17-11-2017 20-11-2018

Коментари

Като си казват заплатата, да си кажат и по колко часа на ден са ангажирани? Ръководството да направят проверка за часовата ангажираност, която е по 2-3 часа на ден. Платен отпуск в размер на повече от 40 дни за годината. Защо казват само половината истина и това, което им е изгодно?

Музикантите от Българското национално радио получават средна заплата от 640 лв. Срещу тези 640 лв. осигурявали записите за „Златния фонд“. Класика, народна музика, джаз, поп, виртуози от чужбина и пр В същото време растяла резиденцията на Горанов.А пари за заплати на музиканти нямало.Корупция,диктатура на прокуратура,диктатура на простащина.Стачкуват лекари,миньори,цели населени места с/у разбити пътища,музиканти,хора с увреждания.Предишният фин.м--р налял милиони за резиденцията в Кричим.-пише във фрог.Между другото за духовното развитие на един народ се съди по писатели,художници,музиканти ,а не по брой кръчми,барове ...

Музикант на държавна заплата трябва да е само във военен оркестър ,националната опера и филхармония ,всички останали оркестри трябва да са частни или на общинска издръжка ,колкото да тези от радиото защо не казват колко взимат допълнително от записи ,турнета и други участия които се плащат на частно ,но са в държавните зали и със служебните инструменти .

да се махнат предаванията на волгин и великова и ще има пари за музика

Протест на творци не хваща "дикиш"... Виж ако бяха боклукчии или шофьори, щеше да се усети, ама туй творци, лекари и др. - празна работа...

Колко часа тия са ангажиране със свиренето си та искат още пари???Защо като говорят за ''ниските си'' доходи забравят допълнителните???Освен това парите които разходват са обществени ама на концертите си искат пари за билети нали???? Знаят ли въобще какво е творец и какво е изпълнител????

не са ли чули поговорката,музикант къща не храни. Да стават улични музиканти като не са доволни.