Експерт:Не е ясно как е гръмнала цистерна в средата на влака

Възможно е стрелочник да е видял искри от локомотива, но не е ясно как е гръмнала цистерна в средата на композицията.

Обратно в новината

Коментари - Експерт:Не е ясно как е гръмнала цистерна в средата на влака | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Куневица да каже.Тя е спец по всичко.Чудно,как все още не се е изкашляла по въпроса.

Какъв е този втечнен полипропилен..?!!Какво прави в цистерни ? Полипропилена /пласмасата/ гори при висока температура или ако се стрела запали. Как се е запалил

Добре е да уточните долкото позволяват познанията ви какво вещество е транспортирано и се е "взривило". Ако е декларирано,че е полипропилен значи се е случило нещо извън обявената авария и е добре да се изчака с коментарите.

ПРИЧИНАТА Е отврат от живота, непоносимост към вечните проблеми, неудовлетвореност и вечна бедност, превърнала се в блато от което няма излизане, а само потъване. Яд, отегчение от работата, неносеща решение на проблемите, незачитане на нормите и законите към които нарушителите на Закона просперират и живеят в охолство. И не става въпрос за бит с охолство, а за неспиращ бит със скандали, проблеми, хронична неудовлетвореност, водеща до депресия или до оскотяване.

ЧОВЕКЪТ НЕ Е МАШИНА НА КОПЧЕ РАБОТЕН РЕЖИМ. ЕДНО НЕВНИМАНИЕ МОЖЕ ДА КОСТВА ЖИВОТА НА ХИЛЯДИ. ТОВА Е ЦЕНАТА НА НАШИЯ ЖИВОТ, ВОДЕЩ ДО ОСКОТЯВАНЕ.

На Путин, терористите не остават живи!!!! Или получават рани,,несъвместими с живота,,,!

Полипропиленът е вид пластмаса и при нормална температура е твърд. Тоест, не може да се превозва в цистерни, камо ли да се запали от искри.

нали казаха , че е имало и цистерни с пропан-бутан. те могат да се взривят , а оттам ето ти и необходимата температура за горене и на полипропилена. сега изясни ли ти се ?

Превозван е ПРОПИЛЕН - безцветен, запалим, втечнен газ, а полипропиленът е на гранули.

Да го таковам и експерта!

Абе, човекът и да вижда нещо, ще си натиска парцалите, щото разследващия атентата в Шарли Ебдо, го самоубиха на втория ден.

ти кво искаш ? - да ти каже заключение на нещо , което все още никой не е видял ? нека изгасят пламъците , да източат горивото, да видят какво пише в черната кутия на машините, да се съберат доказателства и след това да чакаш заключение.

Това ми припомни случая до с влака Цофия-Кардам край с.Реселец, до Червен Бряг. Мисля че беше 2011'та, пролетта. Пазя снимката от новините - два напълно изгорели вагона. И не просто изгорели, а увиснали по средата, почти до релсите. Това е в резултат на полу-разстопена от висока температура рама. Помня обясненията, едно от които беше свързано с разляна ракия от дамаджана, друго например - с неизправна ел.инсталация. Такива ми ти работи...

Ам, СТЦ как ги сринаха кулите - при някакви непостижими за керосина температури се стопиха колоните, а и всичко се разпраши направо мистично.

Какъв експерт е тоя,като не може да даде някакво обяснение,хипотеза и пр.всичките ни експерти са такива,затова сме на този хал във всички сфери.И чуждите фирми се научиха да ни е...ват.

политизираш трагедията в Хитрино, говедо! Върви да си изливаш злобата под някоя политическа статия. Аман от червени, сини, руски, щатски и всякакви други тролски говеда. Нямате грам чувствителност и съпричастност, никакво чувство за такт.

Тъпанар

Разбира се,че върви разследване и експертите ще определят точната причина. Това което е най-близко до ума обаче,е високата скорост с която влакът е навлязъл в гарата. Ограничението там е 40км./ч. Вследствие на това е дерайлирал; последвал е пробив на една от цистерните,а образувалите се от триенето искри са възпламенили изтичащия газ,което е предизвикало и експлозията. Тая теза се потвърждава и от железопътните работници,които са видели с очите си цялата трагедия. ТЕ ТВЪРДЯТ,ЧЕ ВЛАКЪТ Е ВЛЯЗЪЛ С МНОГО ВИСОКА СКОРОСТ В РАЙОНА НА ГАРАТА! Тоест,пак става дума за човешка грешка. Много скъпа грешка! Дължаща се навярно на самонадеяност! Лошото е,че у нас такива грешки можете да видите ежедневно по българските пътища!

Станалото е лошо , много лошо, но ако е станало умишлено става страшно--много страшно.

"гърми" невежеството на автора на материала !

Полипропиленът гърми ли или само гори???Някой да обясни!

Пропиленът гърми, полипропиленът гори ако доста се постараеш.

Благодаря Ви!Но тогава,щом е имало само полипропилен как е гръмнало?!

поне да се изясни дали има нещо като бдж и дали съществува реално

говеда, които коментират тази трагедия като свеждат нещата отново до политика, Русия, САЩ, Путин, бежанци и всякакви други неща и хора, които нямат отношение по темата. Не ви ли е срам поне малко?! Загинали и пострадали са хора, сринати са домове в българско село. Как не можахте да покажете малко съпричастност и поне днес, поне в тази тема да не вкарвате политически спам и да не тролствате?! Нали утре такава или друга подобна трагедия може да сполети всеки един от нас... трябва ли да ви засегне лично такава трагедия за да се осъзнаете като хора, като човеци? Що за изродени мозъци сте вие? Ако имате поне капка останала човещина там някъде на дъното на дребните си злобни душици обърнете днес малко внимание на близките си вместо да тровите интернет пространството с бездушните си и идиотски коментари.

Това е за вярващи хора в религия или доктрина! Абсолютна истина няма, а медийните факти са спекулация с лъжи или скрити обстоятелства! Истината е достояние на очевидците, всичко друго са косвени улики! Истина е това което съм видял, а не чул от други или от медии!

Истината е умозаключение, основано на знания, не само и дори не задължително на сетивни усещания. Чувал ли си "лъже като очевидец". Чети още.

надувал талигата като АМТРАК

Щом за експерта не е ясно,значи никога няма да се изясни.

Крият истината!

и като имаш инфо, кой го е направил?

Вече ви се обясни, че Цветанов, Борисов и Цачева са драснали клечката на цистерната. Стига сте ровили, че да не вземе да излезе нещо друго.

Нали дърпа кинти, ако нищо не стане? Е сега ше плаща вредите, застрахователите в БГ са с 80% печалба, сега ще плащат!

Този взрив не е случаен...така става по бойково-меркелово време.

По времето на Путин.

Абе, да не би пък цар Освободител, да е направил от българите "русофилски говеда", а да не е толкова Сталин?

От полипропилен се правят водопроводни тръби, как така гърми? а може ли да са превозвали боеприпаси за ИДИЛ, напоследък имаше новини, че ракетите на ислямските главорези са български по произход.

Чак пък ракети да направи българинът - едва ли. Ама нещо по просто като калашниците - да, цял Сопот и половин Карлово се храни от тях. Какво? Да стоят безработни и гладни ли?

Калашниците се произвеждат в Арсенал Казанлък, не във ВМЗ Сопот.

stan_posta@

Осведомеността ви е даже по-ниска от мнението ви за българското оръжейно производство. Във ВМЗ Сопот (в България, от български професионалисти, може ли да си представите !?) от десетилетия се произвеждат противотанкови управлявеми комплекси от 3 поколения и от 5 различни типа - Малютка, Фагот, Фактория, Конкурс и Метис. Има ги на сайта на ВМЗ, при това на български език, погледнете. Или чукча писател, не читател ?

Разбира се, разбира се. Напълно сте прав. Само се чудим, защо композицията се е движела точно в обратна на местонахождението на терористите посока - на север, към Румъния, а не на юг, където са ИДИЛ, но принципно сте напълно прав. Няма как да не са били ракети. Сигурно посоката е била умишлено избрана грешно, за да се заблуди българската общественост и да се отклони вниманието от терористите, бежанците, НАТО, ЕС и Ердоган и доставката на ракети за ИДИЛ. И Мария Захарова ще го потвърди, цитирана от ТАСС и Первый канал.

Преди 2-3 месеца имаше трудова злополука, машинист беше паднал от влака докато скачал от локомотив на локомотив да си вземе цигарите. Не би ме учудило ако и тук машинистът е бил някъде на разходка и късно се е върнал за да намали скоросттта преди гарата.

Не сме си пили хапчетата сутринта. Личи ни!

Изпий ги де.

Не се знае още как е "гръмнала"цистерната,но: Булмаркет е собственост на кипърския гражданин Геортиус Георгиу ,който като бивш съдружник и настоящ директор на LEGNANO ENTERPRISES, е свързано лице по смисъла на закона със собствениците на ПИБ Цеко Минев и Ивайло Мутафчиев, които са собственици и на тази компания.

И? Ясно е, че компанията не е на бай Иван стругаря. Какво не и е наред на компанията?

А, нищо! Обичайна компания - мафиозка.

Много сте смешни. При толкова гмеж от турци и бежанци, пак се чудите дали Бойко е драснал клечката или Радев...?!

,,мостовете,, ги взривяват по ,,средата..!!! от взривът ,,цистерната,, е подскочила и е закачила ,,високото,,...!!! преди няколко години беше обезвредено взривно устроиство на ,,подобна,, композиция по линията солун -софия...???

"Мостовете", ясно, обаче, при влаковата композиция логиката не ли в началото.

Не, обаче, бригадите на идиотите, удавиха коментарите в л.йна. Само тебе те нямаше.

Нелош опит, но забравихте Борисов, ЕС, НАТО, бежанците и Турция.

Теб те знаем - ти си водещ в акцията по нала.йняването.

"а цистерните и товарът им са на румънски клиент". Ако се установи, че проблема е в цистерните на мамалигарите, понеже примерно са на 150 години и в брутално състояние, то Румъния трябва да бъде принудена да заплати щетите и да даде по 100 000 на ранените. Освен това България трябва да се замисли, дали не е по-добре да прунуждава подобни "клиенти", които превозват трансит опасни материали, да се застраховат в България, а след инцидент застраховката да поема щетите! Застраховките трябва да са съответно високи!

Че защо български застрахователи да се набутват, ако има опит за застрахователна измама? Освен това, не мислите ли, че е малко прекалено някой да взриви умишлено цистерна с опасен товар точно до населено място с цел да прибере застраховката? Ако ще го прави, би взривил цистерната така, че освен нея, да няма други щети. Защото, ако се установи саботаж, обвиненията ще са съвсем други, понеже има загинали и много материални щети. Ако взривът е умишлен, причините трябва да се търсят в съвсем друга посока, различна от застрахователна измама.

Твоят филм не е интересен. неговият и много по-интересен.

"не мислите ли, че е малко прекалено някой да взриви умишлено цистерна с опасен товар" А Вие къде прочетохте, че съм допуснал, някой да е взривил цистерната? Предложението ми е: Превозвачите на товари да сключват задължително застраховки "Риск" в съответствие с опасноста на превозвания товар! При инцидент, застраховката да поема щетите и да изплаща обезщетения на жертвите! Абсолютно нормална практика в Европа!

да поканят специалисти от САЩ там много често се взривяват влакове с цистерни. По средата, не по средата изобщо не определящо.

Ние ще се самоунищожим и без атентати от Ислямска държава.... Най лошото е,че след всяка трагедия няма виновни... Всичко се замита,когато играят парите,независимо от броя на жертвите!В България всичко е статистика...

Най-големият терорист (вносните са без значимост) е самата крадлива мафиотска ДС-арска псевдодържава, поддържана и финансирана от EU, която законно краде от банкови влогове, от здраве, от съдби, от природа, нагла, лъжеща и мизерна като народа си робски!

Точно така, браво! Водите по точки за наградата "Златна ушанка с червена петолъчка". Всяко дете знае, че ДС слугува на ЕС и НАТО, но никога не е слугувала на КГБ и Русия, ама никога!

"Вагоните са били пълни с полипропилен." Дир, можете да направите корекция. Товарът е бил пропилен - взривоопасен газ. А полипропиленът е безобидни пластмасови гранулки.

Я, за последно провери в хладилника и пак се обади, преди да звъним на 112.

Там беше. Беше се маскирал като бутилка водка. Мамка му нищо не остана от Путин в хладилника.

Какво не ти е ясно бе глупак? Трябва да си опасно малоумен и прост като гербер, за да не осъзнаваш,че става дума за умишлено престъпно действие.

Разбира се, разбира се. Напълно сте прав.

Ако не е умишлено то е поради липса на поддръжка за линията. Явно и боя не са отделили от еврофондовете за боядисване на останалото от соца.

Това е терористичен акт. Скоро ще се докаже но управляващите ще го манипулират с много излишни и глупави обяснения. Тук няма нищо случайно. но взрива ще е унищожил уликите.

Май пак някой тъмносин си е брал желязо

Емигранти, терористи, саботаж, умишлен взрив? Мисли ли се в тая посока или е "невъзможно"? А големият стаж от 10г на машиниста е смешна работа. Тия с 25г стаж академици ли са?

Няма начин да не са бежанците. Просто не може да има друга причина. Корнелия и Йотова казаха същото. Терористите са подкокоросани от Ердоган, ЕС, НАТО и ЦРУ. Основната вина, разбира се, е на Борисов и ГЕРБ.

Да, бе! 10 години стаж, това си е 35-годишна възраст! Направо е старец! Точно от това поколение, дето на думата "правила" гледа като на поредната кака от порно канала, с който става и ляга - с тотално пренебрежение, а на говоренето в учтива форма /Ви/ - като на "брутално" /любимият епитет на 20-30 годишните келеши/ посегателство над личните му свободи! В случая не може да се съди дистанционно, но се прокрадна информация /от стрелочник/ за висока скорост, така че да се провери! И да се вземат мерки, за да не зачезне тотално клиентелата на БДЖ. Щото ако ще ме возят по изграждани преди 30-40 години релси, с несъобразена скорост, нефелници, взели си дипломата с преписване и келешлък и гледащи много американски екшъни, по-добре да мина на велосипед.

Ти май не разбра, че това не е БДЖ, а частна транспортна ЖП фирма. Изхитрила се да ползва инфраструктурата и да напъва влака на макс скорост - нали не поддържат те релсите. После БДЖ е виновно, а частната фирма е идеална.

Тамъм щях да питам дали Путин не се е мяркал около Хитрино напоследък. А, то виж каква била работата.

Този експерт не е никакъв експерт, щом се чуди за причината за взрива. И децата вече знаят, че виновни са Цветанов и Борисов, заедно с дейното участие на Цецка Цачева. Те са драснали клечката на цистерната от яд и злоба, че Радев спечели изборите. Уволнете експерта и ни го пратете, за да го трансферираме в Сибир. Ние ще ви пратим други експерти, наред с тези, които вече са в България, за да тълкуват угодно всякакви негативни събития, а ако няма такива, те ще ги създадат, или измислят. Ние имаме голям опит в тази област. Я що блокове сами си взривихме в Русия, за да обвиним чеченците и да им разкажем играта! Я, 7 бежанци минаха покрай руското посолство! Ужас, трябват още поне 96 лагера да се построят! Йотова, къде блееш, ма!

Няма да е лошо да се гръмнеш тъпанар-става дума за трагедия, какви руски посолства, Йотова и тем подобни бълнуваш.

Човекът е дебил. Не му се връзвай.

Стилът на коментарите ви е именно този - за всяка беля, случила се в България, да обвинявате Борисов, бежанците и Турция.

Пак се напи сутрин, та да му се привижда че името му вече Решетников,- ще дочакаш, недей да бързаш за зад решетките.

Терористичен акт или предизборна провокация с цел предизвикване на дестабилизация?

Когато има взрив на цистерна,виновен е Борисов. Когато някой пес, който не е прибран от общинската фирма ухапе някого, вината е на ГЕРБ и на Борисов, защото отглежда кучета. Когато някой дебил утрепе някого с кола, пак е виновен Борисов. Когато светне червено на светофара, няма друг виновен, освен Борисов. Когато се случи нещо хубаво, то се дължи на избора на Радев, на предстоящия избор на Корнелия за премиер, както и на бъдещата коалиция БСП, ДПС и Патриотите. Също така, разположението на петолъчката на върха на Кремъл влияе позитивно на България. Добре ли го докарах за една ушанка рубли, другарю Кутев?

Бахтимуикретена си, честно.

Защо, че аз пиша същото, което пишете и вие, следователно кой е кретена? Съвсем във ваш стил е, понеже той не е труден за усвояване, дори идиот го може, а вие сте напред с материала.

А възможно ли е и Борисов, и Радев, и всички партийни зомбита, без значение "сини" "червени" "морави", да са идиоти, и затова да сме на този хал!?

Забележително е, че британският Daily Express беше не само по бърз от повечето наши медии в отразяването на новината (breaking news!), но и посочва причината за взрива. Тя е, че при дерайлирането една от цистерните закача проводниците с високо напрежение над линиите.

само една от цистерните закача проводниците с високо напрежение над линиите и то тази по средата ?При това проводниците са над линиите и са на високо.Преди нея са локомотива и още няколко цистерни.И не е случайно ,че е гръмнала средна циснерна,защото естествено при взривяването експлозията ще се предаде и на останалите.Нищо чудно това да е направено умишлено.

Написал ти го е човека - ПРИ ДАРАЕЛИРАНЕТО, само една е дараелирала, ако беха дараелирали всичките 8(осем), щяхме да наблюдаваме така нареченото синхронно или масово дараелиране и синхронно/масово закачане на проводниците. Се'ш лисе ?!

Учудвам се как още Плевнелиев не е посочил,че Русия е замесена в жп катастрофата в Хитрино,но още не е късно...Жалко за пострадалите.Трагедията за хората там е огромна.Дано този път държавата не остави хората както в Стражица.

Как да не е замесена? Това е поредната червено-руска инвестиция.

щом на този експерт не му е ясно как гръмва цистерна с пропан в средата на дерайлирал влак, сменяйте експерта веднага!

Калотките си искрът при задействането на спирачката, напълно нормално.

Може и някой талибанин да е решил да си запали фаса,де даа знаеш!

Един руски агент с ушанка взриви цистерната. После се появиха още двама с ушанки, яхнаха мечката и отпрашиха на североизток.

Опитът за ирония е дебелашки в стил "Кутев", но може и да не е никак далече от истината. Целта е непрекъснато да насаждате страх у хората - къде с огромното преекспониране на проблема с бежанците, къде с ухапани от бездомни кучета и прочее дивотии, които винаги извъртате в удобна за вас посока

Не се карайте, помагайте си - и двамата сте дебили.