Убиха участник в похода „Светият път" до Рилския манастир

Тялото на 77-годишния мъж е намерено край пътя между селата Дрен и Горна Диканя

Обратно в новината
17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Вярващите сега много лесно ще си обяснят случилото се. Ами неверник е бил. Тъй му се е полагало.

Докато под строй гонели велики християнски подвизи, забравили стареца с тях.

Не се ли е намерил милостив християнин в християнския поход , да го придружи и да му помага. Дори елементарните правила за вървеше в група не са спазени. Някоио обичат България силно абстрактно , без да я познават и да знаят , че тя не ги обича, други се правят на християни, без да знаят за кво иде реч.

Бог да го прости .

А за предателя Алекс Алексиев бяха блокирани коментарите? С какво Доайена на туризма е заслужил това?!

Познавах лично Бог да го прости бай Коста. И такива драскачи по надолу в коментарите не им прави чест да изказват мнение. Беше изключителен човек и невероятен ентусиаст въпреки 77-те си години. И голям родолюбец дано се намери по скоро виновникът или виновниците за неговата смърт и да получат заслужено наказание. А Бог си знае работата той със сигурност ще раздаде правосъдие. Бог да го прости бай Коста.

Ами доста ясна си е според мен ситуацията. Човека е бил блъснат от джип. Оня от джипа е спрял, видял е че дядото е пътник и го е доизпратил , за да спаси своя си живот. На вас оставам моралните дилеми и трудните отговори на въпросите: Защо полусляп дядо се оказва на пътя(вероятно през ноща)? И защо полусляп самонадеян дядо ще зачерни живота на някой невинен шофьор, вероятно съпругата му и децата му?

Явно в похода им е все едно с кой са тръгнали,тях бог ги пази:(((

Трябваше да викне линейка или да го качи на джипа и в най-близката болница. Шофьора е длъжен да пази пешеходците пък дори и да са нарушили правилата за движение по пътищата. Все пак не говорим за самоубийство на дядото, което щеше да оневини шофьора.

От коя година сме в Европа?От коя година сме в НАТО и с европейски и атлантически ценности ?Питам не че не знам,просто не се сещам??Защо бягат децата ни ли???Та ние старците си не можем да опазим какво остана за децата ни.Остана да приемем за нормално когато някой тръгне да растрелва по улиците и тогава ще сме съвсем с атлантически цености

абе кайчо, така си ги възпитал децата, да търсят къде е по-добре и да напредват в живота, добре си ги възпитал. Ама преди да се оплакваш от атлантическите ценности се замисли защо децата ти бягат към атлантика а не на изток. . . и тогава ще се замислиш дали това което виждаш не са български ценности.

Бягат по същата причина и поради която търкат талоните от разни лотарии

Бог да го прости човека. Тръгнал на такава светла мисия. Що за хора убиват невиждащ човек, тръгнал на поклонничество, без да пречи никому. Просто нямам думи.

Ами циганин - комунист

Преди няколко дни научихме, че 89 годишна жена е изкачила връх Килиманджаро, първенецът на Африка. У нас 77 годишен мъж бе убит по време на поклоннически поход! Изводът: в Африка се оцелява в България не!

Цел грабеж. В кенефа убиват за 2 лв.

0

Защо господ не му е помогнал?

Отговора: Човека е Дух,Душа и тяло - "Не бойте се от ония, които убиват тялото, а душата не могат да убият; но по-скоро бойте се от оногова, който може и душа и тяло да погуби в пъкъла".

0

Дух и душа не е ли едно и също?

Духът и душата са така да кажем "духовната" част, а "опаковката" е тялото съдържащо химичните елементи които съдържа и земната пръст. От "духовната" част духът е който е даден от Бога при сътворението на Адам за да стане той жива душа т.е. духът оживотворява душата. Душата е твоето Аз или личността със своите ум,чувства и воля да правиш свободни избори. Практически са неразделни, но все пак са делими само от Него който е Божието Слово: "Защото Божието слово е живо, деятелно, по-остро от всеки меч остър и от двете страни, пронизва до разделяне душата и духа, ставите и мозъка, и издирва помислите и намеренията на сърцето."

АсфикЦия или асфикСия?

ацвигциа

Aсфиксия.

Ясно: дядото е вървял по пътя че не виждал, огромен джип го е блъснал. ВИПовете като са спрели да видят кво е станало са видели че още е жив човечеца, съответно за да няма проблеми са го удушили, и са продължили по ВИП пътя към прим срещата с ББ ...

ясно - червен чугун , толкова си елементарен че няма накъде......огромен джип , ВИП-ове бързали , удушили го за по-лесно , бързали за среща с ББ . Я кажи що пък да не го е блъснал бащата на президент Радев примерно ? Не е като да не се е случвало .......Или пък самата Корнелия Нинова / Йончева да го е бастисала , щото пенсионера изскочил внезапно и те помислили "атентат ! Цветанов го е пратил!"

Само ехиден човек може да е фен на Тиквата

Да се движи сам е било абсурдно решение!!! Можело е да му стане лошо... Толкова ли не се намери придружител... или трябваше да си отиде точно по този начин.

Като чета това ме обхваща желание да принеса в жертва на Бог някой питек...

Жалко напоследък все такива новини за такива хора четем. Не е правилно, а разни боклуци затриват държавата и нищо.

Хайде нали се избиваха Нарко Босове, трафиканти на хора и т.н … защо този културен човек? На кой изверг му е попречил?

Напред по пътя на демокрацията и евроатлантическите ценности. Споко другари, след двайсетина-трийсет години няма да има кой да убиват и обират за 5 лева

не са драскачи а се възмущават хората, па било и инкогнито пак братя сме на положението от преди 150г. когато имаше една песен: доде е мъничка змията - елате да се съберем с крак да и строшим глават- свободни да се назовем не е вече мъничка змията излизам от дискусията, другото оставям на вас

о,недей излиза , на кого ни оставяш ? Точно на теб се надяваме да ни поведеш !!!

цървул

Знаете ли през средновековието(в което сме сега) е имало едно много добро наказание -заловеният и доказан крадец или убиец се завързвал на позорния стълб в средата на селището и или се е пребивал или се е обесвал или му се режели ръцете. Един два такива случаи съм сигурен, че ще наплашат до смърт мераклиите за кражби или убийства.

Много, много жалко за човека дано Господ се смили над клетата му душа. Жалко и за братята праволасвни, че това помрачило радостта им, дано намерят сили да продължат с доброто.

Някаква първобитна гадна грозна твар е извършила този долен акт. За съжаление, в България подобни изверги са доста повече по глава от населението. Страшно е!

Наричат се рецидивисти и ги правят тези неща за да се върнат в затвора защото не могат да се приспособят към цивилният живот.

Убийство на верска основа, но никой няма да го разследва така.

Глупако погледни се в огледалото и ще видиш едно изчадие дяволско.

Нападнаха възрастна жена (75 годишна от село Драганица) за 5 лева и 20 стотинки. Убиха участник (77 годишен мъж) в похода „Светият път" до Рилския манастир. Четеш заглавията от днешните новини и се ужасяваш, че това става в нашата мила и родна страна, в България. Е след като мъжът е бил удушен, няма как да разберем кой или кои са убийците, но при възрастната жена…. пълно мълчание относно извършителите. Да не би бабата да е сляпа и глуха? Лек ден.

Българските мъже оставиха една шепа примати да тормози жените им, децата им и родителите им. За сметка на това си имаме редовни драскачи в нета.

Зависи моето семейство не смеят и да ги погледнат лошо, но и аз съм възпитаван като мъж.

айде поредният джендър идва да се изкаже за мъжете (и за жените).

Според мен е блъснат от автомобил. Не са го видели.

дрън- дрън, требе да има следи от гуми кръв строшени кости (особено на страрец) чети по-долу некой беше писал че са или имигранти или цигани в тоя сокак един жокер на полицаите- имал е GSM, ивигрантите не са толкова глупави да го вземат още един съвет към полицаите- нека да изтече инфорчация от радследването- трябва да има обществена реакция най- после, както и подкрепа за самите полицаи в мръсната работа, без тях - ще настане Армагидон

Дрън-дрън се чува, да. Написал си изцяло измислици. Като започнем със следите от гуми - абсолютно не е задължително, ако може да възприемеш написаното в две изречения на по-малко от един ред. Строшени кости - не разбра ли написаното - че е имал травми в горната част на тялото? Сега паметта ти наред ли е - някой бил писал, къде, кога? И какво като е писал - видял ли ги е? И упражнението ти е нанесло вреда на теб - пълно е с граматични грешки.

ама неееее , идиот неземен , много ясно че ако е блъснат от МПС , няма начин водача да е българин . Със сигурност е Имигрант ( те с Жиповете си идват ) или циганин( нарочно трепе българи). Имал ГСМ и кво ? Снимал е извършителя ли ? Че и призовава да изтече информация от разследването...брееее те сигурно МНООООГО информация са събрали, ОБЩЕСТВЕНА РЕАКЦИЯ чакал завалията......форумна амеба , пред компа насъсква и пита "Народе?"...нещо реакция ,туй-онуй

Кои са го удушили тези с джипа ! Търсете тези с джипа много е ясно !

Циганите много почитат Бог и особено самотни поклонници !

PEYTSCH

Кога ще видим или чуем за удошен циганин ?

PEYTSCH

...удушен...изнасилен....обран циганин ?

Винаги има някой пръв. Радой Ралин: "Първите паднаха в кърви. Последните станаха първи ("калинките де")".

Хайде сега, за застрелян циганин вече чухте, нали?

Ама само за един.

Отдавна е много опасно да се движиш сам по пътеки между села ! Движете се винаги на групи и въоръжени !

какво като е на 77 години и не е добре със зрението - да седна на стола и да чака да умре ли? Ако сме хора, дори да му се е случило нещо като прилошаване, да се спъне, да падне и да се нарани, на когото и да е трябва да му помогнем, а не да го удушаваме! Да го убиваме, защото е тръгнал сам? Или за 20 лева? Не виждате ли проблема - и в къщата на село да е и в квартала в града да е, пак стават такива трагедии, предизвикани от оскотели мизерници?

Много тъжно наистина...

Не мога да разбера как всички принципно са недоволни от циганските своеволия, но тези своеволия продължават и се увеличават. Единствената възможна причина за това е страх от циганите, който съвсем явно е завладял и хората от този форум, тъй като на живо те не проявяват достатъчна доблест да се противопоставят, дори и вербално

Явно не живееш в тази държава. Да ти обясня, за да не пишеш повече подобни глупости. Ако ти нападнеш циганин, ще те изкарат фашист, расист, нацист или какво още не, ще те лепнат из медиите с всичките ти имена снимки и интервюта, в които ще описват как обичаш да вземаш близалките на малките деца и да убиваш малки котенца. Ако цигани те пребият - нищо. Но циганинът е стадно животно, той сам не е заплаха, но ако се съберат няколко циганина и убият някого, случва се. Ако българите се съберат и тръгнат да се разправят с конкретните човекоподобни индивиди, идва всичката полиция, жандармерия и каквато свободна част на полицията има, за да ги пази.

Горният е сред българите, които защитават циганите против българите. Нали циганин адвокат няма? Има един лекар и това е, и той избяга в Германия.

Къде ми е мнението? А то е като чуя "вербално" и се сещам, как после адвокатите на циганите ги оправдават 'те бяха вербално предизвикани. Вербален е от речника на про-циганските и про-джендърските НПО и адвокати.

За да опростя казаното, без купещки думички, като "вербано", дето явно много дразнят селячеството, да кажа- имах предвид, че българския народ е изключително малодушен и се насира пред всякаква опасност, включително и най- абстрактната такава, и като им го речеш, казват че си циганин или джендър, да се оправдае за същото това малодушие

ако има господ , на който е тръгнал на поклонение ,що не го спаси

изказват така все все едно господ го е убил... а на въпроса ти , прочети библията и ще ти стане ясно

Кажи ми какво пише в Библията за малките деца, които умират в ужасни мъки от неизлечими болести ?

Малки, големи и възрастни умират по СПРАВЕДЛИВ РЕД, "ВСЕКИМУ, НЕГОВОТО!". На този 77 годишен човек Съдбата е помогнала, друг да се натовари с е греховете му. Това пише в Библията: "НЕ УБИВАЙ!", защото рано или късно Страшния Съд ще ти докара нечовешко страдание.

до ОК добре е да прочетеш, но починалите младенци отивад директно при Бога, защото нямат грехове. И не ни бъркай с католиците.

На 77 не е толкова стар, но нищо странно няма и в това да предпочете пътя. Проблемът не е в него а в агресивните човешки същества, които населяват страната тоест във високата престъпност която цари.И на 20 да беше и на 40 пак щеше да е удушен.

ехххх че ми е европейско....,,, залагам на 99,9% ,че са били цигани..... тази държавица отива на майната си.

Събирали са джелезо. Слаба била реколтата и решили да поискат некой лев от дедото. Той се опъвал да ги даде назаем и та на ...така станала белята. Виновен е дедото...

България - Земята на орките

Вероятно обран от цигани.

БЪЛГАРСКА РАБОТА ! Организатарите на похода във тях вината ! Не е трябвало да се съгласяват с неговото желание и не е трябвало да поемат тази безумна отговорност ! Християнин значи да имаш любов и отговорност към ближния,другото е парадиниране и демонстрация ! В така наречените Кръстни походи(поклоннически) всички вървят заедно и се изчакват !

До кога ще четем такива новини!!!?? Хайде да се размърдат Органите на реда малко! И проклетото правителство да реши проблема с нападенията над стари хора! След една седмица ще се окаже, че я бяжанец - криминално проявен или нещо друго; я циганин с няколко присъди. До кога питам!? Всеки един нормален бълагарин се притеснява все повече и повече за близките си. Но как да ги предпазим!? Да оставим работат си и живота си и да сме нон-стоп до тях, за да сме сигурни , че нищо няма да им се случи? Какво можем да сторим освен постоянна телефонна връзка и да ходим да ги виждаме по често. Безсилни сме да ги предпазим. :( Управляващите да не се чудят, ако започне масова чистка, ако се досещате какво имам в предвид....

бате куре, стига глупости писа бе ! Я мисли малко с тая глава, Господ не те я дарувал с глава само за окачалка да я ползваш. Я кажи твоя тейко ако е на 80 лазарника и е кьорав и болен ще го пуснеш ли буща от Бургас в Долна Диканя да мери пътищата и после обвиняваи други

ще ти дойде и на тебе до главата малоумна; чети по- надолу- никой в България не убива възръстни хора освен цигани! колкото и нескопосан да е този поход- това са вярващи християни! това че сме християни ми пречи да те нарека както зслужаваш ..... такова

Какъв е този поход и ентусиазъм, да оставят 77-годишен, инвалидизиран човек да ходи пеша от Велико търново до Рилския манастир сам, по пътищата, по тъмно и светло, без придружител, без светлоотразителна жилетка и да забележат липсата му едва на сутринта? Той може и да е бил блъснат от минаващ автомобил, да е паднал по лице в несвяст и да се е задушил. Как патолозите обясняват нараняванията по тялото? А има ли следи от алкохол в кръвта му?

Как всички обвинявате групата и жертвата, но никой не обвинява извършителя! Той ЦАР ли е или какво?

пак е с Ц ама не е цар. пак е с М ама не е монарх.

Тук не става дума за обвинения на групата или на човека, а за това, че има правила за сигурност, които са препоръчителни. Можеше просто да му стане лошо и като е сам, пак да стане необратим инцидент.

При този случай вина имат и тези, които са оставили сам, недовиждащ човек да се движи по малко познати пътища. И връзка по телефон?! Указване на маршрута, може би?!

Отврат! Какъв път на вярата ...

Какви са тези поклонници, които са оставили 77-годишен човек да върви сам? Толкова ли не се намери сред тези "вярващи" един истински християнин, който да тръгне заедно със стария човек?

Прочетох в друг сайт, че е бил конфликтна личност и се е изпокарал с половината група.

възрастен човек, сам, недовиждащ, възможно най-беззащитната и невинна жертва! да го душиш, да го удариш по главата, вероятно за десетте лева в джоба му...повече от ясно е, кои точно НЕЧОВЕЦИ по нашите земи са го направили!!! смрад на тъмно-зелено се стеле над поредната скотщина...смрад на БЕЗНАКАЗАНА, РАЗМНОЖАВАНА И ПООЩРЯВАНА тъмна-зеленост.

Дяволът не обича никакви начинания, които се обединяват около една или друга християнска дейност.

Драгалевската(СДС-Чу ма) ни зароби,а както изглежда,Бянкамската е на път да ни загроби!

никой друг не напада и убива възрастни хора в България .....

Ще преположите ли какви са?!