Всекидневните стоки поскъпват най-силно

Инфлацията за февруари 2012 г. спрямо януари 2012 г. е 100.9%, т.е. месечната инфлация е 0.9%. На годишна база инфлацията е 2%.

Обратно в новината

Коментари - Всекидневните стоки поскъпват най-силно | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Кой бярва на така изчислената инфлация за яицата и др. Съшите са над 40 ст при 20 ст в началото на годината и това било 9,5% инфлация. Ясно че трябва наново да учим как се смята и ,,,,,,,,,,,,,,,,

Абе тоя Миро Мършата е ебати наглеца. Той спря вноса на яйца щото няма ли печат и сега ми говори с пройзводителите. Ми нали те точно ти дадоха куфарчето с кинтите да спреш вноса бе. А с тойя на "градус" са първи приятели. Присъства в всяка делегация на Миро. :)

ГОЛЯП КЕФ! ОЩЕ ПО-СКЪПО ТРЯБВА ДА СТАНЕ,А ЗАПЛАТИТЕ ДА ОТИДАТ НАДОЛУ И АКО МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ ПРЕЗ МЕСЕЦ. КЪДЕ СА ОНИЯ ДЕТО ПРЕВЪЗНАСЯТ ТИКВАТА ПРОСТА,НЕЩО ЛИПСВАТ. ИЛИ ОЩЕ НЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗАРАБОТЕНОТО ТА СЕ ОСЛУШВАТ. И ВНИМАВАЙТЕ С КУНЕВАТА И СЛАВИ БИНЕВ- БОКО ЧАКА ДА НАПРАВЯТ ПАРТИИТЕ ИМ,ТА ЕВЕНТУАЛНО СЕ ГЛАСИ С ТЯХ ЗА ВТОРИ МАНДАТ.

Поскъпват стоки,които не могат да бъдат заместени с други.Това показва,че зад всичко стои държавата.Много е смешно,когато всеки ден по медиите се обобщава,че поскъпнало това и онова,все едно става дума за природно явление.

А ВА ,АДМИНИСТРАЦИЯТА,НЕ ПИШЕТЕ ГЛУПОСТИ С ТИЯ ПРОЦЕНТИ НАД 100.ДАЙТЕ НЯКОЙ ЛЕВ ЗА ПО ГРАМОТНИ.100 ПРОЦЕНТА ЗНАЧИ НА БЪЛГАРСКИ ДВОЙНО.НЕГРАМОТНИЦИ!

Не мой да се косите! Сега, като намалят ДДС от 20 на 18% всички стоки ще поевтинеят с по няколко стотинки! Освен ако продавачите не ги домързи да сменят етикетите! Трай, коньо за зелена трева!

ДДС то трябва не само да се намали д 2 %, а минимум с 4 % и да стане ПЛВАЩО. което значи за всичко родно производство 3 %, ца горива БЕЗ ДДС, за медицински и други услуги 1%, за хранителни стоки собствено производство и потребителските стоки първа необходимост 1- 3%, за книги 4% и прочее. Да стимулираме родното производство и малкия и среден бизнес. Но не такова намаляване на ДДС планува управляващата мафия. Дянков иска намаляване с 2 % ДДС за прах в очите на обществото, че нещо прави за икономиката. Други мерки се иска за икономиката за създаването на производителен тип икономика ,преди всичко големи инвестиции в икономиката. Тези инвестиции обаче мафията краде и ги прибира в джоба си..

Не знам, ама аз усещам реално инфлация от над 40% сигурно. Защо преди 1 година в магазина за 10лв вземах продукти за 1 готвено ядене, а сега ми трябват поне 14лв? Защо преди 1 година минавах разстоянието до морето за 50лв, а сега за 65лв със същата кола? В мен ли е проблема не знам... предполагам че съм започнал да ям повече и колата ми е започнала да харчи повече..недоумявам.. и даже съжалявам .. съжалявам, че даже се съмнявам в някой друг освен себе... признавам... вината е в мен...

Купи си самолет , пиано ,яхта и джип !

България не произвежда нищо, само подкрепява и то вносни стоки. Това е бича за непрекъснато растящите цени на стоките от първо потребление. Ние дори яйца не снасяме. Да добавим и огромната корупция в най-високите етажи на властта, които обират ежедневно гражданите ,тази корупция е причината за постоянно намаляване на жизнения стандарт на населението. Ройтерс каза вчера- по 100 милиона се крадат ежедневно в България. От къде се взимат тези милиони- от Вашите пенсии и заплати.

...и си спомням, че си имаме БЪЛГАРСКА народна приказка-за ЧОВЕШКОТО ОКО....

Наистина е 100%, ама вземете се коригирайте и пишете, че е 0,000001%, че боко тиквата ще ви дърпа журналистическите уши.

колко ли е инфлацията изчислена само на база храни, горива, вода,комуникации? По персоналното ми усещане - 50%.

С какво се хвалите бе, крадци пладнешки!? "Орешарски посочи, че сегашният финансов министър Симеон Дянков за две години и половина е раздал 55 милиона лева за бонуси. Орешарски призна обаче, че е раздавал много повече от Дянков подписвал за допълнителни пари през три месеца." За четири години като министър през три месеца съм разписвал ДМС-та, и със сигурност са повече от 55 милиона лева. Просто четири години са повече от две и половина, каза Орешарски. "

ГОЛЯП КЕФ! ОЩЕ ПО-СКЪПО ТРЯБВА ДА СТАНЕ,А ЗАПЛАТИТЕ ДА ОТИДАТ НАДОЛУ И АКО МОЖЕ ДА СЕ ПЛАЩАТ ПРЕЗ МЕСЕЦ. КЪДЕ СА ОНИЯ ДЕТО ПРЕВЪЗНАСЯТ ТИКВАТА ПРОСТА,НЕЩО ЛИПСВАТ. ИЛИ ОЩЕ НЕ СА ИМ ПЛАТИЛИ ЗАРАБОТЕНОТО ТА СЕ ОСЛУШВАТ. И ВНИМАВАЙТЕ С КУНЕВАТА И СЛАВИ БИНЕВ- БОКО ЧАКА ДА НАПРАВЯТ ПАРТИИТЕ ИМ,ТА ЕВЕНТУАЛНО СЕ ГЛАСИ С ТЯХ ЗА ВТОРИ МАНДАТ.

Много вярно и важно предупреждение. Но малко от пишещите тук четат коментарите.

"На годишна база инфлацията е 2%", а вече" Инфлацията от началото на годината е 1.1%, съобщиха от НСИ." ???!!! Т.е до края на годината великият финансист Флик може да я докара до над 12%!!! Ама той на висшите чиновници " на добрите хора, които вършат добри неща" им позволил да си раздават бонуси с по десетки хиляди през месец, а за компенсации на инфлацията за пенсии и заплати нямал - кризата била за нас!!!

Естествено е, че кризата ще е за нас!!! Лош мат'риял сме, а за да се превърнем в добър /ЗА СЕБЕ СИ/, ще трябва да правим като циганите, ДА ИСКАМЕ ПОМОЩИ, ОТ ТЕЗИ, ДЕТО НЕ СА В КРИЗА. Да, господа милионери и милиардери, ВИДОВ ДЕН е все по-близо /12.12.'12/.