ЦИК: И да няма машини за гласуване, вотът пак ще е законен

Имаме уверение от служебния финансов министър, че ще бъдат осигурени средства за машинно гласуване, но и да не стане, изборите няма да са незаконни, заяви ЦИК.

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: И да няма машини за гласуване, вотът пак ще е законен | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Какво правиха до сега от ЦИК че не осигуриха машините?! Две години спаха! ВАС каза в решението си, че решението за машинното гласуване е от 2014 година! От тогава до сега ЦИК е трябвало да осигурят тия 13 000 машини! А онази от ЦИК по телевизията се звери, че не били виновни и не зависело от тях. Ами какво правехте 2 години ма, че не осигурихте машините? 2 години спахте! Виновни сте! Върховния съд ВАС ви го каза, решението е от 2014 и е трябвало от тогава до сега да сте ги осигурили! А не сега в последния момент да се сетите да ги търсите след като съда ви го каза. Вие нямате право да решавате и да взимате решения достатъчни ли са 500 или не, изборите законни ли са или не. Вашата задача е била да осигурите машините, а две години спахте! Решeнието е било от 2014. Затова вие от ЦИК сте виновни!!! пп.Дано някои да премахне този корумпиран ЦИК!

на 26 март ще излъчват Терминатор 3: Бунтът на машините

"И да няма машини за гласуване, вотът пак ще е законен"...... И да не е законен - ще се проведе. На пук на всички "машинисти" :-)

Тук искат машини, а в Холандия, като по-тъпи са постановили че за да се избегнат фалшификации и чужда намеса ще броят гласовете само на харитя. Абе манипулиран мартял.

Да ама ако няма пликова ще го обявят според както им изнася.

200 000 цигани и 200000 възрастни пенсионери не могат да гласуват по друг начин освен машинно Аз пък не искам да се оскъпяват изборите с тези машини

Кой даде на съда това за машините Деформаторите ли

Какво значение има кой го е дал, като трябва да има машини?!

Г-жа Буклукчиева от ЦИК явно е некомпетентна и мястото и не е там.

Е саботаж на изборите от високо ниво И жестока корупционна сделка може би

Голямо шоу! Сутринта по Нова в дискусията беше поканен и търговецът,който доставя машините за гласуване.И той ни убеждаваше,колко по демократични ще са изборите,ако си поръчаме машини.Вероятно неговите.

Ти разбра ли , че искаш да гласуваш машинно ??? .. и гласувал - не гласувал да платиш за това..

Учредител на партията на партия Движение България на гражданите на Меглена Кунева ще даде под наем на правителството машини за гласуване за местните избори. Акционерното дружество Сиела норма АД, чийто главен изпълнителен директор е Веселин Тодоров, ще достави 50-те устройства, които ще бъдат използвани в 50 секции в София, установи проверка на Епицентър.бг. Компанията ще получи 83 200 лв. Сумата подозрително съвпада с онези 83 333 лв., които Министерски съвет задели за въпросния търг. Сметките показват, че за наема за една машина бюджетът ще плати 1 664 лв. Любопитен е фактът, че на първия конкурс Сиела Норма предложи да достави машините за 139 000 лв. Тогава процедурата се провали, защото Информационно обслужване АД предложи изпълни поръчката срещу скромните 28 950 лв. или по 579 лева на машина. Търгът бе прекратен от Министерски съвет, защото Информационно обслужване не можа да обясни как ще се случи това. Веселин Тодоров е един от учредителите на Движение България на гражданите. На парламентарните избори през 2013-та г. бе водач на партийната листа в Габрово. Той е изпълнителен директор на издателство Сиела от 1998 г. Бил е съдружник със сестрата на Илия Павлов Славка, която бе зверски убита в САЩ.

Как може да бъде зам.председател на ЦИК едно некомпетентно и неуравновесено същество като това при Ризова.

АЙДИ, пускайти поръчката, че мъй страх дан съ откажити от машинити, като някои развити западни дръжави.

Стига правете народа на глупав.Тия машинки за гласуване отдавна са в България.Сега бързат да ги узаконят.Всичко в тая страна е далавера.

Е вече и за най-тъпите е ясно,че се готви съботаж на изборите.То не бе смяна на закони в 12 без пет,то сега пък само машинно да се гласува и не сме искали машинно а електронно гласуване.Какво става с останалите точки от реферундума!

Референдумът е невалиден бе моето момче. Още ли не си го разбрал? А тоя закон е приет още през 2014-та, а машинното гласуване се тества от години преди това. А какво си искал лично ти ни е през .... Абе, сещаш се. Ние искаме законите да се спазват.

Най-много се лъже преди избори, секс и след риболов. :)) ЦИК обаче още от президентските избори и референдума облякоха жълтата фланелка и не ясъбличат. Ако и Дългия спечели делото, просто не ги виждам. Впрочем сещам се - най добре горят бушоните.

Според ЦИК изборите ще са законни и без бюлетини и без машини, стига да се изберът правилните хора.Оставка, некадърници!!!

Оставка на кого , бе мушмол? Че то няма ни парламент, ни правителство! Тяхна е задачата по цялостната организация в държавата. Две години спаха и не го решиха тоя проблем, а сега си прехвърлят топката и извиват ръцете на служебното правителство за 2 месеца да свърши това, което те за 2 години не свършиха!

Ми оставка на членовете на ЦИК, които бяха изненадани от закон приет 2014-та година и остановище на ВАС, че видиш ли законите трябвало да се спазват. И да не забравяме, ЦИК в тоя си състав е дело на БКП, ДПС и Юруш от времето на Орешарски.

червените кхмери пак ще изпедепцат изборите.

Вота ще си е законен, виж дали действия на разни от ЦИК са такива, е друг въпрос. Но това не променя за вота.

Глупости! Няма как да е законно нещо, извършено в нарушение на Закона!

....за нищо.Не разбирам защо е това настояване,да не кажа напиране вотът НЕПРЕМЕННО ДА Е С МАШИННО ГЛАСУВАНЕ.На Референдума пожелахме да е задължителен и ЕЛЕКТРОНЕН .Не харчим ли излишно средства за нещо,което е по-скоро вече остаряла форма на гласуване?

Защото такива са изискванията на Закона, той трябва да се спазва.

Гласуването ще е законно ако спечели БСП(ДС),ако победи ГЕРБ,естествено ще е фалшификация.Най честно и справедливо беше гласуването по тошово време, тогава имаше един състезател и любимата партия ,печелеше 98,9%. Към такъв резултат Курка и Пиги Йотова мечтаят. ДА АМА НЕ (П. БОЧАРОВ)

Получаваш сто плюса само за Пиги Йотова. Чудех се тая смряд кага ми напомня, а то .....

Само дето не е ЦИК инстанцията която да обяви дали нещо е законно или незаконно. А мнението на ЦИК се видя колко струва в съдът.

сега пък машини за гласуване, ако не си ги произведем, трябва да ги поръчаме от някъде, поръчка, комисионна...а да ясно, някой ще вземе процент, малеее колко явно е всичко

Това го знаем, както и че и да няма гласували пак ще е законен вота. Държавата на автопилот.

Ааааа..Не е точно така.... Има вече пилот в самолета... Въпреки всичко и всички - ген.Р.Радев овладява управлението и дано успее да стабилизира страната... Справял се е с къде по-критични ситуации... Още малко му трябва. Успех г-н Президент! .... А няма ли сега ЦИК да си подадат оставките и всички депутати от правната комисия да не участват повече в избори и да нямат право да заемат държавна длъжност /каквато и да е/...

А бе, тоя Рум. Рад. освен да лети надолу с главата друго сложно не е правил, а и сега не му се налага, защото го командват с дистанционно.

С машини или без машини вота ще е НЕЗАКОНЕН, много добре се сещате защо... мамини тарикатчета :)