ЦИК: Селфито в тъмната стаичка е забранено

Селфито е забранено в тъмната стаичка в изборния ден. Ако гражданин бъде видян да си прави снимки с бюлетината, неговият глас няма да бъде зачетен, обяви ЦИК.

Обратно в новината

Коментари - ЦИК: Селфито в тъмната стаичка е забранено | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

БИГ БРАДЪР гледа! Особено в "тъмната стаичка" ...

Пълен бойкот на изборите и масово гражданско неподчинение !

няма да гласувам защото това са порнографски избори.нов п.ти клуб съсс стари курви не може да има никакъв просперитет.

Партиите са си направили сметката без твоя глас. Не им развалай рахатлъка.

А с излизането - през детектор на лъжата, дали сте гласували по съвест или "по съвест".

Както и гпризива за гласуване за малка партия. Всеки глас носи 12 лв. на година (48 лв. за мандата). Ако гласуват 6 млн. българи, ще трябва да плащаме на политическите партии около 70 млн. лв. годишно, или 280 млн. на мандат. Колкото повече толкова повече. Плащаме и на тези под 4 процента... Например за Скакалчето Витков, за знайни и незнайни алчни за пари идиоти. За това - за гъби или за риба!

Всеки глас повече от хората сваля процента на купените гласове. Не е все едно 250000 гласа от 1,7 милиона гласували, или 250000 гласа от 3,5 милиона гласували. Стига лъгали хората. Да, знам, че е трудо да се премине 4% бариерата.

Хем признаваш, че има купуване на гласове, хем си мислиш, че като гласуват много хора, ще победиш купуването на гласове. Сметката е перфектна. Взимаш 50 лв и продаваш гласа си. За 4 години - един мандат ги връщаш, като стой та гледай.

Помни Пламен, да не бъдеш пак измамен!

Освен да сложат една лампа вътре и комисията отвън да гледа "перде кириз".

"Гробар" съм, им и позволиха,баба Цецка да ме придружава! И кажете ми, какво става като дръпне пердето, на мене ще ми изскочи ... сърдцето, ако не я фана, долу пот фустана - червения, и по...кутрето! дедо Ратко

То пък щото ще има една избирателна активност...Всички ще се юрнат към урните с телефони в ръка. Повече от половината дори няма да стъпят в избирателна секция, както винаги!

и миналия път така. а после станаха много активни протестери

Една тенденция, която в последно време се появи, е именно селфито. В много случаи хората желаят да се заснемат как гласуват в изборното помещение или в кабината за гласуване. Това е недопустимо, тъй като по силата на изборния кодекс използването на фотоапарат, всякаква заснемаща техника, телефони, и снимането на вота се третира като показване на вота, т.е. нарушение на тайната на гласуването". Сега да попитам ЦИК "допустимо" ли е когато някой виден български политик се снима с "фотоапарати и др. техника" как гласува и целокупния бг народ после гледа репортажи по ТВ-тата?! Защото въпросните репортажи са правени именно в "изборното помещение".;о)

Ти па сега всички сме яли пиле с ориз само зето някои са яли пиле други ориз...

хаха и как ще ме спрете? ако искам ще се изсера в тъмната стаичка!

Малоумници, дрънкащи празни тъпизми и лъжи! Как ще го спрете това, нали така се прави контролиран вот и вие го знаете!!!

Само не разбрах кой има правомощия да влиза с мен в стаичката и да ме наблюдава какво правя там - членовете на СИК /секционната избирателна комисия/ или т.нар. застъпници??? Или за да ме спрат да си направя въпросното селфи, кой от тях има правомощия да ми изземе телефона например и за целта да ми направи обиск???

Хубава работа! Как така "ако бъде видян в тъмната стаичка"!? Та за да бъде видян, това означава, че е извършено много по-голямо нарушение на тайната на вота!!

Ако гражданин бъде забелязан, че зачерква "неправилното квадратче", неговият глас няма да бъде зачетен:)

вероятно се разчита на наказание 'свише'. някой вярват, че има един или нещо от което никой никога не може да се скрие.. и то не е бигбрадър.

Смях - тайната стаичка, не е тайна. Тогава кой наблюдава тайната стаичка?

Как ще разберат, че си правя слефи? Нали тайната стаичка е тайна и не трябва нищо да се вижда. Какви снакции ще има за "наблюдаващи", които ме шпионират какво правя в тайната стаичка? На мен това ми изглежда много по-голямо нарушение на тайната отклкото аз да си правя селфи. Ами всички тези хора, които публично разкриват за кого са гласували - те не нарушават ли тайната на вота?! На тях ще им обявят ли бюлетините за невалидни? Ей това се нарича перфектен закон - провокира повече въпроси, отколкото отговаря.

Като влезнеш некой ден да гласуваш ще разбереш как. Явно до сега не си се упражнявал в този спорт.

Споко, бе! Ако не си снимаш бюлетината, нищо няма да ти се случи! Снимай си само физиономията и после не се пускай в гъзбук, за да няма доказателства, че си извършил нарушение ;-)

hahahaha You make my day. :))))))))

Чекайте малкце! Чекайте! ЦИК си признават, че ни наблюдават как попълваме бюлатените. Иначе как някой ще бъде видят да си прави селфи в "тъмната стаичка"? От кого и как - с невъоръжено око или със СРС? Значи има наблюдение в тъмните стаички!

ЦИК казват, че е забранено да си снимате попълнената бюлетина преди да я пуснете в урната и да си вземете петдесете и пет лева пред вратата срещу снимката от телефона. Аман от глупаци.

Аман от олигофрени! 1. Решението на ЦИК да не се зачита глас начовек снимал се с бюлетината е незаконосъобразно и няма ад издържи в никой съд. 2. Как ще наложат забраната да се прави селфи в тъмната стаичка? Че даже и да хванат някого? 3. Къде в Изборния кодекс пише, че човек не може да се снима с бюлетината си? 4. А ако накарам някой друг да ме снима с бюлетината ми - извън тъмната стаичка? Къде в ИК пише, че тайната на вота е задължителна за този, който го упражнява? Още мога доста да карам в тоя дух...

А срането в тъмната стаичка забранено ли е? Да ви сера на фалшивите бюлетини, с които ще узаконите престъпниците от ГЕРБ.

проZ народ

Те това го знаеш -....Скакалец!

А представяте ли си некой да се измастурбира връз бюлетинките

Не-не си представяме..... Защо не го направиш ти,и да "теглиш"няколко селфита да ни покажеш?? И да те Фанат,няма да е страшно...Ще ти унищожат бюлетината,но така или иначе,с твоя акъл-за някой дебил ще гласуваш....

специално за теб, в твоята секция трябва да сложат надпис, че и "измаструрбирането" е забранено. охлюв.

" Ако гражданин бъде видян да си прави снимки с бюлетината..." Поправете ме, ако греша, ама гражданина нали влиза сам в тъмната стаичка? Освен, ако не е толкова тъп, че да си прави селфито с бюлетинката пред самата урна и пред все членове на СИК;о))

Добре, ще се спазва 100%, повече няма да се прави.

Аз ще си направя слефи и веднага зад чаршафа ще си разположа онаа работа, белким некоя симпатична НАБИУДАТЕЛКА успее да ме фане

добре де, как ще хванат нарушителя на място? после, след време, ще е късно. протокола заминава същия ден.

тъмната стаичка ще бъде прозрачна

В тъмната стаичка (кошара) ще има 2-3 да пазят да не се снимаш и евентуално каква бюлетина избираш да пуснеш.