Коментари - Държавата проверява Светия синод за субсидии, осигуровки и агенти на ДС | dnes.dir.bg
назад

Държавата проверява Светия синод за субсидии, осигуровки и агенти на ДС

Данъчните служби и инспекцията по труда проверяват Светия синод за похарчените държавни пари и плащаните осигуровки. Комисията по досиетата заплаши висшия клир с глоба, ако представителите му не изпълнят закона за агентурното минало.

Обратно в новината

Коментари - Държавата проверява Светия синод за субсидии, осигуровки и агенти на ДС | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Нека проверят и Пазарджишкато Архирейско наместничество там се прави ремонт за 120хил.лв и се обзавежда апартамент супер лукс за Пловдивския митрополит Николай на когото само часовника на ръката му е за 10 000долара.

религята е опиyм за народите! може и да го казал ленин, но е дяволски прав! в света има много религии. т.е и там разделяи и владеи

Това да се прави преди Рождество Христово си е направо умишлено. С другите вероизповедания се държат съвсем различно, а по Православието удрят колкото моагат.

А кога ще проверят и мюфтийството? Откъде идва парите им и за какво се ползват? В Родопите си щъкат радикални ислямисти и никой нищо не прави. Преди Коледа това с църквата ми се струва тъпо и популистко

Мозък, информираност, мисъл, образованост не са синоними. Само с четене не се изясняват нещата.А мисъл само от четене е вредна за източника си.Миналото на народа у нас е изопачавано от книжници: евр.,христ.,мюс. ... :)

Книгите от кого са писани и как? Според силните на деня и то както им е удобно .А като си местен чуй си езика, замисли се за първото значение на езичник, провери кога и кой основава държавата. И прецени :)

От Митроплията казали относно лимузината: "Нека не мерим с аршина на бездомници". Тия оядени попове толкова са се откъснали от живота, че не правят разлика между аршина на бездомници и аршина на скромността. Думата скромност е напълно непозната за тях, толкова са се самозабравили.

Основната цел е да се отклони вниманието на българският народ от проблемите с бедността и големите кражби от управляващите ! Днес ще атакуват църквата, утре радиото или друга партия / Атака /, но да не мислим как живеем !

проверки+контрол+санкции тотално! навсякаде, вав всички сфери и области. иначе нищо добро не ни очаква. наи-гадните балгари като ги наблудавам в USA и европа са наи-дисциплинирани! защо ли? просто законите работят там! системата трябва да се изчисти от продажните прокyрори и садии.

комунизма, дето никога не е бил! Сори, но си тъп!

Остана да повярваме, че Антихриста е изпратил Дянков в България да ликвидира църквата ! Нали уж вече е на земята !

Дянков има и друга мисия - да ликвидира народът по тези земи.

проверки+контрол+санкции тотално! навсякаде, вав всички сфери и области. иначе нищо добро не ни очаква. наи-гадните балгари като ги наблудавам в USA и европа са наи-дисциплинирани! защо ли? просто законите работят там! системата трябва да се изчисти от продажните прокyрори и садии.

виновници за състоянието на бпц са: след 1944-червените богохулници; сега-алчните свещеници и държавата, която има неадекватна политика към църквата

Весели Коледни и Новогодишни празници! Нека събитията, които ни обединяват да са повече от тези, които ни разединяват!

АМИН, ДАЙ БОЖЕ! БЪДЕТЕ ЗДРАВИ И ЩАСТЛИВИ!

Да бъде Светлина ! ------ ( Дано Трите Влъхви застанат Подредени в Една Линия най-накрая и в България ! )

Дано, ама едва ли... И дванадесетте апостоли да се появят... Ще ги смъмрят, че с тези вехти дрешки нарушават благолепието, а и ще се оплачат от тях нашите владици, че служат в чужд диоцез противоканонично... Жалко, че Целта отдавна е забравена - останала е само игра на средства...

Дори когато не е имало държава, е имало църква . Не ни закачайте, идете си с мир !

управниците кога ще отворят, КОГА? Те се интересни - на всички политици, олигарси, управници, мутри и богаташи. Другото е отвличане на вниманието. Тук някой е писал, че се цели унищожаването на църквата и е прав. Сатанисти управляват планетата, тяхна е и туземната колониална администрация. Не че църквата има кой знае какво влияние в живота ни, но тя е извън държавната власт и намесата е недопустима. Атаката срещу християнската църкава - не само нашата, но и католическата има за цел обезличаването й и унищожаването на християнските ценности, в името на новия световен ред на антихриста, новата религия на Мамона и Гея и поробването на света. Все едно как ви звучи това, но е истина. Християни, бъдете нащрек, четете и гледайте в ютюба информацията за новия световен ред и се гответе за отпор!

Тази злокобна личност К Тренчев, един от гробокопачите на индустрията, след като изпрати стотици хиляди немили недраги гурбетчии, сега се зае да ликвидира и църквата.

Тъстът на моят брат, работи 30 - години в Светият Синод. Няма да се впускам в подробности, ще цитирам едно негово изказване. Държавата може да фалира, църквата - не. Съдете сами.

Аз-лично никого никога не съдя, Колега ; Каквото виждам -- тъй и отсъждам .

Браво, напълно подкрепям действията - крайно време беше да се потърси сметка за изхарчените милиони от лицемерите в черно ! Да им дават държавни пари и вместо с тях да изпълняват социални функции, те да купуват скъпи коли и луксозни вещи е лицемерие и виновните трябва да си понесат санкциите ! Но всяко чуда за три дни - няма да има наказани, няма да има виновни, след няколко месеца ще започнат по старому ! Защото сме скапана държава с некадърни и алчни политици !

ГЕРБ е партия, която вярва в християндемократическите принципи. Нашите корени са в християнството, семейството и традиционните ценности, които са изключително важни в днешния несигурен свят! В този несигурен свят ГЕРБ търси да донесе стабилност и увереност в утрешния ден за всички българи. Ние вярваме, че ще постигнем това чрез една либерална демокрация, която се основава на свободата, отговорността, просперитета, солидарността и справедливостта. Наред с това, че приема християнските ценности като основа на традициите, които поддържа, ГЕРБе партия на всички българи, които искат промяна за България! Извадката е от сайта на управляващата партия!!!!!!!!!!

просълзи ме от умиление! Бре какви либерасти и християни били тия мутри! Бре, бре, бре! Да се чуди човек да се смее ли, да плаче ли! Особено като знаем как варварски убиват болните, пенсионерите, безработните. БЕгай при котараците да ти броят грошовете за вица тук. И не забравяй да целунеш ръка на бащицата от мафията.

ти май не си наясно с думата фарс! нали затова съм го копирал от сайта, където обясняват какви са ценностите и идеите на партията, за да се види лицемерието, защото дето има една дума "рибата мирише откъм главата"- основоположника пропагандира семейни ценности и християнски морал, а не е създал семейство и тръгнал да съди църквата... какво толкова нетрадиционно се е случило, навремето също някой като е получил изцеление за себе си или детето, е правил дарения на църквата- посребрявали са икони, позлатявали са резби по олтарите... някой да е правел счетоводство тогава на дареното? оставете свещениците на мира, техният грях, при наличие на такъв, ще е много по-осъдителен от този на обикновените миряни и неверници, защото знят какво не трябва да правят, а се случва да го правят...

Криенето на данъци и осигуровки май е основната християнска ценност за някой хора? Айде бе другари - сега първи християни станахте отведнъж! :)

"Възстановената" през 1953 г. българска Патриаршия няма нищо общо с църквата и с вярата!

ДО МАРГИ-БПЦ Е ИМАЛО ДО 9.9. 1944г.СЛЕД ТАЗИ ДАТА ЦЪРКВАТА Е ПРЕДАДЕНА НА ДС-КОМУНИСТИ. А КАКТО ЗНАЕШ КОМУНЕТАТА НЕ ДАВАХА ДА СЕ ПРАЗНУВА ВЕЛИК ДЕН-ТОГАВА ПУСКАХА ПО ТВ НАЙ ХУБАВИТЕ ЗАБАВНИ ПРОГРАМИ ОТ ЗАПАДА КАТО МУЗИК-ЛАДЕН ФАНТАСТИКО-ИТАЛИЯ И ДРУГИ. СЪЩОТО БЕШЕ И ПО КОЛЕДА. СЪЗДАДОХА И ДЯДО ВИ МРАЗ. ТАКА ЧЕ НЕ СЛАГАЙТЕ ПОД ОБЩ ЗНАМЕНАТЕЛ ЦЪРКВАТА ПРЕДИ И СЛЕД 9.9.1944г.

СДС начело с Иван Костов и Петър Стоянов преди години нанесоха мощен удар на църквата ни разделяйки я на два синода а прозрачната цел да придобият богатствата и! За съжаление нямаха ясен план, как да придобият богатствата на БЦП и за наше всеобщо щастие Царя реши проблема с разкола, трайно! Но, сега вероятно ГЕРБ имат точе план за овладяване богатствата на църквата, щом се започва масирана кампания против нея! Този път със сигурност ще успеят! Начело на ГЕРБ не е кой и да е!

Мистър Х Изглежда че не сте в час или сте и вие от хората на църквата Не хулиме църквата българино а оялите се нейни слуги,които май че не мислят на кого и за какво служат Ако имате възможност направете справка за авоарите на ''Божийте' служители и ще се хванете за главата Впрочем те много добре знаят на кого и за какво служат! Прочетете и ценоразписите в църквите,нещо като в плод зеленчук,,,

Браво за коментара, но не мисля, че този фанатик ще те разбере - такива като него най-вече мразят всички, които не са като тях - не мисля, че омразата е донесла на някой добро !

Не мога да сдържа възмущението от хулите срещу нашата единствена православна църква - символ на България и българщината. Точно преди Рождество Христово - най-големият ни празник, след Великден. Данъчна проверка трябва да има, досиетата трябва да се публикуват, престъпниците и доносниците трябва да си ходят. Но да гледаме, как една паплач, едни неграмотни нищожества, безродни същества плюят вярата ни и църквата ни и да си траем - няма да стане. За неграмотните езичници ще напомня, че Църквата НЕ СА ПОПОВЕТЕ. Църквата е тяло Христово. Църквата сме всички ние, православните християни, които пазят вярата си, културата си, ценностите си. Няма как да ни оплюете всичките.

Мистър Х Изглежда че не сте в час или сте и вие от хората на църквата Не хулиме църквата българино а оялите се нейни слуги,които май че не мислят на кого и за какво служат Ако имате възможност направете справка за авоарите на ''Божийте' служители и ще се хванете за главата Впрочем те много добре знаят на кого и за какво служат! Прочетете и ценоразписите в църквите,нещо като в плод зеленчук,,,

църквата не е символ на България и на българщината , а на алчност,корупция ,разврат , много пари,връзки с мутрополитици , алчност и алчност... Лошото е , че както навсякаде дрыгаде , и там няма да има никакъв ефект от смешните закани за проверки...

това трябваше отдавна да се случи!тези отци...прекалиха!

Явно се кара по азбучен ред след акто ес разпарвиха зверски с БДЖ следва БПЦ,сигнала е подаден от Тренчев/масон 33 степен,рицар тамплиер мразещ всичко християнско и православно/ капнаията е подета от Шимон Дянков/евреин по майка т.е чист евреин ,мразещ всичко християнско и особено православно/ въпреки някой съществуващи нередности,вътрецърковните дела са си вътрецърковни дела!!!БПЦ не е търговско дружество тя е институция съществуваща от 886г. така да се каже и въпреки,че в България има цезаро папизам,тоест църквата е подчинена на държавата пак от тогава,то такова грубо вмешателство историята не помни,освен случая когато патриарх Йоаким е хвърлен от лобната скала в ТЪрнов град от цар ТЕодор Светослав,но това е била крайна мярка за един предател и родоотстъпник,сега имаме много алчни архиереи,някой от окито също антихристно настроени и прекрити като християнски водачи,но болшинството са служещи честно свещенно служители!!!

Не са фантазии. За кръщаването на децата на един приятел са взели по 200 лв. за всяко.

Тази "кампания срещу църквата" даже е закъсняла. "Отците" наистина са се разпасали и това, че са отделени от държавата не означава, че не подлежат на отчет и контрол. Всичките им имоти и пари са дарени от вярващи хора и трябва да се знае как се се управляват те. На проф. Божидар Димитров не му прави чест да се застъпва за хора като варненския Митрополит, които разпродадоха имотите и се обогатиха от това. Ченгето в него заговори и даже се опитва да ходатайства за колегите си доносници, но с това не само, че не им помага, но и показва истинската си същност. Преди да се наречеш патриот, трябва да очистиш душата си и мислите си - нещо което за него предстои

Църквата е Света Неделя. Имат телефон, обади се. И какво престъпление? Целият парадокс тук е че всичко е законно.

Даже комунистите на времето не са се бъркали в църковните дела! Герб да проверят с какви пари Исус е дал вечеря за цели дванадесет души!! Та то си е за цяла сватба!

Защо ли комунистите не са го направили? Това не те ли смущава малко? Или искаш да повярваме, че желанието църквата да даде финансов отчет е греховно? Кесарьовото си е на кесаря и църквата трябва да има чисти сметки.

Със един милион и половина за цялата църква даже и да искат православниците не могат да злоупотребят! Друг е въпроса дали управниците ни не искат с даването на тези пари да кажат, ето ние даваме, а църквата да се грижи от тук нататък за бедните, слабите! Един вид с три хляба и три риби да нахранят всички!

Българската църква е един от най важните фактори за оцеляването ни като народ по време на турското робство.За сведение на нисшите духом и непросветените държавната субсидия за всички вероизповедания в България е 3 милиона лева, като зя БПЦ субсидията е 1.6 милиона.Т.е. Църквата е извън държавата и се самоиздържа.Провежданата атака срещу църквата е още един ход на управляващите да отклонят вниманието от острите социални проблеми ,които сами създадоха.Евтим Костадинов бивш служител на ДС много послушно изпълнява нарежданията на управляващите. Тази комисия защо не издаде списък на агентите на САЩ , Германия, Гърция и Турция работили в България за чужди държави.А такива има много и голяма част сега са в така наречения " управленски елит". Държавата, след като Църквата е на самоиздръжка няма право да се бърка в църковните дела.От вмешателството на държавата в църковните въпроси още от времето след 1944 год резултатът е ,че българите са най-големите атеисти.Липсата на вяра ликвидира морала в обществото и за това деградацията е в пълна сила.

Добре де, нека не се разкриват агентите, но да се спре издръжката! Щом БПЦ се самоиздържа, какъв ще е проблемът?

Не само ,че не трябва да се спре,но и цялата субсидия трябва да е за БПЦ,защото по конституция тя е основната религия в държавата,другите да ес оправят на самоиздръжка,нито католическата църква е бедна,нито пък мюсюлманите страдат от липса на пари я какви джамии никнат,за сектантите да не говорим!Това е то !Православната църква е стожер на българщината така,че държавата всячески трябва да и помага,а не да ес опитва да я унищожи,НО тъй като парвителството ни е от атеисти и друговерци,вие какво очаквате?!

КОЛКО ГОЛЯМА ИСТИНА ИМА ВЪВ ВИЦА - ЗАЩО НЯМА ДЯВОЛИ В АДА ПРЕД БЪЛГАРСКИЯ КАЗАН? СЕГА И НА ЦЪРКВАТА ПОСЕГНАХА! СОЛИДАРНА СЪМ С МНЕНИЕТО НА Г-Н Б. ДИМИТРОВ! КЪДЕ Е ДУХОВНАТА СТОЙНОСТ НА БЪЛГАРИТЕ? В ЦЪРКВАТА! БЛАГОДАРЕНИЕ НА БПЦ БЪЛГАРИЯ Е ОЦЕЛЯЛА!

Не, благодарение на България БПЦ е оцеляла. Това звучи по-вярно.

ти не просто си неимформиран ти си невеж. Ако даже на 20% познаваше историята на църквата по нашите земи в периода на османска власт или след Освобождението или в комунистическо време нямаше да пишеш глупости. В тази история има много малко неща с които да се гордее нашата църква. По скоро бих казала само едно нещо- Екзархията. Ако това изобщо на невеж като теб говори нещо. Всички друго е заблуждаваща невежите пропаганда на самата църква или на наивни недоучили стихоплетци като напр. Иван Вазов.

Вие като сте вежа, какво знаете за името Бог/ъ/у лгари? Откъде са какви са , какъв им е светогледа? Кой ви е организирал и основал държавата? Кои са хановете? Църквата защо никога не говори за това според вас?

Въпросът е в това,че църквата ни-одавна е пренебрегнала основната си роля-която и е дал Исус-а именно да се грижи за миряните и да разпространява благовестието-вместо това-тя нахално показва незаслужен лукс сравнение,че болшинството българи се трепят за насъшния залък-много им липсва смирение на тях а не да ни учат нас на смирение.Сега се сещам ,че Исус бидейки Бог е могъл да влезе в Ерусалим на самолет,но Той се смирил и влязал в града яздейки на магаре-драги ми духовници-не на Линкълн.

Та да имаш и да се возиш на магаре , навремето си е било все едно сега да караш линкълн, а камилата и коня са били като мерцедес и баварец!

Наистина ли разширението "бг" след името ви е коректно? Пак проверете регистрацията, да не би да е грешка, за която синедриона ще ви дърпа ушите?

Защо винаги, когато стане дума за парите на църквата, това е опит на евреите да я злепоставят? Ами тя е чиста вода ненапита - няма какво да крие. Защо се плашите - това са ви духовните водачи и би трябвало да сте наясно, че няма да ви излъжат или подведат - дори и финансово.

наистина е чиста, но това е неразбираемо за невцърковените и за друговерците, за жалост. Не се плашим от покварени човеци, били те и облечени в църковен сан, плашим се от опита на тази държава да мине за българска, каквато не е от години! Питах неколкократно защо Дянков не провери синагогите или джамиите, а се е заел с Църквата по начин, напомнящ на неговия далечен родственик Нафталион през 1393 г. в Търново. Питах, но мненията ми или не излизаха, или биваха трити след минута...

Проверете фенклуба на Зи Зи Топ за нелегално внесените и разпространявани албуми и нашивки на любимата им група!

отвартена сам от нашите богослужители /поповете. много олекнаха духовно за сметка на матерялното. немогат да си варнат уважението от миряните. *Съобщението е транслитерирано от системата. Моля, пишете на кирилица.

е не мога да не кажа БРАВО на НАМЕРЕНИЕТО. Но да видим каква ще излезе от ИЗПЪЛНЕНИЕТО. Особено по въпроса с харчовете на държавни пари и плащането на осигуровки. Както и с плащането на заплати. Тук СЪПРОТИВАТА ЩЕ БЪДЕ неимоверна. Не само висшият клир ще КРИЕ доходи и харчове, ще му съдействат свещеници и дякони, които са вързани на места като свински черва с енорийските си началници. Ако държавата ИСКА ДА СИ СВЪРШИ РАБОТАТА трябва да е готова да се зарине в огромна камара от фекалии. Така ЩЕ ПОМОГНЕ НА ЦЪРКВАТА да се обнови и морализира. ЗАЩОТО ЦЪРКВАТА НИ в лицето на Синода НЕ Е БОГ. Не е даже и на вярващите, а СИ Е САМОДОСТЪТЪЧНА.

На мен, за да ми кръстят детето ми взеха 250 лв. Дали, Йоан е взел пари на Исус? Нима във взимането на тези суми има нещо морално и христянско? Едно кръстче - 20 лв. Осветено кръстче - 40 лв. Повечето от тези " божи служители" нямат срам нито от Бога, нито от хората. Да се разледват до край.

Тези явления са известни като "симонии" - от Симон магесник. БПЦ вече е едно сатанинско сборище, антихристиянско по характер. Както е казал ап. Петър: pecunia tua tecum est!

Кой е говорил за отнемане на имотите на БПЦ?! Такова се предвижда единствено в болното въображение на ерзац-историка Б. Димитров. Най-много може да бъде спряна субсидията. Но, след като в България има толкова силно вярващи като теб, те ще се погрижат за БПЦ. Аз не искам от моите данъци дори стотинка да стига до мазните мутрополити.

То да е само Линколът ! Ами мутробароковата вила и хотелът до нея собственост на свещеникът, в центъра на град Царево ??? Има ли обяснение , купено със свещитшки или е нормално ??

ИМА, ИМА. Докато не им стегнат каиша ще са им разпасани расата.