Коментари - Поскъпват таксита и маршрутки? | dnes.dir.bg
назад

Поскъпват таксита и маршрутки?

Трябва да се извърши корекция на таксиметровата услуга с около 20 стотинки. За потребителите това означава, че средният пробег, който е най-практикуван - до 5 км, ще излезе с 1 лв. по-скъпо. Най-големият маршрут ще поскъпне с до 2 лв.

Обратно в новината

Коментари - Поскъпват таксита и маршрутки? | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Защо пълните гушите на тези изроди и ползвате услугите им? Това е най-долната измет на обществото. Крадът най-нагло,лъжат,не плащат данъци,а сега врещят. Вижте им мръсните,неподдържани коли,вижте им външния вид-повечето са като излезли от гората,прости и невъзпитани. Малко ли хора пропищяха от наглите им грабежи? Намерете си някой свестен,чист и културен шофьор и когато ви се налага викайте него. Има и такива и на тях с удоволствие давам бакшиш.

Kalin

че някой вози ли се още на таксита?аз от 2 години не съм се качвал на такова нещо.при положение че с личната ми кола ми излиза и в момента на тия високи цени 4 пъти по евтино с личната ми кола за какво да пълня гушите на разни алчни бакшиши.

Качете ги... после ще имате време да си четете спокойно встника по стоянките...

Само в България такситата са не метан или нещо подобно и приличат на абсолютни кочини. Щом ще дигат цените да карат на бензин или дизел( те се оправдават с скъпото гориво:))) ) Ние балъците хахаха. Това такситата са пълни измекяри., не може една кола да изгори за 5 лв метан в рамките на 5 км. Реалните изгорени литри са или лв. са 50 ст. за 5 км. ХАЙДЕ направете си сметката

Хайде да си направим сметката: Лизингова Цена на автомобила : 48 000 лв / 10 г. ( срок за експлоатация на автомобила) или 2800 лв/ г или 9,5 лв на работен ден. ГО : 260 лв / 296 = 0,88 лв/ден Каско : 1600 лв /296 = 5,4 лв/ работен ден ( каското е осреднено за срока от 10 г.) ГТП: 2 х 50 лв = 100 лв/296 = 0,34 лв/ден Данък превозно средство: 300 лв /г или 1 лв/ работен ден Счетоводство: 150 лв/ месец = 6 лв/ден Гориво метан : 22 лв/ден за 150 км ЦДП: 6 лв/ден Амортизация: 300 лв/месец средно или 12 лв / ден Осигоровки: в/у МРЗ : 123 лв / м или 4,92 лв/ден Разрешително от общината: 55 лв/г или 0,19 лв на ден Автомивка: 5 лв/ ден средно за зимен и летен сезон. Общо постоянни разходи на ден: 73,23 лв на ден . Оборот на смяна : 80 до 100 лв при оптимиостичен вариант. На Вас оставям да пресметнете колко е работната заплата на един таксиметров шофьор при 12 часов работен ден . Благодаря за вниманието и приятно пресмятане.

Murry@

Поздравления за разбивката. Но не разбрах защо ще се вдигне цената на километър заради поскъпване на бензина, при положение че се движите на МЕТАН?!?!?!?...

Доста интересен поглед имаш върху разходите. Дори и един второкласник ще ти каже че и към тях си подходил с "помпичката" Само лека корекция върху: Цена на автомобила (ха ха), каско (ха ха ха), данък (ха ха), амортизация (??????), автомивка (ха ха ха ха).

Всичко е точно, ама ги няма остойностени цените на резервните части и ремонтите!

В Боровец в неделя - лифта върви празен на цена 10 лв, е малко акъл няма ли някой да пробва на 5 лв дали няма да е по-голяма печалбата като ще има повече пътници.

Такава е логиката на българския бизнес... потреблението е намаляло и те вдигат цените, вместо да ги намалят и да поощрят клиентите... После иди доказвай, че не перат пари...

Резултата от поскъпването на цените ще е отлив на клиенти! Отлива ще е не, че не им е нужен такъв транспорт, а става достъпен за по-малко хора, имайки в предвид личните им бюджети и поголовното нарастване на всякакви цени и замразени, дори в обшият случай - намаляващи доходи в частният сектор!

Всичко поскъпва и ще поскъпва. Това ни чака. Такъв е прехода и така се живее при капитализЪма. Докато издържим в мълчание и безропотност.

ето ви ДЕМОКРАЦИЯ ...... НЕКА СЕГА ВИ СЬДИРАТ КОЖАТА ЦАСТНИЦИТЕ !!!

Обявяването публично на цени не се ли санкционираше от КЗК? Или КЗК спи?

Кой от вас бакшишите кара на бензин бе?

и като карам на метан, който също стана два лева по между другото, да взема да Ви возя без пари защото моите деца хляб не ядат? ако и Вие господине след 12 часа работа се прибирате в къщи с 25/35лв. също смятам че ще желаете по-високо заплащане на труда си. справка от къде произтичат тези 25/35лв. : дневен оборот 75/90лв. , 30лв. аренда 25лв. метан и 5лв. в пепелника за бензин, мивка и гуми ? май понякога жената ще дойде права че не е ясно защо ходя да блъскам, ако ме види и накриво някой гладен катаджия за едно двадесетаче и цял ден съм бачкал за тоя дето духа. за да направя 90лв. оборот това са 180 пълни километра което значи поне още половината празни! та ако желаете Господине да Ви повозя без пари А?

0.50 - километър? А начална такса, а престой по сфетофари - реално 1лв/км. За 5км маршрут нямам спомен да са ми взимали 2.50. Празните не са половина така че май сметката е по-скоро 130-140 на ден. Тези километри се минават за 4-5часа работа, а това че не се работи 100% от времето е и до желание - защо масово се отказват курсове под 2-3км? Реално те са най-скъпи на колометър.

Kalin

Първо нещо не можеш да смяташ това едното,второ като не ти изнася да си такси смени си професията ,и трето нас пък не ни изнася да се возим на 1 лев километара и затова не се возим на таксита-с личната ни кола даже на бензин ни излиза 4 пъти по изгодно!

Еййй пиявици кой от вас кара на БЕНЗИН бе 99% от такситата карат на метан и газ ай моля ви се.