Отказват ни от найлоновите торбички с висока цена

От следващата година тънките найлонови торбички ще имат нова, по-висока цена. Целта е хората да ги ползват по-малко.

Обратно в новината

Коментари - Отказват ни от найлоновите торбички с висока цена | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Това не е правилно решение. По добре е да се забрани производството с закон още от 2011г. на найлонови торбички , опаковки, и да се въведе производството на еко такива, които се разграждат напълно за 3-6 месеца. Големите торби с дръжки да се изработват от коноп или лен със съответните лога на магазините. Всички найлонови опаковки за майонеза, боза и каквото Ви хрумне, които се употребяват да са от еко материал, който се разгражда напълно до 9 месеца. Вече има такива технологии и материали, които се произвеждат в много страни. Ето едно поле за действие на българските фирми. БДС на 100% за месеците на пълен разпад и нито ден повече. Стъклото да се върне, като амбалаж при някои видове продукти, защото е неутрално особено при млякото. За еко материалите ще трябва доста царевица и други подобни култури. Хартията ще стане много ценна, а и горите трябва да се пазят, това да не е Сибир,Коми или Канада.

изкарваме старите тъкани торбички от тавана и тръгваме на пазар *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

Г-жа Караджова, известно ли Ви е, че има найлонови рециклируеми торбички? А вие с какво ще си купувате хранителните продукти от магазина? Може би в книжни кесии, които се късат и не са така хигиенични. Това не е ли поредната акция в полза на някой производител? В коя Европейска страна се заплащат торбичките?