Френски учени откриха огромни тумори у плъхове, хранени с ГМО

Френски учени откриха огромни тумори, големи колкото топки за пинг-понг, у плъхове, хранени с генно-модифицирана царевица на американския гигант "Монсанто" (Monsanto). С това отново се разгаря дебатът за опасността от подобни продукти, съобщиха световните агенции.

Обратно в новината

Коментари - Френски учени откриха огромни тумори у плъхове, хранени с ГМО | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

В допълнение за ГМО: всички облагородени плодни дръвчета, зеленчуците, селектираните породи крави, овце, свине са си ГМО. Както и всички породи кучета - те са изцяло дело на генна селекция от човека от хилядолетия насам.

Един средно интелигентен човек трябва да прави разлика между селектиран и генно модифициран. Генната модификация става с директна подмяна на генния състав с пряка интервенция в генната структира. Селекцията е подбор на индивиди с цел комбиниране на качествата им, но генът не се манипулира с пряк досег, а по естествения начин. Там няма нарушения на генната структура и смесване на гени на несъвместими същества, като например: домати с гени на риба, за да са издържливи за превоз. Та индеферентността е известно качество на повечето българи, ти си пример за един такъв. Препоръчвам ти да разбереш, че не разбираш, и да мълчиш - по-здравословно ще е за нацията ни.

LeGrandTulup

Генна модификация или селекция - каква е разликата? Нали резултата е един и същ. Това което може да направи човека с гените - може да го направи и природата, но за много по дълъг период от време. Хората се страхуват от ГМО единствено по религиозни причини. Както и от Големият Хадронен Колайдер в ЦЕРН, нали там се спомена "божествената частица" Все страх от бога и един вид да не му се месим в работата. Хубаво, но все пак сме вече в 21-ви век.

Споменават се 2 US фирми и продуктите им - Монсанто и Раундъп. Което може да е елементарна търговска война. Като знаем и французите какви са шовинисти. А относно ГМО: ами че това е същността на живота - гените постоянно се смесват и изменят и това е еволюцията. Затова е и "изобретен" секса - новото поколение носи смесените гени на родителите и де факто си е ГМО. Което е много по добър вариант за организмите от клетъчното деление при амебата примерно.

Човече, започни да осмисляш отговорите на твоите писания, а още по-добре - спри да драскаш за всичко, което не ти ясно.

Горките плъхове.

Всичко на Земята е съвършено..., с изключение на човека. И това, защото му е дадена свободната воля, а той за какво я използва?!? Хора, не рушете съвършенството!

ПАК ПИТАМ: ИМА ЛИ ГМО-КАШЕР???????????????????????

Г-н Георгиев вие навярно вече сте свикнал с тези храни и изменението ви е в главата само ,че не го виждате. Дано по отговорни господа да се замислят върху проблема.

А дами може ли?

Не е вярно, това комунистите са го поръчали! Не вярвайте на тези глупости - капиталистите от САЩ са наши приятели! Чакам с нетърпение да хапна домат от скумрия! Мммм! : ))

Аз пък си мислех, че комунистие от Чернобил са ни приятели. Вече се обърках.

нямам думи....познайте къде ще отиде царевицата ако я забранят там

чашата преля ........ ще го обясня в едно изречение, растенията тяхното устройство не могат да причиняват тумори (рак) в хората, защото такова им устройството на растителния свят, от растения които ядете може да получите най-много отравяне на организма ви ....... ако сте чели за писания как от неправилно хранене някои хора хващат рак,това са тъпи глупости

И като как разчита човешкия организъм ГЕННО-модифицираните организми?

Имаш интересен изказ! Google translate ли използваш, за да пишеш на български? А ти всъщност откъде си?

А не, бе! То в млякото няма антибиотици, в месото няма хормони, а ГМО третираните продукти, манипулирани с ДНК, не само на други култури, но и на дрги видове, са безопасни. Експертът горе казва, че хората ще се приспособят, демек ще мутират, за да се приспособят към отровата, но ти продължаваш да говориш глупости. В Япония, най-големият консуматор на соя и соеви продукти, си признаха, че имат бум на раковите заболявания и причината е ГМО соята, затова и започват да се отказват от генно-модифицирана соя за хранителната си промишленост.

Човек е това с което се храни и това което мисли. И защо неправилното хранене да не причинява рак? Това някакъв неписан закон ли трябва да е?

Там е работата, че модифицираните растения вече не са точно растения по ген. Вкарани са им разнообразни гени, част от които са животиснки. Най-голямата простотия в храненето е онази, която игнорира всички аспекти на съдържанието на храната и базира храненето на химическия и биохимичен състав: захар, мазнини, белтък и соли. Това е бездънна простотия. Твоят пост е нещо подобно. Понеже пренебрегваш еволюцията като фактор и предполагаш, че всеки биклук човек може да го смели без да се е адаптирал хиляди и милиони години към промените. Това е такава идиотщина, че само след 10-20 години децата ти ще се оптрисат от допотопната простотия на родителите си. Но докато на тъпаците им светне лапичката, много болести ще станат ежедневие.

Моля, напишете кой е източника на статията. Бих искала да я прочета в оригинал

Доц.Георгиев не само е Началник на Опитната станция по соята, той самият е участвал в опитите! резултат- липса на мозъчна дайност

ГОТОВАНЦИ, ПЛАЩАТЕ СИ ЗА МЪРЗЕЛА И ЩЕ СИ ХАПВАТЕ ГМО, ПЕСТИЦИДИ И ВСЯКАКВИ ОТРОВИ!

link В този случай не трябва да ядем нищо.

"щяло да дойде момент в развитието на човечеството, в който живите организми ще свикнат с тях и няма да има странични ефекти", а до този момент да умираме ли??????????????????????

Не се вързвайте на пропагандата, че сме много хора на планетата и трябва да бъдем редуцирани щото ресурсите се изчерпват. Ресурси има още колкото за две планети проблема е в тяхното разпределение и манията на шепа хора-психопати да въведат нов световен ред с едно правителство и те да властват над всичко. Но съгласете се че 1 милиард роби се контролират и управляват много по-лесно от колкото 7. За това искат да ни изтребят

значи този г-н Георгиев и колегите му не се притесняват, че ние, децата ни и внуците ще си мрем,а евентуално, ако някой оцелее ще се приспособи, така ли? другите използват плъхове за опити, а той българи...

Всяка една храна трябва да бъде маркирана, че съдържа ГМО, а за изказването на господина просто нямам думи. Децата ни живеят в един изкуствен свят базиран само на закона за печелене на повече пари за сметка на здравето.

Има план за редуциране на населението в света от началото на миналия век и ГМО храните са само малка част от оръжията с които ни избиват тихо.В момента светът е във война за която знаят само шепа хора управляващи света и тези, които им служат. тази война се нарича "Тихата война" Препоръчвам ви да изгледате това интервю: link

some_spirit, ти явно си някой от обкръжението на атанас атанасов от така-наречения агробиоинститут, подлогите на монсанто в БГ. Мога най отговорно да заявя, че гмо храните са вредни за хората и животните. Има много доказателства, който иска нека се порови из нета по този въпрос. Екипа френски учени отдавна се занимават с този въпрос и монсанто газ пикаят и им пречат по всички възможни начини. Експериментите им са тайни защото монсанто неразрешават на никого да праави дългосрочни тестове за безопастност. Щом са безопасни техните гмо-та защо тогава неразрешават? Какво по добро доказателство ако някой извън монсанто направи дългосрочен тест и покже, че наистина не са вредни? А изказването на агронома от павликени е като приказката за магарето което тъкмо се научило да се храни с камъни взело че умряло.

мога най-отговорно да заявя че ГМО храните не причиняват тумори, дори може да направим опит например аз ще ям 10 години само ГМО храна и тумор няма хвана .......... плъховете са получили тумори по друга причина, какво ще кажете за облъчване на телата на плъхоте от някакво лъчение, щото хората трябва да стряскаъ като чуят за ГМО и да оревават пейзажа колко вреден бил той, а всъщност не е, но ако ядете ГМО наистина има опасност да се рзболеете но поради допълнителното облъчване както казах по-горе, от кого е облъчванетое друг въпрос и няма да ви влезе в нормалната рамка на съществуването ви

" аз ще ям 10 години само ГМО храна и тумор няма хвана .........." Как по-точно ще го проведеш опита - така аномимно в Интернет ли? А ако все пак го направиш и случайно хванеш тумор след 20, а не след 10 години, дали някой ще може да каже със сигурност, че не е от ГМО-то?

7 милиарда сме на планетата - народа трябва да бъде редуциран все някак :)

Хамериканците и Хевреите скоро ще го решат проблема с пренаселеността....в арабския свят...

не ес бойте българи от ГМО. Ние сме като хлебарките . Те ни тровят ние привикваме и се размножаваме все повече. и повече.

Онзи ден разбрах, че един познат - здрав, прав трисетина годишен мъж, който не пуши и спортува, му остават два месеца живот, защото му открили агресивна форма на рак, а преди шест месеца му нямало нищо. Както казваше един мой даскал: Аз не се притеснявам за себеси, но вие, деца, сте бройлери - никога не сте пили истинско мляко и не сте яли истински зеленчуци.

Аха, размножаваме се - грънци! Размножават се в геометрична прогресия само нашите "братя" роми.

Ами да, така си е то! Аз детето си редовно го плаша със баба Яга, Торбалан или ГМО - вечер като не слуша и не иска да си ляга навреме. Викам му - ако не си легнеш веднага ще влезе някое ГМО през прозореца да те вземе!

Това е положението ! В природата, който е всеяден оцелява ! Ако видиш отглежданата от теб реколта как загива и изчезва от вредители, а за теб остава нищо, ще се замислиш следващият път. Защо ли местното нецивилизовано население на много места по света консумира разни "гадости", от които ние ще се разболеем най-малко, а те оцеляват? Защото глад ги е гонил с моторетка ! Свикване му е майката ! Така е станало преди 7-8 000 години със животинското мляко, към което и сега някои хора имат непоносимост. Така по света са свикнали и с храните от Америка - домати, картофи, царевица , фасул , тикви , чушки. С други думи, както бе споменато по-горе, свикване му е майката! И от еволюционна гледна точка няма нищо лошо в това , че едни ще останем, а други ще умрете !

Ти хубаво се правиш на много велик, но много често съдбата хубаво си поиграва с "велики" като теб!?Нищо не ти гарантира, по някое време да се видиш изпънат на болничния креват, със системата вливаща химикали в теб, над главата ти!?Ясно съзнавайки, че ще гледаш системите за химиотерапия, още година над теб и после хайде в трапа!?Щото си най-великия!?

... и тъкмо ще свикне с химиото и ще пукне

Самонадеяните умират по-бързо...

И ГМО-то го ядат вредител, и ГМО-то! Точно на принципа на оцеляване на всеядните! И кво правим после? Увеличаваме дозите Раундъп?!?

Всички учени, които използват човечеството като опитни мишки за "откритията" си, както и всички служители и фенове на "Монсанто" да влизат в казана за правене на сапун. Преди 3 год. скачахме по улици и площади срещу промените в закона и слава Богу разума надделя!

ГЛОБИТЕ НЕ ПРЕДПАЗВАТ ОТ ТУМОРИ

Vlad_Rank

Това са същите ционистки "учени", депопулатори на планетата, които правят вредните ваксини, които искат да ни отровят земята, които правят ГМО храни, които забраниха билките, внедриха живачните отровни лампи, и ред други престъпления против човечеството...

Гласуваш за герб, получаваш ГМО и шистов газ = отровена природа.

Аз съм тираджия и постоянно превозвам от Германия семана на домати които са ГМО. Тези семена заминават за Испания и Италия най-вече. Те ги сеят и после доматите се продават обратно в Германия и скандинавите.

Да, точно сертифицираните "био" семена са 100% ГМО.

Структурите на клетките при генномодифицираните растителни и животински храни, с които се храним, са изменени и трудно разпознаваеми за храносмилателните ензими, при преработването на храната в стомаха!Голяма част от поетата храна отива в тънките и след това в дебелите черва непреработена и смляна!Затова в чревната система започват гнилостни процеси от непреработените в стомаха храни!Тези гнилостни процеси отделят токсини, които сриват дейноста на имунната система!Организмът започва да бъде тормозен от всякакви заболявания!Оцеляват нормално само част от човешките индивиди, които са по рождение с желязно здраве!Такива индивиди обаче са малко!Изказването на доцента и всички говорещи като него, по принцип е вярно, но изключително цинично!?Ще гледаме, примерно, как децата ни измират от ракови заболявания и ще се утешаваме, как след десетина поколения човешките организми ще са се адаптирали напълно!?

Герб обаче подготвят закон за ГМО и тяхната легализация. Това е пъти по-голямо от всичките кокошкарските изпълнения на Фидосова, Цецо , Боко и останалите.

Като не стига соята за колбасите, да ги правят с месо!

Ех, че хубаво си го казал :)

ДОЛУ ГМО!!!!!!! FOREVER - DOWN _ GMO !!!

щом има хора които практикуват гледане в слунцето и живеят само от това, значи напулно е вузможно и да фотосинтезираме. както повечето знаем, наи голям процент от тялото заема водата, а колко хора реално изпиват дневната си дажба, прекалено малко. защо ли? ами вероятно защото човек е забравил вуобще как да се храни ;)

Не ви ли е ясно че всички сме биороботи закачени към машината на елита за правене на пари ? .... Тва, че 15-20% от биороботите били с по-малък експлотационен срок не е проблем - така или иначе и без това света е преселен :)

за съжаление си много прав.

Два биоробота се срещнаха във форума.

Организмите наистина придобиват имунитет към токсините (отровата за един е храна за други), ама не е там работата. Въпросът е, че както сме я подкарали, или ще унищожим планетата и себе си, или ще се научим да се прехранваме с много по-малко ресурси. Е... ГМО са един от пътищата, заедно с изкуствени храни и други разни. Вярно е, че трябва жесток контрол върху това, което излиза на пазара и това, което е по полетата. Обаче изследванията трябва да продължават с пълна пара, щото изведнъж може да се окаже, че е станало късно и няма време. Все пак... почти всичко, което ядем, е ГМО. Но ГМО, преминало през хилядолетна проверка. Разликата е, че сега нямаме хилядолетия за проверки. Щото... току-виж ни се наложило да фотосинтезираме.

Мдааа . . . колко космополитно, 'организмите', 'хилядолетна проверка' . . . ала-бала . . . 'станало късно и нямало време' . . . 'фотосинтеза' . . . въобще пълни тъпни, а гвоздея е унищожение на планетата и 'ресурси'. Интересно е дали 'ше си способен на подобен левашки изказ, когато си установил, че си гризнал лайната и ти остават неколко дни, 'ше блесне ли у алтруистичната ти мисъл идеята, че си паднал преди края на пътя на организмите за 'имунитета' към 'токсините'.

Мизантроп

Моля те, бе! Чети, бе - "жесток контрол". И на пазара, и на полетата. Естествено, че нямаме време да чакаме да свикнем с лaйнaта, че и да броим труповете по пътя. Не ние трябва да се напасваме по ГМО, а ГМО - по нас. Ама за това трябват изследвания, а гласовете за прекратяването дори и на изследванията са най-вресливи. Ама... моя грешка... недей се пъна да четеш! Явно идеята е да си стимулираш слюнчените жлези по посока на небето, като ония по-долу... Дерзай!

Радвам се, че все пак има хора, които не се притесняват да застанат срещу интересите на алчите и безкрупулни корпорации като Монсанто. Българи, не позволявайте да бъде отровено, единственото ни останало - земята. Трябва да сме отговорни към бъдещето.

Отиде на кино здравната реформа! Колкото и да се напъват да я осъществят, даже и милиарди да налеят в нея пак няма да стане. Няма ли чиста и здравословна храна, вода, чист въздух никога няма да има управия в здравеопазването, но не само там. Чиповете трябва да се сменят на повече властимащи в България, и политическите елити по света, защото те са като динозаври, които не подлежат на еволюция, а знаете какво е станало с тях, но ще завлечат с тях милиарди хора. Този процес тече с пълна сила, защото гражданските общества и контрола са занижени до опасни нива, от което зависи в бъдеще съществуването на нашата цивилизация.

Сещате ли се за онази реклама с едно сладко дете по тв..."обичам пуканки".... честито

фармацевтичната индустрия, която булва милярди няма изгода от това ние хората да сме здрави. прави се всичко вузможно да разпространят какви ли не болести, за да им се копуват лекарствата докато сме в трудоспособните си години. като доиде време да се пенсионираме, изсмукват каквото могат и от пенсиите и ни оставят да умираме болни и в големи муки. та хора замислете се докато е време и намерете оптималния начин да си пазите сами здравето

Дали докато свикнем няма да стане като с магарето на Настрадин ходжа " Докато го научи да не яде и то умряло ", та и ние докато ни научат да ядем ГМО дал няма да сме изпомрели, то и сега заболяванията от рак заемат май 2-рото място по смъртнос, четох статистика, че всяка 4-5 къща е засегата от коварната болест. Нека се замислят учените, какво чака нас и децата ни. Не им завиждаме, Няма вече да има столетници, макар живели по-мизерен живот.

Дори да си отглеждаш зеленчуците сам, самите семена, които сега масово се засяват са ГМО. Така че и домашно отглежданите плодове и зеленчуци не са гарантирано чисти. Човек трябва да търси семена от старите сортове, ако някой все още пази и отглежда такива! Така че ГМО е МАСОВО разпространено. Господата платени "учени" да се надяват, че ще се пригодят към тях, иначе просто ще измрат.

То сичко е модифицирано, инбридинга, хибридизацията и сичко друго, но тук целта е друга. 'Стари сортове . . . ' уви - не става! Това е и целта - семената да се купуват. Това са организми, те се чифтосват, за да 'раждат'. И ти си роден от чифтосване (имаш по 23 хромозома от мама и тате), ако татко ти е ГМО и ти си ГМО. Ако някой има патентно право върху тате, то той има патентно право и върху теб, защото носиш патентованите гени на татееее, мдааа . . . проста работа. Сега обаче има едно 'но', голямо 'НО' - ако тате е 'барнат' да се репродуцира само до първо коляно - 'начи си 'ялов' по ген и не можеш да имаш деца, семето ти не ставаааа . . . , за да имаш деца требва да идеш за семе, а семе има, но се продава от тоя дето е 'барнал' тате. Та това е целата картина 'тиква', да не се обидиш, за жалост няма измъкване.

А мамицата европейска, дето позволяват това? А мамицата им българска, дето и в Бъглария е позволено? Колко се борихме да се забрани производството в България!! Едва успяхме и то частично. А Италия забранява категорично всяко присъстве на ГМО в каквато и да било италианска храна. Значи може. И трябва! Заради няколко хиляди изрода и простотията на доста хора - се пръска отрова из телата на хората. Просто е срамно! Не лошо, не негативно. Срамна неконпетентност и чиста глупост. За съжаление и при управляващите, което е още по-голям срам.

Преди да псуваш и да си правиш умозаключения е редно да провериш фактите, посочени в тази манипулирана статия. Освен ако не желаеш истински да бъдеш манипулиран. Първо прочети статията в оригинал и си задай въпроса, защо тя се различава от по-горе публикуваното. Няма как да ти дам линк, защото модераторите го премахват. И това е с едната цел - да мислиш така, както иска този, който е писал и публикувал статията. Това е от което трябва да се притесняваш повече. По този начин се опитват да ни превърнат в ГМО ( говедо-манипулирано общество).

Тотална забрана за ГМО!!!

Що ли не го затворим тоя дървен доцент в една клетка и да го храним само с ГМО - като се приспособи го пускаме....

Добра идея!

О, бога ми, колко глупости изпелтечват link в тази статия. Като ще крадете безочливо от други източници, поне копирайте директно вместо да си вадите измислици от задника. Първо, на втората тестова група е давана вода с разтворен раундъп в нея, не царевица третирана с него. И второ, всички тези цифри за смъртност link са си ги извадили от колективните задници, не са споменати никъде из проучването. Ето го оригиналното проучване: link И ето я статията на BBC News, от където е крадено и променяно: link Като за последно да добавя, че това проучване е доста спорно. Тестовата група е много малка (20 плъха), изборът на тестови вид е необичаен и съмнителен (този вид е склонен да развива тумори), проучването е правено тайно и копия са били отказани на пресата преди да бъде публикувана статията. Притеснявали са се, че журналът ще бъде отхвърлен ли? Очаквам в скоро време доста коментари на други учени по въпроса.

Освен всичко друго тези хубавци цензурират линковете. В първите два случая говоря за dir bg, в третия за статия на BBC News, наречена "French GM-fed rat study triggers furore", а проучването от четвъртия може да се намери във статията на ВВС.

Много вярно. Като пример бих добавил нещо, без директна връзка с темата. Преди около година писаха, че в ЦЕРН открили неутрина, по-бързи от светлината. Голяма сензация, големи обсъждания... Айнщайн бил глупак и прочие... Тогава питах дали ще публикуват и бъдещата новина, че са си открили грешката и няма такива работи, щото тя не би била сензация. Е... преди няколко месеца откриха разхлабен оптичен кабел. Оправиха го, повториха експериментите и познайте кво стана! Скоростта на неутрината си падна под светлинната, както се очакваше. Даже уволниха амбициозния жабар, който беше тръгнал да развенчава Айнщайн. Писаха ли за това? Не, естествено! И планктонът си остана с представата, че утре тръгваме за Андромеда, щото Айнщайн бил прост. И те така...

Браво. Най накрая някой да каже как стят нещата в действителност. Че то тука нещата станаха както беше в оня виц - не били компютри, а компоти и не сме ги изнесли, а са ни ги върнали. За съжаление ще се окаже че единственото нещо вярно по медиите е прогнозата за времето и хороскопите.

Как ли не пък прогнозата за времето е вярна...

Този тапир от Павликени ще му запомня името и ще дойде ред да го цитирам на много важно място. Такива нискоинтелигентни типове трябва да се махат веднага от системата, защото с ниския си интелект могат да нанесат огромни щети на нацията си. Адаптацията на организмите на генно ниво протича за десетки хиляддолетия, а някои видове адаптация протича за милион години. Трябва да си фундаментално просто парче, за да говориш за адаптация някога си. Схващането на този екземпляр е като на дете, което иска да наблюдава превръщането на маймуна в човек в зоопарка. А е назначен като специалист именно по генетика, както става ясно. 'Вселената и човешката глупост са безкрайни, но за вселената не съм съвсем сигурен' - каза Айнщайн. Ето че е прав. Трагедията не е в бедността, а в глупостта, която произвежда всички трагедии.

Не се бой, тя тая опитна станция и без това била на "ръба на оцеляването". Сигурно причината е че са тръгнали да пригласят на Монсанто, вместо да правят опити за биологичното земеделие, което ще става все по-популярно.

ГОИТЕ ДА ПЪЛНЯТ КАСИЧКИТЕ И ДА ПЛЮСКАТ!!! има ли ГМО КАШЕР??? или да подготвяме Дахау за нови изследвания ;)

Съвременните изроди,за пари и майка си убиват