Премиерът: България направи своя цивилизационнен избор

Независимостта не е подвластна на властовите амбиции, на политическите пристрастия и етническите различия, каза премиерът в словото си за 106 г. независимост.

Обратно в новината

Коментари - Премиерът: България направи своя цивилизационнен избор | Днес.dir.bg

17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Този ще ни говори,дето се продаде на ерп-та срещу рушвет,най вече да угоди на разпределителите които са хем на печалба,хем още да имат, а хората да са на загуба,срам и позор!толкова ли сте тъпи,та не намерихте умно и балансирано решение,но не ,ще затъваме в свръхпроизводството и ще плащаме скъп ток без основание,заради вашите комисионни,бързо и по много да се наядете! За нула време отклони 750млн. за проекти на свои хора,иначе нямало пари,айде мазни и алчни хрантутници!

По скромно другарю-господин нинистър-председателю без излишна патетичност и отявлени глупости.Не ни отиват на съдраните гащи,поне нашите,вашите са версаче.Колко акъл се иска,за да проумеете,че мизерията до която ни водите уверено поражда ненавист,включително и към тази ''ваша'' псевдо държава.

Независимостта не е подвластна на властовите амбиции, на политическите пристрастия и етническите различия. Н А П Р О Т И В професоре ! Точно от власт имащите е подвластна, защото като подпишат един договор, изтъргуват в свои интерес независимостта ни.

Гочето Лизняшки ни се лези, дори когато спи в прегрътката на Шефа Бойко?

Този е просто една марионетка на бат Бойко - поема евентуалното недоволство от действията за повишаване на тока и осигуровките за да се каже:Не ББ ги повиши а предния-Близнашки?!

На тоя сякаш проевроПейския чехъл му пише речите

Е, като има грешка, няма ли прошка ве, Близнашки!?

Apollony

"днес тя е пълноправен член на ЕС и на Евроатлантическия пакт" - ЗАБРАВИЛ Е ДА ДОПЪЛНИ - "със заплати на ръба на оцеляването и пенсионери ровещи по кофите за да не умрат от глад".

Apollony

"днес тя е пълноправен член на ЕС и на Евроатлантическия пакт" - ЗАБРАВИЛ Е ДА ДОПЪЛНИ - "Със заплати на ръба на оцеляването и пенсионери ровещи по кофите за да не умрат от глад". И ВСИЧКО ТОВА ЗАЩОТО НЕГОВАТА ПАРТИЯ ПРОДЪЛЖАВА ДА НИ ОГРАБВА НАГЛО.

Това дърто комунде страда от раздвоение на личността! Едната му половина е заклет комунист-другата заклет капиталист, а като цяло е просто нагаждач! Все пак е по-добър избор от Тиквун- поне не дразни с простотия и неграмотност!

Забравихте български език, алоо, има ли някой? Така ли се пише цивилизационНен? Този език вече не се използва правилно. Какъв избор, каква Европа? По бели гащи сме...

БЛИЗНАШКИ, ГОВОРИШ КАТО ПРАЗНИЯ БИДОН ПЕТЪР СТОЯНОВ. ЗА КАКЪВ ЦИВИЛИЗАЦИОНЕН ИЗБОР БЪЛНУВАШ? ПРОФЕСОР СИ. ЗАСРАМИ СЕ! КОЙ НАПРАВИ ЦИВИЛИЗАЦИОННИЯ ИЗБОР? НЕ БЕШЕ ЛИ КНЯЗ БОРИС-I С ПРИЕМАНЕ НА ХРИСТИЯНСТВОТО КАТО ЕДИННА ДЪРЖАВНА РЕЛИГИЯ? НЕ ОТКРИВАШ ТОПЛАТА ВОДА И КОЛЕЛОТО С ИЗЯВЛЕНИЯ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ ПРИНАДЛЕЖИ НА ЕВРОПА. ПО-ТОЧНО Е ДА КАЖЕШ, ЧЕ БЪЛГАРИЯ Е В ОСНОВАТА НА ЕВРОПА. А ЗАПАДА И ИЗТОКА СА ЕВРОПЕЙСКА ПЕРИФЕРИЯ НА БЪЛГАРИЯ. ТАКА ПОНЕ КАЗВА АРХЕОЛОГИЯТА И ИСТОРИЯТА.

Лизашки, Лизашки, кога стана въглищар, кога ти почерня дирникът?

Боже, какъв плужек?

"Близнашки каза още, че при срещата си с кмета Даниел Панов е бил обсъден въпросът за промяна на трасето на автомагистрала "Хемус" и приближаването му с 13 км до Велико Търново." Че то къде би трябвало да минава? Планирано е на 20 км от ВТ. И? А защо да се измества накъм ВТ? Нали магистралите сеят благодат, особено, когато спират да минават през населени места, а местните вече и едно кебапче не могат да продадат. Камо ли - ябланишка халва. Иначе шимпанзето продължава: "Без автомагистрала "Хемус" няма шанс за Варна и за Северна България. Това каза Бойко Борисов, лидер на ПП ГЕРБ пред журналисти във Варна, при откриването на нова детска градина. "Вчера разговарях за това с новия председател на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер. Магистралата трябва да започне да се гради, за да може да има присъединяване на големите градове. Това е добре за туризма, бизнеса и инвестициите - това е добре за всички", обясни Борисов." ХООРААА, ВАААРНА ИЗЧЕЕЕЗВААА!!! А пък някакъв тук ми се лигави за ВТ!

Какъв избор, каква европейска България? Българският войник е направил своя избор през Балканската война превземайки Одрин, но продажните политици евреи и масони ликвидират за нула време победите на бойното поле и вкарват страната в катастрофа. От 9-и септ.1944г. България явно се управлява от комунистическия интернационал, който превърна българския народ от свободен народ притежаващ земя и всякакви средства за производство в народ от роби, без земя и без средства за производство и без право на глас. Това положение не се е променяло и за миг досега. Камуфлажното връщане на земята беше направено с цел да се узакони реалния грабеж над българите и да се прокудят извън територията на страната. Сега българските домове пустеят празни, разбити и ограбени и с настанили се в тях цигани и чужденци. Преди да стане европейска, България трябваше да стане отново българска, но това не се случи заради продажници като горния тип. За сведение на непросветените, интернационала стои зад всяка една от партиите, които ще влязат в парламента. Българи, не гласувайте за тези партии!

Без Атака !

ПОДКРЕПЯМ ИЗКАЗВАНЕТО ИЗЦЯЛО,ЗАЩОТО СЪДЪРЖА САМАТА ИСТИНА!

ДрОгаря лизНАШки такива стойки чупеше и такива категорични цивилизационни избори правеше и преди 89-а година. Някак прави впечатление, че избора му винаги е в полза на тия, които дават манджата. Утре да се обърне шалачинката и ще го видите с червеното и каскета знаме пред НС. Да беше само той....

СВОБОДА ...еднакво да мислят и едно да желаят!!!

На днешния празник не трябва да забравяме, че независимостта на България беше отнета през 1944 г. от съветските орди и българските им комунистически слуги! България стана отново независима едва 60 години по-късно, с влизането си в НАТО и ЕС!

Но ако говорим за независимост, тя още не е факт. ЕС може да е само предпоставка, но без лустрация няма да стане. махнете си розовите очила.

за кого? За най-големите капиталисти? Абе марсианецо...и като помниш-кво?

Я са прегледай!

Лау.Много независима.Независимостта на една държава се определя от три фактора-икономика,политика,военна мощ.Икономика-нямаме,политиката ни е бълвоч,военната ни мощ е почетната рота.Страшно стоим,като независими.А това НАТО и ЕС си ги и т.н.

Интелект - наука, образование и духовност. И да имаш мощ и пари, какво ще ги правиш ако няма никой на втория етаж? Както и да е- и по тая линия не сме цъфнали и вързали....

Абе мишок, колко ли народ си натопил през периода дето не си бил "демократ". И сега с една безмислена дума кат си се окичил си голям авторитет. Избърши си мазната уста, смени си потника и си лягай, че аман от кухи глави.

За каква независимост се говори сега когато имаме ограничен суверинитет като членове на НАТО и ЕС и в България има американски военни бази насочени срещу Русия, които не са подвластни на на българските власти. По времето на социализма преди 1989 г в България нямаше съветски военни бази.

Наличието на задкулисие, корупция. бандитизъм. факта ,че всичко шо е власт, медии, бизнес е в ръцете на подбрани номенклатури. Факта, че все още не сме провели лустрация. Мизерията, рекета, липсата на свобода на словото..... не, това не е цивилизационният избор на България! България не е давала съгласието си БКП да остане на власт, само защото е сменила едния голям брат с друг. А дали въобще го е сменяла, или просто актьорите й си играят ролята, доколкото им позволяват обстоятелствата? Лесно може да се провери. Кабинета Близнашки беше подложен на стрес тест, който според мен поне не можа да премине успешно! Дано следващия премиер има повече основания с чиста съвест да чупи такива театрални стойки като тоя. Нелепо е всяка критика срещу отявлени номнклатурчици да се възприема като глас против "Европа". Аз например съм ЗА Европа и ЗА ЛУСТРАЦИЯ. Проблем ли му е на това комунистче тази визия? Май да. И не само на него му е проблем!

До един политиците ни са купени от русия, щатите/израел и турция (вероятно и други сили) - за каква независимост говорим. Унищожават населението тук, за да обезлюдят територията ни. То не е е беднотия, не е мафия, не са крадящи (от) банки. Необходимо е помитане на тази мафиотско-полтическа пасмина, обградила се от народа чрез изхранвани от народа мвр, нсо, прокуратура и прочие некадърни зависими боклуци!

не стана ясно какво се чест-ва днес, за да мога да го честитя.

На Гербашки.

Мазен социалистически плъх! Допреди 1989 е скандирал бекапе и сив, сега е евроатлантик!

Всички са така . Трябва да минат поне две поколения, за да се тръгне по нов път. Проблема е, че тогава българите ще сме малцинство и цгните ще определят съдбата на нашите деца.

да уточним. когато се говори за независимост на една страна, то се реазбира тя да не е зависима от агресивни изостанали страни, като русия и други такива

аа х аа , сега чак се светнах,какво е туй независимост аа.Много си тъъъп аа.

е, като съм тъп, кажи ми ти какво е независимост

Много ми е интересно как работят мозъците на глупците. Как една държава, която за 50 години е водела над 70 войни, има 140 военни бази извън територията си. Избила е само за последните 10 години 1 милион човека! Как и се хилиш като пача, а другата, която няма войник зад граница я наричаш агресивна и т.н. Как бе джанъм нали и вие уж мозък имате в главите си???

за русия казах агресивна (такава е) и изостанала (такава е)

България си отиде! Държавата се превърна в помияр на американския глашатай.

и на циганите

Като кажеш руска мафия добре и точно звучи, а германска, шведска, френска мафия вижте как не звучи просто.

Не ти звучи, щото мафията им се нарича ционистка

Хах...На този хубав празник тези платени червени руски подлоги как ме дразнят...Направи ми идва да оставя някой без черепче...Може ли бе сган жалка,на всяко мнение на всеки коментар по 2-3ма психопати се плюят,все мрънкат все долу европа,все долу нато,все долу нз си кво,все опозиция,все контра,все недоволни....Измет такава,сигурно и в живота сте толкова деградивни!Познавам двама трима такива..пълна скръб..

За едната си Mall-ска заплатка ей такива боклуци думтят барабана, че сме ама на суперския рай кацнали. Нещастни или тъпаци или продажници. Каква независимост, бе ланкоолу? Една секретарка да назначат в администрацията им трябва одобрение от еврогейската комисия

деер

Изборът е 240 проститутки на мафията + 2 за украса!

Кажи на Путин да сме наясно.

деер

Защо мислите, че като се дупите на запад задникът ви е различно запълнен?!Стига продажници в нашата държава!

Аз освен за руска мафия за друга не съм чувал.

Да де, американо-ционистката се нарича демокрация, нали?!

ДА България наистина направи своя избор от 130 години искахме да сме част от икономическа и социална европа,след 1300 години естествено съществуване там,сега е време да работим здраво за по-добро бъдеще,а не да мърморим като девици,колко зеле било,ама не знам си какво и т.н.Когато Ботев и Левски са се борили сега да мрънкаме при положение че имаме всичко,са били в далеч по-лоши условия от нас,за щастие са били по-смели и за това историята ще ги помни вечно..А това нащо хленчещо поколение е точно там където Апостола е искал да го види и то рев та рев...А толкова е лесно-просто трябва да се стегнем в кръста малко,не е виновен нито Близнашки нито Бойко,нито Царя,нито Станишев(той може би малко вече наистина) за вашите несполуки...

Това недоразумение, което определя зависимостта на България като независимост, ще му коства това, че този палячо ще изживее живота си така независимо, както е независима България сега. Халката на носа му ще е най-малкият му проблем, който ще го води към...

За това как управниците гледат на днешния празник, красноречиво говори отсъствието на президента Росен Плевнелиев от проявите, отбелязващи Деня на независимостта.

"Делото на всеки един от нас трябва да е част от съграждането на достойна, единна, европейска България, в която гражданите и управниците еднакво да мислят и едно да желаят" О ! Какви прочувствени слова само чак ми идва да се разплача от умиление :) Трябва да има ала бала иначе как ще се докаже човека че е политик а ? А пък балъците нека се радват ! :)

Абе вие като крадохте, като правихте офшорки,като тормозехте със сик и вис и всякакви криминални типове,като крадохте държавния резерв, като продавахте де що сварите,като лъжехте ,че ще взимате болните с вертолети,като сечехте горите като луди, като правехте заменки, като ,си разпределихте държавната баница, като оставихте народа да мре със 200 лева пенсии,като унищожихте армия,здравеопазване,образование,полиция, сигурност, като давате заплата 160 евро, като прогонихте българската младеж от страната,като раздадохте язовири и заводи на наши и ваши под масата, като опростачихте и подлудихте народа, като продължавате да ограбвате и лъжете, с вас ли да се обединяваме,с вас ли да градим тази територия, та вие сте за затвор бе негодници. Какъв избор бе,господинчо, какъв избор енаправил българския народ, кой го е питал, когато Вълчев и сие ,раздаваха кредити на калпак, когато ограбихте и опустошихте тази страна, не питахте никого .Действахте, сега с вас ли да се обединява този народ, за вас ли да мре и да гине ? За какъв избор дърдориш, за гейски ли, би трябвало да ти е неудобно, но за гейове срам няма. И след всичко това, сега" Дайте да дадем" ,демек пак да гепите. За каква независимост говориш, няма такова нещо, България е зависима страна и точно ти добре го знаеш и пак лъжеш,България е смазана ,върви към колапс, икономиката и рухва и предстои още по лошо, за тази независимост ли говориш, за това обединение ли говориш, или за този избор. Не, денят ще дойде ,ден на Гняв и разплата.

Лично аз нещо не съм откраднал от тая скапана държава малоумнико ! И ме забрави за заяждане че ще го лапаш всичкия ! :)

Кои са тия вие бе ? Или си набрал инерция и си знаеш само едно и също и плюеш ей така да си изкараш яда на някого нали знаеш за майката ... и пътуваш :)

Направо си тръгвай самичък без да се налага допълнителна помощ V нулево например !

Още един палячо! България си е патила само от такива политици.

И би ли ми споделил какви трябва да са думите на един ,,НЕпалячо''. Може би България направи грешен избор трябва да възобновим ,,вечната дружба с таваришите'',или може би-Избора на България не е важен дайде да дръпнем кредитче и да дигнем пенсийките на този хубав празник...Мрънкаща мърша само по тези форуми..

На празна фразеология ''мрънкаща мърша'' и се полага.

PETZL

Много съжалявам но БЪЛГАРИЯ не е направила никакъв избор ,БЪЛГАРИЯ не прави своя избор а продажните ни политици ,едни се кланят на руснаците други на американците .Кога ли простаците в политиката ще разберат словата на ВАСИЛ ИВАНОВ КУНЧЕВ -Ще имаме едно знаме, на което ще пише: Свята и чиста република.

Родриго, разбира се, че го знаем. БСП печели в селата, циганските и турските секции. При пенсионерите е първа политическа сила. Не се прави на дребен хитрец и лъжльо.

О да....България е в ЕС...да... да...Ох колко е много в ЕС.....искам да е още повече е в ЕС....да....така....точно така...в ЕС.....в ЕС.....ДААААА !!! .....е.ми аз свърших....

Евроманка, само това ли можа да изцедиш от кухата си кратуна?! Примитивен боклук.

Сега съм заета. С хиляди връзки едва намерих една банкнота от 10 €. И си пъхам въпросната банкнота ту тук, ту там. Ах как си я пъхам....ах.....ах....направо луда ме прави...о да....и на кирилица.... и на латиница.....и пак на кирилица....още малко.....да... точно така.....ооооо.... 10 евро.....искам да го гледам туй 10 евро.....ДААААА !!! ....е,ми аз пак свърших....

Днес, ние българите сме най-независими от когато и да е било, защото нищо не зависи от нас, особено депутатите които избираме.

Членове сме на ЕС и НАТО, това искахме толкова години, това беше стремежа ни и го постигнахме.Сега това е необратимо за щастие.

''това искахме толкова години, това беше стремежа ни и го постигнахме''.Ей много е тъпо това,откъде ти обсеби черепната кухина.

Всички тролове, които се биете на бързея тук, много жалки познания по граматика бе господа и девици... който ви плаща за тези излагации явно е по-зле и от вас самите ;)

Аз съм от 34г. в чужбина и ме е срам да вляза, едни новини да прочета тук... за коментарите да не говорим. Това е много интересен феномен, който се наблюдава вече пета година в Дир и Дарик най-вече :)

Здраствуйте комунисти ! Да България е в ЕС ! Да България е в НАТО ! Да Орешарски падна ! Да "Православната" Атака - 1 % Имате ли въпроси ? Да ви припомня ли резултатата от реверендума за руския гьол - Белене ? Искате ли референдум за ЕС и пак да пръднете навътре ?

Не си спомняме за референдум за Белене. Ударен е с американския чук.

Имаше референдум. Недействителен... Защо ли...

2010 г. ''До момента в проекта за АЕЦ "Белене" са вложени около 1 млрд. евро. .'' Честито наковалнята,това са и твои пари прахосани заради некадърни политики.Независимо кой,кога,какво 1 млрд. си е един милиард-отговорност нема.

Двуличника Близнаков няма право да говори от името на България! Него и псевдо "Президента" на Герб, България не го е избирала! За два месеца направи повече ЗЛИНИ НА БЪЛГАРИЯ от колкото Герб успя за 3 години! Но и "Временното Правителство" ще бъде НАКАЗАНО за ПРЕДАТЕЛСКАТА СИ РОЛЯ !

Като пишеш щуротии на килограм, като някой Перко Наумов, поне 1-2 изброй? Или си пишеш ей-така за спорта, глупости да има в коментарите ...

Балхи, ти ли имаш право да говориш от името на България. Ти имаш право да говориш от името на позитанската кочина. Президентът е избран с пряко гласуване от градовете, младите и образованите. Що за идиот може да пише такива глупости.

България ли?Че вие ли сте България бе?Направила била своят избор?Защо не си спомням да е имало референдум по въпроса?Май не питахте народа -мнението на Паси беше по-важно!

Господа, четете и смятайте. "Пред СТОТИЦИТЕ присъстващи на площад "Цар Асен" във Велико Търново..." Главните букви на СТОТИЦИТЕ са от мен. Стотиците са от кадровиците. Колко? Стотици - НУЛА процента. Не от кадровиците - от народа. НУЛА... И какво е рекъл на нулата? НУЛА...

ЧЕТИТ ден и на теб. А за фурнаджийската ЛОПАНА ще ни обясниш като се наспиш :)

абе Близнашки, какво независимост като сме членове на ЕС и НАТО, а отгоре на всичко има и 4 военни бази на САЩ. Не разбирам, професор ли си или идиот! Или гениалността, която у теб е дефицит има малка разлика с лудостта. По скоро у теб симптомите са към лудостта.

Не, бивш соцправник е. И сегашен...

ИЗБОР !