Над 1,5 милиона са бежанците заради конфликта в Украйна

Над 1,5 млн. души са станали бежанци заради конфликта в Източна Украйна, съобщи Управлението на ООН по координация на хуманитарните въпроси.

Обратно в новината

Коментари - Над 1,5 милиона са бежанците заради конфликта в Украйна | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

да заповядат,те са християни и православни,но не и циганите които на пълчища нахлуват през турската граница.

Я, колко състрадателен бил българина ... или това е само защото пътят им не минава през НАШАТА територия .... ?! Иначе сме много съпричастни с чуждото нещастие - да не вземе някой да си помисли някой нещо друго. Ама, ха!

Аз

Гледах клипове с деца, преживели бомбардировките - и избягали, и все още в Украйна. Работата е следната - очевидно Украйна губи катастрофално - и военно, и икономически, и морално, и всякак... В крайна сметка ще се формира голяма проруска държава в Източна Украйна - най-вероятно с граница през Киев. Нищо чудно тя да влезе в рамките на Русия, подобно на Крим, защото в началото тази държава ще изпитва икономически трудности и Путин няма избор, освен да ѝ помогне. Какво ще ОСТАНЕ от Украйна не се знае, защото това зависи от разправиите между САЩ и Русия, които не е ясно отсега как ще се развият. Но ето какво е ясно на милион процента - оцелелите деца ще мразят всичко украинско и в червата! И така ще възпитат и техните деца. В момента десетки милиони хора мразят всичко украинско до смърт, а никой не може да натика десетки милиони хора, мразещи всичко украинско до смърт, в държава, която си позволява и най-малък намек, че има връзка с някаква Украйна. И точно затова преговорите между големите имат връзка само с това, какво ще стане сега - в рамките на година-две. В бъдеще Украйна няма да съществува категорично - за да съществува една държава, трябва да съществува държавно-творческа нация. От тук нататък всичко, свързано с украинско държаво-творчество, ще бъде свързвано с престъпност и убийства. И поради това ще умре. Това дори не е политология или философия или прочие боза - това е чиста физика и математика. Просто така работят нещата. Украйна няма абсолютно никакъв шанс. Най-милостивото и хуманно решение е евтаназия - мигновена смърт. И Русия, Полша и който там иска да си я делят. И най-важното - да не оставят нищо, което да е каквато и да било Украйна.

Не съв никакъв случай русофил но ми се струва че всяка суверенна държава все пак трябва да има достоинство а не като нас дойде ли американеца сваляем гадите! Ама направо сме жалки !

Аз

Тук русофилията/фобията няма нищо общо. Ще си позволя да изплагиатствам Петър Увалиев и да се нарека Българоман, обаче нито сме суверенна страна, нито сме народ с достойнство. Това, че не сме суверенна държава, не е кой знае каква беда - случва се често и е поправимо. Въпросът с достойнството на народа, обаче, е много тежък и ще доведе до гибелта на държавата до около 30 години, и на Българщината - до около 50-60 години.

поради политиката на ЕС спрямо Украйна и Русия, а ние сме част от този ЕС. Също така това са хора с близки до нашите език, християнско вероизповедание, традиции и обичаи, поради което много лесно ще се интегрират в нашето общество. Тогава защо нашите държавни институции и правозащитни неправителствени организации си траят като захапали някому нещо и не предприемат нищо за облекчаване съдбата на тези хора чрез поемането на част от тях?! Та нали след като Украйна стане държава-членка на ЕС тези хора също ще бъдат част от този ЕС и свободно ще могат да се придвижват във всяка страна от него?! Тогава защо, като граждани на ЕС, не им помогнем още сега да живеят, макар и като бежанци, в държава-членка на ЕС и с това да засилим тежненията и стремежите на населението на Украйна за по-скорошното приобщаване в ЕС?! Нима съдбата на гражданите на Сирия ни е по-близка и по-скъпа от съдбата на тези хора, чиито предци са приютявали и нашите бягащи от турския ятаган предци?!?!

вместо да помагаме на тия хора дето сме от една вяра с тях, славяноговорящи, даже фолклорът им е като нашия....ние преемаме разни джихадове и тарамбукита

Кафявата чума се чисти с бесило и куршум.

Аз

Докато Щерев квичи тъдява, опълченците са влезли в Мариупол и са превзели източната му част. Мариуполчани още от вчера започнаха да си почистват града от украинската измет. До пнеделник обещават да свършат. После... Харков, Днепропетровск, Одеса... Киев... Квичи, Щерев! Че 2015 - цяла година Коледа се очертава...

Прочиствали и не били фашисти..ха.ха

Какви права има Русия над Крим и Украйна?НИКАКВИ!Крим беше на татарите и руснаците извършиха там геноцид за да имат мнозинство в Крим.Същото правят и с другите държави под руско иго.Който се чувства руснак.....Гара,Влак,страна огромная...

Ами защо тогава в последните 2 месеца Кримските татари излязоха с 2 подписки към Путин: 1. Че подкрепят близки отношения между Анкара и Москва. и 2. Че желаят Москва да приеме указ, който заклеймява подаряването на Крим на Украйна като незаконно. Защо?

Много просто.Във всяко стадо си има мърша...Като руските катили прочиствали елита на нацията оставили вас да управлявате и до къде доведохте Родината?

Искам да кажа,че не защитавам нито Америка или САЩ, но американците трябва да разберат, че Русия никога няма да допусне до нейната граница да има държава , която е членка на Нато.Америка дали ще бъде съгласна, до нея да има бази на Русия?

еее, Русия отдавна го е допуснала (Латвия, Естония, дори самите САЩ ), така че не това е проблема;) Това е само един от многото предтексти, защото когато Украйна искаше да влиза в НАТО Русия нищо не напарави, а сега, когато при Янукович бяха прекратени всякакви опити за членство в Алианса, Русия им скача.

Аз

Офанзивата вече започна. На хората им писна от бомбардировки и обещания. В Мариупол украинските военни са ловна цел - местните ловджии ги прочистват като вреден дивеч. В Харков, Одеса и Днепропетровск отдавна действат партизански отряди. Фронтът малко по малко приближава към Киев. Простите американци тоз път настъпиха мотиката много лошо...

И защо бягат във вражеска Русия, а не в приятелския ЕС?

добичетата са си стадо - едното като търгне - и другите след него... Пък и миризмата на самогон от табуретки ги привлича, сигурно...

За теб сме съгласни!

Бяга се където може...