От 1 януари ще има и Общинска полиция

Министерството на вътрешните работи и Столичната община подписаха договор за създаването на общинска полиция.

Обратно в новината

Коментари - От 1 януари ще има и Общинска полиция | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Ас предлагам да направим Квартална респективно махленска респективно блокова и така всички сме в полицията и няма да има кой да краде

Сега ще видим какви удобни извинения ще си намират служителите на "Столичен инспекторат", които работеха 2 години и нищо не вършеха, освен да си вземат заплатките и да се оправдават, че нямат правомощия!

Няма лошо полицаите да изкарват допълнително пари и в общинската полиция. По-интересното е, кого ще пази всичката тази полиция? А по селата, хората сами ли да се защитават от набези на цигани и местни феодали?

значи един такъв ще ни струва точно 22700 на година. а дали ще ни свършва работа и за 100 лева. по-добре да купят няколко камери за джигитите в буслентите

Aйде да видим сега дали полицай и пожарникар могат да измислят нещо, което може да печели за държавата пари. До тука всички видяхме,че с голяма охота демонстрират как се харчат народни пари.

Браво бе , много свежо :))))

По принцип, общинска полиция е нужна най-вече в малките населени места. Там тумбите от крадци и местните мутри прогониха населението, защото никой по никакъв начин не им пречи да безчинстват. Друг е въпросът, кой, кого, защо ще пази. Много е вероятно, полицията да пази престъпниците.

От мания да се пазим май накрая няма да остане какво да пазим, но ние ще си продължаваме да пазим и празното лозе ...

В България има най-много полицаи на глава от населението в Европа-за сметка на това полицията ни е най-неефективната- общината няма пари за да изчисти снега по улиците и се пързаляме като идиоти по леда, но има 2 милиона и половина за още полицаи-това ако не е полицейско - мутренска държава-здраве му кажи...Няма пари за пенсии-има за подслушване на неудобни на властта-ефективността от подслушването била 1% по официални данни!!! А за кметка - марионетка да не говорим....

Ще уредят роднини и гаджета на щатна службица,ще си получават заплатичка,осигуровчици,стажче,а народът пак ще го ограбват,ще го трепят със скъпи коли и "Топлофикация" ще му надписва по 250лв лихви,ще си яде бурканите от село/който има/,доматите от саксиите на терасата и ще псува.Дали не сме уморени вече от безсмислени протести?

tomazow

Преди 1г се спуках от смях , когато видях пред църквата "Александър Невски" около една пейка да стоят ТОЧНО 11 ЧОВЕКА ОТ ОБЩИНСКА ПОЛИЦИЯ (наричам ги "зелените човечета") !!!

ми то от милиционери какво друго може да се роди - тяхната полиция да ги пази.

в Пловдив общинска Полиция пазят някои да не спре на мястото на кмета

Ако ще и Лунна и Марсова полиция да измислят, докато не ДЕполитизират и прочистят МВР от корумпирани елементи и служители свързани с организираната престъпност няма да имаме ефективни правоохранителни органи. Де факто тази новаквалифицирана форма ще стане една нова корупционна схема за смучене от държавната хазна.

Е, как да стане това?! Нали всички сме българи! Трябва да продадат полицита на гермванците или на евреите 0 тогава вече ще има ефект!

Айде сега кажете ми вие съгласните каква ще е разликата между полицай в МВР и общински полицай също водещ се към МВР , кои с повече права и кои с по-малко права . Много ясно ,че всички знаем ,че става дума за това ,че отново изтичат пари към МВР един път от бюджета а сега и от нашите данъци и защото , защото улиците са чисти а за дупки и дума не може да става ! Фандъкова като взе парното си мислеше ,че като изпрати частни съдебни изпълнители на длъжниците и ще реши бюджета на общината . Фандъкова защо парното е увеличено 27 пъти и докога ще има външни фирми като топлинните счетоводители а сега и разходи за полиция . Поредната глупост но навярно тази общинска полиция ще се занимават с тези които не си плащат парното защото им е писнало да ги мамят . Айде сега кажете ми вие съгласните каква ще е разликата между полицай в МВР и общински полицай също водещ се към МВР ?

пълна каша

И сшга има общинска полиция,но тя пази обекти като вододаяната зона на София!Общинската полиция трябва да глобява за един фас например,да следи за чистотата,реда,да няма хулигански действия,за паркирането,за строежите Я дали замърсяват улиците,за циганските каруци и т.н.

Ти къде прочете в статията че това ще бъде заложено в трудовите харектеристики на полицаите от Общинската полиция. Би било добре да е така, но силно се съмнявам. Лично съм виждала полицаите как си прибират рекета от проститутките и не ги закачат, и тия ще са същите. Само пари ще харчат. Като ще има общинска полиция поне със същата бройка да съкратят другата дето бездейства.

Безспорно едно от необходимите условия за развитие е осигуряването на сигурността и спокойствието на хората. Спорно си остава как се изпълняват идеите на практика. Често сме свидетели на добри идеи с плачевни резултати поради лошо изпълнение, които предизвикват нови добри идеи за промяна на старите добри идеи, които са дали лоши резултати, които...

Не често, а винаги! Нима има едно приватизирано предприятие, което да е тръгнало по0добре?! Нима има един закон, който да е решил някаквни въпроси?! Нима има едно Бойково изказване, което на другия ден да не се е променило?!

Идеите трябва да са добри, защото се виждат отдалече, чаак в държавите от Шенген ще разберат за тях. И ще ни похвалят. Резултатите от изпълнението на добрите идеи пътуват баавно. Докато стигнат до ушите на г-жа Меркел, напр. - я камилата, я камиларя! Докато се разгледат сигналите, докато се проведат одити и се изготвят доклади, мандатът ще е изтекъл. И то, успешно.

Цвъцко Пръцко

Нови назначения на полицай,нов хаос.Ами кво ще правят другите,редовите.Сигурно вече ще стоят до всеки забранителен знак извън градовете.Та да не се вижда вземането на рушвети.Досега беше роднина милиционер,сега вече ще бъде милиционер ,и пак,и пак.И така,докато не остане читав не глобен за нещо нещастен човечец.И така до края на света.В Булгаристан.

Не, сега ще бъде 4-4-2-- МВР,-ощинска полиция-мутра,мутра....

И кога го решиха, кога ги назначиха/по закон уведомление преди започване/ че ще заработи от 1.1.2011 год. Поредния кьорфишек на герберите и поредната недомислица в последния час на старата година. Отделно едни ще плащат други ще командват а трети ще патят от всичко това.

до 4ч2-докато не изядеш лаъната на циганите неможеш да заспиш.

Трудно ти е, ама продължавай ще успееш.

Годината е 1988. На един завой на един път в Южна Африка(Уолфиш Бей) станах свидетел на следото: Млада жена до кола с пукната гума, единият полицай сменя гумата, а другия застанал по нагоре на завоя предупреждава идващите водачи. Сигурно юе си умра с отворени очи да видя нещо такова и в нашата България.

Лето господне 1987. Уолфиш бей полицаите умират от скука следят за пукнати гуми, за да ги сменят. Колега, ми то е едно малко село . Всички са комшии. Какво чудно има?

Е, наистина ме разсмя!

тъпотията ще превземе и общината, не стига че по пътя ги има през всеки метър, сега ще ни тормозят и в парковете. о Lевски защо трябваше да воуваш за освобождение!!!!

Ами полицейска държава, какво друго. Сега ще им плащаме заплатите с повишените данъци. Само бюрокрация и паразити, които да издържаме.

То това дбре, ама какво ще правят. Аз отдавна искам всеки град - шерифство. Ама да е истинско - като в САЩ. Градовете ни заприличаха на Авганистан. Никой нищо не спазва - има КАТ ама тои се крие самозад храстите с радара и чака да обстрли някого. От 30 години съм шофьор и гледам как от ден на ден става все по зле. Колкото по намазана кола караш - толкова по малко важи закона за теб. Какво прави общинската полиция - ами отидете в Стара Загора да видите. Десет платени паркинга и по цял ден ги обикалят да слгат келпчите че да имат топли местенца и заплатки. Хора - трябва паркингите да са безплатни а да се глобяват нарушителите на закона. Чеза какво е този закон за движение по пьтищата - трябва ни само два знака - ограничение на скоростта и платено паркиране. Приятелите ми от германия казват - тук прилича на Мароко - кара се без правила само дето има знаци. Какава ти ЕВРОПА бе - Бай ти Ганя да не е вчерашен!

Няма такава държава в която полицията да е три пъти повече от армията и да я умножават още и още с разни общински ,градски ,селски полицаи.

Очкавайте новия хит на Веско Мазното а.к.а. Потното - "Общинската полиция ни пази" !

ЧЕСТИТОООооо... Бих гласувал следващият министърпредседател да е доктор. Така ще ги разчисти полицайчетата, че ще останат по няколко на болница да пазят лекарите от циганите.

хахах, страхотно чувство за хумор :) Не знам какво да напиша относно тази статия освен, че ще издържаме още няколкостотин фуражки. Мисля, че ще са факт и поне да си пожелаем да бъдат активни.

ей аман от хрантутници. какви ще са сега тези ем към МВР хем на подчинения на Общината. Малко ли са им 60 000 че още ще слагат. Може би ще висят в паяците или ще дебнат за бели гратисчии в рейсовете. А и те ли ще се пенсионират млади млади с 10 тина заплати за довиждане

не десет двадесет за съжаление.

Да, марионетка е бледата учителка !Но от активни полицаи имаме нужда! И то голяма. Само че активни ! Това не става с увеличаване на броя им ,а на качеството и способностите им. Новите общински полицаи дано поне да ни запознаят с районните инспектори ,че аз нашия така и не мога да разбера къде се намира този мушморок?

Сигурно ще ги сложат пак да вдигат колите от градинките с паяци и проз ноща дори . Сигурно няма да ги сложат да са по кръстовищата да оправят движението или да пазят имуществото на хората .

В Пловдив "Общинската полиция" да е свършила нещо???

Целият "интелектуален" потенциал на ГЕРБ е впрегнат в едно "грандиозно" полицейското творчество. Хората изобщо не ги интересува, дали полицаят е държавен или общински. След като само киснат по храстите и за нищо не могат да ти помогнат - нито при обир, нито при кражба, нито при нападение на улицата.

Кой потенциал, че не разбрах?!

Ама тате казваше "Всяка жаба да си знае гьола, а дори там - списък на жабите"!Може би защото беше приятел на Радой Ралин, та чакаха да се оправим когато налъмът във вазата на писателя цъфнеше, та вържеше. Какво е това всяко ведомство да си има полиция, ние да не сме хуни и татари ?Хора, където може, пестете от фондовете, че още нищо не е свършило.

тъй като жабите са повече ,трябва да им направим гьол

Още полицаи които да издържам с данъците си. Сякаш тия са ни малко и са свършили нещо та да си създадем още. Като знам какви социални неудачници работят по сот-овете представям си какви ще са тия полицаи.

Кметка - марионетка!

Браво! Много точно го каза.

Много точен коментар! Тя е сложена само за камуфлаж. Бойко си оправя бакиите от кметуването чрез държавата. Фандъкова е само едно лице.

Лице, а ??????/