Св. Синод касира избора за Варненски митрополит

Светият Синод на Българската православна църква касира избора за Варненски и Великопреславски митрополит. Заседанието бе предхождано от протести на вярващи и свещеници пред Синодалната палата.

Обратно в новината

Коментари - Св. Синод касира избора за Варненски митрополит | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Цяла Варна ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима варненци : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора + двама столичани (Цацаров и Неофит) НЕ знаят ; а Игнатий и Тренчев проговориха чааак когато есхумацията вече стана невъзможна, следователно : ВСИЧКИ МАЙМУНИ ВЪВ ВЛАСТТА ИМАТ ЧАРВЕНИ ЗАДНИЦИ . . .

Цяла Варна e ЗНАЕ, че Киро Линкълна беше УБИТ; само трима варненци : - Шефката на Съдебна Медицина, Шефа на Полицията и Прокурора НЕ знаят (+ Цацаров) ; а Игнатий и Тренчев проговориха чак когато есхумацията вече стана невъзможна . . .

Проблемът е, че "Светият" синод е създаден от бкп, в който масово участват агенти на ДС. Един божи човек, трябва да служи на създателя-Бог и да помага на хората, а не на създателя-партията и да помагат на себе си.

Българската православна църква буди страшни подозрения.

какво ново предложи Синода? същите лица- известния с далаверите си Борис и Игнатий за който открито се говори че бил глупав и некадърен. Ами като си имаме патриарх- агент, да не би да искате Св. Дух да ви предложат. Нека да не се заблуждаваме и да не смесваме, приятния плътен глас на Неофит, с умение да мисли, говори и разсъждава повече от предшественика му. Второто не му се отдава с лекота.

Всеки който поне веднъж е прочел Библията ще се замисли за нуждата от Църквата като институтуция, всеки който е осмислил прочетеното ще стане убеден атеист или ще кривне към шинтуизма;) Но все пак статията касае избора на църковен служител та затова съм постнал част от деянията апостолови касаещи служебните им задължения. Виж ако исках да покажа моралните качества на Христовите последователи бих цитирал тази част от деянията им: ГЛАВА 5. 1. А един мъж, на име Анания, с жена си Сапфира, като продаде имот, 2. скри от стойността, със знанието и на жена си, а една част донесе и сложи пред нозете на апостолите. 3. Но Петър каза: Анание, защо сатаната изпълни сърцето ти да излъжеш Духа Светаго и да скриеш от стойността на нивата? 4. Докато беше непродадена, не беше ли твоя, и като я продаде, стойността не беше ли в твоя власт? Защо вложи в сърцето си това нещо? Ти излъга не човеци, а Бога. 5. Като чу тия думи, Анания падна и издъхна; и голям страх обзе всички, които чуха това. 6. А младежите станаха, покриха го, и, като го изнесоха, погребаха го. 7. След като минаха около три часа, влезе и жена му, без да знае, какво се е случило. 8. А Петър я попита: кажи ми, за толкова ли продадохте нивата? Тя отговори: да, за толкова. 9. Но Петър й каза: защо сте се наговорили да изкусите Духа Господен? Ето, при вратата са нозете на ония, които погребаха мъжа ти; и тебе ще изнесат. 10. И тя веднага падна пред нозете му и издъхна. Като влязоха младежите, намериха я мъртва, изнесоха я и погребаха до мъжа й.

Петното лепна мръсно петно и на Църквата с присъствието си,Не че църквата си няма достатъчно петна,

нямам

Ако митрополитът беше убит преди 1989 година, десницата щеше да ореве орталъка до Бога. Обаче Кирил беше удавен при демокрацията. От свои хора. Как да го разбираме този морал? Тази иезуитщина и двуличие на хора на църквата, затънали до гуша в грехове и непростими идиотщини показва що за хора вилнеят в страната. Присвоили си правото на върховен съдник, десните - бивши доносници на Държавна сигурност - въведоха свой морал - гнусен, реакционен и крайно нетърпим за миряните. Пита се - къде са тука левите освен в устата на онези, които лишиха от живот един добър човек? Истината е, че в страната вилнее мутренска завера, заговор на приминалитета, на новите фашисти. Това ли чакахте вие, вярващите?

Добрия човек ? Айде, адйде никой не знае, точно каква е истината ,ама тоя дето яде по мутренските трапези не е Николай

Сигурен ли си, че Николай не блажни от трапезата на крадци разни? На тоя човек съд му трябва.

А какви са коалициите, ще променят ли пенсиите и ще има ли парно свише?

"7. И като видя Иоан мнозина фарисеи и садукеи,...рече им: рожби ехиднини! кой ви подсказа да бягате от бъдещия гняв? 8. Сторете, прочее, плод достоен за покаяние 10. и секирата лежи вече при корена на дърветата; затова всяко дърво, което не дава добър плод, бива отсичано и хвърляно в огън;" е казал Йоан Кръстител на отвърналите се от Бога йудеи. Алчност, похот, лакомия, лъжесвидетелство, содомия, с какво още ще ни "убедите" да ви повярваме, че сте "добри пастири" на един Божий народ ?!

Айде сега ранобудните да протестират , че тук ОСНОВНОТО за което са там поповете , е морала. А няма и помен от него , там откъдето трябва да извира .

Отец Иван от Нови Хан е единствения свещеник , заслужаващ уважение,защото прави нещо за бедните . За съжаление никой не му обръща внимание , все едно го няма .Другото е борба за власт , пари , коли , постове. Последното което ги интересува са хората .

Това са едни кръвопийци . Само гледат да лапат , въобще не им пука за хората . Карат коли за по 100 000, носят часовници за по 10 000 , това ли са свещениците ?? С какво са по различни от престъпните политици ? С нищо !

Какво се ядосвате и спорите?! Каквато държавата - такава и църквата! Пълно мазало! Няма вече държава - има територия България! Няма вече БПЦ - има алчни и крадливи попчета!

Има свестни хора но ги държат на страна за да не създават проблеми много жалко че алчността и безкруполността е взела връх в тази институция !

Браточка, колко пъти да ти казвам: Станеш ли на 59, не се доверявай на никоя пръдня ! Ама ти, не слушаш, и виж кво направи , та са омаза? - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - Разговора е засечен в апаратната на бТТВ"Тръките"

Не само политиците ни са мафия, оказа се, че и бпц е мафия!!!

Деца, Америка е открита от Бългърин ! Това е русиникрасофскийят поп Дрончо . Чух го, с очите си, от баба Тодорка, по бТТВ"Трътките"

Kalin

Проблемите в Варна са това да не дойде външен и затова толкова дигат шум.Бягат от ревизия бягат от всичко които може да повдигне завесата там.

Каква е тази държава? Политиците - мутри и абсолютни престъпници. Попчетата и те. Е ни трябва повече?

борис вън от бпц и линч...къде са данъцните да проверят какви пари харчат тези хора?

Няма как този престъпник Борис да завземе Варненската метрополия - ще го линчуваме! Кирил Варненски беше убит! Варненските прокурори да бъдат разследвани за прикриване на престъпление - най-вече окръжният прокурор на Варна!

Който и да бъде избран, църквата ще продължава да се управлява от ДС.

то да беше само църквата...

Kalin

Пий хапчета за да не виждаш призраци там дето ги няма.Проблемите в Варна са финансови и това се знае.Далаверите са огромни и ония там ги е страх да дойде външен за да ги разкрие.

Си стой мирно,на четирите опорни точки,червено демагогче!

И висшия клир е придатък на червените боклуци! Къде отидоха 10-те божи заповеди?

Касираха изборите! Браво на патриарха! link

много уважавани БКП-БСП и ДС успяхте за тези24години да разделите и противопоставите всичко по пътя си включая и ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА! АНАТЕМА ЗА ВАС ИЗЧАДИЯ!!!!!

Келешите (в частност Вие) първо да четат история!!

..Щом 80% от Висшия Клир е съставен от ДС-агенти (доносници), какво остава за политиците и страната като цяло??? Отг. Една "Демократична" перверзия! хахаха

Kalin

Пий хапчета за да не виждаш призраци там дето ги няма.Проблемите в Варна са финансови и това се знае.Далаверите са огромни и ония там ги е страх да дойде външен за да ги разкрие.

Борис и кукото Николай са чести "гости" на "манастира" в Баткун/ с. Паталеница -Пазарджишко/. За запоите организирани там от новия епархийски наместник "монаха" Ф.....се носят легенди???Ако назначат Борис ТОВА ЩЕ Е ПАГУБНО за отношението на миряните към църквата!! Да не ДАВА Господ!!!!

Кое ли ни е наред?! ... Е, ... няма такава държава!!!

В пловдивска област тоя Борис е толкова компрометиран че нямам думи голям срам за цялата българска църква е този човек, а те ще го направят митрополит за капак на останалите 13 митрополита които са членове на държавна сигурност и един луд митрополит от Пловдив цялата ни православна църква е компрометирана дано има поне един морален и устойчив ум измежду всичките митрополити това е голяма беда за вярата на хората !!

Миряните си избират попове и владици и те са им съдници. БПЦ не е АД, а в настоящем е точно това- едно АД.

В Църквата ни никой не се съмнява, че митрополит Кирил е бил убит. Зад това черно дело, според болшинството църковни деятели, стоят Митрополит Николай и поддържащия го финансово бивш свинар, а сега олигарх и виден БСП ръководител - Георги Гергов. Интересен ФАКТ е, че същият Г.Гергов е и "Велик майстор" на пловдивската масонска ложа "Слънце Ориент", в която пък членува (какво съвпадение) и Главния прокурор Цацаров. Слава Богу, че поне купения вот за тяхното протеже Борис, по всяка вероятност ще бъде касиран.

МОЛЯ НОВИЯТ МИТРОПОЛИТ ДА ВМЕНИ В ДЪЛГ НА ВСИЧКИ СВОИ СВЕЩЕНИЦИ ДА ПРЕДОСТАВЯТ СВОБОДЕН ДОСТЪП ДО ВСИЧКИ ХРАМОВЕ НА ВАРНЕНСКАТА МИТРОПОЛИЯ В СЪБОТНИ ,НЕДЕЛНИ И ПРАЗНИЧНИ ДНИ.

Аз за това станах мюсюлманин.Имаите не им позволяват да си играят с народа и ги питат от къде им са парите(делото в Пазарджик).Аз не съм видял до сега поп с трабанче или магаре.....От къде недосегаемите имат толкова пари и не могат да се разберат кой да ги грабне?

Ни в клин ни в ръка :)

много уважавани БКП-БСП и ДС успяхте за тези24години да разделите и противопоставите всичко по пътя си включая и ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА! АНАТЕМА ЗА ВАС ИЗЧАДИЯ!!!!!

Днес ще разберем патриарха на кого служи.На комунисти,масони или на православието !

БИБЛИЯ СИРЕЧ КНИГИТЕ НА СВЕЩЕНОТО ПИСАНИЕ НА ВЕТХИЯ И НОВИЯ ЗАВЕТ ДЕЯНИЯ НА СВЕТИТЕ АПОСТОЛИ ГЛАВА 6. 1. В тия дни, когато учениците се умножаваха, произлезе между елинистите * ропот против евреите, задето вдовиците им не били пригледвани при разпределяне всекидневните дажби. 2. Тогава дванайсетте апостола, като свикаха цялото множество ученици, казаха: не е добре ние да оставим словото Божие и да се грижим за трапезите. 3. Затова, братя, погрижете се да изберете измежду вас седем души с добро име, изпълнени с Дух Светий и с мъдрост, които ще поставим на тая служба; 4. а ние постоянно ще пребъдваме в молитва и в служба на словото.

- Добър ден! Бихте ли ми приписали апартамента си? - Моля?! Абе какво си позволявате?! - Ох, извинявайте, сбърках началото. Кажете, вие вярвате ли в Бог?

ееееххх тия търтеи беее,не се наядоха не се напиха . С БОЖИЕТО име напред крадат и лентяйсват като за последно.Сган мръсна.

Горкия Борис, той не прави разлика между манастирски мишки и варненски тюлени и не знае, че когато навлезе навътре в далаверите ще стане опасен и излишен и тогава ще го пратят не за плитководни миди а за дълбоководни акули (със запушен шнорхел); т.е. морска епархия морски емоции . . . Амин.

тия свещеници ? - половината педали,половината мафиоти

Защо българската църква е постоянно разтърсвана от скандали? След смъртта на Максим настана пълна анархия. Трябва да се вземат мерки.

и преди имаше скандали, а защо това да е скандал. редовна процедура. не са доволни хората, намират нередности и се прави всичко да се отстранят.

Иисус му отговорил: "Казвам ти, Петре, не ще пропее днес петел, преди ти три пъти да се отречеш, че Ме познаваш". (Лука 22:31 - 34) Питай "edward" 23.11.2013 13:02, той най-добре ще ти каже: "Защо българската църква е постоянно разтърсвана от скандали?" Ако ти си сляп и глух като Орешарски, няма да разбереш и това което "edward" ще ти каже. На този свят НИЩО НЕ Е СЛУЧАЙНО. Предателството на Апостол Петър и "edward" към Бода не се различава. Колаборатори на Базилиска са евреите, а най-първи сред тях в духовното отстъпване, е Петър.

Това православие е проклетията на България. Покажете ми една бедна протестантска държава!

Като гледам Кувейт, С.Арабия, Турция- стани направо помак !

много уважавани БКП-БСП и ДС успяхте за тези24години да разделите и противопоставите всичко по пътя си включая и ПРАВОСЛАВНАТА НИ ЦЪРКВА! АНАТЕМА ЗА ВАС ИЗЧАДИЯ!!!!!

Знаете ли колко го боли ,едикво си ,редовият българин за синодчета и продажни отчета?Очета с ролексчета и американски коли с разход на гориво 30л на 100км.? Какви са тия свещеннице,бе ?Нали са уж смирени божи хора?За какво им е да се натискат така за власт?Нали суетата е от Лукавия?За какъв чеп са им ролексите и др. подобни?

Викат му "блажинка".

Ами католиците? Само виж разкоша във Ватикана, опрощаване на греховете срещу пари, т.нар.индулгенции (сякаш на Господ пари му трябват) и много други.Говорят за бедните, уж се грижат за тях и в същото време тънат в разкош и лукс.Църквите вече са прекалено светски.Срамота и грехота е това пред Бога!