Подслушването показа: Бебето е оставено да умре

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица лекари направиха министър Цветан Цветанов и Окръжната прокуратура във Велико Търново.

Обратно в новината

Коментари - Подслушването показа: Бебето е оставено да умре | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Каквато и да е развръзката, нека се видим, колко сме станали цинични и аморални! Толкова пошлост ми дойде в повече! Къде са тези лекари, които са "призвани" да лекуват? Май само за пари се мисли и говори в България и няма никакви, абсолютно никакви ценности! Изпростяхме и продължаваме да простееме като народ! Жалко!

Майката сега ще се сети, че го е желала. Ако е някаква никаквица /тя на колко години е била?/ и от това, появилото се, не е ставало нищо, оправдавам докторите. Не че не е пълно с доктори-мръсници.

Срам и позор за България! Защо за всяко съмнение за престъпление трябва да се изнасят данни пред целия народ в пълни подробности? Защо умишлено се настройват хората едни срещу други? Народът не е СЪД!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ако някой за нещо е виновен, нека първо да бъде осъден, а после го съобщете на хората! Иначе всичко прилича на евтина сензация, но човешкия живот не е евтин! ТОЙ Е СВЕЩЕН!Ако целта е да бъдат настроени хората срещу лекарската гилдия заради протестите им, това е цинизъм на много високо ниво - паметта на едно неродено дете!!!!!!!!!!!!

може ли някой да ми каже абе тоя цветанов каква длъжност изпълнява министър или говорител на МВР

Лекарите са "светци" и нищо лошо не може да се каже за тях, още по малко да ги арестуват. Баста. Омръзнало ми е винаги едни да са добрите, а други да са лошите. Докторите с пръст не можеш да ги пипнеш, а гробишата са пълни с техни грешки. Да но за да се докаже, че има лекарска грешка, трябва да има медицинска експертиза, която естествено се прави от лекар. Но нали са от едно котило и лапат всички от държавата и от хората, затова при тях е в сила правилото "Гарван гарвану око не вади". Всички знаем, че са корумпирани до мозъка на костите си, че подправят документи и водят фиктивни хора на легло в болниците за да точат пари от здравната каса, но това не може да се коментира, това е табу. Полицаите обаче винаги са лошите. Защо са арестували свещените доктори? Как са подслушвали разговорите? Кой бил подал сигнала срещу тях? Все "много важни" въпроси. За неграмотните да поясня: Има закон за СРС и в него процедура по която може да се започне подслушване незабавно за спешни случаи, точно като този. Разговора между тези "СВЕТЦИ" е красноречив и не може да се намери и една думичка за която да се хване човек за да ги защити. Затова всеки, който се опитва да направи това е или много тъп или просто не иска да види каква е истината.

Това дали лекарите са престъпили закона - ще се разбере и ще си понесат вината. ЕДНО НЕЩО МИ ПРАВИ ОГРОМНО ВПЕЧАТЛЕНИЕ: КАК ТАКА ИЗВЕДНЪЖ СЕ ПОЯВИХА СПЕЦИАЛНИ РАЗУЗНАВАТЕЛНИ СРЕДСТВА ?!?! Тези лекари са били подслушвани и разработвани за да се записват ? Или просто записите от всички мобилни телефони се записват и някой от МВР може да ги извади когато си поиска!

Подслушването показа: медиците употребяват жаргон, който за страничен слушател звучи цинично и е удобен да се настърви обществото. Министърът ОТ или ПРЕД голегите си се срамува?

Именно това са пациентите за повечето лекари в България.Те не гледат на болния като на човек,а като на "касичка".Тежко и горко на тези,които са имали "лукса" да се разболеят по-сериозно."Лекарите" с които е първия контакт на пациента обикновенно са "всезнаещи" и определят диагнозата без дори някои от тях да си направят труда да направят една елементарна кръвна картина,да не говорим за други често наложащи се по-различни изследвания.Диагнозата се поставя "на око" и се предписват "нови" за пазара скъпо струващи лекарства,предложени от някой дистрибутор(зер и той гладен).Лично аз съм ставала свидетел как по време на преглед в кабинета на лекаря влиза "някой" с куфарче и започва да вади брошури и мостри на нов "супер ефективен препарат" за лечение на нещо си и да предлага на въпросния лекар процент от печалбата,ако го изписва редовно.Положението пък в родилните отделения е повече от рекет.Обществена тайна е,че въпреки осигуровките една родилка трябва да приготви минимум 700 лв за раждане,щото ако отиде еЙ "така" раждането или ще бъде с "усложнения" или както се е получило в случая.............."мъртво родено бебе".Щели да се жалват,че били подлсушвани.Ами за да се наложи да ги подслушват,значи има защо.Дано само медицинската експертиза на това бебенце не "докаже" "невиността" на лекарите.

Имам два вапроса: 1. ЗАЩО СЕ БАВИ СЪДЕБНО-МЕДИЦИНСКАТА ЕКСПЕРТИЗА 2. ЗАЩО МЪЛЧИ НАЦИОНАЛНИЯ КОНСУЛТАНТ Никола Василев - голяма битка води да е национален консултант а като трябва да се изкаже за това дали колегите са работили Lege artis мълчи

Ц.Ц. Занимаваш се с глупости точно в най - не подходящия момент. Пускаш се по излишно хлъзгава пързалка!!!!

остави, той толкова си може.

Ако пуснат СРС какво си говорят министрите помежду си, когато няма камери? А ако ни дадат възможност да чуем как Цецо поставя задачи и ултиматуми на подчинените си, когато няма камери? А ако можем да разберем какво говорят помежду си полицаите, когато не знаят, че ги подслушват? А тези, които вадят разпечатките на разговорите ни? Како ще стане ако поискаме да научим всичко това без режисура и с коментариите на журналистите?

Няма начин да им помогнете на тия лекари. Те сами са си сложили примката на шията. Сами са си подписали и заверили присъдата. Господ да им е на помощ, но в случая мисля, че Господ е на страната на бебето.

дaнчи

В Горна Оряховица нямаме лекари това са истински имитатори на тях.При бърза помощ ги викаме а те ми отговарят: ела ти принас ;Но аз нямам превоз ;А те ми отговарят :вземиси такси.....Майка ми щяха да я уморят след като и биха в Бърза помощ венозна и мусколна инджекция и я приеха веднага .А след като я приеха дежурният лекар посяга и трета да и бие и аз добрече му казах че са и били .А той ми каза че на картона й никаде не е отбелязано.Веднага им се обади по телифона и като го чу от тях се хвана за главата и се испусна като каза: Още един човек щяхме да го уморим..........

Научи се как се пише мускУл и телЕфон и тогава съди някой лекар, който е учил поне 15 години ... Тъпанар!

Ей, бая трябва да са го късали тоя лекат. 15 години учил!? Че как се дави бебе в кофа се учи за 5 минути. Ама трябва да си изверг.

Добре му правиш забележка за правописа, ама чуй как говорят твойте колеги дето са учили по 15години (що па по15????) Такива мякащи цървули...не е истина. Ми чи..ко шъ....Селяни най ужасни. Но за правоговор няма да ги съдят. Ще ги съдят за убийство.

До: НикиБ Има, има и друга една причина и ще ти я подскажа: Целта е да се сплашат лекарите, които (основателно) протестират срещу орязания бюджет, срещу далаверите в Здравната Каса и изобщо срещу принизяването на лекарската професия в България.

На БЛС и да дадем преведената стенограма на Съда в Страсбург. Нали искат да съдят България за ареста. Хората в Съда са умни и веднага ще схванат че това е "хватка" на ГЕРБ и на Цв.Цветанов щото искал да става президент и да измести Ал.Петров. Нали така, умнико?!

До: ftgh Няма 100% доказана вина. Във физиката има такива понятия, като "абсолютно черно тяло". В природата такива понятия няма. Ето затова съм КАТЕГОРИЧНО против смъртното наказание. Но това е друга тема.

Вие разбрахте ли за изказването на Бойко Борисов по темата? Че само по вулгарния език на даден специалист в една област не може да се направи извод за неговата виновност??? Освен това - "бебето било живо 24 часа"! В неонатологията един преждевременно роден плод се смята за жив ако издържи 7 дена, при положение че е в кувьоз естествено.

УЖАС И БЕЗУМИЕ! ПАК НАМЕСИХТЕ ПАРИТЕ!!! ВИЕ НА КОЛКО ОЦЕНЯВАТЕ СПАСЯВАНЕТО (НЕДАЙ СИ БОЖЕ) НА СОБСТВЕНИЯ СИ ЖИВОТ????

Ето за такива хора със 100 % доказана вина би трябвало да има елекртически стол !!! И в случая става въпрос за хора които имат социално значение - това са лекари !!! Нямам думи направо

Вината се доказва в съда,а докато това не стане всеки гражданин е невинен.Изказвания на непрофесионалисти - Цветанов - до този момент се оказаха само спектакли.Недопустимо изтичане на информация и недопустим натиск,се нарича полицейски произвол.До този момент е ясно само едно Цветанов и компания със всички средства,възползвайки се от репресивния апарат на държавата,се опитват да отвлекат вниманието на обществото от: 1.Странния произход на недвижима собственост на Цветанов. 2.Унищожаването на здравната система. 3.Унищожаване на науката и образованието. 4.Все повече затъващата икономика и увеличаването на държавния дълг. 5.Непрекъснатото обедняване на населението. 6.Непрекъснатото увеличаване на данъчната тежест върху населението. 7.Тоталното невежество в управлението на страната. 8.Огромното желание да създадът полицейска държава.

Да не провериме собствеността на некои докторчета, че ще стане беля. Чу ли Петров? А и не видях връзка между давенето на бебета и собствеността на който и да било.

а ти си поредната първосигнална маймуна...

Имало ли е досега случай МВР да разсекрети и публично да оповести запис на подслушани разговори по течаши следствени дела?!? Никога! Защо го направи сега? Заради огромният обществен интерес! Стига бе, Цветанов! Нима по предешни подслушвания не е имало интерес? Филчев, Нагли, Ал. Петровци и др. октоподци , Красьо Черния и Златко Белия? Дреме ви на вас за обществения интерес. Има една единствена причина: Да се заглуши скандала с батбойковото протеже Калинка Остапбендерова. Всеки момент на Мирослав Найденов щеше да му писне да запушва амбразурата на шефа си. Това е! Друга причина няма! П.С. Гади ми се от лицемерния начин по който коментираме свинщината на докторите от Г. Оряховица. Как могло представителите на хуманната професия да са такива циници... като че ли не си ги знаем...

За съжаление България май е най-лошото място където един нормален лекар може да практикува, защото му дават 500 лева заплата и непрекъснато го дебнат да го осъдят, че да не би да си поиска по голяма заплата. Разбира се има и излкючения, но за масата от лекарите нещата стоят така. Мисля че не е далеч времето когато в българия ще останат само лекари пенсионери

Не те ли е срам лицемер? Къде го тоя лекар с 500 заплата?И не говорим за рушветите и изнудванията, а за легалното възнаграждение...няма лекар с такава заплата! Но дори и да имаше това не е основание да се държат така, на който не му харесва може просто да си смени професията или работното място.Ако един шофер не е доволен от заплатата си значи ли ,че трябва да започне да гази всички по улицата?

Това е чудовишно и зверско престъпление не трябва да излизат от затвора тези нагли доктори !!! ЦВЕТАНОВ е много отговорен министър ,престанете да подозирате че това е за отвличане на внимание ;това е истински реален проблем, които засяга голяма част от лекарското съсловие .В Европа ако това стане с някое животно ще стане огромен проблем,а в България това става с човешко същество!тово не са лекари това са изроди!

абе ти наясно ли си с нещата. Ако небеше това овличане на вниманието от гафовете на правитество и мистри,трабваше да има поне две оставки. Този сценарии беше игран преди години.

По повод СРС-тата - припомнете си какви 100%-ви такива имаше за Н.Цонев, съдията и т.н. ДОКАЗАН бил 100% подкуп!!! И? Започнаха делата - оказа се, че следователят съвсем нарочно е ходил да предлага подкуп, а те му отказват! Качеството ги прави абсолютно негодни, но можеш да тълкуваш шумовете като най-различни реплики... Пътьом става ясно, че били дадени някакви документи за Белене на другаря Борисов през лятото на 2009 г. Другарят Борисов уволнил онзи, който му ги е дал и крил документите до преди няма и месец - когато се оказа, че СРС-тата са огласени от съда... Така че - аааеее нееема нужда!!!

Абе, хора, тоя форум гледам се напълни с майки, които са раждали 500 до 700 грамови бебета. Или България е рекордьор по такава раждаемост или някои хора мммааалко прекаляват в желанието си да защитават полицейщината, Божествения и Неговия Пудел!

Да бе! Напълни се с някакви дето са готови и убийство на дете да оправдаят само и само да плюят по Цветанов. Което показва, че така ги е напънал комунягите, че ще им изфръкнат очите. А те не всички деянят на напън като някои свои вождове. :)) :))))

Мда, общественото внимание за пореден път е отклонено. Над 700 коментара тук рядко се срещат. Браво на ЦЦ и сие, успешно се справят!

"КОСТОВ УБИ ДЕТЕ!!!" се повтаря. Кому е нужно и на кого върши работа?

На БЛС и да дадем преведената стенограма на Съда в Страсбург. Нали искат да съдят България за ареста. Хората в Съда са умни и веднага ще схванат че това е "хватка" на ГЕРБ и на Цв.Цветанов щото искал да става президент и да измести Ал.Петров. Нали така, умнико?!

По надолу ти е обяснено откъде са взели разговорите. Те се записват по принцип. Защо си мислиш, че като ти издават карта - дори прима, ти искат данните. Но достъпът до тях есамо в случай на нужда. Сега разбра ли?

Все пак и на мен не ми е ясно откъде се взеха тези СРС? Това означава, че лекарите са били набелязани за подслушване и че това момиче е служило едва ли не за стръв??? Не ме убеждава полицаят-шеф като ми дава за доказателство СРС! Пак питам - за всяко раждане ли ще има СРС? останалите престъпници са пред закона и лекарите са следващите??? Като операцията на немската армия през войната - "Мрак и мъгла". Но сега сме 2010 година....

И друго- цяла година с маточно кървене и тези некадърници ме гледат - 200 лв им дадох и да не могат да видят една киста на апарата. Мазнейкова я махна безплатно и кървенето спря. Разбира се, че не са ми приятни. И искат за 15 мин. преглед, без да гарантират, че ще ти решата проблема да ти вземат 1/6 от заплататата. Ами лекарствата. Направо си умираш тук. Като искат пари- да работят в чужбина, ама там ще трябва да учат още 10 години, за да им кажат, че с а доктори.

Лекарствата са скъпи не заради лекарите... Не смесвай нещата. Говори само за заплащането на лекаря. 1/6 от заплатата - ми ниска ти е заплатата. Ходи в Европа, ще ти вземат заплатата *6 за преглед с ехограф.

вече ми се гади от тази дарява *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

И друго - тези не си ли дават сметка, че от обща култура може да им разбереш лъжите им.Може да не си учил медицина, ама все нещо поназнайваш. Като например кръвната ти картина показва стойности извън нормата. Те зачеркват това изследване и ти назначават излседване за 300 лв. Това, какво е? Полицията е много по-човечна.

Тотално и безвъзвратно съм потресена от този разговор!

Първо в мтел се записват всички разговори и ако се налага със специално разрешение се дават на полицията. Има си хас, в този случай това да не действа. А за докторите - разболейте се и ще им видите морала. Гледат на теб, като на неодушевен предмет. Била съм в чужнина, та мога да сравня. Хем по-евтино, хем по качествено. Тези само пари искат, ама в магазина плащаш и получаваш. А тук стоката в повечето случай е развалена и се чустваш ограбен.

В коя чужбина е по-евтино?В Сомалия 100%.

Нека специалистите се произнесат."Независимата"от изпълнителната власт прокуратура не е ли потресена от разкритията за огромните злоупотреби с акцизни стоки от която печели върхушката на ГЕРБ?

еи така се стимулира раждаемостта в бг:продаляваите в сашия дух мили лекари и политици *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Няма ли как в сценария да се включи, че момичето е заченало след изнасилване от баща си, който е брат на шефа на болницата в Г.Оряховица. Още по правоподобно би било, ако СРС -то е по сигнал на Яне Янев. Абе вие изперкахте след тези сериали.

Престанете да хвърляте кал по докторите. Тово са прекрасни хора. Не вярвам на нито една от думите казани по техен адрес. Раждала съм в това отделение безплатно, защото няколко години по-рано в Търново трябваше да си спазаря доктор. Държат се невероятно добре с всички росилки и ако искайте вярвайте наистина идват в извън работно време да си наблюдават родилките. Всички товаса клевети. Заставам зад докторите, подкрепям ги и вярвам в тяхната невинност.

Една майка не може да застава зад детеубийци , засрами се се жено и кажи Бог да го прости детенцето и се моли това да не сполети теб и твое дете...

1 ЗАЩО МАЙКАТА Е ИЗПИСАНА ВЕДНАГА 2 ЗАЩО ВЪВ ВСИЧКИ БОЛНИЦИ НЯМА ТАКЪВ АПАРАТ ТОЛКОВА ЛИ Е СКЪП 3 24 ЧАСА КЪДЕ Е БИЛО ТОВА ДЕТЕ 4 СЛЕД РАЖДАНЕ В НЕДЕЛЯ ДО 15ЧАСА ПОНЕДЕЛНИК КЪДЕ СА БИЛИ ТИЯ ЛЕКАРИ СЕСТРИ АКУШЕРКИ САНИТАРИ 5 МАЙ ИЗЛИЗА ЧЕ ПРЕДИШНИЯ МИНИСТЪР ГАЙДАРСКИ Е БИЛ ПРАВ ДА СЕ ЗАКРИВАТ МАЛКИТЕ БОЛНИЦИ И АЗ СЪМ ОТ МАЛЪК ГРАД НО МАЙ ИЗЛИЗА ПРАВ

Отговорите (понеже си много тъп): 1. Майката е изписана веднага по преценка на лекарите; 2. Кувиоз (обикновен) струва около 100 000$. Да, супер евтин е, особено с осигуровката от 17лв, която заплащаш... 3. 24 часа е седяло в камерата, защото е било мъртво 4. Лекари, сестри, акушерки, след 15 часа и преди 15 часа са избягали в чужбина. Тук почти никой не остана. Разликата е - тук им дават 500лв, там - 5000 евро.

Тема в dir.bg На дъното сме по покупателна способност - 46 коментара Тема в dir.bg Одобриха трета поредна година с дефицит -13 коментара Тема в dir.bg В парламента спориха за черната кутия БАН -29 коментара Тема в dir.bg Инвалиди чакат цяла нощ за включване в програма - 4 коментара Е остава ни да си коментираме за останалите лекари в България в оставащото ни време на мижитуркане в тази страна. Тези лекари са наш продукт, защото разбираме от сензация, а нещата се решават ежедневно.

Някой може ли да ми обясни защо изземването от дома на лекаря е станало без заповед и без да се спази закона? Така всички доказателства са невалидни, и всеки съд ще освободи лекарите. На Цецо пак ли съда ще му е виновен тогава?

Съгласен съм и напълно подкрепям мнението на "вижте". А моето мнение е, че милиционерщината в България се засилва. След като Бойко Борисов публично реабилитира Тодор Живков, сега това е поредната наказателна акция на неговите милиционери! Нали имаше протест на лекарите? Демек - е ха да видим сега ще протестирате ли повече? Е да, ама вече няма да има кой да ни лекува. Всички ще избягат!

Мили хора! Помислете с какво ни занимават напоследък: Никола Филчев, Румен Петков, Мишел Бонев, Лекарите в Горна Оряховица. А какво се прие тихомълком?

УВАЖАЕМИ ПИШЕЩИ,ВИЖДАЛИ ЛИ СТЕ "РОДЕНО БЕБЕ" НА 5МЕСЕЦА? ТО ПРОСТО НЕ Е ОЩЕ БЕБЕ! НИЩО НЕ МУ Е РЗВИТО КАКТО ТРЯБВА И ЗА ТОВА ТЕ ЖИВЕЯТ ИЗКЛЮЧИТЕЛНО МАЛКО.ПОВА ,ЧЕ ИМА ПРИЗНАК НА ЖИВОТ ЧРЕЗ ПОТРЕПВАНЕ,НИЩО НЕ ЗНАЧЕ.НЕ СЛУШАИТЕ ЦВЕТАН,ДАЖЕ ЕЛЕМЕНТАРНИ ПОЗНАНИЯ НЯМА ТОЗИ ЧОВЕК.ТОВА ЗА СЬЖЕЛЕНИЕ Е ПОРЕДНАТА ПИАР АКЦИЯ!ЗА С Ь Ж А Л Е Н И Е!!!

не сме виждали и бебе във фризера. много неща не сме виждали. отврата е не, че е щяло (най-вероятно) да почине, а факта, че са излъгали, че са се опитвали да го убият, и най-страшното е как са натъкмявали кой какво ще напише и каже, и как да покрият тялото. иначе, всички ще умрем. живота е болест, предавана по полов път.

Не не съм виждала - моето се роди 700 грама в 27 г.с. и беше живо и си имаше всичко - и не беше изхвърляне на плод - имах си и кърма. Как мислисш -дали това парче месо също трябваше да бъде оставено - добре че лекарите в шейново и в детската неонатология не мислят като теб - да , то умря все пак - но не и без опити да се спаси. След случката изчетох нета по въпроса включително и на английски и попаднах на деца родени 500 гр. които са били спасени и дори се развиват нормално - да това е чудо, но и не - само - чудото не може да стане без вяра и помощ, нали? Нямам думи!!!

И моето се роди 600 грама живо и ге поставиха в кувиоз - бореха се а не го замръзиха живо.Всеки има право на живот

какво общо има смъртта на Баташов, със смъртта на бебето...?!

Абе хора,не ви ли прави впечатление факта,че са записвани разговори?Това значи,че ви записват и вас,и мен,и всички ни...Нямаме личен живот,нямаме свобода...Това е страшното!Осъзнайте се и помислете върху това! Жалко за бебенцето,но плод в пети месец всеки знае,че няма шанс да се развие и да стане нормален човек...

о айде стига от такива истерии. записват ни, разбира се, записваха ни и благодарение на американосите и истерият за терористи ще ни записват! въпросът е, поне като видят някоя свинщина да могат да я изнесат.

Не се ли вдига толкова шум покрай този случай само и с една единствена цел...да се отклони общественото внимание от доста по-сериозни гафове?!?

но и това не е за подминаване. в никакъв случай.

Като например,че ще ти вдигнат билетчето за автобуса с 5 стотинки.

СРС-тата са класифицирана информация и докато не се разсекретят по утвърдения ред НИКОЙ няма право да ги огласява.Егати и държавата

ми те май са ги разсекретили, тази част. това поне е впечатлението, но май и в прав текст беше казано.

СРС се разсекретяват само от този орган който ги е използвал в случая МВР и то по специален ред.А казаха , че ги е декласифицирала ПРОКУРАТУРАТА , което не е редно

от разговорите лъха цинизъм и арогантностможе би д-р менгеле е говорил по този начин ...за съжаление не са само тези извратеняци има ги накуп в здравеопазването ако има все още има някой свястен доктор сигурно е обект на подигравки в устата на печалбарите права беше швейцарката дето предпочете да роди в къщи отколкото да попадне в ръцете на здравеопазването което се явява здравеусмъртяване

ние си пишем тук а лекарите си въртят далавери......какви ли не..с операций..лекарства...тези дистрибутори който ги посещават те после предписват и взимат проценти ..екскурзйй...далаверите по клинични пътеки..безхаберието..при лечението на болни..

Ти да не си радостен дистрибутор.

що, ти тъжен дистрибутор ли си? шигичкъ. Това за дистрибуторите е факт, натискат ги, и разликата между свестният лекар и лайното дофтор е че внимават да не подкрепят вредни лекарства. поне това.

операции не се пише с й

операции не се пише с й, също и екскурзии научете българския

аре стига бе! понеже няма добра поддръжка на 'ударените' букви, именно хората които иска да спазват запетайката на езика, ползват й кратко като заместител. стига сте се заяждали за глупости.

Интересно ако пуснат запис от СРС между полицаи, какъв ли език ще държат, но това няма да го допуснат никога!

така е, ще е интересно дали се побарват докато някой умира. най-вероятно и там има подобни СРС-та, защото има лоши и цинични хора във всяка една 'гилдия'. но да се пее "осанна" само защото е лекар, и да се отрича само защото има диплома от определена категория - не.