Цветанов отказа регистрация в МВР, написаха му акт

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов е с издаден акт за неизпълнение на полицейско разпореждане, защото е отказал да му бъде направена регистрация по реда на Наредба Iз-701, която той лично е подписал като министър.

Обратно в новината

Коментари - Цветанов отказа регистрация в МВР, написаха му акт | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

ДА ГО РЕГИСТРИРАТ СКОРО В ГРОБИЩА

Като гледам всички които имат власт и партиите които не са в парламента са срещу ГЕРБ и най вече срещу Цветанов. Явно докато бяха на власт ГЕРБ объркаха сметките на всички, особено Цветанов с операциите по задържането на Крокодилите, Наглите, Октопода, Килърите и други операции по контрабандата и наркотиците. И сега се мъчат да изсмучат от пръстите си някакво обвинение, като това последното, с което ще предизвикат смях пред народа. А по повод решението на Конституционният съд за изборите мисля, че друго решение не очаквах, защото, ако бяха касирали изборите трябваше да снемат имунитета на Цацаров и да последва следствие и съд. Но уви, гарван гарвану око не вади. Но надявам се видов ден ще дойде и тогава ще им гледаме сеира на сега управляващите и маститите и корумпирани магистрати.

Бившата министърка Масларова и Корнелия нинова регистрирани ли са криминално в полицията, като бяха разследвани?! Не става въпрос за Цветанов, а за приницип на демокрацията. Много целенасочено е всичко срещу него. И аз не го харесвам, но откъде накъде само него ще го регистрират по този начин? А Алексей Петров?! Какво стана? Забравихте ли? Името му не е на мушката всред протестриащите. Ама то един ли е, та да го споменат в плакати и лозунги хората. За хората, видели повече от комунизма, а не колкото тези с жълтото около устата, дето защитават червените, това е политически процес. Нека го съдят, но по правилата, както всички.

Точно обратното - именно за Цветанов става въпрос и то стават даже два въпроса: 1. И по интересен - като според Цветанов Наредбата противоречала на н'амсиквоси... абе нали ти си я подписал, бе - като я подписваше не противоречеше ли?! Какво си бил тогава - некадърен идиот или престъпник... отново!, защото си подписал незаконна наредба, щото така ти е било изгодно тогава? 2. Какво е направено с други обвиняеми няма никаква връзка с това, какво се прави срещу Цветанов - ако регистрацията е законна, да я правят. Ако с други е постъпвано в нарушение на наредбите... значи има нарушители... А по чие време Станишев, Масларова и прочие НЕ БЯХА регистрирани? А, де - излиза, че Цветанов е нарушител и по тези въпроси. Освен ако тогава наредбите са били други. Еми да проверят и ако трябва - да наказват (хехе - пак Цветанов), но сега си е за сега и няма нищо общо с тогава.

ми нали знаете? Цекича и Бокича като първи криминални типове в държавата са ... извън закона... хаха

Айдеееее, следващата мярка да е "Задържане под стража" за този престъпник. Чакаме и за Боко честитки

прави червените боклуци на дзадници...

цуцко е наясно с маневрите-като му направят регистрация,влиза в контингента с криминално проявените а от там оттърване няма.това индиректно удря по имиджа му на партиен функционер и ще го дискредитира завинаги.ювелирното клатене ще продължи докато го докарат до "трансфер" зад океана-по възможност северния-ледовит.стискам му палци.

НАПРАВО ДА ГО ОБЕСЯТ НА ПЛОЩАДА

Крайно време беше както има пародии на филми да има и пародии на държави. Лично той подписал закона, а за него не важи ? Ако аз откажа такова нещо сигурно ще дойдат у нас с белезници да ме изкарат.

До кога ще го размотават тоя?Крайно време е да му облекат раирания костюм и да го приберат на "топло". Него поне има защо...

А с колко милиона пък ще ни паднат харчовете като отпадне необходимостта да му поддържаме охраната :-) И на другия - с бронираната жилетка в НС. Идиоти! А ние още повече да се оставим да си играят на богоизбрани и бого...равни за наша сметка.

адвоката не е в час относно полиц.регистрация-не само полицията я ползва и то регламентирано!Трябва малко да се изучи в областа на полиц право!

"По информация на "Правен свят", Цветанов е аргументирал отказа си с твърдението, че наредбата противоречи на Конституцията, НПК и Европейската конвенция за правата на човека" В същото време ЛИЧНО ТОЙ я е подписал.....

глупави драскачи нима цветанов и борисов не са от бсп а що се отнася до прокуратурата спомнете си само герб колко нарушения на закона направи за да избере цацаров а сега че не го харесват това е техен избор

вижте му само изродската физиономия този мръсник трябва час по скоро да влезе зад решетките

тоя идиотник продължава да се мисли за богоизбран. Как така отказа? Знаете ли какво се случва, когато някой си помисли да откаже регистрация? Просто няма такъв филм. Що не му извикат оня, да му кресне колко абсолютен престъпник е и да го събори на колене?! Леле какъв цирк сме!

Народа ще постигне своето и ще махне това правителство! Но аз се питам? Как е възможно бивши управляващи в лицето на Бойко Борисов и Цветан Цветанов да имат охрана от НСО от 400 души????? Нали ние всичките им даваме заплата на тези охранители!

Народът не е 10-20 000 протестиращи в центъра на София. Нещо напреки?! По отношение на охраната на Цоки-Боки, съм съгласен с Вас

ТОЗИ ПОЛИТИЧЕСКИ ПОРЪЧКОВ ПРОЦЕС ЯСНО ПОКАЗВА ФАЛИТА НА ДЕМОКРАЦИЯТА и ПРАВОВАТА ДЪРЖАВА и тяхната АБДИКАЦИЯ ПРЕД МАФИЯТА! Станишев от БКП бе оправдан, че предаде на неизветни лица строго секретни документи! Няма обвинения и за това, че Пеевски от ДПС е получил достъп до строго секретна информация, много преди да го натресът като шеф на ДАНС! Писанчев от БКП, който подслушваше журналисти е шеф на ДАНС! А Цветанов от опозицията е съден и изпитва цялата тежест на закона заради БЕЗДЕЙСТВИЕ! БЪЛГАРСКИЯ СЪД, ПРОКУРАТУРА и ДЕМОКРАЦИЯ АБДИКИРАХА ПРЕД ЕДИН ФАЙТОН МАФИОТИ и ОЛИГАРСИ! НАПУСКАЙТЕ ТОЗИ КОМУНИСТИЧЕСКИ КЕНЕФ БЪЛГАРИЯ!

Остава да арестуват митингуващите и журналистите с изключение на Бараковите.

Както я подкараха червените мутри, скоро ще ни ритнат от ЕС.

Де тоа късмет!

И ЗА МАЙ-НЕГРАМОТНИЯТ БЪЛГАРСКИ ГРАЖДАНИН СТАВА ЯСНО, ЧЕ ПРОКОРАТУРАТА ПОД ДИКТАТ СЕ МЪЧИ ДА КОМПРОМЕТИРА Г-Н ЦВЕТАНОВ И С ТОВА РАЗМОТАВАНЕ ВЕЧЕ СТАНАХА СМЕШНИ И ЖАЛКИ. НО СКОРО ЩЕ ДОЙДЕ ВИДОВ ДЕН И ЩЕ ИЗМЕТЕМ ТАЗИ НАПЪС ОТ ЧЕРВЕНИ ШАМАНДУРИ.

Неграмотен си ти като се съди по правописните грешки които допускаш...

Писанчев (БСП), който подслушваше журналисти по делото "Галерия", поема временно ДАНС Събирана е информация за лица, фирми и медии, към. Проверявана е фирмената регистрация на журналисти и издатели, искани са немотивирано разпечатки на телефонните им номера, както и разпечатки на телефонните номера на депутати" Hа Цветан Цветанов е повдигнато обвинение на 12 юни за БЕЗДЕЙСТВИЕ, с което е допуснал негови подчинени от СДОТО да извършват длъжностни престъпления при използване на СРС-та. ПОДСЛУШВАЧЪТ Писанчев от БКП е директор на ДАНС! Обвиненият за БЕЗДЕЙСТВИЕ по СЛУХОВЕ Цветанов от опозицията е ПОДСЪДИМ! МАФИЯ

С неговите камъни, по неговата глава :)

На всички разумни хора е ясно, че МАФИЯТА чрез партията си БСП стои зад тази долна кампания против Цветанов! На колко хора в Европа им е наложено подобно наказание по обвинение по СЛУХОВЕ, че не са си вършили работата? Имаше ли обвинени по делото Галерия, което е ДОКАЗАНО, когато се подслушваха официално журналисти? НЯМАШЕ! Галерия- Събирана е информация за лица, фирми и медии. Проверявана е фирмената регистрация на журналисти и издатели, искани са разпечатки на телефонните им номера, както и разпечатки на телефонните номера на депутати! Писанчев, който подслушваше журналисти по делото "Галерия", пое временно ДАНС! Цветанов, който по слухове е обвинен че не си е вършил работата е подсъдим! БСП Е МАФИЯ! БСП ЩЕ СИ ПОЛУЧИ СМЕТКАТА!

ХЕ-ХЕ ченгето ще учат как да го прекарат! май няма да стане комуняги!!!!!!

Лъжливостта на ЦЦ явно е заразна болест. Първо зарази ББ, а сега пък айдуката Менко, който сигурно ще се прекръсти вече на Ментко - започна и той да лъже неудържимо, като се надява другите да са неосведомени. А самият ЦЦ се оказа, че е подписал инструкция, която противоречи на Конституцията на харти, принципи и кой знае още какво. Нещо повече, създал е организация в МВР тази инструкция да се въведе и изпълнява. Е, това вече ако не е за едно наказателно дело, здраве му кажи! А, Цецо, Тъпокио!

Видяхме те досега как се плюе съд , прокуратура ,но да се изплюеш на собствената си Наредба и подпис ......това Цвъки говори , че наистина си неповторим !Ако ти си ГЕРБ , значи аз съм със Станишев!!!

Тоест малумния Цвърчко е казал че в качеството си на министър е действал срещу конституцията... тъпо и просто същество е той и нищо повече!

О, бедний Цвъко, мислил ли си някога, че наредбите що подписваш ще бъдат прилагани върху теб? И като е в толкова противоречия тая наредба, що я подписа бре, серсем? Щото не допускаше, че ще си потърпевш, нали? На чужд гръб 100 тояги са малко, ама тоя път ти изтегли късата клечка. Сега мълчи и трай.

Мутрите закон не ги лови?!

На г-н Цветанов трябва най-напред да му махнат охраната, за да може хората да го плюят директно в лицето. След това трябва успоредно с полицейската регистрация да го проверят за нормалност, а след това да му направят и тест за интелегентност, защото той се кани отново да е министър, че и повече.... Странно какво става с подробната (разширена) финансова проверка от НАП на придобитото имущество - апартаменти и др. Яне може да помотне....

"По информация на "Правен свят", Цветанов е аргументирал отказа си с твърдението, че наредбата противоречи на Конституцията, НПК и Европейската конвенция за правата на човека. Наредба Iз-701 за полицейската регистрация е подписана от Цветан Цветанов в качеството му на министър на вътрешните работи на 17 март 2011 г. и влиза в сила от април с.г." Странна работа са това българските политици. Докато са на власт подписват без да му мислят много, а когато вече не са на власт - "противоречи на Конституцията, НПК и Европейската конвенция за правата на човека.".

разумни разсъждения! иначе се учудвам колко много цокобоковисти са се изцепили тука, че чак ще сцепят Бойко Борисов, който се кълнеше, че това е невъзможно

Крайно време е,двамата мафиоти разсипали икономиката на България,държавноста,демокрацията и укрепили Мафията,да бъдат вкарани в затвора,където да излежат справедливи присъди!Тия са по гнусни и от сталинските комунисти!

Костов и Станишев.

...а защо пропускаш царчето и Доган? Или не са заслужили тази висока чест да гостуваш в Централния?

Какво ще правим тогава без заклетия КОМУНИСТ Борисов.

Само елементарен човек може да твърди ,че икономиката на България е разсипана от ББ и ЦЦ. След масовата приватизация и касовата по късно в голямата си част икономиката е в частни ръце или сдружения.Оцеляването зависи от уменията и способностите на собственниците да я управляват и развиват . Нима сегашните не разсипват държавноста с начина по който дойдоха на власт и подмолно се договарят помежду си ? Дори го правят много по гнусно от Борисов , но има такива като Петров , на който му харесва - да си ги кътат и им се радват

"Оцеляването зависи от уменията и способностите на собственниците да я управляват и развиват . Нима сегашните не разсипват държавноста с начина по който дойдоха на власт и подмолно се договарят помежду си ?" - Първо, икономиката не зависи само от уменията на тези, които се опитват да я управляват и развиват, а и от условията /закони, наредби, практика на администрацията/ при които съществуват и работят. И второ - сегашните кога успяха да направят нещо? Не съм сигурен как ще се справят, но съм сигурен, че предните бяха квартална банда и от три години и половина само лапаме вода и почти ни удавиха. От тези зависи дали да изплуваме или да се удавим окончателно.

слугата криминално проявен(Ц.Ц)..а пашата който нарушавал конституцията и правилника на парламента,си летял най-спокойно,без никой да му каже "копче",и докато него никой не го закача,и той си расте ,понеже е една голяма тиква,подлогата му ще отнесе пешкира

ТАЗИ ДЪРВЕНА КУКЛА,НАРЕЧЕНА ЦВИНОКИО И БУДИСТКАТА ТИКВА,ПО ПРЯКОР БОКО,ТРЯБВА ДА СЕ ТИКНАТ ТАМ,КЪДЕТО ИМ Е МЯСТОТО,А ИМЕННО В ЗАТВОРА!

Гадния големонос цвинокио не се предава,до последно ще се бори ламята гадна

Цвеко още мисли че командва и си прави каквото поиска,да ама не. Друснаха ли ти акт или за тебе това е нищо. Нахален,долен и нищожен,това си ти.

Да ги видя тез умници, като след месец се върне новият -стар министър ЦЦ , ще са жалки картинки :)

Скоро стария-нов министър ЦЦ ще се върне в първи клас,като му вземат всичко

умник съм, интересно е като го ... върнат (врътнат) на наровете, в централния затвор....

А как му е сега. Да види тъпата пръчка че всичко се връща. Като беше министър разправяше наляво и надясно - 'Тоя бил регистриран за кражба, злоупотреба и т.н.' А регистрацията нищо не значи без влязала в сила присъда. Сега той ще е регистриран за злоупотреба :-) Направо иронично :-)

С неговите камъни , по неговата глава!

С нетърпение чакам момента,когато тази мазна нагла мутра, ще бъде заснета не само пред микрофоните, а ще му бъдат направени три нови портрета в профил и анфас и едни цифрички отдолу вместо микрофончета!

Той е длъжен да се подчини на закона.Просто служителите виновно не са изпълнели изискванията на ЗАКОНА. Цветанов просто доказа че не можа да надскочи длъжността ДЕЛОВОДИТЕЛ НА г-н Борисов.

След като искат да съдят Цветанов за злоупотреби на негови подчинени означава ли това , че може да се съди и Министъра на здравеопазването за лекарски грешки или бездействие?

Да не стане само ситуация, при която подчинените са изпълнявали заповеди. И само да припомня - на тези, който не са били в казарма, заповедите в 99,99% са устни в подобен тип органи (военни и полицейски). Интересно ще ми е да видя крайния резултат.

Относно противоконституционността на закон се произнася КС, но той не се занимава с противоконституционността на подзаконов нормативен акт, какъвто е наредбата:) цветанов НЕ Е състава на КС, а ако си мисли,че той еднолично изразява правната воля на КС- леле мале - явно иска да е в психиатрията, вместо в затвора;)

Кога наредбата е противоконституционна? Когато я е подписвал като министър, или когато е субект - по отношение на който се прилага наредбата? Такива като него май забравят, че не винаги ще стоят от страната на бюрото, от която са чекмеджетата.

смешен плач

Закон за нормативните актове Чл. 13. (1) Актът по прилагане на закон губи изцяло или отчасти сила едновременно с пълното или частичното отменяване на закона съобразно обсега на отменяването. (2) Новият закон може да разпореди да останат временно в сила всички или някои разпоредби на акта по прилагане на отменения закон, ако те са съвместими с разпоредбите на новия закон. Чл. 15. (3) (Предишна ал. 2 - ДВ, бр. 46 от 2007 г.) Ако постановление, правилник, наредба или инструкция противоречат на нормативен акт от по-висока степен, правораздавателните органи прилагат по-високия по степен акт. В случая- не е налице противоречие между чл.59 ал.4 и ал.5 от ЗМВР с разпоредбите на чл.3 от НАРЕДБА Iз-701 от 17.03.2011 г. за реда за извършване на полицейска регистрация Издадена от министъра на вътрешните работи, обн., ДВ, бр. 27 от 1.04.2011 г.

Нали знаеш че няма да те осъдят? Ако пък те осъдят случйно, президента ще те помилва! Какво се пениш толкова?

че децата които Цветанов е създал са противозаконни, или са конституционни?

Разбирам позицията на платените коментатори от герб, само не разбирам- защо си въобразяват, че всички коментатори във форума са платени драскачи като тях?

Крадецът вика дръжте крадеца.

Криминално проявеното лице Ц.Ц. , с прякора Цвинокио, още не е в затвора, заради мудната и зависима от мафията Съдебна система

С тая мазна мутричка и с тия устнички в затвора мнооого ще му се радват :Д

От тази мъжка любоф хемороиди ще ти излязат . Най малко със анадолски трипер или москофски червен вятър ше се запалиш бе топор глупав и продажен.

Закон за МВР Чл. 59. (1) Полицейските органи регистрират лицата, които са привлечени като обвиняеми за извършено умишлено престъпление от общ характер. Държавните органи, осъществяващи наказателното производство, са длъжни да предприемат необходимите мерки за извършване на регистрацията от полицейските органи.(4) За извършване на действията по ал. 3, т. 1 и 2 съгласието на лицата не се изисква. (5) Лицата са длъжни да предоставят изискваните образци по ал. 3, т. 3, а при отказ те се изземват принудително с разрешение на съдия от съответния първоинстанционен съд. (6) Редът за извършване на полицейската регистрация се определя с наредба на министъра на вътрешните работи.

Ма напъни си малко тиквенцето бе кашон. Чак мензис имаш от напъване.

смешен плач

Ей, аман от платени партийни драскачи! Преписвач сте Вие- имам необходимото образование и квалификации, за да давам законни адвокатски съвети, освен това от 13 години точно това работя.Освен това съм жена. Не се заяждайте с мен- направете ми систематичен анализ на правната норма- т.е. на чл.59 ал.4 и ал.5 от ЗМВР- нали сте "юридическия флагман" на герб- ха да ви видим колко знаете и разбирате, или сте 100% калинки в герб?:)

защо е допуснато да откаже регистрация след като е задължителна? кои го разреши? какво щеше да стане с вас ако откажехте, такава ? като отговорите на тези въпроси - то говорете и на последният - защо трябва да гласувам за герб-бсп