Декодерите за цифрова ТВ ще се раздават като енергийните помощи

Държавата ще поеме голяма част от цената на декодерите, необходими за приемане на цифрова ефирна телевизия. Това предвижда проект, публикуван за обществено обсъждане на интернет страницата на Министерството на транспорта, информационните технологии и съобщенията.

Обратно в новината

Коментари - Декодерите за цифрова ТВ ще се раздават като енергийните помощи | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Добре де, що се занимават с глупости, а не преведат направо парите на правилната фирма, а ако остане някой лев с него да платят по една месечна такса на циганите към Булсатком? Всичките социално слаби отдавна вече са на сателитна телевизия, за какво им е тоя декодер?

Преди 4-5 години един колега ходи по Краснодарския край в Русия. Като се върна каза, че имало около 100-на цифрови ефирни телевизии, част от тях платени. От тогава съм инвестирал в два декодера (дървета на STONG), купени от МЕТРО, единия MPEG2 80лв., другия MPEG4 100лв. Грубо 200лв. Дори при сегашна цена за Икономичен пакет на БУЛСАТКОМ 6,80лв. 29 месеца. При кабеларка за около 15-20лв година.

дигиталната тв е с по добро качество само ако сигнала е много силен. иначе е невазможно да се гледа. това означава, че в софия и наблизо до ретранслаторите ще има задоволително добро качество на картината и звука, но в останалата част на страната. около, 80% сигналите ще бадат слаби и телевизята няма да баде достапна. даже в нев йорк след вавеждането на дигиталната тв преди няколко години повече от половината населеление не може да гледа ефирна телевизя. вавеждането на дигиталната телевизя е в услуга на кабеларките и в ущарб на по бедните хора.

От 3-4 години гледам ефирна цифрова телевизия не плащам на кабеларка или сателитка. Пакети започват да се губят (появяват се цветни квадрати) само при силна мъгла/смог или много ярко слънце. Картината е сълза. Друг е въпросът, че няма студио в България да излъчва цифрова телевизия, т.е. за сега просто аналоговият сигнал е прекодиран в цифров.

Ще гледаме цифрови турски сериали ?

не искаме да гледаме българска телевизия с измислени серияли стъклен дом 7 часа разлика и др имаме си интернет и се информираме преди новините на бтв и ббт и др телевизиии по интернет се гледат и филми който искаш а не който ти пуснат

Е това вече си е чиста енергиина ефективност , да дадете на чиновниците от този творчески колектив поне по 80 000 лв. бонуси на човек за това ,че са се сетили за текъв вид енергиина ефективност ! А може и на рзширите бонуса по 60 000 лв. на човеки за другите колективи които ще мерят тази енергиина ефективност и ще пишат доклади до Е.С колко ефективно е използувана тя . А да и да не забравите да рапортувате пред Е.С за дадените ефективни помощи на населението .

Днес сутринта чух, че наближава цифровизацията и викам да погледна у ebay как са цените на MPEG4 приемниците - китайска пръчка с възможност за запис върху SD карта - 12 паунда барабар с доставката, няма и 30 лева нашенска пара. Това е за единична бройка. Ако ударя една жица на китаеца и му кажа че ще му купя 500 000 блойки цената ще отиде на под 20лв. Та сега, разделяме тея 17 500 000 предвидени за сет топ боксове и какво излиза - 875 000 приемника. Едва ли ще раздадат толкова. По-правдоподобен сценарий - вземат се декодери от по 5 паунда, най големите ментета, купуват се 100 000 бройки, с шумна кампания се раздават на простолюдието, открадват се едни 16 000 000 лева. И аз искам ама не ритам топка с ББ

Не лъжете ОБРУЛЕНИЯ български народ - DVB-T???????? Отдавна философията е вече към IP TV!!!!!!!!

Еййй,комунетаааа,комунетаа...за вас ще раздават безплатно по един Аганьок и Рубин.Да ви намалей носталгията по старото...хихиххиии

Ей комунист - Бойковист!Ти на всяка манджа мерудия ли ще бъдеш?За това ли ти плаща комунето Борисов?Много хубав аватар имаш точно на Борисов прилича.

ти май не знаеш кое е сърбел и дървел. как ги смесваш тези комунисти с бойко !?!? по твоята логика всички които сме родени преди 89-та..са комунисти?!? аман от неориентирани

Рубин-ът на баба ми изкара повече от 25 години!

Бате, сега ме накараа да мислим-ние с Айшето сме най-напред у класацията по сичките показатели:доходи, имоти, инвалидност. Само не моем да разберем-по-добре ли е официално да се земем с Айшето или не, 'щото не са казали на кого ще дават по-напреде-на ергените или на женените, па и ние като не сме женени там у съвета сме си две отделни семейства. Та това ми е проблема. А, и нали нема да искат касови бележки и гаранционни карти на телевизорите, 'щото там, откъде взееме нашите, не намерих бележки.

Най-добре е да се ожените и след това да се разведете. Ти да се регистрираш че си алкохолик. Айшето да те осъди за тормоз и да се пенсионира по болест. Така е най-добре, а вие пак ще си живеете по старо му. Така и децата по-лесно ще влезат в детската градина (ако си решил да ги пращаш). Ама ти не си ли Асан? Що си се писал Асен?

За забавления разбрах, че има заделени пари, а за пасти не са ли предвидени няколко милиона?

Всичко Мара втасала, че и цифрова телевизия. Далавера, далавера.

Като не ти разбира главата, по-добре недей да коментираш. Само със спестените мегавати от разточителните аналогови предаватели тези разходи ще бъдат избити за по-малко от година.

Това ли е най-належащото? Топломери,водомери, електромери, опряхме вече и до ДЕКОДЕРИ. Колко "мило" с държани пари т.е нашите, ще се дават подаяния на бедните. Ще се финансират частни фирми .АФЕРИМ ГЕРБИСТИ!

Ти пък и за Кам модул си се загрижил, знаеш ли още колко време ще мине докато се пуснат цифрови ефирни кодирани канали.В момента в София има 20 канала на МПЕГ-4ри компресия - БНТ1,БТВ,ТВ7,ВТВ,Войс,Европа и ББТ.Намират се на 23ти,40ти,52ри и 64ти канал.

Телевизията е основно средство за манипулиране на мисленето на хората.Абсолютно нормално е да се раздават декодери свободно...

Най-точният коментар!

Те телевизорите могат и да имат техническа възможност, но са без CAM - модул, който струва 100 лева Гласувайте за Граб

Разбира ти главата от телевизори! DVB стандарта е просто е по-нов от твоя телевизор. Всички нови телевизори имат вградени цифрови тунери и няма нужда да си купуваш абсолютно нищо.

CAM модула ти трябва за декодираща карта и няма нищо общо със свободната ефирна телевизия. Използва се само за платени кодирани канали.

Един такъв декодер в Германия и Франция струва около 10-20 евро. Както се досещате, няма никаква държавна субсидия за това! Има и по-скъпи с разни екстри, но масовите цени са от този порядък. Явно българската държава се готви да напълни гушата на някой вносител.

Най-много ще ме зарадва да вземат да си разкарат насраните доставчици на интернет, тв и прочие шибаните кабели от дърветата и фасадите.

Дано сега Техномркет Технополис ги пуснат на приятна цена,че сега една две фирмици дерат кожи....

NEO DVB-T50 - 49 лева NEO DVB-T10 - 59 лева

Не ЛЪЖИ хората. Тези STB(декодери) не стават за НИЩО, защото са MPEG2, а не MPEG4, което е прието за цифров стандарт в България. Които ги купи само ще си даде парите на вятъра.

Не е ли по-добре тази т.р. държава първо да повиши пенсиите? и после да купува декодери и да прави бизнеса на телевизонерите?

Оххх, дано аз да лапна поръчката за декодерите. Я да ходя да ритам футбол с Бойко.

Ако в момента не риташ с него, не се надявай да лапнеш поръчката. Това не е за случайни фирми.

Отдавна е лапнат държавният "бонус":)