ЦИК забрани анонимните дарения за предизборната кампания

Публичен регистър ще отчита постъпленията и разходите на партиите, коалициите и инициативните комитети за изборите, съобщиха от Централната избирателна комисия (ЦИК).

Обратно в новината

Коментари - ЦИК забрани анонимните дарения за предизборната кампания | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

На това му се казва "Мижи да те лажим". Как ще минат под отчет парите, дадени на ръка? От така начечените "дарители"? Как ще се отчетат купените гласове? Братята роми ЕТ ли ще правят и фактури ли ще издават? Кой ще е този бизнесмен, който ще попълва хиляди формуляри за дарение и да му лъсне после и името в Сментана палата и данъчното? Всички тези пари се дават под масата, а новата наредба само поощрява сивото финансиране, под предлог, че го вади на светло.

И какво да ги правя сега, всичките тези пари ...На-ана-нана ( Ивана ).

Привидно добра мярка. Само , че това няма да реши нищо. Няма вече партии - всички са АД-та , ООД-та, а има и ЕАД-та като Воленовото. Няма идеи и концепции - има търгове и еврофондове за комисионни. Лобизма и купуването на влияние са отдавна традиция. Изборите са борса и на нея партиите ще си напазарят евтини акции, не с пари директно, а с гласове купени пак с пари естествено. То няма и много политици. Просто 90 процента и повече от политиците са циркаджии- имитатори.

Но за МВР не са забранени. Така че плавно ще се преливат от министър към шеф на предизборен щаб.