Бобът надмина по цена пилешкото

Цената на боба надхвърли тази на пилешкото, сочи журналистическа проверка, представена днес в „Телеграф”.

Обратно в новината

Коментари - Бобът надмина по цена пилешкото | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Така е защото има пилешки грип, а за бобен грип никой не е чувал!

Преди много години, като бях дете, и ходех летата на село, баба ми ( лека и пръст ) гледаше няколкостотин квадрата боб. Няколко пъти съм и помагал. Ужасна работа!!! Джунгла, триметрови растенията увити навсякъде те спъват Слънцето пече, всякакви насекоми ти се врът по всичките дупки, тичинков прашец се сипе отвсякъде - кихаш, листата се трият в кожата ти, пирязва те, газиш в кал. Халал да са им 5-те лева на земеделците.

Не хранете пилетата с боб ::

Нормално е,нахраниш се,кеф ти музика, кеф ти парфюм.

Вземам си бобец от магазинчето на който пише БЪЛГАРСКИ БЯЛ БОБ, викам чакай да видя като е толкова Български кой го произвежда? Пише..,вносител ..абра кадабра, внос - Китай. Освен ако не се изпраща за пакетиране в Китай?!?

Бобецът просто е по-истински от месето. Нормална цена за фасул. Какво очаквате. Пилешкото е бъкано с химия и това му сваля ценичката.

За любителите на боб и то български: с. Равнец, обл. Добрич, Фермерство, Механизация Селскостопански продукти, Подател: Й.И., преди 10 дни Продавам бял боб, реколта 2016г. ръчно прибиран /хармански/, става и за машинно прибиране с комбайн. Ръчно почистен 500кг / 2,60 за кг. Машинно почистен - 2,500кг / 2,10 за кг. от производител.

Яжте боб ама български и ще сте по здрави от тия дето ядът т,н, месо бъкано с какви ли не отрови и само името му още се е запазило. Това най добре ще го разберете ако отидете до някое село. платите дори двойно на някоя бабичка за едно домашно пиле,,

Не знаех че в Киргизстан е имало суша! Повечето сносен боб идва от там. Китайски изобщо не купувам. Американски също поради съмнение че е ГМО. Има и етиопски... Не знам с какво ни преъзхождат етиопците, за да внасяме и купуваме толкова боб от тях. Мяркал съм и от Египет. Стана досадно. Български боб се намира, но много рядко. Качествения явно е за износ, защото пакетирания често е боклук(III качество и надолу). Най-важния факт всъщност е, че много малко се произвежда тук! Боба вече е двойно по-скъп от бананите, които до скоро ни бяха измерител от национална величина!!!

Цена: НАРОДНА Може и в НАТУРА: СЛИВА ЗА МАСТИКА! Сливата е Кюстендилска! От село Долна Грешница.

По времето на соца никой не смяташе бобът и рибата за храна за пред хора. Ако мнооого си я закъсал чак тогава за стотинки ще купиш кило риба или няколко кила боб за левче. Тогава имаше и такъв виц: баща разказва на злоядото си дете: - Я, синко виж сега какви деликатеси хапваш - кренвирши, пържоли. Едно време нямаше такива неща и ядяхме само боб. Тогава детето никога не вкусвало боб ревнало: - Искам боооб! А сега и двете храни са скъп деликатес. Защо така?

Във ви-бокса има клип на овършаването,погледни. В профил jamamoto

Аз съм производител на Български фасул.Гледам го в сливенското село Самуилово. Ако искаш се обади и ще ти пратя малко за да го опиташ. Телефона ми е 0 8 7 8 6 9 7 8 7 9

Тази, Последната година, на бай Бойковата партия, ям боба 5 пъти в седмица, а не се е чуло да пръдна? И стресс, да не съм болна! Но загрех, че е пластмаса! Тодорка

И без това от боба само се пърди, а пък от пилетата може направо да си умреш.

Каква суша ви намалява добивите, след като продавания в търговската мрежа зрял боб предимно е внос от Китай или друга далечна, нам, страна?! Това, да намериш зрял боб, родно производство и то реколта от предходната или настоящата година е равностойно на това да спечелиш някой джакпот! Истината е, че всички основни и евтини преди години хранителни продукти които бяха на трапезата ни надскочиха по цени червените меса и то не поради производствени причини, а поради ценовата политика и преследване печалбите от страна на прекупвачи и търговци. Стана така, че килограм зрял боб, пилешко, риба и сезонни зеленчуци са по-скъпи от някои меса. Защо?! Защото цените на вътрешния ни пазар се диктуват от големите вериги магазини, които от своя страна са клиенти на 5-6 световни картела за търговия на плодове, зеленчуци, варива, риба, месо и рибни и месни произведения. Местните производители се движат по тези цени, защото инак направо фалират! Въпросът тук е къде са и каква е ролята на оторизираните за тази цел държавни органи?!

Боб ще ядем вече само на рожденни дни, коледа, нова година по по-големите празници.

Русия е виновна!!! българите мързелуват, нищо не произвеждат, внасят всякакви скъпи боклуци и после, разбира се!!! все някой им е виновен!

Килограм боб е 5.50 лв. На пазара Подуяне може да се намери истински български боб на 4 лева .В Фантастико и Про Маркет продават насипен на 3.50 лв . Иначе , ако искате да се отровите , яжте пилета които се продават в търговската мрежа ! Чувал съм ,че край София , до Богров има неделен пазар от където може да се купи всякаква животинка , гледана на село . Лично аз не мога да убия пиле ! За човек не съм сигурен !

Специално за боба , който се продава по пазарите , обърнете внимание на надписите на чувала от който ви го сипват !Има голяма вероятност да се окаже ,че е китайски .

Да бе, сушата. Че то огромната част от боба на нашия пазар идва от Китай. Пише си го и на опаковките. Дотам да се докараме, че боб да внасяме. Срамота на срамотите, че и отгоре!

За боба незнам, но пилешкото го внасят от Холандия на около 1.68лв. килото. И то по читавото пилешко. Има и транспортни разходи естествено, но надценката си е доволка.

Ти да видиш!... Доживяхме и бобът да стане лукс!... Започвам да маам яко боб, за да си вдигна самочувствието и материалния рейтинг! ;-D

Бобът, който се продава в хипермаркетите е боклук. А и пилетата, които се продават за тази цена и те може да са боклук?!

Най-хубавия боб се провава в Лидл, насипен, около 3,80, на промоция по 2,80

Най-много да произведеш повече МЕТАН. Другото няма да стане

Защо, ти от собствен опит ли го знаеш?!... Явно не знаеш, как се готви боб, за да не подпръцкваш после, а?! ;-)

Ако не ти трябва безплато гориво в къщи , сменяш водата на боба след три завирания и слагаш накрая една кафена лъжица сода бикарбонат ! По- безопасно е за околните !

Маай смилянски боб от Китай, лук и чесън от Египет и пластмасови боклуци от къде ли не, пестициди и хормони и бъди здрав.фармацевтичната мафия на това се надява

Ами, ни сме си всеядни... като прасетата - не случайно, генетично сме най-близо до тях...

Аз купил в Бачково уж смилянски боб, оказа се, че беше бъкан с всякакви бубулечки, хвърлих парите си на вятъра.