17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Категорично съдията/та/ трябва да заплати от собствения си джоб всички разноски по двете дела, за да знае кога и как се подписват съдебни документи, за която тя получава заплата. Второ- тя трябва да бъде наказана за служебно несъответствие на задълженията си, изразяващо се с намаляване на заплатата и за определен срок. Трето- Тя трябва да бъде понижена в длъжност - за определен срок и ако тогава отново не се справя със задълженията си, то следва да и бъде разтрогнат договора и като съдия, защото определено не става за такава.

Те такива неволно забравени подписи сринаха държавата до основи

Сега съдията дето не се е подписал да плати разноските и по двете дела.....

След това три дни се укриваше в софийското село Мухово.

Е, сега може ли да се обединим около идеята, че българската съдебна система има нужда от реформа, или още ни е рано? И да, когато лошия ояден Брюксел ни каже, че съдебната ни система не е наред и има нужда от реформи, са прави. И да, ясно ми е, че ви е обидно. И на мен ми е обидно, но ми е по-обидно, че съдебната ни система е такава.

Има си тълкувателно решение по въпроса - 4/1995 на ОСНК на ВКС. Пропускът е лесно и легално отстраним, ама някой или не чете достатъчно, или не му се е занимавало да гледа делото.

Само дето в сила от 29.04.2006 г. има нов НПК.

Малко време ми е излишно,та цитираното от теб решение касае ГПК,в НПК винаги е неподписването на и на протокол от заседание е било съществено процесуално нарушение и основание за отмяна на присъдата.Отделно втората инстанция в нейния първоначален вид създадена с отменения НПК от 1974 не съществува в действащият НПК.

Хаха, нали знаете, че в Съда има деловодство, съдебни секретари, адвокати... Всички те следят процеса на съдопроизводство. Познайте как стават такива грешки. Неволно. ХО ХО ХО. Рецепта срещу неволни грешки - неволно падане по стълбите в тъмна доба.

Звучи много глупаво като причина. Заради един подпис, който какво пречи да се драсне впоследствие от същата съдийка? Остава и тя да плати разходите по така проваленот от нея дело. Няколко хилядарки.

Само че плащат не съдиите, които са сгрешили, те са НЕДОСЕГАЕМИ! Плащаме всички ние, обикновените граждани! Плащаме чрез данъците и др. форми голеемите заплати на корумпираните магистрати - съдии, прокурори и т.н. ПЛАЩАМЕ - защото те са НЕПРИКОСНОВЕНИ, какво от това, че са некадърни или корумпирани?!?! Такова е положението в България!...

И такива като този постоянно ревът че заплатите им са ниски и са претрупани с работа!Въпреки че на всяка грешка и пропуска само оправдания и плесвания през ръцете,без наказания. Как това може да е неволна грешка като протокола е минал през тоя и не е трябвало да напуска стаята му без подписа?!Явно и най-лесните дела представляват огромна трудност за великите ни съдии да приключат без традиционната съдийска простотия!

Но със заплата 7500 лв / месец.

Съдиите на ОПГ ГРОБ. ТИКВЕН съдия.

Мм, нволно, а? Гледай ти :D В този ред на мисли, той може неволно да е наръгал жена си 17 пъти, нали?

Е ти все едно не знаеш? Ми подхлъзнала се е тя и е падала-ставала 17 пъти на ножа ...

То да беше само един и да беше само временно .... С тая "съдебна" система нито е един, нито е временно ...

Аман от некадърни пропуски и грешки, докато така се оправдава с лека ръка такава немърливост все ще се чудим защо нещата не вървят. Тази съдийка вместо да е уволнена я оправдават, че грешката била неволна.А пропилените човешки съдби на чия сметка да се пишат?!

Много дословно са го разбрали. Висят на цицката смучат до преяждане, дремят и все заплатите са им малки. Под 2 бона за начинаеш съдия няма. Тоя пишман председател сигурно е пресмятал рушветите или е бил махмурлия след нощните "сиромашки" запои. Но нали е недосегаем, кой ще му търси сметка. А парите, които ще получи за качествената работа в края на месеца дали ще върне?

Няма ли кой да уволни този съдияя,и да му се потърси отговорност?

Всякакви дипломи се купуват в тая държава,включително и за юристи,но тази грешка не е от незнание,а е умишлена.Ама нали никой не ги закача съдийте,нормално е да правят каквото си искат.

интересно...осъден на 25 години. процеса тръгва отначало. а подсъдимия къде е през това време? явно, не е в затвора... бах и правосъдието, бах и рИформата, бах и съдиите и всички останали!