция от НАТО. Свалиха го, но не посмяха да го убият.

Но не успяха. Всичката им е такава. "Денят на чакала"

Ех ако част от действията на КГБ и ФБР се приложат и у нас, ще е друго.

Честит празник!!!

На снимката - типичният образ на чекист- кагебист !

Ти кво искаш снимка на азис или елтън жон може би ХАХАХАХАХАХААХ

Във всяка една цивилизована страна, подобна организация трябва да бъде криминализирана. И обявена за антидържавна. Но глупаците Иванушки много си ги кефи. И си избират главният сатрап за президент. Идният март пак ще си го изберат. Нещата в рашата са като в стария съветски виц: "-Другари! Който е ЗА избирането на другаря Андропов за Генсек на КПСС, може да свали ръцете, да се обърне и да се отдалечи от стената за разстрел."

От всичко което си написал само едно е истина- никат ти-Гадняр.

Затова съм го избрал такъв, че да ти става гадно. Изпитвам радостни чувства, когато на мурзилите им е гадно. Затова съм Гадняр.

Повече отколкото разни педали нефелници!

Няма как да е станало на 100 години след като не съществува.

Сигурен ли си, че не съществува? :-)

Тоя на снимката прилича на Баце, одрал му е кожата.

...като е видно, евтината злоба е просто проява на безсилие...

Революция не се прави с бели ръкавички на ръцете. В. И. Ленин

А ЦРУ ....на колко ?Доколкото си спомням Джодж Буш старши е бил директор на ЦРУ преди да стане президент ...така че...

ЦРУ не е аналог на КГБ, а на ГРУ. По-скоро ФБР е американското КГБ.

Колко правителства са свалили? Колко убийства са извършили? Колко тона наркотици са доставили?

Горе долу по едно и също време в СССР и САЩ шефове на КГБ и ЦРУ застават начело на държавите. Андропов и Джордж Буш като вице президент на САЩ. Това са неоспоримите факти. Следват теории, които съм срещал през годините. Не точно конспиративни, но все пак не са официални. Президентът Рейгън е прострелян малко след встъпването си в длъжност и се твърди, че дълго време не е бил напълно дееспособен. За Михаил Горбачов се твърди, че устремът му към върховете се дължи на Андропов. Или с други думи е доста вероятно да факт следното - Студената война създава две чудовищни разузнавателни организации, които вместо да се грижат за благоденствието на гражданите накрая превземат СССР и САЩ.

при това си укрепят властта още и още...ето например заговора за кулите и патриотичния закон който отхвърля всякакви права и свободи на гражданите при съмнение ?! съмнение!!!!!!!

вероятно няма да приемеш факта, че рейгън встъпва в длъжност през 81г, и след смъртта на андропов през 84г. печели и втори мандат като президент,тъй че теорията ти за безсилие през първият му мандат е как да се изразя... наивна

НЕ при единия, а при двата мандата. Теорията съм я гледал в документален филм по Дискавъри. Американски филм. там се твърдеше, че Рейгън след атентата не е могъл да работи повече от 4 часа на ден. Уморявал се е. И доста от работата се е вършела от президенсткия екип. Повече отколкото при други президенти. Бил е икона и са преценили, че е по-добре за САЩ да не бъде сменян. Дали е яврно не знам.

гледам дрОгарите русолюбци, и една руска повлекана и тя, бранят некад.ърниците от кгб! дорогие друзя, товаришчи и товаришутки, нек.адърниците от кгб въпреки огромният ресурс и пълномощия които имаха, и имат и днес, не изпълниха единствената си здадача-защита на суверенитета и териториалната цялост на държавата! а държавата беше ссср! некадърниците не се справиха, дрозя, и сега вие сте едни пълни неща.стници!!

ДРОГАРИ сте вие а какви са тия росолюбци май няма такава дума. виж обаче соросоид дрогар има.

тъпи, русолюбец е буквален превод на чуждицата русофил. това е термин, с който наричаме едни болни хора! да обичаш държава си е голяма глупост, щото държавата , това са данъците, полицията затворите престъпниците, и русолюбците дори! да обичаш чужда държава, си е идио..тия. но да обичаш чужда държава, и това да е оная ко.чина россия, си е симптом за шизо.френия!

Голям майтап е тази публикация. Феновете на "Люблянка"VS Лангли,Вирджиния. Люблянка-арести,екзекуции,отряди зад гърба на войниците по фронтовете на ВСВ,мъчения,стотици хиляди избити без съд и присъда.И така-години наред. Лангли-заговори,Панама,Гватемала,Никарагуа,Виетнам/+ търговия с наркотици през Еър Америка/,Чили и Пиночет,Афганистан,Ирак,ИДИЛ,муджехидини и талибани,политически убийства,прием на хиляди хитлеристки военно-престъпници в САЩ......Хондурас...... Давайте с примерите,да видим къде ще му излезе краят!

къде е разликата обаче А? едните са решавали вътрешните си проблеми в рамките на страната си, а другите са ги решавали за сметка на чужди държави и народи.

В "рамките на страната си",с цената на милиони жертви.И да ти припомня,че в бившият СССР са живеели много народи и етнически групи.Еднакво и методично репресирани,избивани,заселвани в ГУЛАГ или изселвани в дън гори тилилейски.

Люблянка?

ша са надрищете от страх, ве!:))))),, ....а , от времето на др. сталин сте пропуснали ---виктор абакумов(аба кум):)))))))

В БГ след 89г милицията беше наречена полиция.Това е защото некои си мислат че разликата между двете думи само в първите две букви.А тя НЕ Е.Каква е разликата между полиция и милиция.Ше виразкажа как аз интуитивно почуствах тази разлика.Венъж по некво радио чух следната реплика:"християнските милиции НА".Тук ключовата дума е "НА".Тоест НА КОГО ПРИНАДЛЕЖИ и съответно чии интереси защитава институцията. Милицията може да е на всеки- на група,на един човек или не знам ощо какво.И сътветно да защитава интересите на съответния субект,Дикато полицията принадлежи нааа,НЕГОВО ВЕЛИЧЕСТВО ЗАКОНА.И тя ЗАЩИТАВА ИНТЕРЕСИТЕ НА ЦЯЛОТО ОБЩЕСТВО.А повода за този коментар е част от предложената статия, че кгб е "въоръжения отряд на партията".СФащате ли разликата и въоще за кво си хаба пръстите

Пропуснал си най-важното, защото си тъп. Цялото има на Милицията преди 89 г. беше Народна Милиция. На народа - НМ. Народна полиция няма, няма и да има.

има само репресивна полиция...на властта не на народа.

Момче в БГ милицията е създадена за да защитава комунистическата върхушка-както те си казваха това са "бойните отряди на партията".А "партията" нито е била "народа" нито е защитавала неговите интереси.А кво ше кажеш за закона или за едно добиче закона е дума без съдържание

Полис- град. Полиция- градска стража. Всичко останало е плод на извратено използване на полицията!

Драги ми господине, Вие изглежда не знаете какво в действителност означава "милиция" и какво - "полиция". Между двете няма нищо общо. Ще го обясня на Вас, та белки и други разберат. "милиция" - произхожда от militaire(фр), équipe militante(фр), или само militante, което ще рече "въоръжен отряд". Ако си спомнят някои, именно така беше представяна и Народната милиция - въоръжен отряд(юмрук) на трудещите се, разбирай - на Партията! Ето, това означава думата милиця - въоръжена група хора. Нейното предназначение е ДА СМАЗВА всяка съпротива на противниците на властта И едва след това, да следи за законността! Какво означава "полиция"? Самото име дава и отговора - градски хора, чието задължение да пазят гражданите и тяхното имущество, градски стражи, СТРАЖАРИ, както са били наричани в годините ПРЕДИ комунистическия терор. Така че не сравнявайте полициа и милиция. Различни неща са и са с различни функции.

Тънката разлика господине обаче е, че преди 9.IX полицията, която трябваше да пази гражданите се занимаваше с политически убийства - 25 000 owtr, и пържеше хора в пещите, докато милицията може и да е гонила разни типове борещи се срещу народната власт, поне не е правила такива извращения. Например ако някой крадец си позволеше да окрадне 2000 долара народни пари, влизаше в затвора за 20 години. Сега някои откраднаха милиарди и полицията ги пази.

Момче,вместо да ми обясняваш произхода на думите прочети пак кво съм написал.Ако веднъж не ти стигнеда разбереш кво казвам опитай пак но не повече от 10 пъти.Ако и тогава не ти светне,спри да четеш.Нема да има смисъл.Ти думата ЗАКОН виде ли я или не я знаеш кво значи...Умника ше ми обяснява кво значела думата.Аз му говора за смисъла на нещата а той ...Айде сега още веднъм ми разкажи кво са имали предви преди 200г като са измисляли думата

И кво значи "на трудещите се" че на мен нещо не ми се побира в акъла.хаха.Това наистина е забавно.

ХА, ХА, ХА! ЯВНО КРЕТЕНИЗМА В БГ СТАВА ОСНОВНА ХАРАКТЕРИСТИКА на т.н. ЕЛЕКТОРАТ! ХАУ!

За статия посветена на ЦРУ снимка на Рамбо ли ще сложите. Какъв е този световнонеизвестен на снимката?

Никоя от Западните специални служби, дори и на милиметър, не може да се доближи до "постиженията" на тази "народна" терористична и репресивна структура, създадена от хора с помътени от алчност и злоба мозъци! Никоя друга специална служба до и след ВЧК/НКВД/КГБ/ФСБ не може да се похвали с десетки милиони избити и измъчвани СВОИ СЪНАРОДНИЦИ, при това все "В ИМЕТО НА НАРОДА". Каква ирония и лицемерие само!

чистили са народа си. я виж на запад - размножиха се третополови, соросоиди и натовци

е те тия последните са част от първите...

Па то много "третополови" требва да имало в русия бе задник.56 ПЕДЕСЕ И ШЕСТ МИЛИОНА педали требва да е имало в русия.Ей това евреите сте мръсно племе бе. "Прочиствали" били ВЕЛИКИЯ РУСКИ НАРОД А?Ти тъпо говедо знаеш ли какви велики умове е дал този народ на човечеството.Или за едно говедо като теб умът е нищо.

БЯХМЕ ДОВОЛНИ ОТ НАРОДНАТА МИЛИЦИЯ,ЗАЩОТО ДЕЦАТА НИ ИГРАЕХА ДО ТЪМНИ ДОБИ ПО УЛИЦИТЕ И ГРАДИНИТЕ...А СЕГА ВОЛФЧО-ПЕДАЛЧО КАКВО СТАНА?

Кога е годишнината на ЦРУ да я отпразнуваме със заря!? Дзержински.Ягода и Ежов дават фира,по нареждане на чичо Джо. Берия го надживява. Много престъпления срещу собствения си народ,на първо място. ЦРУ-много престъпления срещу собствения си и срещу много др.народи,на второ място.Не съм слагал двете служби на кантар по мракобесие,заговори,изтребване на невинни хора.

Не можеш да обясниш на скота с промит мозък. Той едно си зна- едно си бае. Не хвърляй бисери на свинете, остави ги да се валят в бълвоча си. Не им отваряй очите. Не давай акъл на простия, защото ще те намрази. Давай акъл на мърдия, който ще те разбере и ще ти бъде благодарен.

КГБ - няма собствен народ, има врагове. Няколко милиона под ножа, голяма работа. Важното е било да се построи комунизма. Някои го построиха. ЦРУ - няма собствен народ, но не пипа американски граждани на територията на САЩ. Множество международни схеми, множество и загинали, но има и хубави неща, като генерала от Панама. Да му мислят нашите "генерали ".

Както е казал бележитият терорист контрареволюционер Савинков, малко преди да се самоубие скачайки от стълбите: Уважавам ума и изобретателността на ОГПУ!

кгб?! най големите некадърници в света!

Добре, браво.

благодаря

като гледам тов. Владимир Владимирович кви ги върши, не изглеждат точно така нещата...май?!

май не изглеждат, ама си са!

да го туря на май-ка им на КГБ. Мръсно копелета! Мръсна червена измет. КГБ е рожба на ЦРУ, а комунизмът е рожба на евреите, които пратиха в царска Русия Леон Бронщайн( Лев Троцки) от САЩ и Владимир Илич( Улянов- Бланк) от Германия с куфари, напълнени с пари , за да организират метеж и преврат, подкрепяни от Рокфелер, Ротшилд и така нататък. Днешна Русия няма нищо общо с едновремешна Царска Русия, заблудени скотове. Промити мозъци. Путя-та е същото миризливо еврейско лай-но като откачения рижав пеераз- Тръмп.

Кога е създадено цру и кога кгб,това соросите допълвате процента на дебилите

Путин никога не е бил шеф на КГБ. Бил е дребен служител, изпратен с мисия в Германия, където се дъни и излага на опасност свои агенти. След това е прибран у дома и, понеже времената вече не са жестоки, както едно време, по милост го правят охрана на кмета на Санкт Петербург. След това -- смайващо -- става президент на Русия. Твърди се, че заради послушание и вярност към "семейството" на Елцин -- шайка полу-официални бандити, които грабят като за последно и имат нужда от политическа закрила. Така или иначе, след това корупцията поразява всичко в Русия (например, над 50 милиарда долара за олимпиадата в Сочи -- космическа цифра).

Нашето КГБ стана на 73 години.Създадено през 1944 когато по тъмните септемврийски нощи се бореше с враговете

Организация със сложна и превратна съдба използвана, както като оръдие на терора, така и за борба с истинските врагове на страната, днес наследниците на КГБ поеха ръкъводството на огромната страна и спряха неуправляемото падане причинено от предателството на номенклатурата. Днес подполковникът от тази служба е най влиятелната личност на планетата.

Ама на коя планета? Планетата на маймуните? Там може и да е най-влиятелен

Ами, днес и нашите ченгета от ДС празнуват. Ще има от всичко - радост, сополи, сълзи и още нещо - хахахахах

Агент Буда, най-младият комунист от Банкя също.

Путин поздравил ветераните ( убийци от засада), щото се справили добре...Не че СССР е вмирисан труп. Добре се справили, кадърни дъртаци...И сегашните , пак така ще се справят

Няма в нета снимка на Дзержински ли, че сте сложили опуления на снимката? Или викате важното е пропагандата да върви, хаха? На ЦРУ за годишнината чия снимка ще сложите- на Том Круз от Мисията Невъзможна ли?

статията цели да замъгли съществуване то на аналозите от другата страна ===== не е Ягода а Йехуда - Хирш Йехуда подходящо маскиран както троцки каменев зиновиев и др репресирани

Прав си.По-лесно щяха да намерят снимка на Щирлиц.

на снимката пишат че е от руски филм. филма е полски. adam ferency bitwa warszawska

Хувър се е шибал с помощника си!!!!ФАКТ!!!!!!!!! ИСТОРИЧЕСКИ!

Е и ? И тебе те шибат в гзъ ама имаш достъп до интернет, нали? Кво мрънкаш!

ти ако плащаш с гъз аз имам пари нещастнико жалък наведен!!!

КГБ 100 годишнина празнува, и колко милиона хора арестува? На колко милиона живота, тези гадове им отнеха, жалкият руснак не можа да получи своята утеха. С каква гордост го известяват, тези, които само смърт заслужават.

КГБ е кошмарът на протестърите.

Всъшност ЧК, предшественика на КГБ е създаден месец и половина след 7 ноември. В отговор на саботажа и диверсиите на противниците в т.ч. и "съюзническите" англичани и французи.

Абе на всички е ясно, че на колхозниците все някой ги саботира и им сере в гащите.

Човечеството използва "мръсни номера" без значение от идеологии, политика, времена и др. Дори аристократи и монарси са си правили такива номера.

пропуснали са да ни напомнят, че създаделят на НКВД/КГБ е "железният рицар на болшевишката революция" Феликс Дзержински, чийто произход и до днес си оспорват две демократични държави от ЕС и наши натовски другари: Полша и Литва.

Полша, Литва и Израел.

А нашата ДС на колко е? То всъщност не е държавна, защото държава няма, а за сигурност и дума не може да става. Та онова нещо, което задкулисно дърпа конците и разиграва театъра с изкуствено различни политически партии в България, на колко е?

Дай Боже още 100 години да сте живи и здрави и да пазите мира от терористите отвъд океана!

Злото в чистия му вид. Властта в ръцете на мужика. Народо - на мода.

боко създаде кгб !!!

Май трябва да се върна, че гледам, има нужда пак от мен...

Айде бе сладур откога те чакаме... Имаме тука една мутра...

Ето так тов. Дзерджински!

КГБ стана на 100 години, а за 30 България се върна назад със 100. Набори!!!

Не може да се отрече, че правилно са подбрали актьорите за този филм. Характерна, злобна, дивашка мутра на съветски чекиджи...чекист

ще те е страх гнида жалка - панически страх издава написаното от теб! Генетически е страха ти!

Селски русофилски мухляр с 200 лева пенсия и внуци в америка. Пътник си бе боклук.

най гадните най умразните най тъпите най некадарните това са КГБ всички българи мразим ръшистан и умразните КГБ наред с полоквника жуже Путлер мразим ви безплатно мръсни подчовеци достоини сте само да бъдете тор в краката на велика Америка скоро ше ви заличи 3СВ ше донесе радост на всички демократични народи заштото ше ви избием до крак мръсни православни боклуци вие сте гадни пияници и вмирисани бояришници ахахахах

от кога гагаузите сте българи?

ще те е страх гнида жалка - панически страх издава написаното от теб! Генетически е страха ти! Може би те изнасилват в момента

Леко да не пометнеш козячеее...Хихихи...той и Хитлер говореше за подчовеци! Чаткаш ли кво стаа като дойдат? А те ще дойдат...Рано или поздно... Америка ти е далечко, не разчитай особено...

много е трудно да се намери снимка на Дзерджински в нета.

..не си прав...ама съвсем......

е така де...!

Който има суверенна държава, си има служба И армия да я пази. Който има колониална територия не му трябват горните две. Само колониална местна власт.

Колко приятно звучи само..."След разпада на СССР" - хахаааа...КЕФ !!! КГБ е почернило живота на милиони хора, както нашето УБО. Дълбок поклон пред САЩ и Великобритания.....в частност на Рейгън и Тачър, че пратихте злокачествения тумор СССР и Комунизма в гробищата !!! God Bless America !!!

Глада е често срещано явление сред люлинсконадежденските клошари,а бе чиче я кажи как е зетя ти,дето пак обра кофата пред която стоиш премръзнал,гладен и унизен от циганите

Bless bless ама зехте да привършвате ресурсите и ко шъ орахте ся? Китай и Русия вече не ви позволяват да грабите наволя. Ко ли орахте не знам. Само с bless няма да стане

А "ЦРУ"? На колко е почернело? Отговорност за колко войни има?

По-малко от КГБ, а войните са почвани от КГБ, ЦРУ е действало в последствие.

Много грешно си "залитнал" г-н Рейгън. Такива служби с СССР/Русия, САЩ, Великобритания и другаде имат еднакви маниери, подходи, методи на работа, сплашване, натиск и каквито се сетиш още "кирливи ризи". Доста информация имаме за КГБ и злините които са сторили. Злините на подобните им западни служби са съпоставими. Не толкова в собствените им държави но много "злини" са натворили на народите в Централна и Южна Америка, В Близкия, Среден и Далечен Изток. В Африка също. Не залитай. Чети, вкл. и на чужди езици ако можеш.

Лъжеш и очакваш да хванеш на гола кука някой наивен млад шаран, така ли? Напротив, никоя западна служба дори и на милиметър не може да се доближи до "постиженията" на тази "народна" репресивна структура, създадена от хора с помътени от алчност и злоба мозъци! Никоя друга специална служба до и след ВЧК/НКВД/КГБ/ФСБ не може да се похвали с десетки милиони избити и измъчвани СВОИ СЪНАРОДНИЦИ, при това все "В ИМЕТО НА НАРОДА". Каква ирония и лицемерие само!

Чекистът трябва да е с хладен ум и горещо сърце.

И чисти ръце! Само дето всичко това по времето на комунизма (а и сега) е само добро пожелание.

И тясна алка !!!